İnek sütü alerjisi

Paketli hiçbir şey kullanmıyorum zaten ekmekte tüketmiyorum hiçbir şekilde ekmek canım çekerse kendi ekmeğimi kendim yapıyorum .. Toz kıl tuyu onlara bir şey diyemeyeceğim ama nasıl koruyacam ki bu çocuğu ben o kadar ben anlayamıyorum ki bunlar her yerde olan şeyler yani ne yapmam gerekiyor doktorlar da hiçbir şey demiyor ki
Keske doktora tekrar gidip bi test daha yaptırsanız baska nelere var cıkardı
İlaç kullanıyormu ?

Benim oglumda da vardi alerjik egzama yediklerimiz etkilese de egzama genetik oluyor bagisiklik arttikca geciyor oglumun yara derecesine gelirdi ben saf beyaz vazelinle nemlendirmeye basladigimdan beri cok azalmisti 17 aylik suan neredeyse hic yok

Kızınız kaç yaşında emziriyor musunuz eğer emiyorsa sizin çok Katı bir diyet yapmanız gerekiyor süt yumurta ve süt ürününün girdiği her şey makarnaya bile yumurta görebildiğinden yasak yendiğiniz her şeyi içindekilere bakıp tüketeceksiniz muz domates gibi meyve sebzeler de allerjik olabiliyor bazen tahin de alerji yapıyor deneyip göreceksiniz eğer geçmezse sırayosyşa dana Eti ve balık ı sa keseceksiniz alerji tamamen deneme yanılma yöntemiyle anlaşılır ayrıca alerjin maddeyi bulup tamamen kesseniz bile düzelmesi 2-3 haftayı bulur aynı şeyi yaşadık ama atlattık çok şükür

Kullamdığınız şampuan yada deterjana alrji olabilir.sadece beyaz renksiz çamaşır giydirin ve zararsız ürünleri kullanın.
Keçi sütü alternatif olabilir.ben hep keçi sütü verdim inek sütüne alrjisi vardı.

Ne zamandır diyet yapıyorsunuz?diyet 3 haftadan önce sonuç vermiyor.baska gidalara da alerjisi olabilir.icinde süt olan hiçbirşey tüketmemeniz gerekiyor.tarhana ,kaymak,margarin,tereyağı gibi.paketli gıdaları da tüketmeyin çoğusunda süt ürünü var.alerjik bebekler çok hassas oluyor koruyuculara da tepki veriyor.et,tavuk,kuruyemiş,balık,kırmızı meyve ve sebzeler,tropikal meyveler de tepkiye sebep olabilir.benim ilk kızım yoğun alerjikti ve cilt tepkiliydi salçaya bile tepki veriyordu ve yoğun egzaması vardı.herseye dikkat edince geçiyor.bu kaşınma dönemi için alerjik damla kullanabilirsiniz hem bebek rahatlar ve rahat uyuyabilir.cildini hergün nemlendirin.bize la roche posay lipikar baume + çok iyi gelmişti.sampuan mustela stelotapia kullandık.asla kese,lif kullanmadık hep elimle yıkadım.yogun kaşınma döneminde banyo küvetine mısır nisastasi koyup yıkarsanız hafifliyor kaşıntısı.aklima gelenler bunlar.iki kızım da alerjik ama ilki çok fazlaydı.ins geçiyor biraz yıpratıcı bir süreç ama yavaş yavaş atlatacaksınız inş.
Vallahi inanın çok dikkat ediyorum ama sebze de yemezsem aç kaldım yarın ne yiyeceğime ki ben yemekleri biber salçası koyuyorum tatlı biber salçası çok az domates salçası kullanmıyorum azdırır diye yani alerji çıkabilecek gıdalardan uzak duruyorum süt ürünlerinden zaten bir aydan fazladır uzak duruyorum. Nasıl önünü alacağım anlayamıyorum artık ya o kadar zor ki yani neye dikkat edeceğimi şaşırdım. Dediklerinizi deneyeceğim çok teşekkür ederim

Soğuk pres keçi boynuzu pekmezi
Haftada 3-4 kere ısırgan çayı
Salata çorba vs içine (pişirmeden) 1 tatlı kasığı keten tohumu yağı döküp tüketin.acidan baharattan sarimsakdan tatlıdan uzak durun (kaşıntı için) inşallah faydasını görürsünüz.

Geçmiş olsun demeye geldim, alerjiyi nasıl anladınız? Benimde bebeğimin birşeylere alerjisi var ama bilemiyorum. Suratında küçük sivilceler oluyor, kilo alımı durdu 3 aydır, ishal durumda belirtiler aynı mıydı acaba?

inek değil çünkü o süte ihtiyacı yok. bitkisel gıdalarla beslemeniz alerji olsun olmasın daha iyi olur.

Kızlar merhaba .. O kadar zor durumdayım ki lütfen bana yardımcı olun eğer başına gelen varsa . Kızım da inek sütü alerjisi var doktora gittik testi yapıldı inek sütü ürünlerini kestim inanın yumurta kuruyemiş bile yemiyorum . Alerjik her şeyi hayatımdan çıkardım ama kızımın kaşıntısı bir türlü dinmiyor.. ne yapsam yapayım dinmiyor sürekli kaşınıyor. O kadar çaresizim ki artık çok bunaldım başına gelen var mı böyle bir durum neler yaptınız lütfen bana yardımcı olun Allah rızası için ...
Kaç aylık kiziniz

Geçmiş olsun demeye geldim, alerjiyi nasıl anladınız? Benimde bebeğimin birşeylere alerjisi var ama bilemiyorum. Suratında küçük sivilceler oluyor, kilo alımı durdu 3 aydır, ishal durumda belirtiler aynı mıydı acaba?
Teşekkür ederim canım Yok o tarz bir şeyi olmadı. Vücudunda kızarıklıklar ve kaşıntı oldu sadece

Soğuk pres keçi boynuzu pekmezi
Haftada 3-4 kere ısırgan çayı
Salata çorba vs içine (pişirmeden) 1 tatlı kasığı keten tohumu yağı döküp tüketin.acidan baharattan sarimsakdan tatlıdan uzak durun (kaşıntı için) inşallah faydasını görürsünüz.
Teşekkürler peki Bunları ben mi tüketeceğim?

Kullamdığınız şampuan yada deterjana alrji olabilir.sadece beyaz renksiz çamaşır giydirin ve zararsız ürünleri kullanın.
Keçi sütü alternatif olabilir.ben hep keçi sütü verdim inek sütüne alrjisi vardı.
Keçi sütü de yasak dedi doktorumuz. Neocate mama verdi sütüm yetmediğinde onu kullanıyorum

Kızınız kaç yaşında emziriyor musunuz eğer emiyorsa sizin çok Katı bir diyet yapmanız gerekiyor süt yumurta ve süt ürününün girdiği her şey makarnaya bile yumurta görebildiğinden yasak yendiğiniz her şeyi içindekilere bakıp tüketeceksiniz muz domates gibi meyve sebzeler de allerjik olabiliyor bazen tahin de alerji yapıyor deneyip göreceksiniz eğer geçmezse sırayosyşa dana Eti ve balık ı sa keseceksiniz alerji tamamen deneme yanılma yöntemiyle anlaşılır ayrıca alerjin maddeyi bulup tamamen kesseniz bile düzelmesi 2-3 haftayı bulur aynı şeyi yaşadık ama atlattık çok şükür
11aylık emziriyorum.katı diyette yapıyorum firesiz.domates salçası dahi kullanmıyorum artık.çok dikkat ediyorum ama Yok yok geçmiyor :(((

Benim oglumda da vardi alerjik egzama yediklerimiz etkilese de egzama genetik oluyor bagisiklik arttikca geciyor oglumun yara derecesine gelirdi ben saf beyaz vazelinle nemlendirmeye basladigimdan beri cok azalmisti 17 aylik suan neredeyse hic yok
Çok geçmiş olsun size de. Günde kaç kez vazelin kullanıyordunuz? Başka hiç bir ürün kullanmadınız mı?

Kızlar merhaba .. O kadar zor durumdayım ki lütfen bana yardımcı olun eğer başına gelen varsa . Kızım da inek sütü alerjisi var doktora gittik testi yapıldı inek sütü ürünlerini kestim inanın yumurta kuruyemiş bile yemiyorum . Alerjik her şeyi hayatımdan çıkardım ama kızımın kaşıntısı bir türlü dinmiyor.. ne yapsam yapayım dinmiyor sürekli kaşınıyor. O kadar çaresizim ki artık çok bunaldım başına gelen var mı böyle bir durum neler yaptınız lütfen bana yardımcı olun Allah rızası için ...
Merhaba,bu konudan cok muzdarip biri olarak cevap yazmak yardimci olmak istedim.bebegim 5 bucuk aylik.3 aylik kontrollerine goturdugumde 1 ayda sadece 100 gr almisti.sut alerjisinden suphelenmisti doktor.daha ilerleyen zamanlarda kakasinda kan vardi ve surekli ishaldi.bi sutumu icse hemen civik kaka yapardi.ensesinde ve vucidunda kizarikliklar kasintilar..

Doktor sut ve sut urunlerini kes dedi.hayatimdan tamamen cikardim.peynir tereyagi krema yogurt ayran akliniza gelebilecek hangi sut urunu varsa.ekmek bile yemedim.firindaki ekmeklerin veya paket ekmeklerin hepsinin icinde dahi sût var.doktor onu da tamamen kes dedi.kestim ama yinede duzelmedi.hatta gun gectikce o kadar kotu bi hal almisti ki hastanede damar yolu acilmisti serum vermek icin.cok fena ishal oluyordu.universiteye alerji uzmanina yonlendirdiler.sut ve sut urunleri , ayni zamanda yumurta alerjisi cikti.sut urunlerine alerjisi olan bebeklerin cogunlukla yumurtaya da alerjisi oluyor.alerji doktoruna bebegimin hangi besinleri yedigimde tepki verdigini tek tek soyledim.doktor bana yumurtayi sut urunlerini,capraz reaksiyon nedeniyle tavuk ve kirmizi eti de yememem gerektigini soyledi.en son hastaneye yatacak kadar fenalastigimizda tavuk yemistim.kizimin yumurtaya alerjisi oldugu icin tavuk yiyince mahvolmustu ay aklima geldikce o gun cok uzuluyorum:( ayni zamanda tahin,susam bunlari da tuketme dedi.

Cok sukur biz duzeldik, en fazla alerjen olan besinleri yazayim size.sut urunleri,yumurta,tahin,susam,kuruyemis, domates,cilek,bal, capraz reaksiyon sebebiyle kirmizi et ve tavuk.

Bizim ekstra bugday alerjimizde var.ben bulgur arpa yulaf vs yiyemiyorum mesela.3 aydir sadece patates pirasa karbibahar ispanak pirincle besleniyorum.birde meyve.baskada birsey yemiyorum.zor oluyor ama mecbur cocugun icin alisiyorsun.makarnayi bile arbellanin glutensiz misir unundan yapilan makarnasini yiyorum.
Bu arada marketten sehriye makarna ne alirsaniz icerigini mutlaka okuyun.ymurta iceriyor cogu.veya sut urunleri.cok dikkat etmek gerek.oyle kotu zamanlar olmustu ki,bebegimin makati catlamisti artik ishalden.sicak sulara oturttum defalarca kremler merhemler.cok zor gunlerdi.artik birseyimiz kalmadi sukurler olsun

Back
X