Merhaba,bu konudan cok muzdarip biri olarak cevap yazmak yardimci olmak istedim.bebegim 5 bucuk aylik.3 aylik kontrollerine goturdugumde 1 ayda sadece 100 gr almisti.sut alerjisinden suphelenmisti doktor.daha ilerleyen zamanlarda kakasinda kan vardi ve surekli ishaldi.bi sutumu icse hemen civik kaka yapardi.ensesinde ve vucidunda kizarikliklar kasintilar..
Doktor sut ve sut urunlerini kes dedi.hayatimdan tamamen cikardim.peynir tereyagi krema yogurt ayran akliniza gelebilecek hangi sut urunu varsa.ekmek bile yemedim.firindaki ekmeklerin veya paket ekmeklerin hepsinin icinde dahi sût var.doktor onu da tamamen kes dedi.kestim ama yinede duzelmedi.hatta gun gectikce o kadar kotu bi hal almisti ki hastanede damar yolu acilmisti serum vermek icin.cok fena ishal oluyordu.universiteye alerji uzmanina yonlendirdiler.sut ve sut urunleri , ayni zamanda yumurta alerjisi cikti.sut urunlerine alerjisi olan bebeklerin cogunlukla yumurtaya da alerjisi oluyor.alerji doktoruna bebegimin hangi besinleri yedigimde tepki verdigini tek tek soyledim.doktor bana yumurtayi sut urunlerini,capraz reaksiyon nedeniyle tavuk ve kirmizi eti de yememem gerektigini soyledi.en son hastaneye yatacak kadar fenalastigimizda tavuk yemistim.kizimin yumurtaya alerjisi oldugu icin tavuk yiyince mahvolmustu ay aklima geldikce o gun cok uzuluyorum

ayni zamanda tahin,susam bunlari da tuketme dedi.
Cok sukur biz duzeldik, en fazla alerjen olan besinleri yazayim size.sut urunleri,yumurta,tahin,susam,kuruyemis, domates,cilek,bal, capraz reaksiyon sebebiyle kirmizi et ve tavuk.
Bizim ekstra bugday alerjimizde var.ben bulgur arpa yulaf vs yiyemiyorum mesela.3 aydir sadece patates pirasa karbibahar ispanak pirincle besleniyorum.birde meyve.baskada birsey yemiyorum.zor oluyor ama mecbur cocugun icin alisiyorsun.makarnayi bile arbellanin glutensiz misir unundan yapilan makarnasini yiyorum.
Bu arada marketten sehriye makarna ne alirsaniz icerigini mutlaka okuyun.ymurta iceriyor cogu.veya sut urunleri.cok dikkat etmek gerek.oyle kotu zamanlar olmustu ki,bebegimin makati catlamisti artik ishalden.sicak sulara oturttum defalarca kremler merhemler.cok zor gunlerdi.artik birseyimiz kalmadi sukurler olsun