canım yabancı dil öyle birşey ki yenılemezsen unutur gidersin sana tavsiyem bir internet sitesi var orda yabancı arkadaslarla dıyalog kurup pratıklestırebılrsın kendını merak etme gayet sevıyelı muhabbet edıyorsun ve bir dili bütün herşeyiyle öğrenme ımkanın oluyor istersen özelden mesaj atabılrım
Konustugum uc arkadssim var mektuplastigimda var ama kurulumlari onume koymadan yapamiyorum. Onlar onumde olsun butun cumleleri kuruyorum ama olmadiginda birsey yapamiyorum
hi sweety :) bence sen ezbere dayalı öğrenmisin cnm... kökünü kavrayamadığın içinde cümle kuramıyorsun.. sanırım tenselerden bahsedıyorudun onumde olmadan olmuyor diye.. ı think you shouldn't learn the english you should live the english :)
Ezberledim belkide evet cok dusununce bakmadan kurabiliyorum ama biriyle karsilikli diyalog kuracaksam cok zorlaniyorum yavasliyorum genelde standart seyler soylemeye basliyorum(
Kitaplar bbcnin dolayisiyla ingiliz ingilizcesi aksani var. Videolar falan icinde o konuda sorunum yok.
Sanirim bu konuda birazda kendime guvenmem gerekiyor(
Okudugum bolum geregiyle mayis sonuna dogru dokuz ulkeyi kapsayan bir gezim var. Artik orda mecbur kala kala cozerim insallah(
senin tek ihtiyacın pratik yapmak
birileriyle ingilizce konuşmadığın sürece kendi kendine cümle kuramayacağını zannedersin
aynı sorun bende de vardı, ingilizcem çok iyidir, upper seviyesinde ve uluslararası ilişkiler fln okudum zaten,
ama yurt dışına çıkana kadar kendime güvenim sıfırdı..
herşeyi anlıyorum, makaleler yazıyorum bölümde derslerle alakalı ama sanki biriyle konuşmaya başlasam cümle kuramayacakmışım gibi geliyodu..
yurt dışına çıktım, ABD yada İngiltere fln değil başka bi ülke ve orda ortak dil olarak ing konuşmak durumundaydık,
bi farkettim ki çok rahatlıkla cümle kurabiliyorum
emin ol sende rahatlıkla konuşabilirsin ama buna bi adım atman gerek..
arkadaşlarda söylemiş nette çok güzel siteler var, yabancı insanlarla muhabbet edebileceğin,
günlük orda konuş, arkadaşlıklar edin..
kendine güvenin gelir ve günden güne geliştirirsin bu konuda kendini emin ol
o gezide kesinlikle halledersin canım merak etme
hemde 9 ülke, süper bi fırsat
ama oralarda mutlaka aktif ol konuşma açısından, yanlış cümle kurmaktan fln korkma elinden geldiğince konuşmaya çabala
o şekilde halledersin
kısa sürede intermediate olmuşsan zaten belli bi temel varmış demek ki. kelimede ve aksanımda da sorun yok diyorsun. benden ingilizce konusunda yardım isteyenlere ben ilk olarak kelime çalışmalarını öneriyorum, gramerin kendiliğinden geldiğini düşünüyorum. kelime olayını gerçekten hallettiysen bence tek sorun hiç konuşmamış olduğun için kendine güvenmemen. zaten şimdilik önünde cümle kurulumlarına bakarak kurarsın cümleyi o biyerden sonra oturur. lisede ingilizce öğretmenimiz 'rüyanızda ingilizce konuşabiliyorsanız öğrenmişsiniz demektir' demişti.
benim de sana tavsiyem yatağa yattığında ingilizce hayal kurman :) o nasıl olucak dersen izah edeyim; bir yerde olduğunu hayal et restoran, kafe, parti, okul vs hiç farketmez, canlandırdığın ortamdaki insanları ve kendini ingilizce konuştur, cümleler kurmaya çalış. saçma bile gelebilir ama biyerden sonra "aslında cümle kurabildiğini" görüceksin diye düşünüyorum. :) kolay gelsiinnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?