Aile terapisti mi? Olabilirseviyorsa neden hiçbir şeyinizi beğenmiyor? bir terapiste gidin bence. bunlar normal değil.
Basliga baktim hayir sevemez dedim ama...En son olay şu; saat 1 olmuş bebegimiz uyumuyor eşim başka odada uyumaya çalışıyor çocuk avazı çıktığı kadar ağlıyor benim sinirlerim yıpranmış açtı kapıyı ilacını icirdin mi dedi ben o psikolojiyle "Tabiki icirdim ya off" dedim. O da sürekli kızıyorsun bıktım senden dedi. Yüzünü öyle bir ekşitti ki o an beni gerçekten sevmediğini hissettim.
Ben de "sen de sürekli elestiriyorsun onu napcaz dedim.
Yok ben hep böyleymişim. Çocuktan önce de. Ben bireysel gitsem ondan habersiz iyi olucakBasliga baktim hayir sevemez dedim ama...
Bu cok buyuk bir problem degil. Asilabilir , cocuktan sonra degisimler normaldir. Cift terapisine gidebilirsiniz. Hatta yeni yil donumu hediyeniz bu olsun.
Tipik hata bende degil sende diyen erkek.Yok ben hep böyleymişim. Çocuktan önce de. Ben bireysel gitsem ondan habersiz iyi olucak
Elbette ne o ne ben mükemmel değiliz. Ama ben onun kişiliğinin yüzde 70ini beğeniyorsam o benim kişiliğimin yüzde 70ini beğenmiyor.Cevap 1: insan kişiliğini beğenmediği birini sevemez.
Sevmek zaten tek bir şeye bağlı değildir. Karşı tarafın beğendiğimiz küçük özelliklerin toplamidir.
Cevap 2: eşinizle sizin aranizda ki sevgi muhabbetine gelirsek eşiniz sizi sevmiyor gibi değilde sizden gıcık almış gibi yani herseyiniz onun gözün e batmış gibi.
Acaba siz hiç eleştiriye gelemiyor musunuz. Ya da eşiniz olur olmaz Her şeyi mi eleştiriyor. Üslupta çok önemli tabi.
Birde havadan nem kapmak var. Yani iki tarafta karşılıklı detaylı bir şekilde dinlenmeli ve gozlemlenmeli.
evet aile terapisti. açık açık her şeyi anlatın. konuşun rahatlayın. faydası olacaktır. siz kendi aranızda konuşunca demek ki tartışıyorsunuz, ama terapist ile konuşurken o sizi yönlendirecektir. belki eşiniz sizi bu sayede daha iyi anlar. benim de evlendiğim ilk aylar eşimin bazı sevmediğim huyları vardı. aile terapistine gittik ve eşim daha iyi fark edip düzeldi çok şükür. 2 buçuk sene oldu, çok şükür o huyları bitti.Aile terapisti mi? Olabilir
Biz tartışmıyoruz ki. Eşim tartışmaz. Seninle tartışmak istemiyorum deyip çekilir kenaraevet aile terapisti. açık açık her şeyi anlatın. konuşun rahatlayın. faydası olacaktır. siz kendi aranızda konuşunca demek ki tartışıyorsunuz, ama terapist ile konuşurken o sizi yönlendirecektir. belki eşiniz sizi bu sayede daha iyi anlar. benim de evlendiğim ilk aylar eşimin bazı sevmediğim huyları vardı. aile terapistine gittik ve eşim daha iyi fark edip düzeldi çok şükür. 2 buçuk sene oldu, çok şükür o huyları bitti.
Ayyynneeennn ben de böyle düşünüyorum. Sonra sevgiyi göstermenin başka yolları da vardır diye kendimi teselli ediyorum. Hastayken bakar; ya da işte bunun gibi şeyler işte. Ama... Sonra düşünüyorum bunların hepsini ben öğretim ona; hem de kızarak. Zamanında yapmadı kızdım küstüm zamanla yapar oldu.İnsan hisseder sevilip sevilmediğini bence.
Acaba diyorsanız bir sıkıntı vardır maalesef bana göre...
siz yine de bir terapiste gidin. faydası olacaktır eminim. yoksa nasıl çözeceksiniz?Biz tartışmıyoruz ki. Eşim tartışmaz. Seninle tartışmak istemiyorum deyip çekilir kenara
Onun bende sürekli eleştirdiği için oluşan öz güven eksikliği ona sormadan birşey yapamaz hale gelişim onu sevmeme engel olmuyor. Ama benim bazen kızmalarım onun sevgisine engel oluyor. Çok hissediyorum. Bana çiçek aldığında bile hissediyorum. Hep aklımda "kızacagımdan korktuğu için yapıyor" düşüncesi var.İnsan kişiliğini beğenmediği birini sevmez.sadece dış görünüş ile olan şey begenmedir o da herkese karşı olabilir,özel bir insan olmasına gerek yok.
Sizin eşinizle durumunuz bu değil bence.farkında değilsiniz belki ama esiniz sıkılmış gibi,birikmiş bütün hepsi.bir yerden sonra insanın tahammül sınırı azalıyor sadece huzur istiyor.terapi iyi gelir siz de kendinize biraz çeki düzen verirseniz
Açıkçası çözme gibi bir niyetim de yok. Sadece sevmedigine emin olmak istedim. Yorumların çoğu da bu yönde. Bundan sonra ben de sevmem olur biter. Evlilik de gittiği yere kadar napalımsiz yine de bir terapiste gidin. faydası olacaktır eminim. yoksa nasıl çözeceksiniz?
Hastayken bakım,ev işlerine yardım,aileye saygı vs. bana göre olması gerekenlerdir,sevgi belirtisi değildir.Ayyynneeennn ben de böyle düşünüyorum. Sonra sevgiyi göstermenin başka yolları da vardır diye kendimi teselli ediyorum. Hastayken bakar; ya da işte bunun gibi şeyler işte. Ama... Sonra düşünüyorum bunların hepsini ben öğretim ona; hem de kızarak. Zamanında yapmadı kızdım küstüm zamanla yapar oldu.
Evet. Herkes diyor bak eşin söyle iyi böyle iyi. Ben de sizin gibi düşünüyorum. O beni onun ailesine saygı ve sevgi duyduğum için ekstra sevmiyor takdir etmiyor. Ama ben anneme en ufak birşey yapsa yanaklarından öpüyorum. Çok mutlu oluyorum. Ama aslında bunlar zaten olması gerekenler....Hastayken bakım,ev işlerine yardım,aileye saygı vs. bana göre olması gerekenlerdir,sevgi belirtisi değildir.
Sevgi içten gelen ve katıksız bir duygu yanındakinin bunu hissetmemesi mümkün değil bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?