Ingilizce ogrenip konusamamak..

Ay ne guzel ya :-D bizimkiler hayatta gondermezler valla :-D

Aacok sevindim :-D cok eglenceli bazi yerler :-D

Yazdıklarını okuyunca kendi halim geldi gözümün önüne, kolejde okuduğum için İngilizceyi çok iyi biliyorum kalıplar falan neymiş ki diye kendimden geçtiğim zamanlar, Bim deyim kasada bi hatun var garibim konuşuyo da konuşuyo ama kasadaki anlamıyor İngilizceden atladım hemen ben çevireyim diye zavallı kadıncağız yarım saat masa lambasını anlattı da anlamadım ahaha Bim'den çıkarken ağlacayaktım nerdeyse. Bir ay kadar önce de ingilizce denemesine girip pre-intermediate tan tekrar başladım ama korkuyordum o kadar hatırlamam diye ama grammerde azıcık sıkıntım var sadece, herkesin dediğinden farklı şey yapmadım ben de film izliyorum, müzik dinliyorum, dizileri izliyorum falan filan benim sorunum da duymadan ne olduğunu anlamamam uzun zamandır sadece dinlediğim içinmiş bu sorun da
Hiç üzme kendini zorlama da bıktırma kendini zamanla oturur zaten farkında olmadan konuşursun akıcı bir şekilde, sadece konuşmanı gerektirecek bir şekildeyse zaten Türkçe'den düşün günlük hayatta kaç kelime kaç kural kullanıyoruz ki?
İngilizce gözünü korkuttuysa da Arapça'yı dene derim aaaaaaaaaaayy nası karışık nası kural yığını anlatamam, kolay gelsin hepinize

Kursta yan sinifimiz arapca tenefussaatlerimiz falan farkli sesler geliyor olsem soyleyemem herhalde :-D
Ya umarim en kisa zamanda herkes cozer su sorunu :-(

Kursta yan sinifimiz arapca tenefussaatlerimiz falan farkli sesler geliyor olsem soyleyemem herhalde :-D
Ya umarim en kisa zamanda herkes cozer su sorunu :-(

Yok yok arapçaya da gidiyorum ben istedikten sonra hiçbir şey zor değil, çok severek öğreniyorum arapçayı da

Ay ne guzel ya :-D bizimkiler hayatta gondermezler valla :-D

ablamda muhtemelen göndermeyecek zaten ama neyseki tümüyle öğrenci inglizceyi amerıkan ingilizcesı gercı cokta farklı degıl ama argo konusmalar bıle yapıyor essek sıpası yaa

Yok yok arapçaya da gidiyorum ben istedikten sonra hiçbir şey zor değil, çok severek öğreniyorum arapçayı da

Benim hayalim izlandaya gitmek. Ucuncu sinifa geldigimde erasmusla gidebilirim kabul ediyor reykjavikdeki universiteler o yuzden arapca yerine iskandinav dilleri ogrenirim sanirim :-D

ablamda muhtemelen göndermeyecek zaten ama neyseki tümüyle öğrenci inglizceyi amerıkan ingilizcesı gercı cokta farklı degıl ama argo konusmalar bıle yapıyor essek sıpası yaa

Benimki ingiliz ingilizcesi ya :-D birde kurstaki ogretmen ingilizce fransizca cift anadal yapmis aksan ucuyor o yuzden o bakimdan cok sansliyim :-D
K eske gonderse ablaniz superfirsat olurdu cocuklar icin :-(

Benimki ingiliz ingilizcesi ya :-D birde kurstaki ogretmen ingilizce fransizca cift anadal yapmis aksan ucuyor o yuzden o bakimdan cok sansliyim :-D
K eske gonderse ablaniz superfirsat olurdu cocuklar icin :-(

valla gelen kız yüzünden vazgectı şöyleki sonucta amerikalı bu kız rahat büyümüş rahat yaşamıs falan ablam yadırgadı biraz herşeyiyle farklı yemeklerde problem yasadı sürekli hazır gıda hamburger falan istedı ablamda hayatta sevmez öyle şeyler 1-2defa almıslar ama hep hep olmaz yani abla yapma etme türkler gibi bakma şu kıza tabi bizden farklı olacak vs vs ne dedıysek ikna olmadı velhasıl göndermem dedı bitti cocuk dedıklerımde bu arada 24 yasında 8 yas var yeğenimle aramda

Hahah bende cocuk dedim buyukmus :-D benim arkadasimda portlanda gitti oda yemek konusunda cok zorlandi kendi yemeklerini kendi yapti kiz bir yil boyunca :-D
Ben olsam altindan girer ustunden cikar ikna ederdim annemi :-D

practice makes perfect

surekli pratik etmelisin. kendi kendine de ingilizce konus. ingilizce dusunmeye calis. yabanci dil zordur. yani pratik etmedikce unutursun.

practice makes perfect

surekli pratik etmelisin. kendi kendine de ingilizce konus. ingilizce dusunmeye calis. yabanci dil zordur. yani pratik etmedikce unutursun.

maybe i`ve learned english by being based on memorizatioooon :-D
Onumde birsey olmadan yazayim dedim ne derece dogru oldu bilmiyorum :-D

Speaking ancak uygulamayla, tekrarla, tecrübeyle geliştirilebilecek bir şey.
Çok iyi gramer bilgin olabilir, kelime haznen ağızları açık bırakabilir.
Ama iş konuşmaya gelince yurdum insanı maalesef hık diyor kalıyor ''The burda olur mu? Past perfect mi kullansam?'' diye sormaktan konuşamıyor. Neden? Çünkü ezberleyerek öğreniyoruz her şeyi.
Öğrenmeye çalışıyoruz.
Ama maalesef yabancı dil ezberle değil tecrübeyle öğrenilen bir şey, bir de dil yeteneği olmazsa olmaz.
Ben İngilizce mütercim tercümanım ve aynı zamanda öğretmenlik için formasyonum var.
Onca yıl bu dili okudum öğrendim ama sana bir şey diyeyim mi? Üniversitede motorsporları topluluğuyla ralliye gidip görevli olduğumda yüzlerce turistle konuşmak zorunda kaldığımda ilk gün bocaladım, ne diyeceğimi şaşırdım.
Normal bu, ancak konuşa konuşa atabilirsin üzerinden bunun ağırlığını.
Şimdi çalıştığım şirkette bilhassa mail yazmaktan çok telefon ediyorum adamlara, körelmemek için
Mektup arkadaşından falan ziyade gidip canlı canlı konuş.
Kulaklık al yabancı yayınlar dinle bol boooool
Bol şans

Son düzenleme:
ingilizce benim de ikinci dilim. hic bir alt yapim olmadan ogrenmeye basladigimda adam akilli konusabilmek en az 3 senesini aliyor insanin. ama sonrasi artik bitmek uzere olan bi yapbozu tamamlamak gibi bisey. surekli pratik et.

merhabalar bende 16 yasındayım
benimde dilllere ve yabancı kulturlere asırı ılgım vardır
seviyem upper intermediate
anlıyorum konusuyorum telaffuzum guzel cumle dizilisi de tamam ama beni de phrasel verb ler cıldırtıyor
hayır yani o kadar kelime var niye onları kullanmıyorsunuz
ben hic cule dizilisine dıkat etmedim aslında yani nasıl desem bilmiyorum ama birden beynimde beliriveriyor cumle ogelerinin yeri sanırım bu daha cok kulak dollgunlugundan kaynaklanıyor
bu konuda dizi tavsiye edebilirım sarkıların dili cok bozuk cunku
ha diziyide oyle izleyip bırakmamak lazım
ornegin hosuna giden bir cumleyi o gun icinde surekli tekrarlamalısın mesela once o cumlenin turkcesiini dusun sonra ingilizceye cevir bak bakalım aynı oluyor mu bu sekilde gelisecegini dusunuyorum
bu arada ben ucugum umarım akıl vrmek gibi olmamaıstır tavsiye niyetiyle yazdım :)

Son düzenleme:

Ya oyle sizlerin deneyimlerini okuyunca daha yolun cok basinda oldugumu farkediyorum
Suanlik hersey cok guzelde dizilim iste :-(
Canli canli konusabilecek kadar cesaretim yok suan yani konusurumda guvenmeden konusabilirim sanirim :-(

ingilizce benim de ikinci dilim. hic bir alt yapim olmadan ogrenmeye basladigimda adam akilli konusabilmek en az 3 senesini aliyor insanin. ama sonrasi artik bitmek uzere olan bi yapbozu tamamlamak gibi bisey. surekli pratik et.

Ucyilin bir yili tamamlandi igibi birsey.. oo cok var :-D

Bende beynimden belirtmeyi yapabilseem keske :-( onu yapabilsem sorunum kalmayacak suanki seviyeme gore..
Dort dizi izliyorum yabanci. Birini sadece aciyorum izlemiyorum odayi toplarken yada bir isyaparken dinliyorum kafama gore ceiriyorum anliyorum
Turkce muzigi birkac kisi disinda dinlemem yabanci dinledigim butun sarkilaridaezbere bilirim dinlerken yazarim ilk dinledigimi kontrol ederim dogruluunu falan ama olmuyor iste
Yok canim olur mu oyle sey cok tesekkurler

ya bence o belirtme ben kucuk yastan beri ingilizceyi duydugum icin ilk baslarda tabi bakıcaksın dizilise ama sonra halledersin mesela bende almanca cumle dizilisini bilmiyorum ama zamanla oturuyor bazı seyler en azından simdi nicht i nerde kullanıcagımı biliyorum
bazen ingilizceyi hic bi zaman tam olarak yapamıcakmısım gibi geliyor boyle depresif anlarda bi kac gun ara vermip toparlanmak lazım
yetenegn de varsa kaptın sen bu isi :)

Abim nedeniyle bende kucuk yastan beri duyuyorum o calisirken basinda durup dinlerdim :-D
Sonra okul olarak en son 9. Sinifta gordum. Birde simdi unide var yani 5 sene gecmis aradan :)
Okudugum bolum ve sececegim dalda da dil gerekli olacak bana seviyorumda merakta ediyorum :)
Hic gormedim ama liseden beri italyanca basta olmak uzere norvecce izlandaca ispanyolcayi cooook basit sekilde (adimi yasimi yasadigim yeri gidersem orda bana yardimci olabilecek seyleri vs) ogrendim merakla starter gibi birsey oldu bana :-D ingilizcede su sorunu assam bitirsem onlardan en azindan birini ogrenmek istiyorum merak var yani :-D

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…