Çok sağolunanladım sizi. belki de dediğiniz gibi eşiniz size sevgisini gösteriyor sanıyordur. inanın değişir. bazı erkekler eşinin dediklerini anlamaz, başkası söyleyince bazı şeyleri keşfeder. ben terapistin faydası olacağına inanıyorum. ben ağlayarak giderdim terapiste, ama çok şükür geçti. hiç değişmez dedim ama değişti. şimdi ne desem anlıyor ve yapıyor.
Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın.
Sadece konusma yetmez tabii ki bunu davranislara yansitmak lazim.Bu tarz konuşmalar çok oldu aramızda. Acaba diyorum iyilikten maraz mı doğuyor. Evlilik icinde bile hep kaçan ve takmayan mı kovalanıyor
Inşallah çok teşekkürler.Sadece konusma yetmez tabii ki bunu davranislara yansitmak lazim.
Ben kacan kovalanir seklinde hic yaklasmadim iliskilere. Bu tabii ki gecerli bi yaklasim ama nereye kadar kacacaksiniz ve o nereye kadar kovalayacak ve bakalım kovalayacak mi?
Iyilikten maraz dogmasi da bana gore zaten maraz var ve iyilik yaptikca daha cok ve cabuk ortaya cikiyor anlamina geliyor, bu da iyi bisey bence baktin maraz tedavi edilir gibi, ugrasirsin ha kabul edemeyecegin seylerse de yolunu ayirirsin vakit kaybi olmaz.
Diyecegim şu biri beni surekli elestirse ona daha cok yaranayim, begenisini kazanayim diye ugrasmam. Elestirisi hakliysa dikkate alirim, degilse beni daha cok elestirmesine firsat vermemek icin uzak dururum. Kocam ise bile mesafeli davranirim. Bu ben kacayim o kovalasin diye degil. Ben ona surekli elestirilmek istemedigimi soylemisim ve anlamamis haliyle ben de kendimi korumak icin araya mesafe koyarim. Benim kendimi cekmemle o da dusunmeye firsat bulur ya bana hak verir duzelir ya da aradaki mesafe arttikca iliski kopar.
Ben sokuluyorum o ben yapmadikca yanasmiyorsa; bi sure sonra benim zaten sokulmak icimden gelmez, uzak dururum. Bu ondan kacayim akli basima gelsin de pesimden kossun diye degil ama. Ben ondan ilgi alamadikca benim de icimden ilgi gostermek gelmediginden. Bi sure sonra ya o da ilgi hissetmek ister ve bana sokulur ya da uzaklik onun da isine gelir ve kopar.
Buradaki ince nokta bana gore şu, kacan kovalanir da bir beklenti var. Kacayim ve kovalasin. Ya kovalamazsa kiyamet kopar :) yani amac arayi duzeltmekken tam tersi olabilir ve hepten kopabilir.
Ancak benim yapmaya calistigimda kendiligindenlik, dogallik var. Elinden geleni yapinca artik biraz kenara cekilip beklemek, gozlemek var ve sonuc ne olursa da kabullenmek.
Evliligimde boyle yaptim bayagi zaman kaybi oldu ama sonucta olmayacagini anladim ve sakince bitirdim, bir saniye bile pisman olmadim cunku olmasi gerekene dogru hayat getirdi akışta.
Aranizda cozulemeyecek sorunlar yok, umarim halledersiniz.
Belki sizdeki aynı düşüncelere kendisi de sahiptir ama bu sevgisizlik değildir.ne kadar zorlarsanız zorlayın istediği kadar korksun istemediği bişeyi yapmaz insan.bence tam tersi bişeyler icin cabalamaktan vazgeçince,hicbirsey yapmayınca anlaşılır sevginin bittiği.Onun bende sürekli eleştirdiği için oluşan öz güven eksikliği ona sormadan birşey yapamaz hale gelişim onu sevmeme engel olmuyor. Ama benim bazen kızmalarım onun sevgisine engel oluyor. Çok hissediyorum. Bana çiçek aldığında bile hissediyorum. Hep aklımda "kızacagımdan korktuğu için yapıyor" düşüncesi var.
Öyle mi dersiniz.... içimden hiç evlilik yıl dönümümüzü kutlamak gelmiyordu. Zira o kutlarsa; gerek yok benim zorumla birşeyler yapma demeyi planlıyordum. Kafamı karıştırdınızBelki sizdeki aynı düşüncelere kendisi de sahiptir ama bu sevgisizlik değildir.ne kadar zorlarsanız zorlayın istediği kadar korksun istemediği bişeyi yapmaz insan.bence tam tersi bişeyler icin cabalamaktan vazgeçince,hicbirsey yapmayınca anlaşılır sevginin bittiği.
Niye böyle düşündünüzNarsist mi ki
Ben de elbette böyle olsun istemiyorum bir nebze de düzelttim kenfimi ama işte dün geceki gibi sinirlerim başka sebeple yıpranınca bazen ona kızdığım zaman o da hep böyle olduğumu söylüyor. Aslında tutuyorum kendimi fark etmiyor. Bir kere beni lekelemis gözündeYalnız eşin anlayışlı konuşkan ve öyle çabuk sinirlenmeyen biriyse sizde hemen öfkelenip azarlar gibi sürekli konuşuyorsanız evet soğuyabilir bunu kendiniz ölçebilirsiniz ancak. BEnim kocanında öfke kontrol sorunu var kendimi habire aşağalanıyor gibi hissediyorum çok seviyordum artık eskisi gibi değilim elimde olan birşey değil kendi kendine yaptığı için. Bu yüzden biran önce toparlayın kendinizi eğer sorun buysa çocuğunuz var sonra tahammülsüzlüğün sınırına gelirse kötü olur bu sefer.
Kocan başka konularda iyiyse de soğuyor musun?Yalnız eşin anlayışlı konuşkan ve öyle çabuk sinirlenmeyen biriyse sizde hemen öfkelenip azarlar gibi sürekli konuşuyorsanız evet soğuyabilir bunu kendiniz ölçebilirsiniz ancak. BEnim kocanında öfke kontrol sorunu var kendimi habire aşağalanıyor gibi hissediyorum çok seviyordum artık eskisi gibi değilim elimde olan birşey değil kendi kendine yaptığı için. Bu yüzden biran önce toparlayın kendinizi eğer sorun buysa çocuğunuz var sonra tahammülsüzlüğün sınırına gelirse kötü olur bu sefer.
Kocan başka konularda iyiyse de soğuyor musun?
O da böyle düşünüyor heralde... çok üzücü... Ben azarlamıyorum ama yüz ifadem ile kızmak bile ona itici geliyor... umarım asabilirim. Kimse mükemmel değilUmrunda bile olmuyor emin ol. En başlarda vazgeçemem böyle kabul edilir en azından değişir sanıyordum. Sonra sonra değişmedi artık içten içe saygımı yitirdim söyledim sen benim sevdiğim adam olarak kalmadın zoraki yürüyor şuan ya kendini değiştir Yada bitsin böyle afedersin köpek gibi azarlanmayı kimse haketmez özgüveni eksiliyor insanın hele birde insanların içinde yaparsa ..
Benim için öyle.kaybetmekten korkan insan çabalar,sevdiği de kişiyi kaybetmekten korkar.e sizin de birakmis degil esinizÖyle mi dersiniz.... içimden hiç evlilik yıl dönümümüzü kutlamak gelmiyordu. Zira o kutlarsa; gerek yok benim zorumla birşeyler yapma demeyi planlıyordum. Kafamı karıştırdınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?