İnsan kişiliğini beğenmediği birini sevebilir mi?

Evlilik nasıl yürütülür ben de bilmiyorum inanın.... belki siz biliyorsunuzdur diye soruyorum işte....

Esiniz biraz simarmis. Iyiyken guleryuzlu sicakkanli iken herkes esini sever. Cocuk agliyor anne perisan adam hala guleryuz pesinde. Enteresan

Böyle bir durumu yaşayıp terapist dışında da fikirleri olan insanlar var. Onlardan fikir almak için konu açtım. Kafama gore takılmıyorum. Siz sanırım sinirli gününüzdesiniz. Size de güle güle.
hanımefendi beni tersleyen sizsiniz. bana başka öneriniz var mı demediniz ki, sevmiyorsa ben de sevmem dediniz.

sinirli değilim aksine gayet neşeliyim bugün.

iyilik yap denize at, balık bilmezse halık bilir derler....yazık

Sorma ya daha da diyceklerim vardi ama amac kimseyi kirmak degil mumkunse yardimci olmak ama evcilik oynar gibi de olmaz ki ya bana ne kustum vermiycem misketlerimi der gibi. Yani bebek falan da var off ne diyim ...
inanın sırf bebek var diye yardım edeyim dedim ama afedersiniz bir dövmediği kaldı.

sanırım adet gününüz veya adetinize az gün kalmış. bu davranış bu sözler başka türlü anlam bulamaz.

yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal misali vallahi şaşırdım.

neyse inşallah düzelir eşiniz ne diyeyim.

(bebeğe yazık)

Evlilik nasıl yürütülür ben de bilmiyorum inanın.... belki siz biliyorsunuzdur diye soruyorum işte....
Kardesim zaten belli oluyor evlilik yurütmeyi bilmedigin ve terapist onerisi de bu nedenle yaptim ben. Kisaca anlatilacak bisey degil ki sizi ve esinizi tanimadan.

Ha ben evlilik yurutmeyi biliyor muyum valla bosandim bana sorarsan biliyorum ama yurutemedim.

Simdi sana gelirsek evlilik nasil olmali, evlilik sorunlari nasil cozulmeli, esler arasi iletisim gibi konularda cok fazla kitap var, okudun mu hic, okur musun?

Keske etrafinda mutlu evliligi olan, sizi taniyan, yasca buyuk biri olsa da onunla sohbet etsen ama muhtemelen yoktur, benim de yok.

Senin sorma seklin bana itici geldi. O sevmezse ben de sevmem, biterse de biter. Bu kadar basit olmadigini biliyorsun sen de.

Kocami seviyorum ama şu şu sorunlarimiz var, ben boyle boyle davrandim ama istedigim gibi olmadi, hayal ettiklerim şunlar, bunlarin olması icin sizin de onerileriniz var mi desen sanirim daha tatmin edici yanitlar alirsın.

Babanız da annenizin bu huyundan bahsederken yüzünü ekşitiyor mu? Sanki ucube birinden bahseder gibi?

Sizi anlıyorum kendini kötü hissettiren şeyler elbetteki evet yapıyor malesef çünkü babama göre o hep haklı annem de bitek kendini seviyor baban başka kimseyi sevemez diyor her kızdığında ama tüm bunlara rağmen çok sever de ve hep derim iki çok farklı karakter ama yıllar yıllar geçmiş elbetteki bir paydada buluşulmuş ki sürüyor ..

Seviyorken sevilmedigini hissetmek öyle kırıcı ki... insan sevgi gibi güçlü bir duygusunu anca nefret gibi güçlü bir duygu ile bastırabiliyor sanırım. Boşanmışsanız siz de iyi bilirsiniz. Bu yüzden o sevmiyorsa ben de sevmem diye atarlandım. Atarım size de değil aslında.. kendime.. kitaplar okuyabilirim bu fikir de çok mantıklı hic düşünmemiştim sagolun

Konu sahibi dünya sevgi üzerine kurulmuş beklentinizde çok çok haklısınız insan en çoktan sevdiğinden kırılmaz mı zaten birbirinize karşı daha sabırlı olmaya çalışın olur mu siz birşeyleri değiştirmeye çabalayın inşallah herşeyin düzelmeye başladığını görüceksiniZ
ben inanıyorum

Insan kişiliğini beğenmediği birini sevebilir bence.
Ben seviyorum çünkü..

Bu konu yeni değil. Benim bir şeyleri değiştirmeye çalıştığımı görmüyor. En ufak ayağımın sekmesinde aha sen hep boýle için sen hep şöyle idin....

Bu konu yeni değil. Benim bir şeyleri değiştirmeye çalıştığımı görmüyor. En ufak ayağımın sekmesinde aha sen hep boýle için sen hep şöyle idin....
işte bu yüzden terapiste gidin diyorum. çok faydası oluyor. amacım size yardım etmek ve yuvanızı kurtarmak. beraber gidin. belki başkası yani terapist eşinizle konuşunca sizi daha iyi anlayacaktır. sadece kitap okumayla olmaz inanın bana. benzer durumu ben de yaşadım ve eşim düzeldi. ben deyince anlamazdı ama terapist o kadar güzel yerden konuya giriyor ki, eşim iyi ki gelmişim dedi ve şükür değişti o huyları.bebeğiniz de var yazık günah. hala değişmezse bitirin tabi ki. ama önce bir gidin çabalayın. belki düzelir ve evliliğiniz kurtulur. en azından gittik ama olmadı dersin. neden gitmedim demekten iyidir.

Evlilkte kirginliklarla da basa cikmayi bilmek gerekiyor. O sevmezse ben de sevmem derseniz bu iletisimi koparir. Evet yaklasiminiz cok mantikli sevgi duygusu tam zitti nefretle ortulebilir ama bu cozum olmaz cunku nefret de sevgiden daha dogrusu onemsemekten geliyor.

Bi kere ben olsam kimsenin beni sürekli elestirmesine izin vermem hele ki kocamin. Evet beni herkes elestirebilir ama bunu surekli yapamaz , begenmeyen gider, net, ve elestirilerini dikkate almam icin kibar bir uslup kullanmak zorunda.

Kocama derdim ki; "Hayatim beni elbette elestirebilirsin ve bundan mutlu olurum, hatalarimi duzeltebilme firsati vermis oluyorsun bana.

Evli oldugumuz icin seni mutlu etmeyi cok istiyorum, bana beklentilerini, rahatsiz oldugun herseyi tabii ki soyle, elimden geldigince dikkat etmeye calisirim.

Ancak sen surekli elestirince ben kendimi eksik ve yetersiz hissediyorum, seni mutlu edemedigim icin uzuluyorum. Zamanla ozguvenimi kaybetmeye basladim artik ne yapsam da sana yaranamayacagimi dusundugum icin icimden bisey yapmak da gelmiyor.

Mesela sana sokulmak beni cok mutlu ediyor ama bunu ben yapmadigim da senden de bekliyorum. Beni sevdigini biliyorum ama bu sekilde yasamak, gormek de istiyorum. Bana sicak davrandiginda sevildigimi hissediyorum ve bunu daha cok yapmani istiyorum."

Buna benzer biseyler derdim.

Buradaki amac onun surekli elestirmesinden rahatsiz oldugunu anlatmak ve sokulmasi konusundaki beklentini aciklamak.

Ha bu konusmadan anlarsa sen de onu takdir edersin, tesvik edersin.

Gidisata gore davranislarini ayarlarsin.

Kitaplarda yaziyor :)

Teşekkürler gideceğim. Esimi de ikna etmeye çalışacağım. Ama siz bitirme olayını yanlış anladınız bu sebeple evlilik bitmez. Beni sevmiyor diye evliliğimi bitirmem. Ama bu başka sorunlara zemin hazırlar demek istedim. Ben çabalıyorum kendi çapımda ama o yine de sevmiyorsa beni tek benim çabamla olmaz ki. Ya aslında mesele çaba da değil; belki o da çabalıyor kendi çapında. Değer verdiğini göstermeye çalışıyor falan vs. Ama ben hep bunu içinden geldiği için değil de benim zorumla yaptığını hissediyorum. Gözlerinde sevgi görmüyorum.

Bu tarz konuşmalar çok oldu aramızda. Acaba diyorum iyilikten maraz mı doğuyor. Evlilik icinde bile hep kaçan ve takmayan mı kovalanıyor

anladım sizi. belki de dediğiniz gibi eşiniz size sevgisini gösteriyor sanıyordur. inanın değişir. bazı erkekler eşinin dediklerini anlamaz, başkası söyleyince bazı şeyleri keşfeder. ben terapistin faydası olacağına inanıyorum. ben ağlayarak giderdim terapiste, ama çok şükür geçti. hiç değişmez dedim ama değişti. şimdi ne desem anlıyor ve yapıyor.

Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…