Ingilizce ogrenip konusamamak..

Canım hatan nerede biliyor musun? tam kurulumuna göre cümle kurmaya çalışmanda. Aslında çoğumuzun hatası orada.. ben de önceleri öyle yapmaya çalışıyordum maalesef..
İngilizce eğitim veren bir üniversitede okudum, çok güzel yazıyordum, okuyordum, konuşulanı anlıyordum ama konuşamıyordum bir türlü. Çünkü cümleyi doğru kurma çabasından konuşmaya sıra gelmiyordu.. 6-7 aydır İngiltere'deyim, fark ettim ki hiç kimse bizim öğrendiğimiz gibi konuşmuyor. kimsenin 'tense'ler, cümle kalıpları umrunda değil. günlük konuşma dili çok farklı oluyor. düşünsene Türkçeyi konuşurken ne kadar dikkat ediyoruz ki cümle kalıplarına? Kendimi o kadar şartlamıştım ki ben de senin gibi, aşmam oldukça zor oldu. Rahat olmaya çalış, yanlış mı söylüyorum kaygısı duyma. O an aklına geldiği gibi konuş. İngilizce dizileri İngilizce altyazı ile dinlemek sana çok faydalı olacaktır bu arada. Eğer imkanın varsa yurt dışında bir yerlerde bulunmaya çalış, 1-2 ay bile olsa eminim çok fark edecek. Olmazsa da çok dert etme, benim de ancak master için böyle bir şansım oldu, öncesinde yoktu. O imkanın yoksa da, eğer üniversite okuyorsan okulda bir çok yabancı öğrenci vardır, onlarla iletişim kurmaya çalış.

Seni herhalde benden iyi kimse anlayamaz. Bende yıllardır ingilizceyle içli dışlıyım. Hatta şu anda mesleğim gereği ingiltereye geldim. 1 ayım doluyor burda. İnsanları anlarken hiç bir sıkıntım yok. Ama kendim akıcı konuşamıyorum. Tek çözüm yolu arkadaşlardan birinin dediği gibi ingilizceyle yaşamak. Yani bol bol pratik

Evet onu bende dusundum ama cumle kurulumunu bildikten sonra biraz daha gunluk konusma tarzina alisirim diye dusunuyordum
Aslinda cok mantikli dedigin, ama bana halaa dusunmeden hic birsey diyemeyecekmisim gibi geliyor
Suan tek umudum inallerden sonraki dokuzulke gezisi
Tam olarak ne kadar surer bilmiyorum ama bir haftada olsa yarari olur diye dusunuyorum :-(

Babam bana cok cok duskun ayri kalamaz o kadar sure gondermez baska ulkelere :-( ancak okul gezisi falan olursa zar zor izin aliyorum..

ingilizce konusabilmenin tek yolu ya yurt dışına cıkcaksın ya da konuşma odaklı bir kursa ihtiyacın var. Infolang'in bu konuda iyi oldugunu duymuştm bir araştır istersen.

ingilizce televizyon izle ve kitaplari sesli olarak oku pronounce yetenegini gelistir...

Bu sadece senin sorunun değil. Bir ingilizce öğretmeni olarak şunu söyleyim; ingilizce cümle yapısı türkçe'den çok farklı. bu yüzden hep türkçe gibi düşünüyoruz o yüzden de "anlıyoruz fakat konuşamıyoruz". Sana tavsiyem, eğer imkanın varsa bir 6 aylığına ingiltereye dil okuluna git.. Veya hiç olmadı kendine internet üzerinden ingilizce konuşabileceğin sohbet arkadaşları bul, yabancı film izle bol bol yabancı müzik dinle :)

Birebir aynı haldeyim :) Yazarım, okurum, izlerim, konuşamam :) Sırf doğru cümle kurucam diye kasılır kalırım, ama artık kasmamam lazım, ingilizce çok konuşmam gerekli işimde :) İçimi rahatlattı yazdıkların :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…