insafsız vicdansız Allahsız doktor..Doktor dövenler boşuna dövmüyor...

Belli ki çok üzülmüş ve sinirlenmişsiniz ama bu olayı bu kadar büyütmeyin .
Doktor size göre ilgisiz davranmış ve bunu ona o zaman söylemeliydiniz .
Beddua etmeye gerek yok.
Ben başlığı okuyunca Allah korusun evladınıza bir doktor hatası yuzunden bir kayıp oldu sandım
Türkiye de yaşıyoruz ve sağlık sistemi belli,siz de yeni bir annesiniz bu tür olayları daha cok yaşayacaksınız bizler de yaşıyoruz ama sesimizi o anda cıkarmamız lazım .
Bebeğinize çok geçmiş olsun siz de toparlanın bir an önce.

şimdi anladığımı özetlemek istiyorum:
acile gittiniz bebeğiniz öksürüyor,doktora girdiniz,sizi azarladı,neden sırasız gelndiniz diye,siz de sıranızı gösterdiniz,doktor sizden önceki bebeği iyi muayene edip,ilaç vermsine rağmen ,sizinkini hemen ventoline gönderdi,ve sistem olmadığı için ilaç yazmadı.
bebeğiniz ventoılini almadı,öksürükten boğuluyordu.sonrasını bilmiyoruz,başka doktor mu geldi ne oldu?
sonrasında şikayet ettiniz doktoru ama burdaki yorumcularla genelde aynı düşünceleri paylaşan şikayet hattı sizi tatmin etmedi,it iti ısırmaz dediniz..
atladığım birşey var mı??
peki bebğinize hangi doktor baktı sonra ne tedavi verdi?

çağrılmadanda girmedim adım yazdı sıram geldi ...ayrıca çok kaba sert insanlıktan nasibini almamış birisi diyıorki ilaç yazıcam ama parayla alırsınız nasıl biri ya sanki ben parasındayım sonrasında onuda yazmadı herkes konuşuyor işte

Son düzenleyen: Moderatör:
yaşanılan şeyler çok tatsız, kötü, berbat bir durum.

ama bir meslek grubunu genellemek, forum içinde belalar okumak olmamış.

çok çirkin bir konu olmuş.

moderatorler umarım konuyu kapatır hatta kaldırırı.

çok çirkin çok.

başka doktor yoktu bende lanet edip eve geldim...evde buharlar vickler ne biliyim su falan içirdim azalsın diye evet aynen öyle oldu bilinçli birine götüreceğim zaten

Inanamadim yazi basliginiza.
Ne demek "döven bosuna dövmüyor"

Büyük bir salgin hastalik yasaniyor Türkiye de.
O insanlarinda zorlandigini, insan oldugunu, yargun düsebilecegini hic düsünüyor musunuz?

Konunun en basina dönelim.
Doktor " neden iceri daliyorsunuz" dediginde, " kusura bakmayin doktor bey, cocugum cok hasta, cok endiseliyim" deseydiniz belkide bu olanlarin hicbiri olmayacakti.

Bu insanlar milyonlarca insanin hayatini kurtariyor.
Iclerinde cürük elmelar olabilir ama o cürükler icin koskoca bir meslefe laf etmek akil tutulmasi olur.

Hayata ayna gibi bakmak lazim.
Siz saygili davranirsaniz, karsinizdaki insanda "insan olan her insan" size saygili davranacaktir.

Sikayet ettiginizde dikkate alinmama nedeninizinde " neden iceri daliyorsunuz" sorusuna verdiginiz cevap ve sikayet ederkenki tutumunuz oldugunu düsünüyorum..

Bence yazdıklarınız bir daha okuyun. İnsanın evladı ayağı taşa deyse anne yüreği sızlar ama acilde trafik kazaları, adam yaralamaları, kırıklar çıkılar dolu.Orda bulunan doktor gündüz de ordaydı vardiyalı çalışmıyorlar. Biraz insaf.

1)bir doktor ortalama bir cocuk acil polikliniginde iyi ihtimalle gunde ortalama 300 hasta bakar.300/24 saat=13 hasta.yani bir doktorun bir hastaya ayirabilmek icin maksimum 5 DAKİKASİ vardir.
2)Acillerde triaj denen bisey vardir.Bunun anlami su demek.Trafik kazasi beyin travmasi vs gibi ölmek uzere olan hastaliklar once alinir bronsit,grip gibi hastaliklar bekleyebilir.
3)2 yas alti hiriltili hastaliga yol acabilecek durumlar grip,bronsiyolit,astim krizi gibi hastaliklardir ve hepsinin öncelikli tedavisi BUHARLİ VENTOLİNdir.
4)Bakteriyel bir hastalik olmadikca cocuklara antibiyotik vermek yarardan ote zarar verir.mikroplain direnc kazanmasina ve bir gun gercekten ciddi bir mikrobiyal hastalik oldugunda antibiyotiklerin ise yaramamasina yol acar.
5)Eger cocugunuzun hastalanmasi sadece bir grip veya mikrobiyal hastaliktan oteyse bunun ana tedavisi acillerde degil polikliniklerde verilir.cunku aciller sadece "acil"durumlara mudahale edebilecek kapasite ve donanima sahiptirler.uzun sureli tedaviyi aciller veremez.
6)Siz iceri girdiginiz sirada bir hastaya cok acil mudahale yapiliyor olabilir,yasam destek veriliyor olabilir ve 1 dklik hata yol actiginiz dikkat daginikligi bir baska cocugun ölümüne sebep olabilr.
7)Doktor size dogru tedavi uygulamis geregini yapmisken arkasindan "bosuna dayak yemiyorlar"demissiniz.
BEN BİR DOKTOR OLARAK DOGRU TEDAVİYİ VERDİGİM VE 5 DAKİKALİK SUREDE ELİMDEN GELENİ YAPTİGİM HALDE BİR HASTAM ARKAMDAN BUNLARİ DESEYDİ ONA HAKKİMİ HELAL ETMEZDİM.
Umarim o doktor arkadasim da size hakkini helal etmemistir.

iyi okursanız hayta yüzünden kayıp olanlarda var ozamanmı sesim çıksın ölüncemi

bende size bukadar acımasız olmayın derim empati derim başkada bişey diyemiyorum hemen bi örnek anlatayım hasta kendinimi sorgulasın doktorun insanlığınımı siz söyleyin:
komşum bi abla göğüs kanseri olduğunu öğreniyo uzmana yönlendiriliyo daha öncesinde menapoz için verilen hormon ilaçlarını uzun süre kullanmış hormon ilaçlarının göğüs kanserini tetiklediğini bilmeyeen yok gibi ama abla pek bilmiyo hasta olduktan sonra söylüyo kadın doğumcu evet bundan olabilir diye ve ablacım uzman doktora soruyo doktor bey bu ilaçlar tetiklemiş olabilirmi doktorun cevabı gidin başımdan ne bilim ben neden oldu olduysa oldu olmuş işte bağırıyo ayağa fırlıyo kapıyı vurup çıkıyo mesai saati doldu saniyeler işliyo vakit kaybı........... buarada kanserin en iyi ilacı moraldiya hani

soruyorum arkadaşım bu abla sormasamıydı çokmu ayıp etmiş hastalığı hakkında bilgi istemekle???
söyleyim ablaya bidaha öyle bi terbiyesizlik yapmasın ozaman

Geçmiş olsun bebeğinize...Çok yoğun salgın var ve uzun süre geçmeyen türünden...

5,5 yaşın da oğlum var alerjisi yüzünden her kış bir kaç kez ventolin almak zorun da kalır..

Sadece astımlı olanlara uygulanan bir tedavi değil yani...Solunum zorluğu yaşayan herkes özellikle acile gittiyseniz bu uygulama yapılıyor...

Sizin başınıza ilk kez geldiğinden ve bebeğiniz henüz çok minik olduğundan telaşlandınız anlıyorum ama rahat olun bu böyledir..nefes alamaması daha tehlikeli kalbine fazladan yük bindiği için kalbi yorulur..Eğer ventolini düzenli alsaydı öksürüğüde kesilirdi emin ol...

ozaman neden içeri çaırıyorlar...zaten çocuk doktoru muayene akşamda oluyor

ne demek dayağı hak ediyor.
başımızdakiler kişisel özgürlüklerinize karışırken, yasaklar koyarken, terör ve kaos ortamı yaratırken
dayağı falanı fistanı hak etmiyor ama bir doktor ediyor öyle mi ne yapmış doktor size?
madem doktordan daha iyi tedavi ve tanı koyabilme birikiminiz var, ventoline madem ihtiyacı yok
neden gidiyorsunuz doktora. doktorculuk oynamak bunun adı.
2 dakka bile bakmadı diyorsunuz. acil servise gidiyorsunuz orda sorsanız 1 haftadır karnı ağrıyan da acildir
5 gündür kulağı ağrıyan da. üstelik doktor size bakmıyor değil, sadece tedavi şeklini beğendiremiyor.
bir de beddua ediyorsunuz. üslubunuzdan gözümde canlandınız da birden. doktor az bile tepki vermiş.
böyle hak aranmaz. eğer gerçekten bir görev ihmali varsa saygılı şekilde arayın hakkınızı.
kimselere beddua hakaret ederek değil.

işte olayın özeti.
sonuna kadar katılıyorum size

ben anlamadım, çocuğunuza doktorun dediği şeyi yaptınız mı? ya belki adamın dediği işe yarayacak ne biliyorsunuz? az baktı anlamadı diye bir şey olur mu ya sizin çocuğunuz gibi 1000 tanesini tek bir günde görüyor o doktor. fakat halkımız yeri geldiğinde "bu kolonlar kalın, bina yıkılmaz" diyerek inşaat mühendisi, "bu uçak çok sallanıyor, thy çok bozdu" diyerek pilot ve aynı anda "bu doktor kısa baktı bişey bilmiyor." diyerek de tıp'a hakim olduğu için konuyu yadırgamadım. benim param pulum var ona rağmen sizin beğenmediğiniz devlet hastanelerine giderim her defasında, tüm sorunlarımı da çözdüler sağolsunlar.

başka doktor yoktu bende lanet edip eve geldim...evde buharlar vickler ne biliyim su falan içirdim azalsın diye evet aynen öyle oldu bilinçli birine götüreceğim zaten

bence önce siz bilinçlenmelisiniz..8 aylık bebeğe vicks verilmez,ne buhar olarak ne de sürmek için.
lütfen bir an önce iyi bir hastaneye götürün bebeğinizi..doktora falan lanet etmeden önce bebğinizle ilgilenin.
ayrıca her anne gibiçocuğu hastayken kimse doğrudüzgün uyumaz yemez içmez,yani sizin yaşadığınız da çok farklı bir durum değil,ve 4-5 saat iyi bir uyku bana göre.bir an önce iyi bir doktor bulun ve gidin,bebeğiniz hala perişan ve hasta.şu saate kadar durmanız bile hata...burda yazacağınıza doktora nefret püskürteceğinize,iyi bir hastane araştırsanız daha iyi olur.
hatta konu açın doktor hastane önerisi diye...

Canım benim boşuna anlatıyorsun. Sence bazı doktorlar dayağı hakeder diyen kitle bu dediklerinden bir şey anlar mı?

Bu ülkede tecavüze uğrayan çocukları kendi rızası var diyen hakimler, gencecik çocukları bir hiç uğruna öldüren polisler var. Onlara dayağı hakediyorlar dediniz mi bir gün? Kafa göz daldınız mı? Yemiyor di mi? Sizi hapse atabilecek hakime şiddet uygulamak yemiyor. Belinde silah olan polise şiddet uygulamak yemiyor ama doktorlara ölüm. Kaba davrandı diye başka kimi dövmek istiyorsunuz? Komşunuz size kaba davrandı hadi onu dövün, yolda yol vermediler onu dövün, Bankada gişedeki kız biraz havalı konuştu hadi onu dövün. Dağdan mı indiniz ya?

Devlet karsilamadigi icin soylemis olabilir mi sonucta sizin isin parasinda olup olmamanizdan degil de ilacin fiyati fazladir da devlet de karsilamaz o da bunu belirtmek istemistir bi de bu acidan bakin.
Benim de basima geliyor bazen bir ilac yazacagim diyor doktor ama sigorta karsilamaz parayla alacaksin der uyarir yani. Ha sizde sistem yokmus ya o anda karsilansa bile sisteme giremedigi icin de oyle aciklamis olabilir.

sıram geldi dedim ne diyeceğimki el ayak öpmek bana göre değil..doktorsa Allah değil herkes haddini bilecek

sıram geldi dedim ne diyeceğimki el ayak öpmek bana göre değil..doktorsa Allah değil herkes haddini bilecek

Hanimefendi, farkindamisiniz burada bile cok agrasifsiniz.
Size kimse el ayak öpmekten bahsetmiyor.
Insani bazda saygidan bahsediyor.
Evet herkes haddini bilecek ama bu sözü söylerken acaba kendinizide icine katiyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…