- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
bir söz yeter sadece bazı insanlarrı galeyane getirmeye.Yazdıklarımda şiddeti teşvik eden tek bir cümle var mı hanımefendi? Ben bir duygu durumunun ifadesinden bahsettim ne alakası var yazdığınızın benim söylemek istediğim şeyle?
Hacettepe' de okuyan birkaç arkadaşım var Tıp Fakültesinde. Söylediklerini aynen aktarıyorum "Adamlarla aynı sıralarda oturuyoruz, ona rağmen bize bile yukarıdan bakıyorlar. Bunlar yarın birgün hastalara nasıl davranacaklar merak ediyoruz."
Ayrıca Allah düşürmesin hastenelerde hiç hoş olmayan tecrübelerim oldu. Evet bazıları artislik yapmak için okuyorlar. Ayrıca o kadar puanı alıp, o bölümü seçip sanki zorla bu işin başına getirilmiş gibi davranmak benim kafama yatmıyor...
dünden beri çok sinirliyim ne çektiğimizi bir Allah bilir . 8 aylık kızım var çok öksürüyor cigeri sökülürcesine özellikle geceleri..ve ben doktora götürdüm nerdende götürdüm Allah devlet hastanelerine düşürmesin acil girişi yaptık .... doktoru çocuğuma bakmadı yaptığı hiçbirşeyve kucağımda günlerce hırltılı öksüren burnu akan minik yavrunuz var o sırada aptallaşıyorsunuz salak gibi birşeyde diyemedim birde sistemimi ne yokmuş sıra bana geldi içeri girdim neden içeri dalıyorsun gibi birşey söyledi içeri dalmadığımı sıramın geldiğini söyledim bu tür meslekler gönül işi sevmiyorsan yapma..Allahım çok kötüyüm çok sinirliyim sonra ventolin denen buhara gönderdi bizi ki o astım hastalkarına verilen birşey kızım bebek bunu kabul etmedi az kala bizde çıktık gittik ventolini takan hemşire dediki neden ilaç yazmadı normal kağıt reçeteye yazabilir... şikayet hattını aradık ama it iti ısırmıyor...orda daha çok s,nir olduk ben çooook pişmanım orayı yıkmadığıma ama biz kavgaya gitmedikki, tedaviye gittik birde bi,zden önceki bebeğe diyorki her öksürük ciğerlerine zarar verir...ama biz<e bir hiç yaptı onu Allaha havale ediyorum..
detaylar aşağıda
Bugün Derin i doktora götürdük karşılaştığımız manzara hiç hoş değildi...
Çocuk acilde 1 saat sıra bekledikten sonra sıramız geldiğinde açık kapıdan içerdeki hasta çıkarken içeri girdik
tek yaptığımız bu doktordan söyle bir soru sordu:
-Neden içeri dalıyorsunuz?
Y A
-İçeri dalmadım sıramız geldi.
doktor baya bir sinir olmuş olmalıki yüzünden o kızgın ifade belliydi
doğru düzgün muayene dahi etmedi bir kağıt yazıp solunum cihazına gönderdi.
Sonuç olarak geceleri ağlayarak uyanan öksürük balgam burun akıntısı ve ciğerlerinde hırıltı olan bir çocuğunuz var 1 saat acilde sıra bekliyorsunuz
doktor sizden öncekilerle dakikalarca ilgilenip sizin çocuğunuzu üstünkörü 2 dakkada gönderiyor
alo 184 sağlık bakanlığı şikayet hattını aradık telefondaki bayan çok ilgili dinledi ve hatta benimde çocuğum var sizi anlıyorum merak etmeyin
ilgili yerlere bildireceğim dedi. aradan yarım saat kadar geçti alo 184 bizi aradı Yasemin kayıtlı olduğu için Yasemin görüştü
busefer arayan kadın bir türlü laftan anlamıyor (sanırım oda doktordu)
-doktor ventolin vermeyi uygun görmüştür onun tedavi biçimi bu şekilde
Y A
-Ama bizden öncekilerde çocuk yakın uzak aynı hastaydı onlara herşeyi anlattı çocuklar her öksürük ciğerlerine zarar verir diye açılamalar yaptı...
-Ama siz onun nasıl baktığına karar veremessiniz
telefonu ben aldım
-N A
-Bakın çocuğum hasta ciğerleri hırıl hırıl öksürüyor
-Doktor ne yaptı tedavi veya muayene etmedimi?
N A
-Çocuğu dinledi sonra solunum cihazına gönderdi ilaç yazıcaktım ama sistem kapalı yarın muayeneye getirin dedi.
çok öksürüyor dedik duymazlıktan geldi.
Çocuğu solunum cihazına götürdüğümüzde hemşire ilacı reçeteylede yazabilirdi deyip şaşırmış bir ifadeyle bize baktı.
-Olabilir o doktorun muayene tarzı
-N A
-bakın isminizi öğrenebilirmiyim ben sizin yanlı davrandığınızı düşünüyorum bana bir üstünüzü bağlarmısınız(diyalog daha uzun ve saçmaydı)
-Şu an kimseyi bağlayamam
doktor kendi egosunu tatmin ediyor ben size bunu anlatmaya çalışıyorum 1 saat sıra bekledik hadi biz neyse perişan oldu yavrucak
siz hala doktoru savunuyorsunuz sizinde çocuğunuz vardır bana bir üstünüzü bağlarmısınııııız!..
-Aydın beeeeeey
-Buyrun ben Aydın
aynı şeyleri birde aydıncığıma anlattım
son diyalog:
o doktorun düşünce tarzı
ozaman bu hattı niye kurdunuz bu hat sohbet hattımı?
-evet buda bir düşünce tarzı
N A
-düşünce tarzı öylemi senin düşüncelerinin .....
telefonu kapattım 1 dakka sonra tekrar 184 aradı telefondaki yine aynı adam
-size söylediklerinizi iade etmek için aradım
N A
-Öylemi Aydıncım hadi s..tr g.. şimdi.
10 saat önce · Beğen
bir söz yeter sadece bazı insanlarrı galeyane getirmeye.
ha ağabeyim hacettepe tıp mezunu. o ve arkadaşları kadar mütevazi insan görmedim hjiç. acaba o arkadaşınızda biraz aşağılık duygusu olmasın
bakın bir üniversiteye bir bölüme bunlar artist hava atmak için okuyorlar dersek olmaz.Neden kişiselleştiriyorsunuz ki yani? Arkadaşlarımda neden aşağılık kompleksi olsun? Son derece hoşgörülü ve alçakgönüllü insanlar, sizin abinizde onlardandar muhtemelen (dediğiniz gibiyse).
Ben kimseye şiddet içerikli bir cümle yazmadım, konuyu saptırmayın lütfen. Kimi galeyana getirmişim, kime gidin doktor dövün yazmışım?
Kendi görüşümü yazdım sadece ben. İnsanları gaza getirmekten tuttunuz arkadaşlarımın kompleksine kadar çektiniz.
Topunun versin demeyelim, işini özveriyle yapan hekimlerimizde var ama hakedenin versin...
bakın bir üniversiteye bir bölüme bunlar artist hava atmak için okuyorlar dersek olmaz.
vardır arada kendini beğenmiş insanlar. ama bu boğaziçi üniv.dede olur. odtüde, itü dede.
yani bu ne bir bölüme nede bir okula ,mesleğe maledilemez. kişiyle alakalıdır.
dipnot. ben size değil savunduğunuz mesaja yazdım. o mesajı yazan kişide siz değilsiniz zaten
Yazdıklarımda şiddeti teşvik eden tek bir cümle var mı hanımefendi? Ben bir duygu durumunun ifadesinden bahsettim ne alakası var yazdığınızın benim söylemek istediğim şeyle?
Hacettepe' de okuyan birkaç arkadaşım var Tıp Fakültesinde. Söylediklerini aynen aktarıyorum "Adamlarla aynı sıralarda oturuyoruz, ona rağmen bize bile yukarıdan bakıyorlar. Bunlar yarın birgün hastalara nasıl davranacaklar merak ediyoruz."
Ayrıca Allah düşürmesin hastenelerde hiç hoş olmayan tecrübelerim oldu. Evet bazıları artislik yapmak için okuyorlar. Ayrıca o kadar puanı alıp, o bölümü seçip sanki zorla bu işin başına getirilmiş gibi davranmak benim kafama yatmıyor...
Arkadaşım ben bilgisayar mühendisliğinde okudum bizde de vardı küçük dağları en yarattım havasında insanlar. Hiç birini de dövmek geçmedi içimizden. Her bölümde her alanda hey yerde kendini üstün sanan tipler olur. Hayatta tek başarısı birinin karısı, oğlu, kızı olmak olmasına rağmen tepeden bakan insanlar olur. Ne yaplıp hepsini dövme hissi mi oluşsun bizde. Bu kadar nefret sağlıklı mı sizce. Bu kadar şidded düşünmek sağlıklı mı? Ama yok bu düşüncelerim sadece doktorlara reservli diyorsanız o başka tabi.
Bir de o puanları alıyorlar, okuyorlar ama ne şartlarda çalışıyorlar kimse sormuyor. Benim kardeşim benim iki katım yiyor ama sıfır beden. Günde yüzlerce hasta haftada onlarca nöbet uykusuz gece.
Allah Allah! Anlamamakta ne kadarda ısrarcısınız? Arkadaşım ben "Doktorları dövün, doktora şiddete evet!" vs... tarzı birşey mi yazmışım? Neye karşılık bu mesajınız ben anlamadım ki?
içinden geçirmeyi geçtik konu başlığı oldu. ve okuyan bazı kişilerde eğer varsa bu şiddet yanlılığı doktorlara karşı,harekete geçme içinde etken oldu.Arkadaşım içimizden bile geçirmiyelim mi dövme hissini demişsiniz. Ben de bunun sağlıklı olmadığını anlattım ama sanırım anlamamakta siz ısrarcısınız.
Arkadaşım içimizden bile geçirmiyelim mi dövme hissini demişsiniz. Ben de bunun sağlıklı olmadığını anlattım ama sanırım anlamamakta siz ısrarcısınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?