- 15 Aralık 2013
- 1.714
- 2.585
- 333
- 35
Doktorun verdiği tedaviyi beğenmeyecek kadar iyi biliyorsanız hiç götürmeyin o zaman, uygun bulduğunuzu evinizde yapın.
Reçete yazmak öyle kağıda karala ver değil, sisteme girilmesi gerekiyor, hekim sistem kapalı diyor. Bunun nesi bu kadar anlaşılmaz bilemedim. Bankada sistem kapalıyken kağıda yazıp ver diye dekont almıyorsunuz değil mi?
Kaldı ki çağrılmadan odasına girdiğiniz için odasına dalınmış gibi hissedebilir, iki hasta arasında bir nefes almak istemiştir. Siz daha diğer hasta çıkarken girmişsiniz hemen.
Doktorları dövülmeyi hak eden biri olarak gördüğünüz müddetçe zaten hep siz haklı olacaksınız kendi gözünüzde. Allah vere de bana da beddua etmeseniz şimdi.
şimdi anladığımı özetlemek istiyorum:
acile gittiniz bebeğiniz öksürüyor,doktora girdiniz,sizi azarladı,neden sırasız gelndiniz diye,siz de sıranızı gösterdiniz,doktor sizden önceki bebeği iyi muayene edip,ilaç vermsine rağmen ,sizinkini hemen ventoline gönderdi,ve sistem olmadığı için ilaç yazmadı.
bebeğiniz ventoılini almadı,öksürükten boğuluyordu.sonrasını bilmiyoruz,başka doktor mu geldi ne oldu?
sonrasında şikayet ettiniz doktoru ama burdaki yorumcularla genelde aynı düşünceleri paylaşan şikayet hattı sizi tatmin etmedi,it iti ısırmaz dediniz..
atladığım birşey var mı??
peki bebğinize hangi doktor baktı sonra ne tedavi verdi?
Bence yazdıklarınız bir daha okuyun. İnsanın evladı ayağı taşa deyse anne yüreği sızlar ama acilde trafik kazaları, adam yaralamaları, kırıklar çıkılar dolu.Orda bulunan doktor gündüz de ordaydı vardiyalı çalışmıyorlar. Biraz insaf.dünden beri çok sinirliyim ne çektiğimizi bir Allah bilir . 8 aylık kızım var çok öksürüyor cigeri sökülürcesine özellikle geceleri..ve ben doktora götürdüm nerdende götürdüm Allah devlet hastanelerine düşürmesin acil girişi yaptık .... doktoru çocuğuma bakmadı yaptığı hiçbirşeyve kucağımda günlerce hırltılı öksüren burnu akan minik yavrunuz var o sırada aptallaşıyorsunuz salak gibi birşeyde diyemedim birde sistemimi ne yokmuş sıra bana geldi içeri girdim neden içeri dalıyorsun gibi birşey söyledi içeri dalmadığımı sıramın geldiğini söyledim bu tür meslekler gönül işi sevmiyorsan yapma..Allahım çok kötüyüm çok sinirliyim sonra ventolin denen buhara gönderdi bizi ki o astım hastalkarına verilen birşey kızım bebek bunu kabul etmedi az kala bizde çıktık gittik ventolini takan hemşire dediki neden ilaç yazmadı normal kağıt reçeteye yazabilir... şikayet hattını aradık ama it iti ısırmıyor...orda daha çok s,nir olduk ben çooook pişmanım orayı yıkmadığıma ama biz kavgaya gitmedikki, tedaviye gittik birde bi,zden önceki bebeğe diyorki her öksürük ciğerlerine zarar verir...ama biz<e bir hiç yaptı onu Allaha havale ediyorum..
Belli ki çok üzülmüş ve sinirlenmişsiniz ama bu olayı bu kadar büyütmeyin .
Doktor size göre ilgisiz davranmış ve bunu ona o zaman söylemeliydiniz .
Beddua etmeye gerek yok.
Ben başlığı okuyunca Allah korusun evladınıza bir doktor hatası yuzunden bir kayıp oldu sandım
Türkiye de yaşıyoruz ve sağlık sistemi belli,siz de yeni bir annesiniz bu tür olayları daha cok yaşayacaksınız bizler de yaşıyoruz ama sesimizi o anda cıkarmamız lazım .
Bebeğinize çok geçmiş olsun siz de toparlanın bir an önce.
Doktorları döveriz, doktorlara söveriz, doktor allah belanı versin deriz ama bilmeyiz ki ne eller var can'ınız onlara teslim, şimdi ahkam kesme diyenler olacaktır ama keseceğim... Çocuk hırıltılı öksürük safhasına gelene kadar aklın neredeydi? Tv'ler bangır bangır bağırıyor salgın var, başlayan ve uzayan öksürüğü yabana atmayın diye dizi izlemekten vakit mi bulamıyorsunuz da bunları es geçiyorsunuz. Çocuğunuzun solunum sıkıntısı var ve ventolin vermiş doktor, siz de doktorsunuz belli ki bunun astım hastalarına verildiğini düşünüyorsunuz? hatta o kadar ki kızım bebek bunu kabul etmedi diyorsunuz? 8 aylık bir bebeğin iradesi mi var ki kabul etmeyecek? Bu noktaya gelmiş bir bebeğin solunumu rahatlatmanın başka bir yolunu biliyor musunuz? Biliyorsanız neden acildesiniz? Doktorun yaptığı doğrudur demiyorum ama dövmeyi düşünene kadar kendinizi de bir sorgulayın derim.
1)bir doktor ortalama bir cocuk acil polikliniginde iyi ihtimalle gunde ortalama 300 hasta bakar.300/24 saat=13 hasta.yani bir doktorun bir hastaya ayirabilmek icin maksimum 5 DAKİKASİ vardir.
2)Acillerde triaj denen bisey vardir.Bunun anlami su demek.Trafik kazasi beyin travmasi vs gibi ölmek uzere olan hastaliklar once alinir bronsit,grip gibi hastaliklar bekleyebilir.
3)2 yas alti hiriltili hastaliga yol acabilecek durumlar grip,bronsiyolit,astim krizi gibi hastaliklardir ve hepsinin öncelikli tedavisi BUHARLİ VENTOLİNdir.
4)Bakteriyel bir hastalik olmadikca cocuklara antibiyotik vermek yarardan ote zarar verir.mikroplain direnc kazanmasina ve bir gun gercekten ciddi bir mikrobiyal hastalik oldugunda antibiyotiklerin ise yaramamasina yol acar.
5)Eger cocugunuzun hastalanmasi sadece bir grip veya mikrobiyal hastaliktan oteyse bunun ana tedavisi acillerde degil polikliniklerde verilir.cunku aciller sadece "acil"durumlara mudahale edebilecek kapasite ve donanima sahiptirler.uzun sureli tedaviyi aciller veremez.
6)Siz iceri girdiginiz sirada bir hastaya cok acil mudahale yapiliyor olabilir,yasam destek veriliyor olabilir ve 1 dklik hata yol actiginiz dikkat daginikligi bir baska cocugun ölümüne sebep olabilr.
7)Doktor size dogru tedavi uygulamis geregini yapmisken arkasindan "bosuna dayak yemiyorlar"demissiniz.
BEN BİR DOKTOR OLARAK DOGRU TEDAVİYİ VERDİGİM VE 5 DAKİKALİK SUREDE ELİMDEN GELENİ YAPTİGİM HALDE BİR HASTAM ARKAMDAN BUNLARİ DESEYDİ ONA HAKKİMİ HELAL ETMEZDİM.
Umarim o doktor arkadasim da size hakkini helal etmemistir.
işte olayın özeti.1)bir doktor ortalama bir cocuk acil polikliniginde iyi ihtimalle gunde ortalama 300 hasta bakar.300/24 saat=13 hasta.yani bir doktorun bir hastaya ayirabilmek icin maksimum 5 DAKİKASİ vardir.
2)Acillerde triaj denen bisey vardir.Bunun anlami su demek.Trafik kazasi beyin travmasi vs gibi ölmek uzere olan hastaliklar once alinir bronsit,grip gibi hastaliklar bekleyebilir.
3)2 yas alti hiriltili hastaliga yol acabilecek durumlar grip,bronsiyolit,astim krizi gibi hastaliklardir ve hepsinin öncelikli tedavisi BUHARLİ VENTOLİNdir.
4)Bakteriyel bir hastalik olmadikca cocuklara antibiyotik vermek yarardan ote zarar verir.mikroplain direnc kazanmasina ve bir gun gercekten ciddi bir mikrobiyal hastalik oldugunda antibiyotiklerin ise yaramamasina yol acar.
5)Eger cocugunuzun hastalanmasi sadece bir grip veya mikrobiyal hastaliktan oteyse bunun ana tedavisi acillerde degil polikliniklerde verilir.cunku aciller sadece "acil"durumlara mudahale edebilecek kapasite ve donanima sahiptirler.uzun sureli tedaviyi aciller veremez.
6)Siz iceri girdiginiz sirada bir hastaya cok acil mudahale yapiliyor olabilir,yasam destek veriliyor olabilir ve 1 dklik hata yol actiginiz dikkat daginikligi bir baska cocugun ölümüne sebep olabilr.
7)Doktor size dogru tedavi uygulamis geregini yapmisken arkasindan "bosuna dayak yemiyorlar"demissiniz.
BEN BİR DOKTOR OLARAK DOGRU TEDAVİYİ VERDİGİM VE 5 DAKİKALİK SUREDE ELİMDEN GELENİ YAPTİGİM HALDE BİR HASTAM ARKAMDAN BUNLARİ DESEYDİ ONA HAKKİMİ HELAL ETMEZDİM.
başka doktor yoktu bende lanet edip eve geldim...evde buharlar vickler ne biliyim su falan içirdim azalsın diye evet aynen öyle oldu bilinçli birine götüreceğim zaten
1)bir doktor ortalama bir cocuk acil polikliniginde iyi ihtimalle gunde ortalama 300 hasta bakar.300/24 saat=13 hasta.yani bir doktorun bir hastaya ayirabilmek icin maksimum 5 DAKİKASİ vardir.
çağrılmadanda girmedim adım yazdı sıram geldi ...ayrıca çok kaba sert insanlıktan nasibini almamış birisi diyıorki ilaç yazıcam ama parayla alırsınız nasıl biri ya sanki ben parasındayım sonrasında onuda yazmadı herkes konuşuyor işte
Inanamadim yazi basliginiza.
Ne demek "döven bosuna dövmüyor"
Büyük bir salgin hastalik yasaniyor Türkiye de.
O insanlarinda zorlandigini, insan oldugunu, yargun düsebilecegini hic düsünüyor musunuz?
Konunun en basina dönelim.
Doktor " neden iceri daliyorsunuz" dediginde, " kusura bakmayin doktor bey, cocugum cok hasta, cok endiseliyim" deseydiniz belkide bu olanlarin hicbiri olmayacakti.
Bu insanlar milyonlarca insanin hayatini kurtariyor.
Iclerinde cürük elmelar olabilir ama o cürükler icin koskoca bir meslefe laf etmek akil tutulmasi olur.
Hayata ayna gibi bakmak lazim.
Siz saygili davranirsaniz, karsinizdaki insanda "insan olan her insan" size saygili davranacaktir.
Sikayet ettiginizde dikkate alinmama nedeninizinde " neden iceri daliyorsunuz" sorusuna verdiginiz cevap ve sikayet ederkenki tutumunuz oldugunu düsünüyorum..
sıram geldi dedim ne diyeceğimki el ayak öpmek bana göre değil..doktorsa Allah değil herkes haddini bilecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?