• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsan neden evlenir?

bunu erkeklere sorsanız hepimizi hayal kırıklığına uğratıcak cevaplar alırsınız gibi geliyor.
Biz bayanlarsa duygularımız için evleniyoruz sanırım...

Evliliğin geleneksel, dini ve ahlaki değerine olan inanç,
Aşk, refakat, psikolojik ve fiziksel memnuniyet,
Çocuk sahibi olma ya da çocuğa yasal bir konum sağlama,
Arkadaşlarının arasında tek bekar olarak kalmama isteği,
Ebeveyni mutlu etme,
Zengin olma ya da maddi destek kazanma,
Sorunlu aile ortamından kaçmak,
Fiziksel birliktelikte bulunabilmek için toplum tarafından tasdik edilme,
Yalnızlıktan kurtulma,
Zengin ya da saygın aileye mensup birisiyle evlenip itibar kazanma,
İtibarli ve/veya güzel birisine sahip olma,
Çifti olgunluk ve sorumluluk sahibi bir konuma yükseltme,
Çocuğunu büyütürken güvenli bir kurum sağlama,
Finansal ve aile ile ilgili konularda yapılması gereken işleri paylaşma,
Bütün hayatını bir kişi ile geçirme arzusu,
Duygusal güvence ve zor zamanlarında birbirini koruma ve kollama,
Akrabalık bağlarını güçlendirme ve maddi kaynaklari aile içinde tutma,
Vergi, resmi döküman ve miras gibi konularda hak kazanma,
Fiziksel ilişkilerden geçen hastalıklardan korunma.

bunu erkeklere sorsanız hepimizi hayal kırıklığına uğratıcak cevaplar alırsınız gibi geliyor.
Biz bayanlarsa duygularımız için evleniyoruz sanırım...

bence her iki tarafta duygu, his ve mantıkla hareket ediyor erkeklerde bizden pek farklı hissetmiyodur
ama onları değiştiren bizler oluyoruz sanırım

bugün benim evlilik yıldönümümmm sevgi ve saygı ile geçen 20 yıl dilerim herkes benim kadar mutlu olur herkesin karşısına sevebileceği ve çok seven bir insan çıkarŞeniz:1hug:

bugün benim evlilik yıldönümümmm sevgi ve saygı ile geçen 20 yıl dilerim herkes benim kadar mutlu olur herkesin karşısına sevebileceği ve çok seven bir insan çıkarŞeniz:1hug:

evlılık yıldonumunuz kutku olsun.ınsan mutlu olmak ıçın ,hayatını paylasmak ıçın evlenır bence.paylasılamayan hayat tek basına geçen bır omur ınsanı nasıl mutlu edebılır kı....allah herkeze mutlu bır evlılık hayatı nasıp etsın .

evlılık yıldonumunuz kutku olsun.ınsan mutlu olmak ıçın ,hayatını paylasmak ıçın evlenır bence.paylasılamayan hayat tek basına geçen bır omur ınsanı nasıl mutlu edebılır kı....allah herkeze mutlu bır evlılık hayatı nasıp etsın .

çooookkk teşekkür ederimmm:1hug: ve duana aminnn diyorummm

ömür aslında çok uzun gibi görünüyor ama gerçekten göz açıp kapayıncaya kadar geçip gidiyor
ama bu kısa ömre okadar çok sığdırmak için svaşıyoruzki bazen yanıbaşımızda olan güzellikleri göremez oluyoruz
ASLINDA YAŞAMIMIZIN HER ANI ÇOK GÜZEL görebilen hissedebilen için yazılarından anladığım kadarıyla erken olgunlaşan hayatı tanıyan bir kişiliğin var
ALLAH sana uygun seni anlayan seni senle yaşayabilecek birini nasip etsin inşallah
hayatın boyunca mutlu ol:1hug:

ayyy cok sagol ya, agzindan bal damliyor insallah öyle olur:1rolleyes:
tek dilegim bu zaten bu konuyla ilgili,hayirlisi neyse o olsun,
gec olsun güc olmasin diye beklioz bakalim:utangac:
bu ara evlilik yildönümün kutlu olsun, nice mutlu yillara
:nazar::nazar::nazar:

insan evlenceği kişi ile tanışdığı zaman o oldugunu anlıyor bence.Ömrümü seninle geçirmek ,seninle yaslanmak istiyorum diye geçirmişdim içimden.İnsanın kendine sorması gereken ilk soru ben bu insanla ömrümün sonu kadar beraber yasıyabilecekmiyim olamalı .Eğri ile doğrusuyla ,tüm huylarını göz önüne alarak düşünmeli.Ve sonunda cevapınız evet ise karsınızdaki dogru adamdır.İyki evlenmeşim.Eşim herşeyim

ayyy cok sagol ya, agzindan bal damliyor insallah öyle olur:1rolleyes:
tek dilegim bu zaten bu konuyla ilgili,hayirlisi neyse o olsun,
gec olsun güc olmasin diye beklioz bakalim:utangac:
bu ara evlilik yildönümün kutlu olsun, nice mutlu yillara
:nazar::nazar::nazar:

çok teşekkür ederimmmŞeniz:1hug:

insan evlenceği kişi ile tanışdığı zaman o oldugunu anlıyor bence.Ömrümü seninle geçirmek ,seninle yaslanmak istiyorum diye geçirmişdim içimden.İnsanın kendine sorması gereken ilk soru ben bu insanla ömrümün sonu kadar beraber yasıyabilecekmiyim olamalı .Eğri ile doğrusuyla ,tüm huylarını göz önüne alarak düşünmeli.Ve sonunda cevapınız evet ise karsınızdaki dogru adamdır.İyki evlenmeşim.Eşim herşeyim

evet haklısın ogüç varsa evlilik çok güzel gidiyor
sende benim gibi iyiki evlenmişim diyenlerdesin mutluluğun daim olsunn inşallah :nazar:
darısı herkesin başına:1hug:

evet haklısın,bunu arkadaşlarımdan duymuştum.benim bir yıl önce rüyama girmişti.daha sonra bu rüyamın etkisimde kaldım herhaldeki,hemen kabul ettim.ama ne yazıkki "ne umdum,ne buldum" düşüncesi ile çok uzun yıllar mücadele verdim.düzelmiyorsa düzelmiyor işte.
ama benim gönlümden geçirdiğim kişi olmuştu,ama o geçirmemiş demekki.
şuan yine öyle bir his var içimde ama bu hep içimde kalacak."aşkını içinde yaşayıp,fiilen yaşamayan ,şehit olarak ölür"diye dini bir açıklama var aşık olma konusunda.bunu okudunuzmu bilmem....

Back
X