Ince dusuncesiz kayinvalide

Bilmedignden soruyor olabilir,ama onemli olan ogrendigi takdirde yapiyor olup olmamasi.benimkide sorardi sizde nasil oluyor diye.annemde anlatirdi.bizde yoktur oyle adet deyip insani sinir küpü yapardi.halen bazi seyleri dusunup dusunup kinleniyorum.

Bu zamanda hala şu bohça işleri var mı ya.Komşular soruyormuşmuş.Kızlar erkekler okuyup çalışmalı.İş güç sahibi olmalı.Ondan sonra kendileri kendi gönüllerince istediklerini eksiklerini almalı.Konu komşuyu da takacak zihniyeti aşmalı.

Aynı şeyler başıma geldi. Benim kv de adetleri bilmiyordu yani bize öyle diyordu. Ne alalım diye sorar hep bizde bişey isteyemedik sizin gibi. Evlendim 1 sene sonra görümcem evlendi meğer bizim kv damat tarafının neler yapması gerektiğini çokta iyi biliyormuş. Benimki kasıtlı yapmış anlayacağın umarım seninki öyle değildir.

merhaba kizlar konu bayagi eski ama inanin icimi sIkan bi mesele. Evet bohca isleri baya eskide kaldi ama benim yasadigim yerde boyle seylere onem veriliyor maalesef .nisan
olali 4 ay oldu ama Annem bile basima kalkiyor daha bi nisan bohcan bile yok diye millete sandikla geliyo nisan bohcasi diyo. kayinvalidemgilin pek durumu yok nisanin borclaeini oduyolar daha. Annem de zaten bu durumdan rahatsiz annem biraz gozu yukseklerde inanin sadece annemin sesi kesilsin diye ezilmesiler istiyorum

Ya ne sacma, kadın senin annene babana gömlek camasır kumas falan mı alacak, siz de onun ailesine mi alacaksınız, bu mu adet yani, evleniyor musunuz yoksa kıyafet takası mı yapılıyor anlamadım, hem ailelere niye böyle seyler alınıyor ki, komşulara ne senin bohcandan

Bence istekletinizi ne yapmasi gerektigini anneniz soylesin yoksa soylemediniz deyip isin icinden cikiveriyorlar.

Size gore olmamasi gereken bisey ama kadin soruyor en azindan.
Bizdede oyle oldu ve her iki tarafta memnun oldu.
Yengem kayserilidir ve adetlerimiz pek benzemez.
Annem her seferinde sordu sizde nasil yapilir diye.
Yengemde boyle boyle olur bohcada alisveris yapilir diye anlatti.
tm kizim dedi annem, ve yengem teker teker begendi icine sine sine ve misafirler geldiginde: Kayinvalidende cok zevkliymis,diye cumleler duydu.

Bu hem bizi erkek tarafi olarak mahcup etmedi hemde yengemi komsularinin yaninda ezik gostermedi.

Bi erkek tarafi olarak sadece memnun kaldik adetleri sira sira dizdiginden.

Cunku anlatmassa tam tersi olacakti.
Biz rezil olacaktik orda, yani sira hos bulmuycaktik bize bisey anlatilmamasini,
ki bizim rezil olmamiz onlarin yuzunden olurdu cunku.
Ve yengem kendiside bozulucakti, pff kaynanan sana bisey getirmedimi?? diye bakislar gorunce.

Bunda ne kötülük var ki.. Kadın bilmiyor ama size sorup öğrenmeye ona göre birşeyler yapmaya çalışıyor.. Bilmiyorum deyip kestirip atsa bu seferde bize sorabilir diye yakınırsınız..
hani bir laf vardir bilmemek degil ogrenmemek ayip diye. Ben sonuna kadar hsk veriyorum konu sahibine. Bu buyukler herseyi cok iyi biliyor aslinda bilmemeyi de bildiginden yapiyorlar. Hic mi cevrende oglunu kizini evlendirmis tanidigi yok. Hadi onu gectim. Ne getirelim diye gercekten bilmediginden soruyor olsaydi gelinine ya da gelinin annesine degil yakin birine amca dayi karisi gibi atiyorum yakin birine sormaliydi. Adetlerinizi bilmiyorum boyle boyle yapsam uygun olur mu ne yapayim diye.
Niye bu kadar uzun yazdim benim de eski gunlerim geldi aklima. Benim kayinvalidemde hic bisey bilmezdi. Simdi bir kaynim var. Evlilik arefesinde bakin bakalim herseyi nasil bilecek kadina vahiy gelmis gibi . Neyse......
bu arada konu basligina guldum. Canim benim kayinvalidenin dusuncelisini bul da incesi eksik kalsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…