İnsan ilişkilerinde verici olmak

TeraziHanim

Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2017
182
108
18
32
Arkadaşlar merhaba, insanları parmağında oynatan insanlara hayretle bakıyorum son dönemde. Canım, bitanem deyip karşıdakine hesap ödeten, istediklerini aldıran kadınları görünce şok oluyorum, zamanında bende arkadaşlık adı altında kendimi kullandırdım yaş Kemale erince fark ettim. Şu ana dek de hep verici tarafta olmuşum, sevgi ver, ilgi ver, ama çok tükendiğimi hissediyorum. Çoğu kişi sürekli karşıdan ne alsam kardır diye bakıyor, insanlardan mı soyutlayayım ne yapmalıyım bilmiyorum, sizin görüşleriniz nedir bu konuda ? ( Diğer konularımla paralel aslında konu bakarsanız)

Çoğu kişi sürekli karşıdan ne alsam kardır diye bakıyor
Ya allah aşkına daha geçen gün açtığınız konu da böyleydi kendiniz de söylemişsiniz.
Anladık zenginsiniz herkes sizle paranız için arkadaşlık yapıp çıkmak istiyor....

Ya allah aşkına daha geçen gün açtığınız konu da böyleydi kendiniz de söylemişsiniz.
Anladık zenginsiniz herkes sizle paranız için arkadaşlık yapıp çıkmak istiyor....
Yok vallahi değilim :D Sadece şu vermeden alma işi nasıl yapılıyor onu merak ettim, bu sevgi olabilir, ilgi olabilir, hemen alınmayın...Mesela kadınlar canım, aşkım, böceğim deyip kız arkadaşlarını kullanıyor vs. Ya bu tipte durumlar için söyledim. Zenginlikle ilgili bir şey açmak istesem bu siteye gelmem, başka yerlerde söylerim zaten , ihtiyacım da yok ;)

Onlar ne alabilecegine bakiyorsa sen ne verebilecegine bak..baktin beklentiler iliskinizin cizgilerini asiyor gorusme bu kadar basit..

Yok vallahi değilim :KK70: Sadece şu vermeden alma işi nasıl yapılıyor onu merak ettim, bu sevgi olabilir, ilgi olabilir, hemen alınmayın...Mesela kadınlar canım, aşkım, böceğim deyip kız arkadaşlarını kullanıyor vs. Ya bu tipte durumlar için söyledim. Zenginlikle ilgili bir şey açmak istesem bu siteye gelmem, başka yerlerde söylerim zaten , ihtiyacım da yok :KK66:
Son cümleniz için söylüyorum emin misiniz? İlk konunuzda erkekler paragöz olmuş, paramızı yemek istiyorlar gibi bir şeyler demişsiniz mesela burda çelişki var. Paranız olmasa zaten para için sizinle evlenmek isteyenler yanınıza gelmez siz de binbir sinirle konu açmazdınız değil mi? :)
Hoş zengin olsanız ya da olmasanız beni bağlayan bir durum yok ama burdan bakınca sosyal deneyler yapıyormuşsunuz gibime geliyor ;)

Güzel huy, kaliteli insan iq ve eq gelişmiş erkek kalmamış konu sahibi, az öncede yazdım Allah’a şükür kimseye muhtaç değilim insan gibi insan arıyorum ben de param Evim için gelen gerçek yüzünü böyle gördüğüm biri ile asla karşılaşmak istemem ya bişeyleri görmezden geleceksin yada bildiğin yolda ilerleyeceksin erkekler genelde zeki kadınlardan kaçarlar .. kız arkadaş konusunda da tek taraflı samimiyetsiz çıkar amaçlı huzur vermeyen arkadaşım olsun istemem. İnsanları gördükçe yalnızlığıma şükrediyorum

Al gülüm ver gülüm işleri işte; kimi para olarak arkadaş kullanır, kimi arkadaşlık-muhabbet satın alır, parasını kullanır. Kimi işi düşünce arar, kimi canı sıkılınca arar, kimi "Özledim sesin çıkmıyor" diye arar, kimi aramaz "Arasana" yazar e ayıklayın işte böyle böyle.

Zaten dost dediğin 1-2 tane, esaslı arkadaş dediğin de insanın bir elinin parmağını geçen sayıda olmuyor.
Çok insan tanıdım, tanırım, az buçuk yüz yüze görünce de bilirim kimin ne çeşit olduğunu. Merhaba - merhaba kaldıklarım da var, "Nasılsın?" diye sorup iki lak lak edip geçtiklerim de, evime buyur ettiklerim de. Bunun ayarını siz belirlersiniz.

İyi insan "İlgi-sevgi-bilgi-fayda vb. vermeden" yapamaz arkadaşlıklarında ki bununla mutlu olur. Alanın nasıl aldığına bakın, ona göre ne kadar vermeniz lazım, vermemeniz mi lazım, size arkadaş olur mu olmaz mı görün.

Paranız dışında insanları çeken bir yönünüz yok demek ki. Tamam insanlar daha çıkarcı, eski aşklar dostluklar yok falan ama güzel ilişkileri olan birçok insan da var. Acaba o insanlardan farkınız ne? Bunu bulmaya odaklanın öncelikle.
Yahu öyle bir şey mi dedim, sizler paraya taktınız, yaranız var ki gocunuyorsunuz ;) Onda da benim yapabileceğim bir şey yok hani... Ekşi sözlükte yazan bir kısım yorumu hak ediyorsunuz vallahi;)

Al gülüm ver gülüm işleri işte; kimi para olarak arkadaş kullanır, kimi arkadaşlık-muhabbet satın alır, parasını kullanır. Kimi işi düşünce arar, kimi canı sıkılınca arar, kimi "Özledim sesin çıkmıyor" diye arar, kimi aramaz "Arasana" yazar e ayıklayın işte böyle böyle.

Zaten dost dediğin 1-2 tane, esaslı arkadaş dediğin de insanın bir elinin parmağını geçen sayıda olmuyor.
Çok insan tanıdım, tanırım, az buçuk yüz yüze görünce de bilirim kimin ne çeşit olduğunu. Merhaba - merhaba kaldıklarım da var, "Nasılsın?" diye sorup iki lak lak edip geçtiklerim de, evime buyur ettiklerim de. Bunun ayarını siz belirlersiniz.

İyi insan "İlgi-sevgi-bilgi-fayda vb. vermeden" yapamaz arkadaşlıklarında ki bununla mutlu olur. Alanın nasıl aldığına bakın, ona göre ne kadar vermeniz lazım, vermemeniz mi lazım, size arkadaş olur mu olmaz mı görün.
Ya şu sıra neden sorguluyorum derseniz, yurtdışından iş teklifi geldi sanırım onu kabul edeceğim, yabancı ülkeden daha çocukken tanıştığım birkaç arkadaşımla iletişimimiz çok iyi biçimde sürüyor, Türkiye’de ise sadece bir tane çok yakın arkadaşım var, bundan dolayı bunun değerlendirmesini doğru yapmam lazım.

Valla işte böyle böyle insan artık alışıyor bazı şeylere. Eskiden olsa bende çok takardım da beni takmayanı ben niye takayım diyorum. Aynen yaşadığınızı yaşamamış olsam da bu anlattıklarınıza yakın şeylere herkes gibi şahit oldum haliyle. Zaten dost dediklerimiz az ve öz oluyor hayatta, sizde kendinizi sıkmayın derim bu konuları düşünerek çok bunalıyorsanız.

Yahu öyle bir şey mi dedim, sizler paraya taktınız, yaranız var ki gocunuyorsunuz :KK66: Onda da benim yapabileceğim bir şey yok hani... Ekşi sözlükte yazan bir kısım yorumu hak ediyorsunuz vallahi:KK66:

Hahaha :D Her yorumunuzdan akıyor paranızı insanların gözüne sokmaya çalıştığınız. Bindiğiniz arabadan ailece yaptığınız meksika tatiline kadar fikir sahibi olduk birkaç günlük üyeliğinizde maşallah. Ailemin durumu epey iyi ama görgüsüz olmadığım için kaç yıllık üyeliğimde hiç bahsetmedim :) Kendi tırnaklarımla kazıyıp elde ettiklerimle gurur duymak bana yetiyor. Ankara'nın en iyi firmalarından birinde değil Avrupa devinin bünyesinde çalışıyorum sizi kıskanmak için hiçbir sebebim yok. Sevgilim askerde olmasa şu güzel pazar gününe ait dakikaları sizinle harcamazdım zaten :D

Ya şu sıra neden sorguluyorum derseniz, yurtdışından iş teklifi geldi sanırım onu kabul edeceğim, yabancı ülkeden daha çocukken tanıştığım birkaç arkadaşımla iletişimimiz çok iyi biçimde sürüyor, Türkiye’de ise sadece bir tane çok yakın arkadaşım var, bundan dolayı bunun değerlendirmesini doğru yapmam lazım.
Canım moralini bozmak istemem ama Avrupa da zor.insanlar çok çıkarcı burdakinin 10 katı belki
Aşırı bireysel ve benciller
Helede aşk ilişkileri çok yıpranırsun
Sen yine git tabi de orda bambaşka bir hayatın olucağını düşünme
İnsanlar çok yalnız orda.

Hahaha :KK70: Her yorumunuzdan akıyor paranızı insanların gözüne sokmaya çalıştığınız. Bindiğiniz arabadan ailece yaptığınız meksika tatiline kadar fikir sahibi olduk birkaç günlük üyeliğinizde maşallah. Ailemin durumu epey iyi ama görgüsüz olmadığım için kaç yıllık üyeliğimde hiç bahsetmedim :) Kendi tırnaklarımla kazıyıp elde ettiklerimle gurur duymak bana yetiyor. Ankara'nın en iyi firmalarından birinde değil Avrupa devinin bünyesinde çalışıyorum sizi kıskanmak için hiçbir sebebim yok. Sevgilim askerde olmasa şu güzel pazar gününe ait dakikaları sizinle harcamazdım zaten :KK70:
Sen niye saldırıyorsun şimdi?
Hiç bana parasıyla hava atıyor gibi gelmedi
Gayet samimi bir şekilde dertlerini anlatıyor sonuçta yorum yapmsk zorunda değilsin
Evet erkekler önce paraya bakıyor bu gerçek bunu bende söylüyorum.kimse iyi olsun beni sevsin demiyor paran yoksa aşkından ölsen kimsenin umrunda değil

Sen niye saldırıyorsun şimdi?
Hiç bana parasıyla hava atıyor gibi gelmedi
Gayet samimi bir şekilde dertlerini anlatıyor sonuçta yorum yapmsk zorunda değilsin
Evet erkekler önce paraya bakıyor bu gerçek bunu bende söylüyorum.kimse iyi olsun beni sevsin demiyor paran yoksa aşkından ölsen kimsenin umrunda değil

Öncelikle sizi hiç ilgilendirmez aramızdaki diyalog. İkinci olarak da ne biçim bir hitap şekliniz var, sen değil siz derseniz sevinirim. Kendisinin önceki konularından devamlı altını çizdiği şeyin parası olduğu izlenimini edindim ve buna dair bir yorum yaptım ama cevabı "yaranız mı var gocunuyorsunuz" tarzı oldu. Oysa önerimi dinleyip daha farklı davransa "hesap ödetecek kız buldum" kafasındaki erkekleri kendisine çekmezdi belki. Davranışlarında bir hata olabileceğine ihtimal vermeyip direkt karşıyı suçlarcasına cevaplayan insanlar sorunlarını hiçbir zaman çözemezler. Size de tavsiyem iki kişinin arasındaki diyaloğa karışmamanız, epey itici duruyor.

Öncelikle sizi hiç ilgilendirmez aramızdaki diyalog. İkinci olarak da ne biçim bir hitap şekliniz var, sen değil siz derseniz sevinirim. Kendisinin önceki konularından devamlı altını çizdiği şeyin parası olduğu izlenimini edindim ve buna dair bir yorum yaptım ama cevabı "yaranız mı var gocunuyorsunuz" tarzı oldu. Oysa önerimi dinleyip daha farklı davransa "hesap ödetecek kız buldum" kafasındaki erkekleri kendisine çekmezdi belki. Davranışlarında bir hata olabileceğine ihtimal vermeyip direkt karşıyı suçlarcasına cevaplayan insanlar sorunlarını hiçbir zaman çözemezler. Size de tavsiyem iki kişinin arasındaki diyaloğa karışmamanız, epey itici duruyor.
Üff siz desem ne olcak büyütme
Komplekslerin var belli
Ben konu sahibinin saf çabuk kanan bir insan olduğunu düşündüm
Sen kızı suçlarcasına konuşuyorsun .hiç akıl verdiğini görmedim yazdıklarında .
Bence o aklını zaten kendine sakla.
Konu açanlara hemen saldırıyorsunuz

konu sahibi sizi anlıyorum. burada insanlar hayatlarını yazıyorlar,siz de yazıyorsunuz ama belli kişiler kendilerinden farklı hayatlar olduğunu kabul edemedikleri için taşlarlar. geçiniz...

aynı durumda mıyız bilmiyorum ama ben de çok kullanılırım. mesela arkadaşlarla tepeye gidip içelim deriz. hemen birisi çıkıp "yassy gelirken içkileri alsın" der. hoopp bana girdi 300. başka bir gün olur "yassy gelirken sigaraları alsın" derler hoopp 100 daha girdi. böyle böyle geçirirler bana da hesap olmasa bile. artık durumu fark edip daha da çektim kendimi. mesela "nakit yok karttan da çekemem babama bu kadar içki içtim diyemem" diyorum. ya da "ben içmiycem sigara siz kendinize alın" diyorum. bir olur iki olur siz de bir şeyler söyleyin bence artık o sırtınızdan geçinenler son bulur.

karşılıksız sevgiyi de bir babamdan bir de sevgilimden görüyorum. arkadaşlık ilişkilerim neredeyse hep çıkar ilişkisi. kelin ilacı olsa misali o konuda diyecek hiiç bir şeyim yok sanırım :KK70:

Üff siz desem ne olcak büyütme
Komplekslerin var belli
Ben konu sahibinin saf çabuk kanan bir insan olduğunu düşündüm
Sen kızı suçlarcasına konuşuyorsun .hiç akıl verdiğini görmedim yazdıklarında .
Bence o aklını zaten kendine sakla.
Konu açanlara hemen saldırıyorsunuz

Tanımadığımız insanlara siz diye hitap etmek saygı gereğidir, kompleks olduğunu düşünüyorsanız cahil olduğunuz sonucuna varırım ki üslubunuzdan da belli. Daha fazla cevap yazıp uğraşmayacağım çünkü değmez.

Uzun yıllar süren "sen yorulma ben yaparım, sen dur ben öderim, sen üzülme ben üzülürüm" tavrımın sonuçlarını gördükçe şuna kanaat getirdim. "İnsan eşek olunca semer vuran çok oluyor"

Back
X