İnsan kişiliğini beğenmediği birini sevebilir mi?

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
4.869
6.614
158
Eşim.. kişiliğimi beğenmiyor huylarımı beğenmiyor konuşmamı beğenmiyor herhangi bir işi yapışımı beğenmiyor mandalina soyuşuma kadar beğenmiyor desem abartmam. Ama... sevdiğini söyler sarılır öper özel günleri kutlar(burda şu ayrıntıyı veriyim ben kedi gibiyimdir ben sokulurum sarılırım öperim hep cilve yaparım elini tutarım sen önce ben önce buna dikkat etmem edemem)
Ben çok uzun zamandır içimde hissettiğim bir şeyi size sormak istiyorum...
Sanki.... Eşim rol yapıyor gibi.
Eşim ben ona sokulmadan sokulmuyor fark ettim. Beni kalbiyle artık sevmiyor gibi. Bazı şeyler alışkanlık olmuş gibi. Sanki bana tahammül ediyor gibi... hiç samimiyetini hissetmiyorum.
Kendimden bahsedeyim:
Ben mutlu zamanımızda eğlenceli cilveli neşeli duygusal biriyim. Ama çok kızıyormuşum öyle diyor eşim. Kabul ediyorum kızmalarım var ama bu onu bıktıracak kadar olduğunu düşünmüyordum. Örnek verecek olursam o bir şeyi bir çok kere eleştirmişse en son "ee yeter ama bu böyle olucak" şeklinde kızarım; şuan hatırlamıyorum ama eşimin dediğine göre her şeye kızıyormuşum. Bunun için psikoloğa gitmeyi teklif ettim eşime insanın bunu kendisinin asabilecegini söyledi kızdı ne kadar iradesizsin dedi.
Eşimden bahsedecek olursam: çok naif beyfendi yardımcı anlayışlı hoş biridir. Kötü huyu çok eleştirir ennn ufak bir şeye bile karışır.
En son olay şu; saat 1 olmuş bebegimiz uyumuyor eşim başka odada uyumaya çalışıyor çocuk avazı çıktığı kadar ağlıyor benim sinirlerim yıpranmış açtı kapıyı ilacını icirdin mi dedi ben o psikolojiyle "Tabiki icirdim ya off" dedim. O da sürekli kızıyorsun bıktım senden dedi. Yüzünü öyle bir ekşitti ki o an beni gerçekten sevmediğini hissettim.
Ben de "sen de sürekli elestiriyorsun onu napcaz dedim. Çekti gitti. Sonra gittim çocuk 2 saattir uyumuyor sinirlerim gerildi kusura bakma dedim. O da hep böylesin dedi yine yüzünü ekşitti.
Yani o güzel anlarımızı gülmelerimizi her şeyi çöpe atıyor.
İnsan kişiliğini beğenmediği birini sevebilir mi?
Sevmiyorsa ben de zorlamayayım.
Yakında evlilik yıl dönümümüz var. Şu an kutlanacak bir evlilik görmediğim için birşeyler yapmayı almayı düşünmüyorum. Onun da düşündüğünü sanmıyorum

seviyorsa neden hiçbir şeyinizi beğenmiyor? bir terapiste gidin bence. bunlar normal değil.

Basliga baktim hayir sevemez dedim ama...
Bu cok buyuk bir problem degil. Asilabilir , cocuktan sonra degisimler normaldir. Cift terapisine gidebilirsiniz. Hatta evlilik yildonumu hediyeniz bu olsun.

Kişiliğimizi sevmeyen insan bizim neyimizi seviyor olabilir? Bana göre dış görünüşümüzü... Bu da hiç yeterli ve normal bir durum değil. Ama buna nasıl karar verdiniz? Yani eşiniz tahammülsüz, anlayışsız bir insan haline gelmiş olabilir, ilişkiniz yıpranmış olabilir. Bunu da bir hastalık gibi kabul edip, tedavi yoluna gidebilirsiniz. Bu kişiliğinizi sevmiyor anlamına gelmez bence. Kesin bir yargıya varmadan önce çift terapisine gidin.

Cevap 1: insan kişiliğini beğenmediği birini sevemez.
Sevmek zaten tek bir şeye bağlı değildir. Karşı tarafın beğendiğimiz küçük özelliklerin toplamidir.
Cevap 2: eşinizle sizin aranizda ki sevgi muhabbetine gelirsek eşiniz sizi sevmiyor gibi değilde sizden gıcık almış gibi yani herseyiniz onun gözün e batmış gibi.
Acaba siz hiç eleştiriye gelemiyor musunuz. Ya da eşiniz olur olmaz Her şeyi mi eleştiriyor. Üslupta çok önemli tabi.
Birde havadan nem kapmak var. Yani iki tarafta karşılıklı detaylı bir şekilde dinlenmeli ve gozlemlenmeli.

Basliga baktim hayir sevemez dedim ama...
Bu cok buyuk bir problem degil. Asilabilir , cocuktan sonra degisimler normaldir. Cift terapisine gidebilirsiniz. Hatta yeni yil donumu hediyeniz bu olsun.
Yok ben hep böyleymişim. Çocuktan önce de. Ben bireysel gitsem ondan habersiz iyi olucak

Elbette ne o ne ben mükemmel değiliz. Ama ben onun kişiliğinin yüzde 70ini beğeniyorsam o benim kişiliğimin yüzde 70ini beğenmiyor.
Yaptığı sevgi göstergeleri de yapmadığında ufak yollu kızıyorum "Ya neden öpmüyorsun" gibi.

Aile terapisti mi? Olabilir
evet aile terapisti. açık açık her şeyi anlatın. konuşun rahatlayın. faydası olacaktır. siz kendi aranızda konuşunca demek ki tartışıyorsunuz, ama terapist ile konuşurken o sizi yönlendirecektir. belki eşiniz sizi bu sayede daha iyi anlar. benim de evlendiğim ilk aylar eşimin bazı sevmediğim huyları vardı. aile terapistine gittik ve eşim daha iyi fark edip düzeldi çok şükür. 2 buçuk sene oldu, çok şükür o huyları bitti.

Biz tartışmıyoruz ki. Eşim tartışmaz. Seninle tartışmak istemiyorum deyip çekilir kenara

İnsan hisseder sevilip sevilmediğini bence.
Acaba diyorsanız bir sıkıntı vardır maalesef bana göre...
Ayyynneeennn ben de böyle düşünüyorum. Sonra sevgiyi göstermenin başka yolları da vardır diye kendimi teselli ediyorum. Hastayken bakar; ya da işte bunun gibi şeyler işte. Ama... Sonra düşünüyorum bunların hepsini ben öğretim ona; hem de kızarak. Zamanında yapmadı kızdım küstüm zamanla yapar oldu.

İnsan kişiliğini beğenmediği birini sevmez.sadece dış görünüş ile olan şey begenmedir o da herkese karşı olabilir,özel bir insan olmasına gerek yok.
Sizin eşinizle durumunuz bu değil bence.farkında değilsiniz belki ama esiniz sıkılmış gibi,birikmiş bütün hepsi.bir yerden sonra insanın tahammül sınırı azalıyor sadece huzur istiyor.terapi iyi gelir siz de kendinize biraz çeki düzen verirseniz

Onun bende sürekli eleştirdiği için oluşan öz güven eksikliği ona sormadan birşey yapamaz hale gelişim onu sevmeme engel olmuyor. Ama benim bazen kızmalarım onun sevgisine engel oluyor. Çok hissediyorum. Bana çiçek aldığında bile hissediyorum. Hep aklımda "kızacagımdan korktuğu için yapıyor" düşüncesi var.

siz yine de bir terapiste gidin. faydası olacaktır eminim. yoksa nasıl çözeceksiniz?
Açıkçası çözme gibi bir niyetim de yok. Sadece sevmedigine emin olmak istedim. Yorumların çoğu da bu yönde. Bundan sonra ben de sevmem olur biter. Evlilik de gittiği yere kadar napalım

Ben kişiligini beğenmedigim birini sevmezdim ama evlenmezdim de. Evlendigine gore sorun bu olmasa gerek. Bazi huylarinizi sevmiyordur, sabri tukenmistir ama terapi iyi gelir bence de...

Hastayken bakım,ev işlerine yardım,aileye saygı vs. bana göre olması gerekenlerdir,sevgi belirtisi değildir.
Sevgi içten gelen ve katıksız bir duygu yanındakinin bunu hissetmemesi mümkün değil bence.

Hastayken bakım,ev işlerine yardım,aileye saygı vs. bana göre olması gerekenlerdir,sevgi belirtisi değildir.
Sevgi içten gelen ve katıksız bir duygu yanındakinin bunu hissetmemesi mümkün değil bence.
Evet. Herkes diyor bak eşin söyle iyi böyle iyi. Ben de sizin gibi düşünüyorum. O beni onun ailesine saygı ve sevgi duyduğum için ekstra sevmiyor takdir etmiyor. Ama ben anneme en ufak birşey yapsa yanaklarından öpüyorum. Çok mutlu oluyorum. Ama aslında bunlar zaten olması gerekenler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…