- 14 Aralık 2021
- 3.528
- 14.387
- 138
- Konu Sahibi legendary1
-
Vay ahlaksızlarTrakya'da küçük bir ilçede yaşıyorduk.Ben bir fabrikada bir birimde sorumlu olarak çalışıyorum o sıralar.Eşim Çorlu'da iş güvenliği kursuna gidiyordu.Ben de o zaman ikinci çocuğa hamileyim,6 aylık falan dı.Eşim gel beraber gidelim sen de biraz hava almış olursun dedi.Ben de tamam dedim.Gittik işte,karşıdan karşıya geçerken bir de baktım bizim müdür ve işyerinde ustabaşı olarak çalışan bir bayan sarmaş dolaş geliyorlar.Beni gördüler tabi ki,ben başımı çevirdim ama onlar tabi ki buz kesildiler o anda.Bu olay binde bir yaşanabilecek birşey,kadın evli koca koca çocukları var,müdür desen o da o şekilde.Neyse biz alışveriş merkezine gittik.Yemek falan yemeye yer arıyoruz.Yürüyen merdivenler de yine onlar.Allah'ım kaçtıkça beni buluyorlar.Özel sektör adam beni istediği gibi kapının önüne koyar tabi.Ben işyerinde gezinen saatli bir bombaydım artık.Neyse,bu ertesi gün yanıma geldi işi bırakmayı düşünüyor musunuz falan,yok dedim tüm haklarımı kullanacağım.Adam kıpkırmızı oldu o anda.Ben doğumdan sonra devam etmedim,işyeri de sonra iflas etti zaten.
Ya nefret ediyorum böyle durumlardan,işin tuhafı kadının kocası da bizim orada çalışıyor du.Sürekli yüz yüze geliyorsun bu insanlarla.Vay ahlaksızlar
Gelde rezil etme böylelerini
Senmisin eli işte gözü oynaşta
İşte böyle iflas edersin
Beter olsunlar canım
Ne özel sektörde işe yarar o kısmı tam anlamadım. Karakter mi değişmem gerekiyor yani, bakın ben açık sözlüyüm ama karşı tarafı kıracak şekilde yapmam bunu. Arkasından konuşmam, çoğunlukla zaten kimsenin bir şeyi ile ilgili değilim, yorum isterse yaparım onun haricinde bir şey yanlışsa yanlış derim, karşı tarafa yaranmak için düşündüğümden farklı bir şey söylemem yada davranmam. Yanlış olan buysa zaten sıkıntı büyük.
Şeytan dürter insanı yaYa nefret ediyorum böyle durumlardan,işin tuhafı kadının kocası da bizim orada çalışıyor du.Sürekli yüz yüze geliyorsun bu insanlarla.
İnsanların bu kadar karaktersiz olmaları tabi çıldırtıyor beni ama bu insanlarla mümkün olduğunca iş ilişkisi dışında karşılaşmamaya özen gösterdim.Şeytan dürter insanı ya
Neyse ki iyiki kapanmış işyeri
İnsan dayanamaz açık verir heralde
Ben dayanamazdım en azından
ben olsam el kol hareketı yapmıs dalga gecmıs yaYa şu zamana kadar işten kişilerle ilgili söylediği şeylere tepki vermedim ama büroya gelen engelli birinin el kol hareketlerini taklit edip güldüler bu benim çok ağrıma gitti, o zaman uyardım sadece.
ben esnemelısın seklınde gelen yorumlara katılamadımFaydalı ve güzel şeyler için elbette esneyelim, ama gerçekten başkasının arkasından fiziki özelliklerinden dalga geçmeyi, açıklarından konuşmayı kendime yakıştıramıyorum, bu konuda nasıl hoşgörülü yumuşak olabilirim ki
saka gıbıEvet işte neysen o olursun başta ben o kıza baya yakın hissetmiştim ki bende girdiğim ortamlarda hep sevilen biri oldum şükür. Ama kız başta dedikodudan nefret eden olgun biri gibi gelmişti, ama kabak çiçeği gibi açıldı. Şimdi sürekli başkalarından duyduğu şeyleri bana anlatıyor rahatsız olduğumu göstermeme ve yorum yapmama rağmen.
Çok detay veremiyorum buradan istersen size özelden yazarıminsanlar samimiyet kurmak için birbirlerinin hayatları ile ilgili yorum yaparlar. yakın görüp arkadaşlık kurmak istediğimiz insanlara adım atarız ki yakınlaşabilelim.
öyle bir anlatım şekliniz var ki sanki atıyorum kocanı boşa, sevgilinden adam gibi şeyleri hiç bilgisi yokken söylemiş gibi.
dedikodu adı altında ne konuştukları ve size ne söylediği ile ilgili bilgi verirseniz daha net yorum yapılır bence.
Kısa bir süre oldu. Ben farkında iseniz memurluk ile ilgili bir ders vermedim. Yobaz kelimesi de hiç kullanmadım. Kimseye terbiye ahlak dersi verecek de değilim. Benim sıkıntım insanların başkasının karakterine saygı duymayıp kendi gibi davranmalarına zorlamaları. Ayrıca sözleşmeli olunca atanmış olmuyor muyuz anlamadım ben? Biraz düzgün okuyun yazdıklarımıhımmm bu sürekli hadsiz kelimesini kullanmanız bana birini hatırlattı.daha işe başlayalı 1 hafta olmamışken herkes hakkında yorum yapıp, yaftalayıp, yobaz ve hadsiz olduklarını söyleyen, daha tek bir imza bile atmamışken memurluk hakkında ders vermeye çalışan birini.Sahi siz ne kadar oldu o iş başlayalı?O kadar aynıki söylemler, atandınız mı sözleşmeli misiniz?
Hayır o kadar sivri köşeleri olan biri değilim, bende gülüp muhabbet ederim, şakalaşırım da. Ama sınırı önemli ben her şeyi şakaya vurmayı seven biri değilim, her şeye ciddi sert tepkiler veren biri de değilim, orta ayar olduğumu düşünüyorum. Bence her şeyin sınırı var, engelli birinin hal ve hareketlerini taklit edip gülen insanlarla birlikte gülemiyorum beni de aralarına alsınlar diye onlar gibi olamıyorum. Kıyafet vs değil olay. Mesela ayı gibi diyorlar bi kadın hakkında. Bu hoş mu sizce bende onlarla gülüp evet yA mı demem lazımyorumlarınızı okudum ve çok sivri köşeleri olan biri gibi geldiniz bana.
gözümde canlanan hiç bir lafı şakaya vurup geçiştirmeyen, her şeyi gereğinden fazla ciddiye alan bir karakter oldu.
esnekleşip aldırmamak, laf geçiştirmek, bazen söylenenleri dalgayı almak konularında kendinizi geliştirmeniz lazım bence.
nerede çalışırsanız çalışın her yerde dedikodu var. kimse de iş yerinde boş zamanında atom parçalamıyor. ama bunun da sınırı var.
yani X'in üzerindeki gömlek güzelmiş/değişikmiş demek de aslında dedikodu. siz sanki buna bile tahammülsüzsünüz gibi.
demem o ki ben dedikodu sevmem diyip tersleyip sırt çevirerek sadece yalnız kalırsınız. en çok dedikodusu yapılan da siz olursunuz.
lafı değiştirmek, biriyle ilgili bir şey dendiğinde "yaa o değil de geçen şöyle bir haber okudum" gibi gibi manevralarla döndürmek lazım.
emin olun hiç kimse 7/24 dedikodu yapmıyor. konuşacak ilginç şeyler sunarsanız muhabbet edebilirsiniz gün içinde dedikodu dışında.
Aslında aşırı da yoğun bi yer, daha şimdiden bilgisayara bakmaktan gözlerim bozuldu bile diyebilirim, öğle arası geliyor bunları anlatmak için mesai saati içinde şükür görüşmek için fırsat olmuyorsaka gıbı
orası calısma yerı mı altın gunu mu bellı degıl
ısı pek yok galıba ...
dıkkatım dagılıyor ya kendımı ıse veremıyorum ya senı dınleyemıyorum kusura bakma dersenız susar bence :)
Yaa çok özendim şu anBenim için ortam fark etmezO gossip gruptan bir arkadaşımla karşıdan karşıya geçerken denk geldik o arada bir sürü kişi gömdük ve hiç bişi olmamış gibş görüşürüz deyip ayrıldık
Ortamların aranan ismiyim diye boşuna demiyorum hdjdjdj
Ben gayet düzgün okuyorum bence siz benim yazdıklarımı düzgün okumalısınız.Orda bana birini hatırlattı dedim ve birinden bahsettim, siz öyle dediniz mi yazmışım tekrar bir okuyun anlarsınız belki.sözleşmeli olunca atanmış olmuyorsun malesef, bazı kurumlar eş dost vs. vasıtasıyla hiçbir puan aramadan sözleşmeli personel (memur) alıyor.Sahi siz kpss puanı alarak mı atandınız?Kısa bir süre oldu. Ben farkında iseniz memurluk ile ilgili bir ders vermedim. Yobaz kelimesi de hiç kullanmadım. Kimseye terbiye ahlak dersi verecek de değilim. Benim sıkıntım insanların başkasının karakterine saygı duymayıp kendi gibi davranmalarına zorlamaları. Ayrıca sözleşmeli olunca atanmış olmuyor muyuz anlamadım ben? Biraz düzgün okuyun yazdıklarımı
Evet KPSS ile atandım. Ve ek sınavlarla. Ve Allah şahidimdir ki tek bir kişinin bile yardımı dokunmadan kendi emeğim ile, gayette atanmış oluyoruz. Komedi gibisiniz, şu an atanan her memur sözleşmeli zaten. Size açıklama Bile yapmamam gerekir de. Siz gibilere yorum yaptırmam emeğim hakkında. Canla başla emek verdim çünkü.Ben gayet düzgün okuyorum bence siz benim yazdıklarımı düzgün okumalısınız.Orda bana birini hatırlattı dedim ve birinden bahsettim, siz öyle dediniz mi yazmışım tekrar bir okuyun anşarsınız belki.sözleşmeli olunca atanmış olmuyosun malesef, bazı kurumlar eş dost vs. vasıtasıyla hiçbir puan aramadan sözleşmeli personel (memur) alıyor.Sahi siz kpss puanı alarak mı atandınız?
Hayır o kadar sivri köşeleri olan biri değilim, bende gülüp muhabbet ederim, şakalaşırım da. Ama sınırı önemli ben her şeyi şakaya vurmayı seven biri değilim, her şeye ciddi sert tepkiler veren biri de değilim, orta ayar olduğumu düşünüyorum. Bence her şeyin sınırı var, engelli birinin hal ve hareketlerini taklit edip gülen insanlarla birlikte gülemiyorum beni de aralarına alsınlar diye onlar gibi olamıyorum. Kıyafet vs değil olay. Mesela ayı gibi diyorlar bi kadın hakkında. Bu hoş mu sizce bende onlarla gülüp evet yA mı demem lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?