İnnuk'un Dukan Diyeti Günlüğü

innuk

Guru
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
3.901
2.785
448
İstanbul
:nazar:

Merhabalar,

Daha öncede deneyip başarılı sonuçlar aldığım ve kilo verdikten sonra kalan evreleri tamamlama gereği duymadığım için verdiğimi fazlasıyla geri aldığım dukan diyetine tekrar başlama kararı aldım. Bu diyette toplam 4 evre var ilk iki evrede kilo veriyoruz son iki evrede verdiğimiz kiloyu koruyoruz. Gün gün benimle zayıflama hikayemi paylaşacak takipçiler aramaktayım :) Biraz uzun sürecek yolculuğumda bana eşlik edecek olan varsa bekliyorum.

Bugün ilk evrenin 4. gününü bitirmek üzere.. iki günde bir tartılıyorum ve ilk iki günde 1,8 kg verdim. Tabi giden muhtemelem tamamen ödem. Yarın sabah terkar tartılacağım ve çok heyecanlıyım.. Hedefim İlk evreyi 2-3 kilo ile bitirmek toplamda 12 kg vermeyi hedefliyorum..

Diyete başlarken 66,2 kg

3. gün sabah 64.4 kg

yarın sabahı iple çekiyorum...

Bugün atak evresinin son günü..

sabah tartıldım kilom değişmemiş 64,4 çıktım. Sanırım regl öncesi siskinlik başladı bu nedenle veremedim. Birde dün suyu bayağı ihmal ettim.
Yarın 2. evreye geçiyorum sebzeye kavuşacağım mutluyum..

dünkü menüm kısaca

sabah kahvaltıya yetişemedim 1 bardak süt içine bir kaşık kahve ..

Öğle yemeğinde 250 gr kadar piliç döner, 1 kase light yoğurt içine 2-3 dal dere otu ve 1 kaşık yulaf kepeği, 1 bardak cola zero...

Akşam yemeği 2 parça tavuk pirzola, 1 kase light yoğurt içine 2-3 dal dere otu ve 1 bardak cola zero

Uzun zamandır yazamıyorum buraya..

Hoş kendim yazıp kendim okuyorum ama olsun..

Bu hafta seyir evresinin 2 haftası ve diyetin 18. günü şu ana kadar toplam 4 kg 600 gr vermiş bulunuyorum..

En son çarşamba sabahı tartıldım ve 62 kg çıktım.. Walla çok mutluyum..

Geçen hafta annemin telefonda senin yaptığın diyeti bulan adamın doktorluk lisansı iptal edilmiş bilmem kaç kişi ölmüş bu diyet yüzünden falan fış fış konuşmaları epey moralimi bozdu. İnanmadım inanmak istemedim ve araştırdım..

Lakin yine türk medyasının asparagas haberlerinden biri çıktı sonuçta.. Diyetten kimse ölmemiş, Dr. dukanı doktorluğundan eden şeyse talihsiz bir açıklama yapması olmuş..

Vee ben kaldığım yerden devam..

Aç değilim mutluyum... Bazen sonunu getiremeyecekmişim gibi geldese pes etmiycem..

Sağlığınızdan olmamak için bir doktorun diyetine değil bir diyetisyenle beraber onun diyetine başvurmalısınız. Diyet listeleri diyetisyenin işidir doktorun değil. Ayrıca diyet listeleri kişiye özeldir. Lütfen güzelliğinizden önce sağlığınızı düşünün.

Şimdiye kadar diyetisyenlerle defalarca klo verdim ve uyguladıkları listelerle verdiğim kiloları diyet sonrası fazlası ile geri aldım. Ömür boyu diyetisyene gitmeye ne can dayanır ne para..

Görüşünüze saygı duyuyorum ama bu benim tercihim ve güzeliğimden önce kesinlikle sağlığımı düşünüyorum. Çok şükür sağlığımı tehtit edecek bir diyet değil gayet sağlıklı besleniyorum.. Karbondirat, şeker ve fazla yağdan uzak.. protein ve sebze ağırlıklı.. ilerleen dönemlerde de az az diğer besin gruplarıda dahil olacak.. Ve umarım bu sefer indiğim kiloda kalacağım.. Ve bunu kendi kendime başaracağım..

Bu size söylediğim benim şahsi görüşüm değil. Bilimsel bir gerçek. Bakın ben diyetisyenlik öğrencisiyim. Siz farkında değilsiniz ama sizin vücudunuzun yağa ve karbonhidrata da ihtiyacı var. Belki benim hakkımda meslektaşları koruyor parayı düşünüyor gibi düşünebilirsiniz ama bu kesinlikle doğru değil. Ben sadece sizin sağlığınızı düşünüyorum. Bahsettiğiniz kişi bir diyetisyen bile değil. Bunun eğitimi sadece diyetisyenlere veriliyor. Doktorlara bu konu hakkında bir eğitim verilmiyor. Sizin en doğru şekilde zayıflamanız kan testi yaptırdıktan sonra sonuçlarıyla beraber bir diyetisyene başvurarak olacaktır. Gittiğiniz diyetisyenlerin size nasıl bir uygulama yaptığını nasıl bir yol izlediğini bilmiyorum. Ama zayıflamak aç kalarak, yemek yemeyerek olacak bir iş değildir. İnanın bana gerçekten kendinize zarar veriyorsunuz.

Back
X