İngiltereye gitmek isteyen erkek kardeşim

Diğer konuyu çok takip etmedim de aklımda kalmış, konulara bakınca yazayım dedim. Konu sahibinin kadın erkek ilişkileriyle ilgili değişik bir bakış açısı var zaten.

Ailenin hanim agasi galiba.

Hayir yani kardes neyse de yegenle ilgili konu acmak ne alaka?

Vakit cok anlasilan.

Ya office zaten bu kardeş icin ingiltereye gel diyen yok ki .Evlenen de o degil.
Iki kisi evlenip gidiyor bu kardeş te bonus u .

O işletmeseydi bakkalı , ailemiz nasıl para kazanacaktı . Yaşamak için , yemek yemek için çalışmak gerekiyor hanımefendi .
Cümlenin devamı : "Hanıııım hanıııım açtırma benim bayramlık ağzımı , bu çocuklar aç ne yiyip ne içecekler , bakkalın başında kim duracak?????? "

Sebep şimdi anlaşıldı , bakkalın başında durması için gitmesini istemiyor konu sahibi.

Kardeşiniz yerine kararı siz vermeyin. Dört yıl bir üniversite okudu diye okuduğu bölümle ilgili bir iş yapmak zorunda değil. Bana göre belli başlı birkaç bölüm hariç üniversite kültür kazanmak için okunur. Üniversite meslek kazandırmak zorunda değil. Ayrıca artık herkes dört sene üniversite okuyor. Önemli olan dört sene onu okumak değil, işini iyi yapabilmek. Kardeşiniz de demek ki okuduğu bölümü meslek olarak iyi yapamayacağını düşünmüş olmalı ki başka işlerle uğraşıyor. Eğer kardeşiniz şimdi yurtdışına gitmezse hayatı boyunca pişman olacak ve haklı olarak ailesi ona engel olursa, onlara karşı bu konuda kızgın olacak. Eğer yurtdışına çıkabilme durumu varsa mutlaka yurtdışına çıksın. Gittiğine pişman olursa, en azından "denedim" der. Ayrıca ne olacağını bilemeyiz. Belki orada iyi bir iş tutturacak ve çok başarılı olacak.

Şöyle de bir durum var ki
Londra da min 6 ay kalması,yaşaması ona direkt Türkiye'de bir çok kapı açar..
Alanım dış ticaret.Nice büyük şirketlere, vasifsiz bilgisi olmayan ama yurtdisi yaşama deneyemi olan insanların hatrı sayılır mevkilere getirildiğini gördüm.
Yani bu seçim ona kazandırır ama asla kaybettirmez

Konu dışı ama İngiltere'deki arkadaşlar aydınlatsın bizi her "ben gidicem" diyen gidebiliyor mu... İngiltere'ye yerleşmek bu kadar kolay mı...
Gelin konu acacak yeni evlendim kaynimda ingiltereye bizimle yasamaya geldi diye .
Gelinin bundan haberi varmı ki .

Bence önünde çok güzel bir fırsat var kardesinizn. Ama öncelikle dil okuluna da kayıt olsun gittgnde ve Türklerin çalıştığı yerlerde calismasn çünkü dili ilerlemyr o durumda. Orda yasadgm 6 ayda hayatimn en güzel zamanlarydi. Doktoraya baslamak için dil okuluna gitmiştim ve geri dönüp doktoraya başladım keşke kalsaymsm orda diyorum şimdi.

Gitsin bencede
Onun hayatı boşver
Yabancı olarak bir ülkede yaşamak kolay değil
Bir kere ırkçılık var Avrupa’da.bununla baş edebilecek mi?evet ülkemizde maaşlar vs belli işsizlik var ama yinede bizim ülkemiz
Başka bir ülkede iyi kazansan da tabi buraya göre oraya göre aldıkları para aslında düşük yinede yabancısın asla onlardan biri değilsin
Ben zorlanırdım heralde.Avrupa ya çok seyahat ediyorum turist olarak gitmek farklı yaşamak farklı tabi
Zor ama bence.yinede denesin kesinlikle içinde kalmasın
Ama benim o hayallerle ABD ye yada Avrupa ya giden arkadaslarım çok yalnız orda .tabi benimkiler bayan erkek olunca farklı olabilir.

ben gitmek istemesinden ziyade nasil gidecegine takildim ? Once buyuk kardesiniz gidecek sonra kucuk kardesinize istekmi yapacak ? Turkiyede yasam her gecen gun daha da berbat hale geliyor . Birakin gitsin. Ilerde belki colugu cocugu daha insanca yasarlar.

Konu dışı ama İngiltere'deki arkadaşlar aydınlatsın bizi her "ben gidicem" diyen gidebiliyor mu... İngiltere'ye yerleşmek bu kadar kolay mı...
Ankara anlasmasi turklerin ingiltereye yerlesmesini kolaylastiriyor. Tabi bunun yaninda turist visesi alip asla geri donmeyenler ya da ingiliz bir hanimla evlenenler de mevcut. Ingilterenin herhangi bir sehrindeki (londra bile degil) kebab salonuna (burada takeaway deniyor genelde) ya da berber salonuna girdiginizde bir turkle karsilasma olasiliginiz cok cok yuksek.

Emekli olduğumda yaşamayı çok istediğim bir yer muhteşem ötesi bir ülke

Ahh ahhhhh ben de gidebilsem keşke. Akademisyenlik yolu dışında yurt dışında psikologluk yapabileceğim, yani kendi mesleğimi icra edebileceğim bir yol bilenler varsa bana ulaşsın lütfennnn

Konu sahibinin derdi de bakkalın boş kalmaması anladığım kadarıyla, meh. Siz başında durursunuz, kariyer dediğin de yani çocuk bence bakkal başında durarak harcanıyor.

Soyle diyeyim irkcilik olmasa da yasamak kolay degil, akademik veya profesyonel olarak basarili olsan bile isin yalnizlik boyutu maalesef var
Ingiltere, Iskocya, irlanda bu konuda nispeten iyi yerler, sosyal hayat canli ve renkli. Ingilizler soguk nevale ama Iskoc ve irlandalilar gayet sicakkanli. Guney Avrupa da gayet insan iliskilerinin oldugu bir yer. Ote yandan daha cok para ve is imkani sunan Bati ve Kuzey Avrupa ulkeleri bence bizlere pek uygun degil yani dostluk, komsuluk, cikarsiz iliskiler yok arkadasin ahbabi olsa bile sonuc icinde yasadigin topluma uymama ve yalnizlik.

ABDde yasasam her gun disari cikarim valla hayatimi yasarim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…