Ingilizce ogrenip konusamamak..

Bende okul oncesi okudum simdi cografya okuyorum ama icimde hep yabanci dilden mezun olmak vardi
Sifirdan baslayinca cok sıkıcı oluyor onu cok iyi biliyorum tekrar baslayacaksaniz sifirdan asla derim )
Site adi vermek serbest mi bilmiyorum ama busuu.com dada ingilizce calistim basitler ama akilda kalicilardi benim icin

ne güzel,bir bölümü okumuşsun,şimdilerde hep istediğim bölümdür okul öncesi:)
hımm bir bakayım teşekkür ederim peki kitap olarak hangi yayınları önerirsin.

evet bahsettiğiniz korku bende de var :) birkaç haftalığına turist rehberliği yapma şansı bulmuştum geçen senelerde, ilk grubum rustu ve ingilizceyi anlaşılır konuşuyorlardı rahat anlaşıyoduk ama ikinci grubu hiiiç sormayın :) sadece 1 kişi ingilizce biliyodu ve o da çince gibi konuşuyodu. benden sandalye (chair) istemişti "çeeya" diyor anlamıyorum, ne yapcağımı da şaşırmıştım defalarca tekrarlatıp zar zor anlamıştım böyle şeyler de olabiliyor yani.

bu bi anıydı böyle ama asıl korkum anadili ingilizce olan birinin konuşmasını anlayamayıp tekrarlamasını istemek zorunda kalmak. bazen hızlı konuşup kelimeleri yuvarlıyolar, zorlanmamak elde değil.

ben de çevirmenlik eğitimime devam ediyorum ama asıl isteğim sözlü çevirmen olup smultane ya da ardıl çeviri yapmak...

merhaba kızlar,

ingilizce konuşamamak başlığını görünce dayanamadım geldim. aynı durum bende de var. çevirmenlik yapıyorum bir yılı aşkın süredir. yazılı metin çevirilerim iyi, sürekli ingilizce altyazısız görüntüler izlediğim ve zaman zaman dinleyip çevirdiğim içinde kulak da bayağı gelişti sayılır ama konuşma yok yok yok. biri birşey sorunca takılıp kalıyorum.

ingilizce düşün, ingilizce düşün dityerek ingilizce düşünmeye zorladıkça kendimi ingilizce düşünemiyorum üstüne ne söyliceksem unutuyorum

yok mu kolay pratik yapabileceğim bir yer? yurtdışına çıkmak hele ki şu dönemde zor işlerim yüzünden ama normalde pratik yapabileceğim imkanlar arıyorum

ingilizce hocamızın bi lafı vardı;practice practice practice derdi.bende derdim ki kimle yapıcağım practiceyi.Annem babam ingilizce bilmez,arkadaşlarla da olmuyo yani bi yere kadar konuşuyosun, sonuçta mecbur hissetmiyosun kendini ingilizce konuşmaya.Ama bi yurtdışı imkanımız olsa mecbur derdimizi anlatmak için ingilizce konuşmak zorunda kalıcağız ve ingilizcemiz gelişecek.Kısaca yurt dışında belli bi süre yaşamadıktan sonra ingilizce konuşmak zor iş...

benim bir arkadaşım turdışına gitti ama istediği gibi olmadı açıkcası ,pek memnun kalmadı kızlar.tabi insanına göre değişir bu o ayrı bir konu

bu korkuyu nasıl yenmeli,birde heyecanda var,hafiften duymama da var,heyecanla hiç duymuyrum:))
ne yapcam bilmiyorummm

Günlük yaşamında olmadan konuşmanı akıcı hale getiremezsin. İngilizce konuşma sınıflarına git derim. Ben yurtdışı bağlantılarım çok olduğu için onlarla ingilizce konuşarak aştım. Hatırlıyorumda eskiden türkçe düşünüp onu kafamda ingilizceye çevirmeye çalışıp konuşmaya çalışıyordum. Böyle olunca olmuyordu. Birde kelime dağarcığını geliştirmeni öneririm. Ne kadar çok kelime bilirsen konuşman o kadar rahat ve akıcı olur.

canım ben de busuu ya üye oldum japonca için ama ne yapmak istesem sürekli üye ol diye önüme pencere açılıyor.ilerleyemiyorum.sen premium üye oldun mu.ben daha sıfırdan başlayacağım o yuzden başlangıç için premium üyeliğe gerek olmaz diye düşündüm ama yanılıyor muyum?? sitenin yöntemini anlayamadım sanırım yardımcı olursan sevinirm

Eğer yanlış bilmiyorsan İngilizce'yi konuşmadan öğrenemezsin.
Konuştukça kalıplara alışacaksın.
Kaldı ki yabancılar bile kalıplara bağlı kalarak konuşmuyorlar.
O nedenle senin durumun biraz kendini kasmayla alakalı.
Rahat olduğun takdirde bunun üstesinden geleceksin.
Bende Japon'ca öğrenebilsem keşke.

Abimin arkadasi premium uyeydi girip yararlaniyordum bende ozelliklerinden. Ama premium olmadan yapilan seyler var onlarinda azda olsa yarari olur.
Sonucta resimli sesli eslestirmeli falan seyleri var.. 5 6 aydir girmiyorum eslestirme calismalari tablette calismiyor cunku :-(
Ama anlamadigin ne varsa yardimci olabilirim

Alisamadim iste :-(
Yolunneresindeyim blogu var japonca ogrenmek istiyorsan japonyayida merak ediyorsundur diye dusundumm bir bak istersein

Bende bunu ypiyorum sanirim turke dusunup cevirdigim icin bu kadar yavasoluyor kaliplar olmadan kuramiyorum..

teşekkur ederim canım premium olmadan diğer şeylerinden faydalanmaya çalışıyorum ben de ama sürekli önüme pencere açılması bıktırıyor :))

Evet girdim irlandali biriyle konustuk biraz

eee nasıl geçiyor peki muhabbet umarım faydalı olmusumdur...yeğenlerim sürekli bu sitede hatta işi bıraz daha ileri götürüp 2011 yazında yurt dısından konustugu yine bu siteden buldugu arkadasını türkiyeye davet etti kız da cekınmeden gelmıs kız meksika asıllı ama kanadada yasıyor güzelde bişiydi 1 aya yakın kaldı gezdirdik falan baya faydalı oldu şimdi bu yaz yeğenımı davet ettı ama ablam göndermez heralde taaa elin kanadalarına

Konu sahibi arkadaş kimse senden allah razı olsun birisine burdan busuuyu tavsiye etmiştin bende giriyim bakiyim dedim o an bu andır çıkamıyorum Endonezyalı ve arabistanlı 2 tane kankam oldu kameralı görüşüyoruz İngilizce testler falanda çok güzel ağacım gitgide büyüyor Ve gerçekten çok akılda kalıcı birsürü kelime cümle öğrendim.

İngilizce öğrenmek isteyen arkadaşlar bence sizde mutlaka girin ben çok beğendim

Yuh be bende benim endonezyalıyı davet ediyorum ama okey okeyyyyyy diyor başka birşey demiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…