insafsız vicdansız Allahsız doktor..Doktor dövenler boşuna dövmüyor...

He konu sahibi he topunun Allah belasını versin de çocuğun veya kendin hasta olunca üfürükçüye gidersiniz artık...

Bilinçsizce davranıyorsun, doktorun verdiği tedaviyi beğenmiyorsun evde kendi kafana göre vicks kullanıyorsun, sana 2 yaş altı zararlı deniyor, bizde onunla büyüdük diyorsun...

Üslubuna bak bir burayı Dallas a sen çevirmişsin, bütün doktorlara öfke kusuyorsun...

Son düzenleme:
Geçen hafta da ben dr a gitim benimle resmen dalga geçti allahından bulsun ona verdiğim para da haram olsun

bir söz yeter sadece bazı insanlarrı galeyane getirmeye.
ha ağabeyim hacettepe tıp mezunu. o ve arkadaşları kadar mütevazi insan görmedim hç. acaba o arkadaşınızda biraz aşağılık duygusu olmasın

Son düzenleme:

geçmiş olsun bu arada çocuğunuz nasıl

Neden kişiselleştiriyorsunuz ki yani? Arkadaşlarımda neden aşağılık kompleksi olsun? Son derece hoşgörülü ve alçakgönüllü insanlar, sizin abinizde onlardandır muhtemelen (dediğiniz gibiyse).

Ben kimseye şiddet içerikli bir cümle yazmadım, konuyu saptırmayın lütfen. Kimi galeyana getirmişim, kime gidin doktor dövün yazmışım?

Kendi görüşümü yazdım sadece ben. İnsanları gaza getirmekten tuttunuz arkadaşlarımın kompleksine kadar çektiniz.

Son düzenleme:
doktor dövenler boşuna dövmüyor diyorsunuz hiç hoş bir başlık değil. tamam canınız yanmış ama kimse şiddeti hak etmiyor..

bir de siz annesiniz, ebeveynsiniz.. çocuğunuza haksızlık karşısında şiddeti mi öğreteceksiniz

Daha sonraki yorumlarınızı da okuyamadım..Allah belalarını versin derken... kuşum aydın diye dalga geçerken...

cidden bende endişeliyim bu ülkenin ve insanların hoşgörüsüzlüğünden...

yapmayın kendinize yazık..
her meslekte vardır işini severek ve sevmeyerek yapan.. bu şiddeti ve hakareti gerektirmez...

herşeyden önce insan olabilmeyi ve insanın özü olan hoşgörü yetimizi koruyalım.

bakın bir üniversiteye bir bölüme bunlar artist hava atmak için okuyorlar dersek olmaz.
vardır arada kendini beğenmiş insanlar. ama bu boğaziçi üniv.dede olur. odtüde, itü dede.
yani bu ne bir bölüme nede bir okula ,mesleğe maledilemez. kişiyle alakalıdır.
dipnot. ben size değil savunduğunuz mesaja yazdım. o mesajı yazan kişide siz değilsiniz zaten

Son düzenleme:
geçmiş olsun öncelikle...

ben alerjik astım olduğum için sık sık acile gitmek zorun kalmıştım. ilgili doktorda çıktı, ilgisiz doktorda. hatta yanlış tedavi uygulayanda çıktı...

sürekli acile gidip geldiğim için genellikle gripli hastalara bakmıyorlar, direk polikliniklere yönlendiriyorlardı... sizin bebeğiniz gibi hastalarada ventolin veriyorlardı. ki rahatlasın rahat nefes alsın diye...

ayrıca viks kullandığını yazmışsınız. bir akrabanın kızı acillik oldu... öksürüğü giderek artmış. çok tehlikeli.. onun alerjik olduğunu bilmiyorlarmış. bende hatırlarım. bende viks nedeniyle acillik olmuştum...

Ben acilde çalışan bir doktorum. Ama emin olun biz de bir çok hasta ve yakınını dövmek istiyoruz da zor tutuyoruz kendimizi.

Dün akşam bir arkadaşım boğaz enfeksiyonu geçiren bir hastanın serum taktırma isteğini gerek görmediği için kabul etmeyince önce tehdit aldı, ondan sonra dayak yedi. Çünkü kendisi ilçedeki bir ağanın yakını idi.

2 gün önce genç bir erkek bana tansiyon hastası annesinin ilaç raporlarını önüme fırlatarak "bu ilaçları yazacaksın" dedi. Hasta kim diye sorduğumda annesinin ilaçları olduğunu ve annesini hastaneye getirmediğini söyledi. Ben de hastayı görmeden yazmayacağımı söyledim. Bana bağırdı, "yazacaksın" diye tehdit etti. Kaymakamı arayacağım bu ilaçları yazacaksın dedi.

Ben de şikayet hattını ara da beni şikayet et dedim. Sonra tıpış tıpış getirdi annesini 10 dk sonra.

112 ile hasta sevketmeye çalışıyoruz uzun uzun. Ama sevketmek istediğimiz hastaneler "yerimiz var hastayı gönderin" demeden çıkarmamız mümkün değil. Bu hasta ve yakınlarına anlatmamız mümkün değil. Sevk olayı elimizde olmayan sebeplerle yarım saat gecikse tehdit alıyoruz.

Bir de ambulans çağıran hastalar var. Hasta demeye bir şahit ister.

Gene geçenlerde bir gece ambulans hasta getirdi, hasta kusuyormuş, karnı ağrıyormuş. Hasta kendisi ambulansla geldi, oğlu yanından araba ile geldi. Madem araban var neden ambulans çağırıyorsun. Yazık değil mi? Yani o sırada gerçekten aciliyeti olan bir hastanın ambulansa ihtiyacı olsa bulamayacağız. Bu bir hak yemedir. İnanın ben de o adamı dövesim geldi.

Lütfen az daha duyarlı olun sevgili hastalar ve yakınları. Yıllarca tıp okumuş gibi gelip doktorlara "hocam bir serum taksaydınız" demeyin. Doktor zaten gerekli olan şeyleri yapıyordur. Kime serum takılıp takılmayacağını da biliyordur.

Bir de doktora köpeğiniz gibi davranmayı bırakın artık.

Topunun versin demeyelim, işini özveriyle yapan hekimlerimizde var ama hakedenin versin...

Keşke yazdıklarımın tamamını okusaydınız...

Aynı düşünceleri paylaşıyoruz, yalnız bana ait olmayan bir mesaj için suçlanmamalıyım değil mi?

Belliki ailenizde doktor olmasının verdiği hassasiyetle konuşuyorsunuz, bu bakımdan sizi anlarım, hak veririm elbette. Ama insanların ne demek istediğini anlamadan karşı atağa geçmemek lazım. Neyse, iyi günler herkese...

bazı arkadaşlar doktorları yermişler...

tüm meslek gruplarında iyide vardır kötüde...

sadece meslek grubuda değil. ev kadınılarında iyisi kötüsü, kocanın iyisi kötüsü, k.validenin de iyisi kötüsü var...

herşeyde olduğu gibi.....

o nedenle tartışma anlamsız...

Bir toplumun bilinclenmesi icin once annelerin bilinclenmesi gerek bence.Herkes zor ve yogun kosullarda calisiyor,doktor,savci,ogretmen.Herkes birbirini dövüp kufur mu etmeli ?Gerekli olan tek sey beddua yerine biraz anlayis ve karsilikli saygi.
Konu sahibi arkadasim,muhtemelen cocugunuz akut bronsiyolit denen viral bir hastalik geciriyor gibi gorunuyor.(altta yatan bir hastaligi ya da tarif ettiginizden baska bi durumu yoksa).Viks denen seyin icine ne koyuyolar bilinmedigi surece zavalli bebeginizin cigerlerine bunu vermeyin bence.Hala bulgulari devam ediyorsa bir hastaneye goturun buharli ventolin verip soluk yolunu acsinlar.viksle iyilesti diyorsunuz ama bu hastalik zaten kendi kendini sinirlayan bir hastaliktir ve normal kosullar altinda maksimum 1 haftada hicbisey yapmasaniz da iyilesir.(Tekrar soyluyorum ek bir bulgusu yuksek atesi vs yoksa)
Hepinize bedduasiz gunler diliyorm.Cok gecmis olsun.
(Ayri ayri cevap veremedim tlfndan yazdigim icin,cevap yazmis arkadaslara da ayri ayri tesekkur ederim)

bilmediğiniz işler hakkında yorum yapmamanızı, beyninizi yormamanızı tavsiye ederim. bu tıpkı hayatında hiç kek yapmamış kişinin, 100. kez kek yapan kişiye "yumurtayla şekeri bir çırpma, ne biçim kek yapıyorsun, böyle kek yapılır mı, her şeyi aynı anda çırpmalısın" demesi gibi.
ilgi bekliyordum diyebilirsiniz.
ama doktorun tedavi şekline, müdahale tarzına laf etmeniz kendi kendinizi üzmenizden, sinirlendirmenizden ve kusura bakmayın ama haddinizi aşmanızdan başka bir şey değil.
"hiçbir şey yapmadı". belki de hiçbir şey yapmaması gerekiyordu.
hz. nuh ve hz. hızır kıssasını hatırlayınız. bilmiyorsanız okuyunuz.

ve şunu okuyunuz:

http://www.asistanhekim.org/2013/10/doktor-oyle-bir-cevap-verdi-ki-okumazsan-pisman-olursun/

Arkadaşım ben bilgisayar mühendisliğinde okudum bizde de vardı küçük dağları ben yarattım havasında insanlar. Hiç birini de dövmek geçmedi içimizden. Her bölümde her alanda hey yerde kendini üstün sanan tipler olur. Hayatta tek başarısı birinin karısı, oğlu, kızı olmak olmasına rağmen tepeden bakan insanlar olur. Ne yapalıp hepsini dövme hissi mi oluşsun bizde. Bu kadar nefret sağlıklı mı sizce. Bu kadar şiddet düşünmek sağlıklı mı? Ama yok bu düşüncelerim sadece doktorlara reservli diyorsanız o başka tabi.

Bir de o puanları alıyorlar, okuyorlar ama ne şartlarda çalışıyorlar kimse sormuyor. Benim kardeşim benim iki katım yiyor ama sıfır beden. Günde yüzlerce hasta haftada onlarca nöbet uykusuz gece.

Son düzenleme:
Kesinlikle devlet hastanelerini önermem kimseye
Ben hamile halimle şeker yüklemesi için bir kere gideyim dedim ah deli kafam senin neyine git özele paşa paşa işini hallet
doktor kaç haftalıksın dedi 27 dedim reçeteye 29 - 30 haftalık yazmış!
gastrit var mı dedi yok dedim gastrit ilacı yazmış!
mantar var mı diye ne sordu ne muayene etti mantar ilacı yazmış!
eczacı okurken şok oldum!
ve yalvarıyorum birileri bişey desin nerde yaptırcam şeker yüklemesini diye doktor ben ne bileyim sekretere sor dedi sekretere sordum hemen şimdi yaptır dedi, labaratuara gittim sabah geleceksiniz dedi saat söylemedi sabah 8.05de oradaydım 8de şeker yüklemesi bitti dediler. Hastanenize de size de lanet olsun dedim gittim özele adam gibi her sorduğum soruya cevabımı aldım ve işimi görüp geldim.
Yani devletteki çoğu doktorun kafa aynı duruyo, hastaneler düzeldi eskisi gibi değil sistemler değişti ama beyin aynı beyin işte ne beklenir ki?

Allah Allah! Anlamamakta ne kadarda ısrarcısınız? Arkadaşım ben "Doktorları dövün, doktora şiddete evet!" vs... tarzı birşey mi yazmışım? Neye karşılık bu mesajınız ben anlamadım ki?

Allah Allah! Anlamamakta ne kadarda ısrarcısınız? Arkadaşım ben "Doktorları dövün, doktora şiddete evet!" vs... tarzı birşey mi yazmışım? Neye karşılık bu mesajınız ben anlamadım ki?

Arkadaşım içimizden bile geçirmiyelim mi dövme hissini demişsiniz. Ben de bunun sağlıklı olmadığını anlattım ama sanırım anlamamakta siz ısrarcısınız.

Dün çalıştığım acil poliklinikte bir çocuğun kalbi durdu. CPR ile yeniden hayata dönderdik. Küçük bir ilçe olduğumuz için ileri merkeze sevk etmek istedik. Bütün idari amirleri devreye soktuk. İl dışından yer ayarlamaya çalıştık, uçak ambulans talep ettik ama her çabamız sonuçsuz kaldı. Çocuğa 8.5 saat boyunca ambu yaptık. Yani elimizle akciğerleri havalandırdık, aralıksız. Bu çok yorucu bir iştir. Defalarca kalbi durdu, defalarca dönderdik. Gece en sonunda yer bulduk. İcapçı doktor olduğum için 1.5 saatlik ambulans yolcuğunda ben de var idim. Yol boyunca kalp masajları ve ambu yaptık.

9-10 saatin sonunda çocuk öldü ama benim vicdanım rahat. Diğer personellerin de vicdanı rahat.

Ve sizin beddualarınıza karşı ben de diyorum ki

"hepimizi dayaktan öldürün de DOKTORSUZ KALIN İNŞALLAH."

Arkadaşım içimizden bile geçirmiyelim mi dövme hissini demişsiniz. Ben de bunun sağlıklı olmadığını anlattım ama sanırım anlamamakta siz ısrarcısınız.
içinden geçirmeyi geçtik konu başlığı oldu. ve okuyan bazı kişilerde eğer varsa bu şiddet yanlılığı doktorlara karşı,harekete geçme içinde etken oldu.

Son düzenleme:

Ben bu mealde birşey söylemedim.

Bazen insanlar bazı şeyleri sadece laf olsun diye o anki duygularını ifade etmek için söyleyebilirler dedim.

Yalan mı arkadaşım? Sizde bazen sadece öfkenizi ifade etmek için aslında kesinlikle yapmayacağınız şeyleri öylesine söylemiyormusunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…