Ince dusuncesiz kayinvalide

Ya bohça falan mı kaldı allasen bu devirde. Hem bohça için beraber çıkılır alışverişe elli kere bohça mı yapılır. Ben bilmiyom valla.

Daha ne kadar düşünceli olabilir bir kayınvalide acaba?
Dün biri kayınvalidem bana sormuyor dşye şikayet ediyordu, bugün de sen bana soruyor diye şikayet ediyorsun. İnsanları mutlu etmek zor valla. Kayınvalide oldun mu her yaptığın batıyor geline demekki.

Kadın daha napsın sizin adetiniz farklıdır diye soruyor. Kafasına göre bi şeyler yapsa bu seferde siz hiç olurmu bunlar bizim adetimize uygun değil diyeceksiniz. Hem sorularına cevap vermiyor hemde bohçaya konulacak şeyleri beğenmiyorsunuz. Kadın ne yapsa yaranamıyor size. Valla ben korkuyorum artık bu gelinlerden..

Bak bu aptala yatma işini iyi beceriyorlar

size yaranamaz. getirse bu sefer de begenmeyeceksiniz. siz odaklanmissiniz bir krre. bence kv niz dusunce olarak da davranis olarak da oldukca ince. annenizi ikna edin de sizi doldurmasin. ve ayrica ileride size cok dert olacaksa verin bir liste kurtulun.

O zaman bi zahmet söyleyiversin kadına da oda ne yapacağını bilsin. Hem siz bilirsiniz deyip hemde böyle arkadan konuşması doğrumu annenin. Kv. ye kızacağınıza annenize kızın, dürüstçe söylesin ne istiyorsa.

Herkesin adeti farklidir, Herkes baska gormustur..

Kimi nisan bohcasi yapar , kimi yapmaz..

En azindan kadin soruyor , sordugunda sende isteklerini soyle madem öyle, ben bunu bunu istiyorum veya bizde boyle yapilir de..

Kayınvaliden ne yapsa batcak sana belli. Kadın bilmiyor soruyor söyle sende ne olcak... birde bohçamı kaldı yahuu iki çula çaputa para verdirmeyin yazık... millete ne sizin donunuzdan, geceliğinizden...

kaynanan gayet ince düşünceli bir kadın

Kadıncağız düşünmüş de mahçup olmamak için sormuş. 2 gündür okuduğum kayınvalide sorunlarına ağzım açık kalıyor. Ne sorunlu, ne beklentili insanlarsınız yahu. O kadın ağzıyla kuş da tutsa yaranamaz size. Evliliğiniz boyunca bunları bu kadar sorun yapacaksanız hiç evlenmeyin, kimsenin de huzurunu bozmayı durduk yere. Millet oğlunu mu evlendiriyor, başına dert mi alıyor belli değil.

Bir üyeye " inşallah sizin oğlunuz evlenme yaşına gelene kadar bu adetler kalkar" demişsiniz. Güldüm. Merak etmeyin, bunlar anayasada yazmıyor, uygulamayana da ceza kesmiyorlar. Şikayetçiyseniz istemeyin milletten birşey "adet" adı altında yani. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.

Not: 25 yaşındayım. Ne bohçadan ne birşeyden haberim var. Adet nedir bilmem, öğrenmeyi de düşünmüyorum. Merak etmiyorum. Siz de aşın bunları bence.

Canim biz bu tarz isleei esimle aramizda konustul oda annesiyle bende strese girme nisanlinla konus oda annesu ile halleder

Belki kaynananız size ihtiyaç duyduğunuz, beğendiğiniz bir şeyler almak için "Ne getirelim?" diye sormuştur. İyi niyetli gibi göründü bana. Gelenek görenekten bihaber değil, sadece ayrıntıları bilmiyor. Çaba göstermesi benim hoşuma gitti açıkçası. Annenizi de yumuşatmaya çalışın. Benim anneme benziyor biraz; yıllar sonra bile bohçanın lafını yapabilir :) Komşuyu falan da takmayın. Biliyorsunuz millet kendine bakmaz, başkasının hayatıyla eğlenir.

Ne var ki burda hersey sizin adetlerinize uygun oluyor işte herseyi sorarak yapmaları. Kendi kafalarına göre yapsalar belki hoşunuza gitmeyecek adetinize uymayacak böylesi dağa güzel sonradan mutlu olacaksın :)
Ayrıca bohca bana çok gereksiz geliyor

Hiii canim bu bizim gelenegimiz aslinda, ancak çoğu kişi bilmez malesef yapmak istemeyenler falan olur ama ben abimler evlenirken gördüm. Baya guzel oluyo ya herkese küçük küçük hediyeler abi yengeye muthis bir tabakta cikolatalar yaptiriyor. Istemen nornal ama kayinvalideyle konussan keske :)

sorduklarına göre bilmiyolar belliki bence kötü niyetli olmadıkları çok açık...
ama işte yanlış yere soruyolar etraflarından büyüklere sorsalar daha mantıklı olur...

Kv olmak ne kadar zormus gelinler takacak birsey buluyor.Kv olmakdan korktum kadınlar oglunu evlendirme hevesin de halbuki başına dert alıyorlar farkında degiller.....Kv yok bu konularda ondan hassasım

sorduklarına göre bilmiyolar belliki bence kötü niyetli olmadıkları çok açık...
ama işte yanlış yere soruyolar etraflarından büyüklere sorsalar daha mantıklı olur...
Konu sahibinin annesine sormuş, oda siz bilirsiniz, demiş...

Bence sormasi bile yeter o kada k.v taniyorum gelinine bi hediyesi nasip olmamistir.dert edecek bisey yok

Ben nişanlandığımda yapılan bohçayı dolaba kitlemiştim.Komşular sorduğnda da göstermedim.Sinir olmuşlardı bana.Kime ne yah.Benim parfümümü efendim kıçıma geçireceğim donu neden görsün elalem .Bohça yapın bile demedik biz.Kendileri aldılar bana zorla beğendirtip .Saçma sapan damadı çileden çıkaran bir gelenek.Çarşıda görüyorum bir yığın yaşı geçmiş ,şişko ve çok bilmiş teyzeler bir genç kız bir genç erkek.O an erkeğe acıyorum ve üzülüyorum.Sesi bile çıkmıyor garibanların .Aç cüzdanı ver parayı .Don dükanında adam köşede büzülmüş gariban onca kadın arasında.Ne gereği var .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…