bend eliseyi yabancı dil bölümü ile bitirdim ama ingilizcden nefret ediyorum şu anda,okulda sürekli öğretmen değişmesi sonucu şu anda ingilizcenin "i " harfini bile göresim yok ,annem hep der öğren diye ama hep kızarım ,aslında şimdi o kadar çok gerekli bu ingilizce.
arkadaşların tavsiyeleri çok güzel.
kusura bakma konunun üzerine ben bi soru soruyorum ama .
karşı taraf konuşurken iyi duymak gerekli dimi?:26:ben hep karşı tarafın dediğinden ya bişey anlamazsam korkusu çok var bende çok hızlı konuşuyorlar çünkü ,bende sizsden kaynaklar istiyorum kızlar,konu sahibi arkadaşım senden de ,sıfırdan başlanak öğrenmek,konuşmak istiyorum
özür dilerim gerçekten konunun üzerine ben soru sorduğum için.:26:
bende okul oncesi okudum simdi cografya okuyorum ama icimde hep yabanci dilden mezun olmak vardi
sifirdan baslayinca cok sıkıcı oluyor onu cok iyi biliyorum tekrar baslayacaksaniz sifirdan asla derim)
site adi vermek serbest mi bilmiyorum ama busuu.com dada ingilizce calistim basitler ama akilda kalicilardi benim icin
ne güzel,bir bölümü okumuşsun,şimdilerde hep istediğim bölümdür okul öncesi:)
hımm bir bakayım teşekkür ederim peki kitap olarak hangi yayınları önerirsin.
bend eliseyi yabancı dil bölümü ile bitirdim ama ingilizcden nefret ediyorum şu anda,okulda sürekli öğretmen değişmesi sonucu şu anda ingilizcenin "i " harfini bile göresim yok ,annem hep der öğren diye ama hep kızarım ,aslında şimdi o kadar çok gerekli bu ingilizce.
arkadaşların tavsiyeleri çok güzel.
kusura bakma konunun üzerine ben bi soru soruyorum ama .
karşı taraf konuşurken iyi duymak gerekli dimi?:26:ben hep karşı tarafın dediğinden ya bişey anlamazsam korkusu çok var bende çok hızlı konuşuyorlar çünkü ,bende sizsden kaynaklar istiyorum kızlar,konu sahibi arkadaşım senden de ,sıfırdan başlanak öğrenmek,konuşmak istiyorum
özür dilerim gerçekten konunun üzerine ben soru sorduğum için.:26:
evet bahsettiğiniz korku bende de var :) birkaç haftalığına turist rehberliği yapma şansı bulmuştum geçen senelerde, ilk grubum rustu ve ingilizceyi anlaşılır konuşuyorlardı rahat anlaşıyoduk ama ikinci grubu hiiiç sormayın :) sadece 1 kişi ingilizce biliyodu ve o da çince gibi konuşuyodu. benden sandalye (chair) istemişti "çeeya" diyor anlamıyorum, ne yapcağımı da şaşırmıştım defalarca tekrarlatıp zar zor anlamıştımböyle şeyler de olabiliyor yani.
bu bi anıydı böyle ama asıl korkum anadili ingilizce olan birinin konuşmasını anlayamayıp tekrarlamasını istemek zorunda kalmak. bazen hızlı konuşup kelimeleri yuvarlıyolar, zorlanmamak elde değil.
ben de çevirmenlik eğitimime devam ediyorum ama asıl isteğim sözlü çevirmen olup smultane ya da ardıl çeviri yapmak...
Cok sacma ama bu benim icin bir sorun
19 yasindayim cocuklugumdan beri dillere karsi bir ilgim var.
Ingilizceyi az cok biliyordum, bana tekrar olsun ve gelistireyim diye sifirdan kursa basladim.
Starter, elementary, pre intermediate falan derken uc hafta once kendimi intermediate sinifinda buldum.
Ingilizce kitaplar okuyorum, kelimelerle hic bir sorunum yok, telaffuzum guzel, sarkilari dinlerken ceviriyorum, yabanci diziler izliyorum cok buyuk bir kismini anliyorum.
Ama ben hala cumle kurulumuna bakmadan cumleyi kuramiyorum! Bu artik beni cildirtacak duruma kadar geldi
Size sorum nasil basardiniz bunu? Bana bir yol gosterin. Nasil calisayim, nasil pratik yapayim?
canım ben de busuu ya üye oldum japonca için ama ne yapmak istesem sürekli üye ol diye önüme pencere açılıyor.ilerleyemiyorum.sen premium üye oldun mu.ben daha sıfırdan başlayacağım o yuzden başlangıç için premium üyeliğe gerek olmaz diye düşündüm ama yanılıyor muyum?? sitenin yöntemini anlayamadım sanırım yardımcı olursan sevinirm
Eğer yanlış bilmiyorsan İngilizce'yi konuşmadan öğrenemezsin.
Konuştukça kalıplara alışacaksın.
Kaldı ki yabancılar bile kalıplara bağlı kalarak konuşmuyorlar.
O nedenle senin durumun biraz kendini kasmayla alakalı.
Rahat olduğun takdirde bunun üstesinden geleceksin.
Bende Japon'ca öğrenebilsem keşke.
Günlük yaşamında olmadan konuşmanı akıcı hale getiremezsin. İngilizce konuşma sınıflarına git derim. Ben yurtdışı bağlantılarım çok olduğu için onlarla ingilizce konuşarak aştım. Hatırlıyorumda eskiden türkçe düşünüp onu kafamda ingilizceye çevirmeye çalışıp konuşmaya çalışıyordum. Böyle olunca olmuyordu. Birde kelime dağarcığını geliştirmeni öneririm. Ne kadar çok kelime bilirsen konuşman o kadar rahat ve akıcı olur.
Abimin arkadasi premium uyeydi girip yararlaniyordum bende ozelliklerinden. Ama premium olmadan yapilan seyler var onlarinda azda olsa yarari olur.
Sonucta resimli sesli eslestirmeli falan seyleri var.. 5 6 aydir girmiyorum eslestirme calismalari tablette calismiyor cunku :-(
Ama anlamadigin ne varsa yardimci olabilirim
teşekkur ederim canım premium olmadan diğer şeylerinden faydalanmaya çalışıyorum ben de ama sürekli önüme pencere açılması bıktırıyor :))
Evet girdim irlandali biriyle konustuk biraz
Yuh be bende benim endonezyalıyı davet ediyorum ama okey okeyyyyyy diyor başka birşey demiyoreee nasıl geçiyor peki muhabbet umarım faydalı olmusumdur...yeğenlerim sürekli bu sitede hatta işi bıraz daha ileri götürüp 2011 yazında yurt dısından konustugu yine bu siteden buldugu arkadasını türkiyeye davet etti kız da cekınmeden gelmıs kız meksika asıllı ama kanadada yasıyor güzelde bişiydi 1 aya yakın kaldı gezdirdik falan baya faydalı oldu şimdi bu yaz yeğenımı davet ettı ama ablam göndermez heralde taaa elin kanadalarına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?