- 13 Temmuz 2024
- 180
- 77
- 18
- Konu Sahibi PembisGirl
-
Daha once almıştım.. Ama hiç böyle bir dönem geçirmemiştim. Hiç bir şekilde anlaşıldığımı düşünmemeye başladım. İş arıyorum iş bulamıyorum. Evde bu bile yüzüme vuruluyor. Keyfi evde oturuyorum sanki.. Bazen annem koca bile bulamadığım için zorbalıyor beniPskıyatrık destek almak ıster mısın. Benım de bır donem hıc bır seye katlanamadıgım olmustu. Bu da benı dusuncelere boguyordu. Gunun sonunda kendımı o kadar cok ofkelenmız, kınlenmız hıssedıyordum kı sureklı bır yerlere atmak ıstıyordum. Su an ılac kullanıyorum, her sey gulluk gulıstanlık olmasa da duyguların notrlestı. Kendı uzerıme duygusal yuk bındırmıyorum en ıyısı bu
Destek alsa ne olacak sorun kızda değil ki sağlıksız ebeveynde. Ben de annemle çok anlaşamam bana evlenmeden önce çok zorbalıklar yapıldı. Atsan atamıyorsun satsan satamıyorsun. Aile bu. Atan oku ya da çalış. Başka kurtuluş yok.Pskıyatrık destek almak ıster mısın. Benım de bır donem hıc bır seye katlanamadıgım olmustu. Bu da benı dusuncelere boguyordu. Gunun sonunda kendımı o kadar cok ofkelenmız, kınlenmız hıssedıyordum kı sureklı bır yerlere atmak ıstıyordum. Su an ılac kullanıyorum, her sey gulluk gulıstanlık olmasa da duyguların notrlestı. Kendı uzerıme duygusal yuk bındırmıyorum en ıyısı bu
ah keşke Rabbimden çok istiyorum bana iş nasip etmesi icin devamlı dua ediyorumDestek alsa ne olacak sorun kızda değil ki sağlıksız ebeveynde. Ben de annemle çok anlaşamam bana evlenmeden önce çok zorbalıklar yapıldı. Atsan atamıyorsun satsan satamıyorsun. Aile bu. Atan oku ya da çalış. Başka kurtuluş yok.
Şöyle düşün yalnız değilsin binlerce genç var böyle. Ama nasibini zorlamaya devam et.ah keşke Rabbimden çok istiyorum bana iş nasip etmesi icin devamlı dua ediyorum2,5 yıldır işsizim.
Bazen diyorum ki keşke herkes anne olmasa.. Gercekten böyle bilinçsiz anneler cok ki eleştirilerini iyilik zanneden halbuki iyilik felan değil ben hayattan sogudum. Normalde neşeli cıvıl cıvıl insanken suan annem bana A dese soğuk soğuk cevaplar verip agrefisleşiyorum onun bana A demesi bile yeterli hemen sinirleniyorumŞöyle düşün yalnız değilsin binlerce genç var böyle. Ama nasibini zorlamaya devam et.
Mezunıyetın var mı? Umarım güzel bır ısın olur. İş çok onemlı. Bende senın gıbıyım şu an. Hıc bır şeye tahammülüm yokMerhaba.
İçsel olarak yaşadığım bir durum hakkında yazmak istedim. Yaklaşık 1 aydır herkesten, her şeyden nefret etmeye başladığım bir evredeyim.
İlk annemden bahsedicem. Annem sürekli beni eleştiren,bana saygı duymayan sürekli olarak bana hakaret eden bir insan. Küçükken aklım ermezdi belki ama şuan yaşım (24) dolayısıyla gelen bir olgunluk mu diyeyim bilmiyorum artık o beni eleştirdikçe ondan nefret etmeye başladım. Bir gün yine tartıştık ve bende ona karşı içimdeki düşünceleri döktüm ve beni dövdü. Yaşım 24 ve yaşadığım şey..Bana sesi bile rahatsız edici gelmeye başladı. Aynı sofrada bile oturmamaya başladım 1 aydır. O kadar içimde ona karşı sevgi yok. Bir kelime bile söylese içimde ona karşı iyi bir şey olmadığını fark ettim. Bilmiyorum artık tahammül edememeye başladım.
Bir de arkadaş çevremde bu duyguları yaşamaya başladım. Sevmediğim bir davranış gördüğüm zaman buz gibi direkt soğuyorum. Hatta bazen buluşmak istiyorlar gitmemek icin yalan uyduruyorum. Konuşmak görüşmek istemiyorum böyle soğuyunca. Normalde hiç bir şeyi takmazken şuan en ufak şeyde soğuyorum ve konusasım gelmiyor. Neden böyle oldu bilmiyorum
evet lisans mezunuyum. hatta derece ile mezun oldum bölümümde herkes işe girdi neredeyse ben giremedimMezunıyetın var mı? Umarım güzel bır ısın olur. İş çok onemlı. Bende senın gıbıyım şu an. Hıc bır şeye tahammülüm yok
Soğumak uzaklaşmak kendinizi korumak için kullandığınız bir savunma mekanizması muhtemelen. Duygu yoğunluğunuz çok fazla duruyor bu yüzden olumlu hiçbir yan görmemeniz de normal. Zor bir dönemden geçiyorsunuz ve insan ilişkilerinde zorlanıyorsunuz bu da çok anlaşılabilir. Sorun ebeveynde siz çözemezsiniz tarzı bir yorum gördüm bu da doğru değil. Biz değişirsek insanların bize davranışları da değişir. Psikiyatrik bir yardım almanız gerekir mi bu yazdıklarınızla emin olmak zor ama psikoterapi almanızı öneririmMerhaba.
İçsel olarak yaşadığım bir durum hakkında yazmak istedim. Yaklaşık 1 aydır herkesten, her şeyden nefret etmeye başladığım bir evredeyim.
İlk annemden bahsedicem. Annem sürekli beni eleştiren,bana saygı duymayan sürekli olarak bana hakaret eden bir insan. Küçükken aklım ermezdi belki ama şuan yaşım (24) dolayısıyla gelen bir olgunluk mu diyeyim bilmiyorum artık o beni eleştirdikçe ondan nefret etmeye başladım. Bir gün yine tartıştık ve bende ona karşı içimdeki düşünceleri döktüm ve beni dövdü. Yaşım 24 ve yaşadığım şey..Bana sesi bile rahatsız edici gelmeye başladı. Aynı sofrada bile oturmamaya başladım 1 aydır. O kadar içimde ona karşı sevgi yok. Bir kelime bile söylese içimde ona karşı iyi bir şey olmadığını fark ettim. Bilmiyorum artık tahammül edememeye başladım.
Bir de arkadaş çevremde bu duyguları yaşamaya başladım. Sevmediğim bir davranış gördüğüm zaman buz gibi direkt soğuyorum. Hatta bazen buluşmak istiyorlar gitmemek icin yalan uyduruyorum. Konuşmak görüşmek istemiyorum böyle soğuyunca. Normalde hiç bir şeyi takmazken şuan en ufak şeyde soğuyorum ve konusasım gelmiyor. Neden böyle oldu bilmiyorum
Önceden ailevi sebeplerden ötürü psikiyatri geçmişim var. 19 yaşındayken gitmiştim. Doktor annemi görmek istemişti ama annem bana evin içini anlattığım için kızmıştı :) gelmemişti doktorada böyle bir anne işte… İlaç kullanmıştım aşırı mutluydum kullanırken ama sonradan fark ettim ki sadece ilaçla böyleyim. O yüzden kendime dur devam etme ilaca demiştimBenimde annemle zaman zaman geç anne olması sebebiyle kuşak jenerasyon farkı yüzünden çatışmalarımız çok oldu. Sen hiç bir zaman annenle aynı fikirde olmayacaksın. Bakış açınız aynı değil çünkü. Kendini açıklamakla yorma. Ben de bırakmıştım kendimi. Ama toksik aile denen şey bence gerçekten var. Psikolojik destek alma imkanın varsa kesinlikle al. İlaçla olmaz psikologla olur ya da ilaç al hangisi uygunsa. Öncelikle bi savaşmaktan vazgeç.
evet, konuşmayınca kafam daha rahat. daha iyi hissediyorum o yüzden sanırım kendimi korumak icin uzak duruyorum. Tesekkur ederimSoğumak uzaklaşmak kendinizi korumak için kullandığınız bir savunma mekanizması muhtemelen. Duygu yoğunluğunuz çok fazla duruyor bu yüzden olumlu hiçbir yan görmemeniz de normal. Zor bir dönemden geçiyorsunuz ve insan ilişkilerinde zorlanıyorsunuz bu da çok anlaşılabilir. Sorun ebeveynde siz çözemezsiniz tarzı bir yorum gördüm bu da doğru değil. Biz değişirsek insanların bize davranışları da değişir. Psikiyatrik bir yardım almanız gerekir mi bu yazdıklarınızla emin olmak zor ama psikoterapi almanızı öneririm
Siz çözemezsiniz gibi bir yorumum olmadı. Asıl sorunun ebeveynden kaynaklandığını söyledim.Soğumak uzaklaşmak kendinizi korumak için kullandığınız bir savunma mekanizması muhtemelen. Duygu yoğunluğunuz çok fazla duruyor bu yüzden olumlu hiçbir yan görmemeniz de normal. Zor bir dönemden geçiyorsunuz ve insan ilişkilerinde zorlanıyorsunuz bu da çok anlaşılabilir. Sorun ebeveynde siz çözemezsiniz tarzı bir yorum gördüm bu da doğru değil. Biz değişirsek insanların bize davranışları da değişir. Psikiyatrik bir yardım almanız gerekir mi bu yazdıklarınızla emin olmak zor ama psikoterapi almanızı öneririm
"Destek alsa ne olacak sorun kızda değil ki sağlıksız ebeveynde" bu cümleye katılmıyorum. Çevremizdekiler sorunlu olabilir bize zarar verebilir ama ilişki dinamiğini iki taraf da etkiler. Etki-tepki olayıdır. Siz değişirseniz dünyanız da değişirSiz çözemezsiniz gibi bir yorumum olmadı. Asıl sorunun ebeveynden kaynaklandığını söyledim.
Ekonomik ozgurlugunu kazanınca terapılerle cok daha ıyı hıssedersın. Sımdı maddı kaygıların varsa psikyatrıyı deneyebılırsın. Hatta yuruyusler, psıkolojı bılımı temellı kıtaplar okur, oturmalı sporlar yaparsın medıtasyon, yoga gıbı. Ruha cok ıyı gelıyorÖnceden ailevi sebeplerden ötürü psikiyatri geçmişim var. 19 yaşındayken gitmiştim. Doktor annemi görmek istemişti ama annem bana evin içini anlattığım için kızmıştı :) gelmemişti doktorada böyle bir anne işte… İlaç kullanmıştım aşırı mutluydum kullanırken ama sonradan fark ettim ki sadece ilaçla böyleyim. O yüzden kendime dur devam etme ilaca demiştim
Tabi ki haklısınız etki tepki olayına katılıyorum ama ben mesela hiç bir şey demeden dururken bile annem beni eleştiricek bir şey buluyor ve modumu düşürüyor sonra ben zıt cevap verince suçlu oluyorum. Normal mi bu? Ben bomboş dursam bile illa bir şey diyip canımı sıkıyor"Destek alsa ne olacak sorun kızda değil ki sağlıksız ebeveynde" bu cümleye katılmıyorum. Çevremizdekiler sorunlu olabilir bize zarar verebilir ama ilişki dinamiğini iki taraf da etkiler. Etki-tepki olayıdır. Siz değişirseniz dünyanız da değişir
Toksik insanlar hep toksiktir. Hele hele belli bir yaşa gelmiş insanın değişeceğine inanmıyorum. Bu değişim çevre arkadaş sosyallik olarak değişirse ve kişi bunu olumlu olarak benimserse o başka."Destek alsa ne olacak sorun kızda değil ki sağlıksız ebeveynde" bu cümleye katılmıyorum. Çevremizdekiler sorunlu olabilir bize zarar verebilir ama ilişki dinamiğini iki taraf da etkiler. Etki-tepki olayıdır. Siz değişirseniz dünyanız da değişir
aah keske psikiyatriye gidecek param olsa. Bazen para istemeye bile çekiniyorum. Cunku bu evde fazlalıkmışım gibi hissettiriliyorum. Sanki her okuyan işe girmek zorundaymış gibi bir algı var evimizde . Çaresiz oldugum an coktuEkonomik ozgurlugunu kazanınca terapılerle cok daha ıyı hıssedersın. Sımdı maddı kaygıların varsa psikyatrıyı deneyebılırsın. Hatta yuruyusler, psıkolojı bılımı temellı kıtaplar okur, oturmalı sporlar yaparsın medıtasyon, yoga gıbı. Ruha cok ıyı gelıyor
Ama herkesın dedıgı gıbı aılenle savasmayı bırakman lazım. Sabah uyandıgında yıne aynı oluyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?