doktorların,hemşirelerin,hasta bakıcıların vs. kısacası sağlıkçıların muayene önceliği vardır.Sıra vs. beklemeleri hizmet performanslarını düşüreceği için.Geçmiş olsun.hata yine sizde neden mi? şikayet bi yana neden o zaman sesinizi çıkarmadınız?neden ilgilenmediğini çocuğun öksürükten boğulmak üzere olduğunu vb...şeyleri o anda doktora söylemeli tepkinizi göstermeliydiniz.
yazın oğlumun kulağı ağrıdı acile götürdük 3 yaşında daha nasıl ağlıyor kulağım diye.sıramız geldi girdik içeri beklemeye başladık.bizden sonra tam 4 hastaya baktı bize bakan yok.iki kere hemşireye sordum bekleyin bilmem ne.en son hasta bakıcılardan birinin 15-16 yaşlarıdaki oğlu parmağını kesmiş ama öyle büyük bi kesi değil hepsi onun başına toplandı.iki doktor tüm hemşireler bir görseniz sanki ağır yaralı var.biz hala bekliyoruz ateşi çıkmış bebekler falan öyle duruyoruz.o anda sesimi yükselttim ama yeter artık diye bi bağırdım.eşim dışardan duymuş sesimi içeri koştu noluyo diye ben tepki gösterince bekleyen diğer hastalarda haklarını armaya başladı.doktor hemen geldi bize baktı.
buradan lanet okumakla olmuyor bazen o anda ses çıkarmak lazım.geçmiş olsun.
doktorların,hemşirelerin,hasta bakıcıların vs. kısacası sağlıkçıların muayene önceliği vardır.Sıra vs. beklemeleri hizmet performanslarını düşüreceği için.Geçmiş olsun.
Annelik duygusunun kutsallığını anlıyorum,anlamaya çalışıyorum diyelim.Ama Elif Şafak'ın yazdığı gibi annelik vitrindeki sürekli parlatılan,boyanan plastik elmalar gibi çoğu zaman.İnanın tahammül edemiyorum ''evladım için şunu yaparım,bunu yaparım,dünayayı yıkarım '' gibi sözler söyleyenlere. Kimse kimseyi dövemez!! şiddet uygulayamaz! darp edemez! özellikle çocuğuma iyi bakmadı bıdı bıdı gibi bahanelerle.Bir denesenize sonuçları ne olacak? Bu ne ya. Siz kimsiniz annelik sıfatı mı size başkasının evladına saldırma hakkı veriyor?Hanımefendi nereden biliyorsunuz diğer çocuğun aynı şikayetlerde olduğunu? Siz baya baya doktorsunuz o zaman? Kendi çocuğunuza teşhis koyuyorsunuz,çocuğunuzdan önceki hastaya teşhis koyuyorsunuz? E oturun kendi evinizde bakın o zaman çocuğunuza kimseye beddua etmeyin.
bi dakikka ya benim yorurmla bu msj ne alaka? arkadaşım konu sahibi ben değilim ki? doktor falan darp etmedim hakkımı aradım sadece.beddua da etmedim msjlar karıştı galiba
Kesinlikle devlet hastanelerini önermem kimseye
Ben hamile halimle şeker yüklemesi için bir kere gideyim dedim ah deli kafam senin neyine git özele paşa paşa işini hallet
doktor kaç haftalıksın dedi 27 dedim reçeteye 29 - 30 haftalık yazmış!
gastrit var mı dedi yok dedim gastrit ilacı yazmış!
mantar var mı diye ne sordu ne muayene etti mantar ilacı yazmış!
eczacı okurken şok oldum!
ve yalvarıyorum birileri bişey desin nerde yaptırcam şeker yüklemesini diye doktor ben ne bileyim sekretere sor dedi sekretere sordum hemen şimdi yaptır dedi, labaratuara gittim sabah geleceksiniz dedi saat söylemedi sabah 8.05de oradaydım 8de şeker yüklemesi bitti dediler. Hastanenize de size de lanet olsun dedim gittim özele adam gibi her sorduğum soruya cevabımı aldım ve işimi görüp geldim.
Yani devletteki çoğu doktorun kafa aynı duruyo, hastaneler düzeldi eskisi gibi değil sistemler değişti ama beyin aynı beyin işte ne beklenir ki?
hayır :) önce size yazdım geçmiş olsun diyerek size olan mesajımı bitirdim.Gerisi konu sahibine :))
Ben acilde çalışan bir doktorum. Ama emin olun biz de bir çok hasta ve yakınını dövmek istiyoruz da zor tutuyoruz kendimizi.
Dün akşam bir arkadaşım boğaz enfeksiyonu geçiren bir hastanın serum taktırma isteğini gerek görmediği için kabul etmeyince önce tehdit aldı, ondan sonra dayak yedi. Çünkü kendisi ilçedeki bir ağanın yakını idi.
2 gün önce genç bir erkek bana tansiyon hastası annesinin ilaç raporlarını önüme fırlatarak "bu ilaçları yazacaksın" dedi. Hasta kim diye sorduğumda annesinin ilaçları olduğunu ve annesini hastaneye getirmediğini söyledi. Ben de hastayı görmeden yazmayacağımı söyledim. Bana bağırdı, "yazacaksın" diye tehdit etti. Kaymakamı arayacağım bu ilaçları yazacaksın dedi.
Ben de şikayet hattını ara da beni şikayet et dedim. Sonra tıpış tıpış getirdi annesini 10 dk sonra.
112 ile hasta sevketmeye çalışıyoruz uzun uzun. Ama sevketmek istediğimiz hastaneler "yerimiz var hastayı gönderin" demeden çıkarmamız mümkün değil. Bu hasta ve yakınlarına anlatmamız mümkün değil. Sevk olayı elimizde olmayan sebeplerle yarım saat gecikse tehdit alıyoruz.
Bir de ambulans çağıran hastalar var. Hasta demeye bir şahit ister.
Gene geçenlerde bir gece ambulans hasta getirdi, hasta kusuyormuş, karnı ağrıyormuş. Hasta kendisi ambulansla geldi, oğlu yanından araba ile geldi. Madem araban var neden ambulans çağırıyorsun. Yazık değil mi? Yani o sırada gerçekten aciliyeti olan bir hastanın ambulansa ihtiyacı olsa bulamayacağız. Bu bir hak yemedir. İnanın ben de o adamı dövesim geldi.
Lütfen az daha duyarlı olun sevgili hastalar ve yakınları. Yıllarca tıp okumuş gibi gelip doktorlara "hocam bir serum taksaydınız" demeyin. Doktor zaten gerekli olan şeyleri yapıyordur. Kime serum takılıp takılmayacağını da biliyordur.
Bir de doktora köpeğiniz gibi davranmayı bırakın artık.
öncelikle geçmiş olsun,
çok öksürük durumu bir günde olan bir şey değildir ,yani günler öncesınden mutlaka sinyalini vermiştir o zaman neden cocuk doktoruna götürmediniz ? ayrıca bahsettiğiniz durum acile gidilecek bir durum değil tamamen poliklinik muayenesi gerektiren bir durum çünkü orası adı üstünde acil...
doktorlar dayağı hakediyor demişsiniz genelleme yapmak doğru değil her meslekte böyle insanlar çıkabilir neden belli bir kesime malediyorsunuz? hasta oldugunuzda yine doktorda care arayacaksınız
sen ne biçim insanısın ne dizisi çooook hastalarla uğraştım biliyiorum tabiii çocuğum günlerce öksürmedi şimdi bu yorumları okuyunca daha çoook nefret doluyorum birkere allah başına versinde anla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?