Benim arkadaşım bebeğin yanağında bir kızarıklık ile başlayan bir serüveni vardı, kendi aile doktoru çocuk doktoruna götürdü, süt alerjisi dedi anne diyet yaptı tabi lohusalıktan itibaren ilk 5-6 ay bebek gelişmedi, her Dr gittiğinde ağır değişik ilaçlar vs tabi Dr özel hastanede şehrin en ünlü doktoru, artık sen boğazını tutmuyorsun vs anneye baskı yapıyor, eşine de diyor annesi diyetini yapmıyor boğazını tutmuyor onun hatası. Birkaç hastaneye daha gitti tabi bebeğin kilo alımı durdu ve gelişim geriliği başladı. En son uygulama ve araştırma hastanesi ne başvuruyor hoca odaya girer girmez karşıdan atopik dermatit bu çocuk diyor ve kadın daha önce başka Dr a goturmedigi için pişman. Şimdi çocukta gelişim sıkıntıları var iki yaşında ama değişik ve zor bir durumda.
Gerekirse birkaç yere gidin egzama dedikleri şey aslında bir problemin sonucu. Gıda alerjisi veya bulunduğu ortamda bulunan bir maddeye karşı alerji evet küçük diye yapmıyorlar benim çocuğumda da var, süt alerjisi ile başladık, laktoz damlası kullandık sonrasında sık hasta oldu ve solunum durması ile gidince Dr alerji dedi, ve yedirdiklerimi bile not alıyorum bu ara, takip her zaman iyidir. Test e kadar daha dikkatli olmak için