İnsan annesinden bile nefret eder mi?

böyle olaylar okuyunca aklıma ilk gelen bir anne evladına nasıl bunu yapabilir diyorum hele kız çocuğu bence farklı bir boyut,ileri de yanlış sevgilere koşmaması için özellikle aile olarak onları doyurmak zorundayız bence.

ikinci olarak yıllarca annem beni neden sevmiyor dedim kendimi bildiğim dönem de başladı bu sorgu..insan anlam veremiyor,sizin yazınızı okuyunca önce ki yıllarım canlandı gözümde,meğer evlatlıkmışım
bir annenin çocuğunu sevmemesine en büyük nedenlerden birisidir,başka kardeşiniz yoksa bir sorgulayın bu durumu.

Ay gercekten. O kadar yalnız değilmişim ki bu konuda. Hep negatiftir annem bense tam tersiyim pozitifim ve bunun artılarını yaşarım annemse tam tersi o negatif oldugu zaman hayatımıza negatif şeyler gelir. Yürüyen negatif enerji derim içimden hatta ona… Bu arada işe girsem keşke Allahım keşke. Eline para vermem ama en azından beni ezemez, hakaret etmeyi bırakır.

Yaaa ciddi misiniz? Sanmıyorum cunku annem peş peşe bir sürü doğurmuş biri yani aklımdan hiç evlatlık olabileceğim geçmiyor. Maalesef haklısınız ve diğer konularımı okursanız ben yanlış sevgiler peşinde koşanda bir insanım ve bunu hep ailemden kaynaklı bir sebep olarak görüyorum. Yeterli sevgi ve ilgi göremeyen her çocuk yanlış kişilerden sevgi umuyor.. Tecrübemle sabit

benim tek çocuk olmam en büyük sebepti...
söylerken üzgünüm ama keşke tutsaymış kendini bakamayacağından fazla çocuk sahibi olan kadınlara çok kızıyorum suç onlarınmış gibi horlamak darlamak da cabası,yaşınız da var ergenlik yapacak yaşta da değilsiniz,birazda hayatın acısını çocuklarından özellikle iyi niyetli çocuklarından çıkaran anneler var,
el kaldırma konusunda da örf adet gelenek ve dinimize göre anne babaya asilik hoş değildir ama bizim defterimizde emanete hiyanetlikte yoktur,18 yaşıma geldiğin de bana kalkan eli havada yakalayıp geri iade ettiğim dönemler oldu,insanların bir geçiş dönemi oluyor aklı başına geldiği,özellikle şiddet konusunda kendinize bunu yaptırmayın,asla sonu gelmiyor yoksa,bir gün gelir o kalkan eller size el açar,susmayan diller lal olur,o gün kendi vicdanınızla kavga edersiniz,hayat öyle ki çektirdiği insana muhtaç eder insanı,
aklınızı başınıza toplayın ki bir yanlıştan diğer yanlışa koşmayın,ben de dışarda aradım sevgiyi neyse ki yanlış bir çukura düşmedim en azından,kurtulmak için iki kişilik değil tek kişilik bir hayat düşünün,hayat o kadar kötü kalplerle dolu ki bizlerin arayışlarını fırsata çevirecek insan çok,anne babanın veremediğini el insanı ne kadar verebilir ki,hayatınıza kim girerse girsin eksikliğinizi kimseye belli etmeyin,yaşadıklarınızı kimseye anlatmayın,geçmişiniz size gelecekte yeni travmalar getirir,hayatınızı kazanmaya odaklanın henüz tek kişiyken,ekonomik özgürlüğü olan kadın gücünün temellerini atar.

Onun kendine tahammülü yok mutlu memnun değil ne kendinden ne hayatından o yüzden bu kadar eleştiri tarzında yaşıyor anlamaya çalışmıyor dövmek falan bu yaşta bir kızı çok toksik bir hareket sînîr kontrolü yok .Dilerim iş vs bulup ilişkiyi koparirsınız beğenmedim hareketini hakkı olduğunu da düşünmüyorum babanızda onu dövermi behenmedigi birşey olunca .Valla hiç anlamaya calisamam koca kızını döven yetişkin bir kadını konuşmayı bilmiyor saygiyida hak etmiyor benim gözümde.Bu tarz insanlara şöyle bir carpacaksin elinin tersiyle etkiyide tepkiyide daha iyi anlayacak.Dilerim bir an önce bir şekilde iş vs o evdende kurtulursunuz

Annenizin daha toksik versiyonlarını gördüm küçücük kızını ciğerlerini cikarircasina döven kadınlar gördüm çok kavga ihbar etmisligim vardır bazıları anne olmasa keske

Sizde hak vermeyin konu sahibi kimsenin şamar oğlanı değilsiniz doğurdu diye dayakçı annelere hak verelim dayakçı kocalarada hak verelim hep hak verelim bu ne be döverde severde.Sevmesin istemez öyle sevgi olmaz fizikseli geç bu çok büyük psikolojik şiddet nasilki sokakta gıcık olduğum insanlara bir tokat yapistiramiyorsam evladimada gıcık oldum sînîr oldum yok saygisizlik yaptı diye vuramam can yakamam normal insan böyle düşünür

her bir cümlenize ayrı katılıyorum gercektende öyle.. Umarım yakın zamanda işe girerim ve bu darlanışlarım huzursuzluklarım sona erer cunku ben inanıyorum işe girdiğimde her şey eskisinden daha güzel olacak

evet normal insan bu şekilde düşünür bende hem döver hem sever olayına kesinlikle katılmıyorum. Açıkçası ileride bir gün anne olursam Allah izin verirde o duyguyu yaşarsam asla cocuguma bu şekilde davranmayacağım kendime öyle söz verdim

inşallah,umudun olmadığı yerde çiçek bile açmaz,keşkelerle yaşamak sadece insana zor,hayatınızı kazanmaya başlayınca duruşunuz bile değişecek,şu hayatta insanın boynunu büktüren tek şey başkasına muhtaç olmak

Çok doğru.. Babam kendisi para vermediği sürece para bile isteyemiyorum çekiniyorum çünkü annem bu konudada zorbaladığı için, kendi paramı kazanmam gerektiğini düşündüğü için para bile isteyemez haldeyim. Halbuki kendisi babamın parasıyla istediği her şeyi alır. Kardeşimi dişçiye götürmüştü bir kere. Kendisinide araya sokup diş taşı temizliği yaptırmıştı. Bana gelincede hesap kitap yapan biri. Anlayacağınız çok doldum. Anlatsam 10 sezonluk dizi çıkar..

Bir gün yine tartıştık ve bende ona karşı içimdeki düşünceleri döktüm ve beni dövdü. Yaşım 24 ve yaşadığım şey.

24 yaşındasınız neden kendinizi ezdiriyorsunuz? Siz dövmesine izin vermeyin. Öfke ve nefretinizin nedeni kendinizi savunmamanız.

Bence sadece büyüdün. Bu tarz bu uyanış genelde 25 yaşında olur, beyin gelişimini tamamlayıp ergenlik sona erince. Senin 1 yıl erken olmuş. Olur böyle. Zamanla bu duygunu nasıl kontrol edeceğini öğreneceksin.

Nasıl yanii? Bu duygu diye dediğiniz şey nedir nasıl tanımlanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…