Aşılama Infertelite

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
18 yaş aynı zamanda reşit olunan yaş. ona itirazım yok. ancak 18 yaş altı evliliğe karşıyım.
elbette ergenler evlenmek isteyebilir ama elinde lise diploması olmadan, daha kendini keşfedememiş gençler evliliği oyun, bebeği oyuncak sanıyor.
Bak arkadaş gayet herşeyin bilincinde. Tamam okusa mesleğini eline alsa hayatı öğrenip birşeylerin farkına varsa çok güzel olur. Ama üye burda evliliğinden bahsetmiyor bebek istiyor. Sizin dediğinize göre 19 yaşında bende 20 yaşındayım 18 yaşında anne oldum ve oyun oynamadığım farkındayım. Kimseyi yargılamaya hakkınız yok

Herkessin kendi hayat tarzı siz istediğiniz kadar ilimden bilimden bahsedin ama ülkemizde bu var. Nerde duydun okumak için evden kaçtı haberini. Kızlarımız koca için evden kaçıyor. Onları da mı aileleri zorla evlendiriyor. Tamam zorla evlendirilme olayına karşıyım ama bu kızların kendi tercihi. Okutmuyosa aileleri okul için kaçsınlar devlete sığınansınlar ama bunu yapmıyorlar değil mi?
Sağol beni ülkemizdeki 18 yaş altı evden kaçma vakaları konusunda aydınlattığın için.

Bak arkadaş gayet herşeyin bilincinde. Tamam okusa mesleğini eline alsa hayatı öğrenip birşeylerin farkına varsa çok güzel olur. Ama üye burda evliliğinden bahsetmiyor bebek istiyor. Sizin dediğinize göre 19 yaşında bende 20 yaşındayım 18 yaşında anne oldum ve oyun oynamadığım farkındayım. Kimseyi yargılamaya hakkınız yok
ergenlerde mantıklı davranma düşünme oranına bakarsak sen istisna olabilirsin ve istisnalar kaideyi bozmaz.

Herkessin kendi hayat tarzı siz istediğiniz kadar ilimden bilimden bahsedin ama ülkemizde bu var. Nerde duydun okumak için evden kaçtı haberini. Kızlarımız koca için evden kaçıyor. Onları da mı aileleri zorla evlendiriyor. Tamam zorla evlendirilme olayına karşıyım ama bu kızların kendi tercihi. Okutmuyosa aileleri okul için kaçsınlar devlete sığınansınlar ama bunu yapmıyorlar değil mi?
koca için evden kaçmak yaş kaç olursa olsun, cahilliktir.
okumak için kaçan varsa ona helal olsun derim.
ailesinden memnun olmayıp da kocaya kaçanlar ise akılsızdır. senin öz ailen sana acımazken el acır mı?
sonra da kaçtığı eve geri dönemez. ömür boyu pişman yaşar.

koca için evden kaçmak yaş kaç olursa olsun, cahilliktir.
okumak için kaçan varsa ona helal olsun derim.
ailesinden memnun olmayıp da kocaya kaçanlar ise akılsızdır. senin öz ailen sana acımazken el acır mı?
sonra da kaçtığı eve geri dönemez. ömür boyu pişman yaşar.
Aynen bende çok kızıyorum kaçarak evlenenlere. Şu anda doğu harici sanmıyorum 15_16 yaşında zorla evlendirilen olduğunu. Ailesiyle sorun oluyo bırakıp gidiyo kime kocaya. Daha beter soruna düşüyor bu sefer kaynanam şöyle böyle sıkıntısı başlıyor. Aklı başına gelince boşanmak istiyor boşanıyor. Bu sefer de kaçtığı adam katili oluyo. Evli olmayıp bu yazıyı okuyan varsa sakın kaçma gibi bi hata yağmasın. En yakınımda biri kaçtı ve sürekli şu lafı duyuyor. Kocayı biliyorsunda iş mi bilmiyorsun diye cahillik yapmayın.

ülkemizde bu olmasın diye uğraşıyoruz zaten
evlerinde rahat huzurlu bir ortam olsa zaten başka arayışlar peşinde olmaz kadınlar da.
okul bilincini, eğitimin ve meslek sahibi olmanın ne kadar önemli olduğunu çocuğuna öğretmeyen ailelerde çocuğun okul okuyacağım diye evden kaçmasını bekleyemeyiz di mi :)

sevgili olma, karşı cinsi tanıma, flört etme döneminde sevgililik yaşanmalı
ben 21 yaşında evlendim ve bence ailem adın çıkacak diye endişelenip durmasaydı 2-3 sene daha eşimle sevgililik nişanlılık falan yaşamak isterdim.

bir çocuk sahibi olup onu yetiştirmek insanların hayali olabilir, bu çok kabul gören bir şey zaten. ama anne baba olacaklar önce kendi hayatlarından zevk almayı, evliliklerini yoluna koymayı başarmalılar diye düşünüyorum.

18 yaş altı evliliklere kesinlikle izin verilmemeli, çocuklar ve aileleri çok ciddi şekilde eğitimlerden geçirilmeli ve bunun hatalı bir şey olduğunu artık kabul etmeliyiz... Toplumun da yapısı yavaş yavaş değişmeli artık.

Ya varya bu kk ya konu açmaya korkar oldu insanlar çümkü konu konuluktan çıkıp hummalı bi tartışmaya giriyo ya konu sahabi ne sormuşsa fikrinizi söyleyin ve çekilin yok illaki birileride bişiyler sorcak hayatını araştırcak ya azıcık şuralara girip rahatlıyoz ama sağolsun bazıları bunada izin vemiyo.
Ayrıca küçük yaşya evlendirilmişse tamam ııuom karşıyım ama neler yaşadığını bilemez siniz lütfen kimsenin kalbini kırmayın .
Bu arada bende 20 yaşımda evlendim şunan 21 yaşına gircem ve çocuğum olmadı hani kiminiz demişya genç yaşta anne olmak için zorlamayın diye .
Hiç de öyle zan edildiğigibi basit değil anne olmak ben bu yaşta sadece tüp bebekle anne olabiliceğimi öğrendim buna ne diyiceksiniz?
Tüplerimde sıvı varmış alınması gerekiyomuş alırsa da tek çarem tüp bebek
Belki beklesem 30 umu anne olama şansım dahada düşücek
Neyse konu sahibine tafsiyem neden olmadığını iyi araştırması bi arkadaş yazmış yapılması gereken testlrri eğer herşey normalse o testlere göre sebebsiz infertilite aşılama yap bence canım

Not küçük yaşta evlendirilmelere kesinlikle karşıyım ama hadi gelin küçük yaşta evlenmiş bide biz yargılıyalım görüşünede karşıyım ne sormuşsa o soruya cevab verelim lütfen kk daki tüm konuları tartışmaya çefirmiyelim .
Çümkü gerçekten derdi olan çekiniyo konu açmaya

konu için de,
konu sahibi 22 yaşında ve eğer istiyorsa ve hazırım diyorsa tabiki anne olabilir.
başka doktora gidin eğer gerçekten bir sorun yoksa bazı yumurta geliştiren ilaçlarla hamile kalanlar oluyor aşılama ya da tüp bebekten önce.

Haklısınız sanırım ama eşime karşı birşey hissetmiyorum ve hiç bi hatasını kabul edemiyorum sırf beni seviyo diye inat uğruna evlendim yastığa başımı koyduğum da onu haketmediğimi düşünüyorum

Olabilir canım. Ben kendimi göz önüne alarak yorum yapıyorum.
bunu laf çarpıyorum olarak anlama.
her ne kadar mantık evliliği yaparak mantıklı davrandığını düşünsen de bir erkek için eğitiminden ve genç kızlığından vazgeçmişsin inat uğruna. 16-17 yaş bunalımı bunlar işte. anlatmak dikkat çekmek istediğimiz bu.

keşke olmasaymış ama olmuş. en azından bundan sonra eğitimine önem ver. mutlaka oku hem kendin hem bebeğin için.

Allah yardımcın olsun.

Ya çok rica ediyorum 16 yaşında ana-baba rızasıyla evlenmeyi (evlendirilmeyi) sanki on kişiden dokuzu böyle yapıyormuş gibi normalleştirme. Herkesin kendi tercihiymiş yok ya. Bütün sosyal bilimleri çöpe attın tamam peki ya genç yaştaki hamilelikleri de 35 yaş üstü gibi riskli gruba sokan ilmi de mi çöpe atacaksın? En basitinden ülke yönetiminde dahi söz sahibi olmayan bi çocuğun evlenmesi sence akıllıca mı? Kim ne derse desin reşit olmadan evlilik yapanlar insanlar "kendi tercihleriyle" evlenmiş olamaz anca evlendirilmiştir onlar.
canım bende 17 yaşında evlendim. Ama ailem değil ben istedim. Hatta ailem evlendirmek için elinden geleni yaptı. Ama dinlemedim seviyorum dedim ve evlendim.9 senelik de evliyim. Herkes gibi sorunlarım oluyor ama yine de mutluyum tabi daha sonrayi bilemem çünkü hayatta neler neler yaşıyoruz. Aile zoru diye birşey yok helede bu zaman da artık aile zorla evlendirmiyor bile tabi istisnalar hariç.

Katılı
ülkemizde bu olmasın diye uğraşıyoruz zaten
evlerinde rahat huzurlu bir ortam olsa zaten başka arayışlar peşinde olmaz kadınlar da.
okul bilincini, eğitimin ve meslek sahibi olmanın ne kadar önemli olduğunu çocuğuna öğretmeyen ailelerde çocuğun okul okuyacağım diye evden kaçmasını bekleyemeyiz di mi :)

sevgili olma, karşı cinsi tanıma, flört etme döneminde sevgililik yaşanmalı
ben 21 yaşında evlendim ve bence ailem adın çıkacak diye endişelenip durmasaydı 2-3 sene daha eşimle sevgililik nişanlılık falan yaşamak isterdim.

bir çocuk sahibi olup onu yetiştirmek insanların hayali olabilir, bu çok kabul gören bir şey zaten. ama anne baba olacaklar önce kendi hayatlarından zevk almayı, evliliklerini yoluna koymayı başarmalılar diye düşünüyorum.

18 yaş altı evliliklere kesinlikle izin verilmemeli, çocuklar ve aileleri çok ciddi şekilde eğitimlerden geçirilmeli ve bunun hatalı bir şey olduğunu artık kabul etmeliyiz... Toplumun da yapısı yavaş yavaş değişmeli artık.
Katılıyorum canım dediklerine ama herkesin elinde telefon internet tv var kimse bu kadar cahil olmamalı. Birine anlatsan birinin kafasına sokamıyorsun. Ama iş kızlar da bitiyor. Bizim aile de herkes akraba evliliği yapmak zorunda gibi birşey annem babam hala kızı dayı oğlu ve diğer akrabalarda hep yakın derce. Ama kimseye anlatamıyorsun çık tehlikeli olduğunu. Tıpta genetik bozukluklar olabileceğini. Ama ben ablam ve diğer bizim yaşıtımız kızlar artık akraba evliliği istemiyor ve artıl herkes birşeyleri okuyo. Benim eşimi istemediler akraba değil diye ama o kadar uğraştım dil döktüm ve sonunda başardım. Ve isteyen herkes başarır. Kimseye kimse zorla birşey yaptıramaz. Çok şükür devlet her türlü yanında.

canım bende 17 yaşında evlendim. Ama ailem değil ben istedim. Hatta ailem evlendirmek için elinden geleni yaptı. Ama dinlemedim seviyorum dedim ve evlendim.9 senelik de evliyim. Herkes gibi sorunlarım oluyor ama yine de mutluyum tabi daha sonrayi bilemem çünkü hayatta neler neler yaşıyoruz. Aile zoru diye birşey yok helede bu zaman da artık aile zorla evlendirmiyor bile tabi istisnalar hariç.
Senin adına çok sevindim. Ama ben hala bu tip örnekler arasında istisna olduğunu düşünüyorum. Allah mutluluğunu daim etsin.

Aşıdan önce başka şeyler denedin mi ? Mesela klomen veriyor adetin 13. Günü gibi gidiyosun yumurtaların gelişmiş mi bakıyor. Ona göre 14,16,18. Günlerde ilişki öneriyo. 4 ay bunu denerim olmazsa rahim filmi çeker sorunu anlar diğer tedavilere geçeriz demişti doktorum. Klomeni kullandığım ilk ay kaldım çok şükür. Sanırım onla alakası yoktu zaten. Hipertiroidim vardı o düzelmişti biraz bir de tabiki nasip.

Bence özelde dene, devlettekilerin tek yaptığı i... gibi insanlara saldırmak. Özelde en azından sorularına cevap alıyosun. Bir de bir doktorla devam et aklını bulandırma.

İnsanların özel hayatları da kimseyi ilgilendirmez ayrıca, herkes kendi hayatına baksın.
Canımmm hipertiroid için ilaç kullanıyor musun?? Belirtilerin neydi ve tedaviye başladıktan ne kadar süre sonra hamile kaldın?? Ben 5 senedir filan tiroid için ilaç içiyorum arada kontrole gidiyorum

Kızlar merhaba.. Sorunun ne olduğunu hepiniz başlıktan anlamışsınızdır :KK43: Ben 2,5senelik evliyim ve ne yazıkki o zamandan beri halabir bebeğim olmadı.. Eşimle çoook istiyoruz hep hayaller kuruyoruz ama Rabbim nasip etmeyince olmuyor ışte :KK43: Hastaneye gittik 9ay önce tüm testlerimizde temiz çıktı eşimle şükürler olsun.. Yani her ne yaptıysak malesef olmuyor.. eşim önceden çok dile getirirdi bi bebeğinizin olsun artık diye ama o da ben üzülüyorum diye hiç bu konuları konuşmuyor biliyorum :KK43: Kızlar sizce artık aşılama yaptirmalimiyim? Doktor en son gittiğimde istersen aşılama yapalım amabence biraz siz deneyin demişti. Su an kafam çok karışık aslında asilamadan da korkuyorum açıyor mu bi bilginiz varmı? Ve devlet hastanesinde veya özelde fiyatı ne oluyor? Daha önce böyle durumları yaşayan varsa bana bilgi verebilir mi lütfen ?.:KK43:
ben ve eşimde de sorun yoktu. dr aşılama dedi ama istemedik. 8 sene sonra kendiliğinden oldu.
beklemek istemiyorsan önce burada tavsiye edilen kürleri dene eşinle, yine eşin ve sen dengeli ve sağlıklı beslenin, stresten uzak durun.

1-2 sene yine olmazsa o zaman tüp bebek deneyin derim. aşılamayı bilmiyorum ama tüp bebekte tutma oranları çok yüksek.

Konu sahibi dendigi gibi yasi küçükse daha gelişimi tamamlanmadığı için hamile kalamıyor olabilir. ! .

Senin adına çok sevindim. Ama ben hala bu tip örnekler arasında istisna olduğunu düşünüyorum. Allah mutluluğunu daim etsin.
Teşekkür ederim canım. Dediğim gibi istisnalar var tabi ki.

bunu laf çarpıyorum olarak anlama.
her ne kadar mantık evliliği yaparak mantıklı davrandığını düşünsen de bir erkek için eğitiminden ve genç kızlığından vazgeçmişsin inat uğruna. 16-17 yaş bunalımı bunlar işte. anlatmak dikkat çekmek istediğimiz bu.

keşke olmasaymış ama olmuş. en azından bundan sonra eğitimine önem ver. mutlaka oku hem kendin hem bebeğin için.

Allah yardımcın olsun.
Ay üşenmedin konumumu araştırdın :KK70:
Sorsaydın söylerdim. Evet inat uğruna evlendim ama benim tercihim. Ve kimse zorlamadı beni. Herkes okuyacak diye birşey de yok ben istesem istediğim yerde iş kurabilirim mesleğim var şükür.

Konu sahibi dendigi gibi yasi küçükse daha gelişimi tamamlanmadığı için hamile kalamıyor olabilir. ! .
Yok canım onunla alakası yok. Küçük yaştakiler daha çabuk hamile kalıyor. Yaş ilerledikçe geç yumurtalama oluyor. Çoğu Dr dan öyle isittim.

Back
X