bence önce siz bilinçlenmelisiniz..8 aylık bebeğe vicks verilmez,ne buhar olarak ne de sürmek için.
lütfen bir an önce iyi bir hastaneye götürün bebeğinizi..doktora falan lanet etmeden önce bebğinizle ilgilenin.
ayrıca her anne gibiçocuğu hastayken kimse doğrudüzgün uyumaz yemez içmez,yani sizin yaşadığınız da çok farklı bir durum değil,ve 4-5 saat iyi bir uyku bana göre.bir an önce iyi bir doktor bulun ve gidin,bebeğiniz hala perişan ve hasta.şu saate kadar durmanız bile hata...burda yazacağınıza doktora nefret püskürteceğinize,iyi bir hastane araştırsanız daha iyi olur.
hatta konu açın doktor hastane önerisi diye...
1)bir doktor ortalama bir cocuk acil polikliniginde iyi ihtimalle gunde ortalama 300 hasta bakar.300/24 saat=13 hasta.yani bir doktorun bir hastaya ayirabilmek icin maksimum 5 DAKİKASİ vardir.
2)Acillerde triaj denen bisey vardir.Bunun anlami su demek.Trafik kazasi beyin travmasi vs gibi ölmek uzere olan hastaliklar once alinir bronsit,grip gibi hastaliklar bekleyebilir.
3)2 yas alti hiriltili hastaliga yol acabilecek durumlar grip,bronsiyolit,astim krizi gibi hastaliklardir ve hepsinin öncelikli tedavisi BUHARLİ VENTOLİNdir.
4)Bakteriyel bir hastalik olmadikca cocuklara antibiyotik vermek yarardan ote zarar verir.mikroplain direnc kazanmasina ve bir gun gercekten ciddi bir mikrobiyal hastalik oldugunda antibiyotiklerin ise yaramamasina yol acar.
5)Eger cocugunuzun hastalanmasi sadece bir grip veya mikrobiyal hastaliktan oteyse bunun ana tedavisi acillerde degil polikliniklerde verilir.cunku aciller sadece "acil"durumlara mudahale edebilecek kapasite ve donanima sahiptirler.uzun sureli tedaviyi aciller veremez.
6)Siz iceri girdiginiz sirada bir hastaya cok acil mudahale yapiliyor olabilir,yasam destek veriliyor olabilir ve 1 dklik hata yol actiginiz dikkat daginikligi bir baska cocugun ölümüne sebep olabilr.
7)Doktor size dogru tedavi uygulamis geregini yapmisken arkasindan "bosuna dayak yemiyorlar"demissiniz.
BEN BİR DOKTOR OLARAK DOGRU TEDAVİYİ VERDİGİM VE 5 DAKİKALİK SUREDE ELİMDEN GELENİ YAPTİGİM HALDE BİR HASTAM ARKAMDAN BUNLARİ DESEYDİ ONA HAKKİMİ HELAL ETMEZDİM.
Umarim o doktor arkadasim da size hakkini helal etmemistir.
...size hep kotu ornekler gelmis demekki hasa icinde inanc olup da kendini tanri sanan doktor gormedim ben.bizim gorevimiz tibbin imkanlarini kullanmak sifa vermek allahin isi. Ama bir iki hatali doktor icin tum doktorlara hakaret etmek yakismiyor.sevgili doktor bak sana birşey anlatıyım bir çocuk var bu çocuk ilaç içiyor bilmeden sonra buna üstün körü birşey yapıp eve gödneriyorlar sonraaa çocuk daha kötü oluyor sonra çocuk için endişelenip tekrar hastaneye gidiliyor biz size eve gidin demedik mi deniliyor sonra çocuğun alman vatandaşı olduğunu öğrenip bir güzzel davranıyorlar bir güzel...çünkü ciddi yaptırımları var...herkes okuyor yurtdışındada doktorlar var kimse ben allahım havasında değil..evet herkes zor bir ülkede yaşıyor her kesim resmi olmayan kağıt değil kağıt reçete
bence önce siz bilinçlenmelisiniz..8 aylık bebeğe vicks verilmez,ne buhar olarak ne de sürmek için.
lütfen bir an önce iyi bir hastaneye götürün bebeğinizi..doktora falan lanet etmeden önce bebğinizle ilgilenin.
ayrıca her anne gibiçocuğu hastayken kimse doğrudüzgün uyumaz yemez içmez,yani sizin yaşadığınız da çok farklı bir durum değil,ve 4-5 saat iyi bir uyku bana göre.bir an önce iyi bir doktor bulun ve gidin,bebeğiniz hala perişan ve hasta.şu saate kadar durmanız bile hata...burda yazacağınıza doktora nefret püskürteceğinize,iyi bir hastane araştırsanız daha iyi olur.
hatta konu açın doktor hastane önerisi diye...
1)bir doktor ortalama bir cocuk acil polikliniginde iyi ihtimalle gunde ortalama 300 hasta bakar.300/24 saat=13 hasta.yani bir doktorun bir hastaya ayirabilmek icin maksimum 5 DAKİKASİ vardir.
2)Acillerde triaj denen bisey vardir.Bunun anlami su demek.Trafik kazasi beyin travmasi vs gibi ölmek uzere olan hastaliklar once alinir bronsit,grip gibi hastaliklar bekleyebilir.
3)2 yas alti hiriltili hastaliga yol acabilecek durumlar grip,bronsiyolit,astim krizi gibi hastaliklardir ve hepsinin öncelikli tedavisi BUHARLİ VENTOLİNdir.
4)Bakteriyel bir hastalik olmadikca cocuklara antibiyotik vermek yarardan ote zarar verir.mikroplain direnc kazanmasina ve bir gun gercekten ciddi bir mikrobiyal hastalik oldugunda antibiyotiklerin ise yaramamasina yol acar.
5)Eger cocugunuzun hastalanmasi sadece bir grip veya mikrobiyal hastaliktan oteyse bunun ana tedavisi acillerde degil polikliniklerde verilir.cunku aciller sadece "acil"durumlara mudahale edebilecek kapasite ve donanima sahiptirler.uzun sureli tedaviyi aciller veremez.
6)Siz iceri girdiginiz sirada bir hastaya cok acil mudahale yapiliyor olabilir,yasam destek veriliyor olabilir ve 1 dklik hata yol actiginiz dikkat daginikligi bir baska cocugun ölümüne sebep olabilr.
7)Doktor size dogru tedavi uygulamis geregini yapmisken arkasindan "bosuna dayak yemiyorlar"demissiniz.
BEN BİR DOKTOR OLARAK DOGRU TEDAVİYİ VERDİGİM VE 5 DAKİKALİK SUREDE ELİMDEN GELENİ YAPTİGİM HALDE BİR HASTAM ARKAMDAN BUNLARİ DESEYDİ ONA HAKKİMİ HELAL ETMEZDİM.
Umarim o doktor arkadasim da size hakkini helal etmemistir.
ben yeğenim çevremdekiler vicksle büyüdük çocuğumda rahatladı ciğerlei açıldı meraklanmayın ben zaten ayarladım götüreceğim rahat uyudu etrafım doktor dolu işini iuyi yapanlara birşey demiyorum ama vicdansızlara düşürmesin allah yerimde olsaydınız inanın daha türlüsünü düşünürdünüz.uyku sorun değil 3 ay hiö uyumayan bir insan olarak bağışıklığım var...
aynene topunun Allah BELASINI VERSİN
ben yeğenim çevremdekiler vicksle büyüdük çocuğumda rahatladı ciğerlei açıldı meraklanmayın ben zaten ayarladım götüreceğim rahat uyudu etrafım doktor dolu işini iuyi yapanlara birşey demiyorum ama vicdansızlara düşürmesin allah yerimde olsaydınız inanın daha türlüsünü düşünürdünüz.uyku sorun değil 3 ay hiö uyumayan bir insan olarak bağışıklığım var...
herkes kendi çocuğu için doğruyu bilir ama,vicks in içindeki prospektüsü bir okuyun derim..
o kadar doktor varsa çevrenizde ne güzel,acillerde neden süründünüz o zaman,bi tanesini arasaydınız..
geçmiş olsun diyerek konudan ayrılıyorum,siz hiçbişey kabul etmyiosunuz zaten.
şiddeti savunmak güzelmi. bir meslek erbabına bazı doktorlar dayağı hakediyor demek doğrumu.Bazı doktorlar dayağı hak ediyor demek başka, doktoru dövmek başka... Şu kadarcık şeyi bile dile getiremeyecekse insan, öfkesini nasıl ifade edecek :26:?
Bir doktora gidiyorsanız tedavi metoduna itibar etmeniz gerekir. Ayrıca doktora ilacın adını sorup eczanedende alabilirdiniz, yazdırmanıza gerek yoktu (çok pahalı değilse ve çocuğun durumu bu kadar ciddiyse)...
Doktor olupta insan olmayan çok tip gördüm, sanki zorla okutmuşlar bunları.
Bence tıp fakültelerine girebilmek için üniversite sınavının yanında ciddi bir psikolojik mülakat gerekiyor. O puanı alıp, o bölümü seçip, yıllarca millete havasını attıktan sonra artislik yapacak, para kazandığın insanları küçümseyeceksen başka mesleği yapacaksın!
bundan sonra yorum yapmayacağım burası dallasa dönüyor türlü senaryoılar...ne olduğunu bilmeden ..herkese çok teşekkür ederim..fikrim halen geçerli..
şiddeti savunmak güzelmi. bir meslek erbabına bazı doktorlar dayağı hakediyor demek doğrumu.
bunu okuyan bir kişi bu söze hak verip uygulamaya geçse gaza gelip nolacak.
bir mesleği bu kadar yermeyin,çalışanlarınıda.. artistlik yapmak hava atmak için onlar 12 yıl okumuyor tıpta yada en kısa 8 yıl. artist olmak bu kadar zor değil zaten. biraz fizik yetenekle gider.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?