Valla ben de bunları çok üzülüp, kazıklar yiyip, yaralar aldıktan sonra öğrendim :)
İlk kez girdiğim ortamda veya ilk kez tanıştğım insanla hemen samimi olmam, somurtuk da durmam ama resmi dururum, fazla gülmem, fazla konuşmam. Birden samimi olunca iş çok laçkalaşyor, herkes birbirine istediğini söyleme hakkı buluyor. Ama yavaş yavaş zamanla samimiyet olunca o ilişki daha seviyeli daha saygı çerçevesinde oluyor.
Birde herkesle anlaşacaksın diye bir kural da yok. Sonuçta frekans tutmamıştır, ısınamamşsındr.
Herkese artık hakettiği kadar davranıyorum.İyi niyetli olana, yaptım iyiliği kötülüğe kullanmayacak bir insansa elimden geldiği kadar yardm ederim, iş hayatımda da onu müdüre, patrona karşı da korurum ama eğer HAK EDİYORSA. Ama bunu da anlamak zaman alyor o yüzden insnaları tanyana kadar hiçbirşey yapmak yok :)
Kimseye sırlarımı anlatmam derdimi paylaşmam, Hep güçlü görünmeye çalışırm. Ayrıca şunu da anladım eğer bir kişi hep başkaları hakknda konuşyorsa bil ki senin hakkında da konuşuyordur. Bu yüzden asla dedikodu yapmam, yapanlara da izin vermem, bir şekilde kırmadan sustururum onu.
Mesela empati yeteneği de iyidir. Birşey söyleyeceğim zaman artık pat diye değil iki kere düşündükten sonra söylüyorum. Karşımdaki insan ne tepki verir, ne cevap verir diye düşünüp tartıp öyle konuşuyorum. Bu insanın yerinde ben olsam nasıl tepki veririm ki deyip ben de ona göre davranaym falan diyorum.
Haklı olduğum yerde asla ama asla susmam, sonuna kadar giderim, kendimi ezdirmem. Laf mı sokuyorlar sana. Bak her insanın bir zaaf vardır, zayıf olduğu, üzüldüğü noktalar vardır. Sana biri birşey söylediğinde hemen sen de onun zayıf noktasını bulup şakayla karışık oraya oraya vuracaksn. En güzel laflar hep şakayla karışık sokuluyor :) Üstelik tartşma ortamı da yaratmıyor :)
-Herkesin her dediğine de inanma. Daima şüpheyle bak. Ha birde çok canımlı cicimli hayatımlı konuşanlardan da nefret ederim. Böyle insanlar çok çıkarcıdır. Ama fazla abartmadan sen de konuşailirsin. Tatlı dille herkese her istediğini yaptırabiliyorsun :)
Böyle yani biraz uzun oldu. Gerçi anlatmayla olmuyor canm yaşayarak öğreniyorsun.Yerine göre kişisine göre politik de oluyorsun, kibar da oluyorsun, sinsi de oluyorsun, laf da taşıyorsun hatta arkadan da vuruyorsun. Malesef bana bunlarn hepsini yaptrdılar. Ama mecburdum biraz korkutmak lazım insnaları, beni saf salak sanmasınlar