- 23 Aralık 2018
- 4.833
- 12.046
- 138
Diğer konuyu çok takip etmedim de aklımda kalmış, konulara bakınca yazayım dedim. Konu sahibinin kadın erkek ilişkileriyle ilgili değişik bir bakış açısı var zaten.
yani?
bakkallık kariyerini mi bir çırpıda silecek
Ya office zaten bu kardeş icin ingiltereye gel diyen yok ki .Evlenen de o degil.Isini yapmasi, kariyeri falan hikaye.. yaptiracak olsaniz bu kadar sene okumus cocugu bakkal dukkaninin basina gecirmezsiniz.. nedense kariyeri sizin elinizden cikma riski olunca akliniza gelmis.. hem yegeniniz hem de kardesiniz en iyisini yapiyor, her sekilde buradan daha iyi yasarlar bakkalin basina da siz gecersiniz.. kardesiniz bir omur size bakmak zorunda degil, onun da bir hayati var..
İş tecrubesi var ama bakkal olarak, iletişim fakültesi mezunu
Ya office zaten bu kardeş icin ingiltereye gel diyen yok ki .Evlenen de o degil.
Iki kisi evlenip gidiyor bu kardeş te bonus u .
Cümlenin devamı : "Hanıııım hanıııım açtırma benim bayramlık ağzımı , bu çocuklar aç ne yiyip ne içecekler , bakkalın başında kim duracak?????? "O işletmeseydi bakkalı , ailemiz nasıl para kazanacaktı . Yaşamak için , yemek yemek için çalışmak gerekiyor hanımefendi .
Gelin konu acacak yeni evlendim kaynimda ingiltereye bizimle yasamaya geldi diye .Konu dışı ama İngiltere'deki arkadaşlar aydınlatsın bizi her "ben gidicem" diyen gidebiliyor mu... İngiltere'ye yerleşmek bu kadar kolay mı...
Bence önünde çok güzel bir fırsat var kardesinizn. Ama öncelikle dil okuluna da kayıt olsun gittgnde ve Türklerin çalıştığı yerlerde calismasn çünkü dili ilerlemyr o durumda. Orda yasadgm 6 ayda hayatimn en güzel zamanlarydi. Doktoraya baslamak için dil okuluna gitmiştim ve geri dönüp doktoraya başladım keşke kalsaymsm orda diyorum şimdi.28 yaşındaki kardeşim evlenip İngiltereye gidecek. Onun bir küçüğüde 26 yaşında. 2015de mezun oldu ama alanında iş bulamadı aile mesleği yapıyor şimdi. Bakkal işletiyor babamın yanında. Askerliğini de yaptı . Şimdi alanında iş aramıyor bile . O da abim gibi ingiltereye gitcem diyor
Orada taş taşımak, çöpçü olmak burda yaşamaktan çok daha iyidir diyor .
Benim sorum şu , 26 yaşında daha önce kendi branşında çalışmamış bir genç , kendi alanında iş bulabilir mi ? İletişim fakültesi mezunu kendisi .
Ankara anlasmasi turklerin ingiltereye yerlesmesini kolaylastiriyor. Tabi bunun yaninda turist visesi alip asla geri donmeyenler ya da ingiliz bir hanimla evlenenler de mevcut. Ingilterenin herhangi bir sehrindeki (londra bile degil) kebab salonuna (burada takeaway deniyor genelde) ya da berber salonuna girdiginizde bir turkle karsilasma olasiliginiz cok cok yuksek.Konu dışı ama İngiltere'deki arkadaşlar aydınlatsın bizi her "ben gidicem" diyen gidebiliyor mu... İngiltere'ye yerleşmek bu kadar kolay mı...
Emekli olduğumda yaşamayı çok istediğim bir yer muhteşem ötesi bir ülkebenim kuzenim avukattı ve iyi para kazanıyordu, sonra bunaldı thailand'a gitti, gittikten sonra dönmedi şimdi ailesi anlatıyor yazlık bungalovlar almış kiralıyormuş iyi de kazanıyor, ailesi de yanına ziyarete gidiyor sık sık hatta ben de gidecem bi denk getirebilsem
yani kariyeri bir çırpıda silebilmek büyük cesaret ve bazen gerekli bir şey bence. bazıları cesaret edemediği için ömrünce mutsuz sürüniyor o daha kötü.
Gitsin bencede
Onun hayatı boşver
Yabancı olarak bir ülkede yaşamak kolay değil
Bir kere ırkçılık var Avrupa’da.bununla baş edebilecek mi?evet ülkemizde maaşlar vs belli işsizlik var ama yinede bizim ülkemiz
Başka bir ülkede iyi kazansan da tabi buraya göre oraya göre aldıkları para aslında düşük yinede yabancısın asla onlardan biri değilsin
Ben zorlanırdım heralde.Avrupa ya çok seyahat ediyorum turist olarak gitmek farklı yaşamak farklı tabi
Zor ama bence.yinede denesin kesinlikle içinde kalmasın
Ama benim o hayallerle ABD ye yada Avrupa ya giden arkadaslarım çok yalnız orda .tabi benimkiler bayan erkek olunca farklı olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?