İnsan sevdiğine dokunabilir mi? [Evlenmeden önce]

Konuya çok başka bi yerden girip konuyu dağıtmışsınız.
Cinsellik bu kadar basittir. Neye göre ve kiminle olduğuna bağlı. Kişiyi seçmek size kalmış, ben de herkesle yaşanmasını doğru bulan biri değilim.
13 14 yaşındakilerin bunu yapmasını yadırgamayacak birini de bulabileceğimizi zannetmiyorum. Toplum baskısı derken yine bunu kastetmemiştim.

Buna katılmadan edemeyeceğim...

Akidem: burada kimse bu konuyu paylaşan kişiye "eğer sevgilinin bir beklentisi varsa cinsel anlamda (sevişmek) git yap" demiyor farkındaysan!
Herkeste bu kişinin kaç yaşında olduğunun (söylediği değil, tahminen düşünelenin) farkında.
Konun başlığı ne? "İnsan sevdiğine dokunabilir mi? [Evlenmeden önce]" - "İnsan sevdiği ile sevişebilir mi? [Evlenmeden önce] değil!
O yüzden burada kişiler yorumları "tensel dokunmaktan" buna örnek olarak elini tutmak, yanağını okşamak, beline sarılmak, belki öpmekten bahsediyor.

Senin o uluorta sevişiyor dediğin ergenleri bizlerde görüyoruz.
Bizde hiç bir zaman "aman evladım ne güzelde yaptın, birazda şöyle yapın daha iyi olur" demiyoruz!
Bizde karşı çıkıyoruz!

Ben sadece niçin konunun bu kadar "tensel dokunmaktan" "sevişmeye" taşındığını anlamış değilim.
Ayrıca, bir bayan ne güzel paylaşmış "kocam ile evlenmeden önce ona dokunmayı isterdim, dokunmak sadece cinsellik için değil onu sevdiğin için yapmak isteyeceğin birşeydir" demiş.
Ne güzel demiş!

Sevgiyi bilenler anlar demişsin, bir başka yorumunda.
O zaman bende sevginin S"sinden anlıyorsam ne olayım....

Senin mantığın ile yola çıkarsak dün akşam şöyle birşey oldu.
Nişanlım ve arkadaşları ile buluştuk, sonrasında hep beraber bir arabaya binmek zorunda kaldık.
Tuttuğumuz eve bakacaktık, araba o kadar sıkışık oldu ki 6 kişi arabaya binecektik.
Arka koltuğa 3 erkek ve ben binmek zorunda kaldım fakat, o kadar sıkışıktı ki (araba küçük olduğu için) nişanlımın kucağına oturarak gitmek zorunda kaldım.
Neyseki mesafe kısaydı. Ama demekki ben çok yanlış yoldayım... Hemde çok...
:19:

insan dokunmayacağı biriyle niye beraber olsun ki:))) dokunmada ki maksat tabi buysa..yok cinsellik ise herkesin tabusu farklıdır ...bana göre evlenmeden önce cinsellik yaşanmamalı.....ama dokunuşlar elbette olmalı biz eşimle evlenmeden 2 yıl beraber yaşadık ama cinsellik yaşamadık,,bazı geceler sarılıp uyuduk ...her şeyi zamanla yaşamak ne güzel ,,aşk kadar dokunmak kadar güzel bir şey var mı:)))

bunun kıyamamakla ne alakası var ya,evlenince çatır çutur kıyıyorlar ee ozaman sevgi kalkıyormu diyelim:)))

aslolan karşılıklı birbirinizi tanımanız ve sınırlarınızı bilmenizdir,eğer onun dokunması seni içsel olarak sıkıcaksa durum değişir ama dokunmak isteyen bir erkeği sevgisiz diye isimlendiremeyiz:)

:9::9::9::9::9::9::9:

Ama ben evlenmeden önce bana dokunmasını, sahip olmasını hep yanlış buluyorum. Ama biraz dokunmasına izin vericem siz öyle diyorsanız :\ Eğer beni gerçekten seviyorsa evlenmeden beni kirletmemeli sonra beni bırakıp giderse benim hayatım berbat şekilde geçer kendime hiç saygım kalmaz bundan çok korkuyorum :( Ona çok güveniyorum ama neler duyuyoruz neler
Duygularım çok karışık kadınlar offffff

Ben onu çok ama çok seviyorum ama ben ona dokunmadan yıllarca yaşayabilirim yani pis şeyler yapmadan sadece gözüne bakarak ama o hep çok ayıp şeyler istiyor bacağıma filan dokunmak. 3 yıldır beraberiz ama bacağıma dokundurmadım ama zamanı geldi dokundurabilirim ama illa dokunması mı lazım benim gibi sevemez mi beni ?

Kirletme derken !!! O zaman evlendikten sonra kirletebilirmi? Evlenince kendini kirlimi hissedeceksin bu durumda ? :53:

erkekler bakirelige takılmıyorum dese kızlarda evlenmeden once yasadıgı seyleri kafasına takmaz ilerde beni bırakırsa sonra ben ortada kalırsam vs vs hep baskalarını dusundugumuz icin bunca dert tasa baska bir erkek beni kabullenmesse falan filan yoksa sevdigin insanla yasadıgın seyler ilerde pismanlık getirmez o anda olmalıymıs oldu seviyordum istiyordum yaptım dersiniz bu kadar ama sonraki ilişkilerinizde bunu sizin yuzunuze vurabilcek insanlarla karsılasma korkusu yuzunden kızlar acı cekiyor..

dokunurda ama cinsellik yaşamaması gerekir eğer erkek istiyorsa ve zorluyorsa bu iyi bir ilişki değildir tehlikeli ilişki gurubuna giriyordur , kızda sırf o istiyor diye girmemeli çoğu erkek ilişkiden sonra sen zaten bakire değildin diyor , işin içinden sıyrılıyor

, açılmamış çiğnenmemiş sakız ile çiğnenmiş sakız aynı mı?

Siz sakızmısınız ? Çok çirkin bir benzetme o zaman evlenip ayrılanları çöpe atalım :50:

Kişi reşitse evlilik öncesi cinselliğin yükünü kaldırabiliyorsa şahıs kimse buna karışamaz yani ne yaptığını biliyorsa sonuçlarını göze aldıysa kime nee? Ama göze alamıyorsa bir adım sonrasını düşünmek zorunda.. Tüm bunlar cinselliği pis kirli bişey yapmaz eğer öyle bişey olsa kimse yaşamazdı..

dokunurda ama cinsellik yaşamaması gerekir eğer erkek istiyorsa ve zorluyorsa bu iyi bir ilişki değildir tehlikeli ilişki gurubuna giriyordur , kızda sırf o istiyor diye girmemeli çoğu erkek ilişkiden sonra sen zaten bakire değildin diyor , işin içinden sıyrılıyor

, açılmamış çiğnenmemiş sakız ile çiğnenmiş sakız aynı mı?

Kendisini sakız olarak gören birinden beklenecek yorum bu kadar olurdu.
Seni açılmamış sakız :) Ne kadar da temiz ve kirlenmemişsin evlenmeden önce erkeğine dokundurtmadığın için oscar goes to açılmamış sakız =)))))

Son düzenleme:
Seni açılmamış sakız :) Ne kadar da temiz ve kirlenmemişsin evlenmeden önce erkeğine dokundurtmadığın için oscar goes to açılmamış sakız =)))))

Ama evlenince kullanılmış olacak ne kötü :34:

dokunmaya kıymak da ne demek:)
el ele tutuşmak da dokunmaktır,sarılmak da dokunmaktır ben sevdiğim insanla yaşarım zaten bunları, sevdiğim için yaşarım !
siz cinsel birlikteliği kastediyorsanız o konuda bişey diyemem karşı tarafın amacını düşüncelerini bilemeyiz.
ama hem inancımız gereği hem de yaşadığımız toplum açısından evlilikten sonra bazı şeylerin yaşanması daha doğru...

Son düzenleme:
20 yaş? gerçekten ilginç vallahi ben de 20 yaşındayım ve hayrete düştüm 20 yaşındaki bir insan bu kadar toy da mı konuşabiliyormuş diye, şaibeli..neyse.

öncelikle herkesin fikri kendine derim, herkes farklı kültürel süreçlerden geçip farklı bireyler oluyor ama bir kadına da sakız gibi bir benzetme yapmak gerçekten çok çirkin..çiğneyip atmak nedir yahu?

yine de benim düşündüğüm gibi arkadaşlarımın olmasına sevindim. ben de sevdiğim hiçbir insana dokunmadan duramam, konuşurken bile farkına varmadan zaten koluna omzuna yüzüne dokunurum, yapım böledir..ki sevgili yani, elbette dokunulacaktır ama bunun nasıl ne kadar olacağı ilişkiyi yaşayan iki insana kalmıştır.

konuyu yazan arkadaşım, eğer ki toplumsal yapın, yaşın, aile çevren, kendi hayat görüşün bunu kaldırmıyorsa sakın ama sakın arkadaşlarımın belirttiği görüşlerini sana git yap dokundur olarak dediklerini algılama. herkesin bakış açısı başkadır. sana pis kaka e-e gelen şeylerin yaşın(!) itibariyle öyle geldiğini düşünyorum ve bunları bu kadar kötü olarak algılayabiliyorsan kesinlikle izin vermemekte haklısın çünkü ne hesabnı ailene verebilirsin bu durumda ne de kendi ruhsal sağlığını koruyabilirsin, travmaya sebep olacağını düşünüyorum, o kadar söyleyeyim.

elbette ki insan dokunmak ister, küçüklüğümüzden beri annemze babamıza akrabalarımıza yakınlığımızda da tensel temaslar içindeydik, yaşımız ilerlediğinde aşk gibi bir duyguyu tadıp da elimizi bile uzatmaktan korkmak ne kadar mantıklı olabilir, bu bir dürtüdür, insan sevgi duyduğu kişiye yakın olmak ister bu yakınlık da dokunmaktan geçer. ruhsal olarak biribirne yakın hisseden iki kişinin fiziksel olarak da yakınlığa doğru adım atması kaçınılmazdır.

tabii bahsi geçen dokunmanın ölçütü nedir, var mıdır, bu kişiden kişiye değişir. sen bunu kendin belirlemelisin buradaki arkadaşlarımın hepsinin söylediklerini düşünüp bu konuda kendi yolunu çizmek sana düşer.

ama sana tavsiyem, eğer sen temasta bulunmayı erken buluyorsan ve pis kakaysa sevgilinin de sana öyle yaklaşmasına izin verme. ikisi birlikte yürümelidir, "o erkektir benim gibi hissetmiyordur, o yüzden de ona izin verim olsun ben istemesem de olur", gibi bir düşünceyi çok yanlış buluyorum. çünkü sadece onun gönlü hoş olsun diye yakınlığına izin vermek senin kendinle çatışmana sebep olur, canını sıkar ki bunun ikilemi bile seninkini sıkmış.

bence de çok saçma.. insan sevdiği kişiye dokunmadan ellerini tutmadan sarılamadan nasıl yaşar..

Ama ben evlenmeden önce bana dokunmasını, sahip olmasını hep yanlış buluyorum. Ama biraz dokunmasına izin vericem siz öyle diyorsanız :\ Eğer beni gerçekten seviyorsa evlenmeden beni kirletmemeli sonra beni bırakıp giderse benim hayatım berbat şekilde geçer kendime hiç saygım kalmaz bundan çok korkuyorum :( Ona çok güveniyorum ama neler duyuyoruz neler
Duygularım çok karışık kadınlar offffff

Ben onu çok ama çok seviyorum ama ben ona dokunmadan yıllarca yaşayabilirim yani pis şeyler yapmadan sadece gözüne bakarak ama o hep çok ayıp şeyler istiyor bacağıma filan dokunmak. 3 yıldır beraberiz ama bacağıma dokundurmadım ama zamanı geldi dokundurabilirim ama illa dokunması mı lazım benim gibi sevemez mi beni ?

gerçekten 20 yaşında mısınız?
tamam daha önceki mesajımda da söyledim inancımız gereği ve toplumsal anlamda evlilik öncesi cinsellik doğru değil ama cinselliği yaşamak ''kirlenmek'' veya ''pis bişey'' değildir!
o zaman evlendikten sonra kirlenecek misiniz yani bu düşünce tarzına göre?
sınırları bilerek içinizden geldiği gibi davranın sevgilinize bizim söylediklerimize göre değil.
eğer size dokunmasından hoşlanmıyorsanız konuşun ve zamanı olmadığını,dokunmasını istemediğinizi söyleyin...

çok güldüm ya:60:

Daha da sevdiği için dokunur, dokunmuyorsa elektrk almıyordur :9: ama evlenmeden önce ne olursa olsun kırmmızzı çizgiyi aşmamak gerekr...

kızlar dokunmak insanın "sevgi dili" ile ilgili birşey.
sevgi dillerinden haberiniz var mı bilmiyorum ben de tam böyle bir konu açmayı düşünüyordum buraya yazayım dedim.
dokunmak elbette ki sevginin bir göstergesi ve ihtiyacı,
ama her insan buna gereksinim duymaz.
bir insan sevdiği insana illa dokunmak ister ki sevdiğini sevildiğini hissetsin
fakat başka bir insan der ki bana destek olsun, hediye alsın, iyi vakit geçirelim illa dokunmamız öpüşmemiz vs gerekmiyor der
bu açıdan "dokunmak" oldukça göreceli bir kavram.

soruya cevap vereyim: evet, insan sevdiğine dokunmadan sevemez, temas olmadan olmaz
cünkü benim sevgi dilim "fiziksel temas" :16:

insan sevdiğine dokunmak ister öpmek ister sevmek ister tabiki.
ancak yazdıklarından anladığım tutucu bir çevrede ve tutucu bir aileyle yaşıyorsun.
birşeyler yaşarsan ve sonra ayrılırsan kesinlikle kaldıramazsın.
bazı yazılarında "az biraz dokunmasına izin vereceğim demişsin"
bunu yapma işte.
o az biraz zamanla çok olacak, yetmeyecek çünkü.
önce şurama dokun burama dokun derken bir bakmışsın duygularına hakim olamamışsın.
adamı kendime bağlayacağım diye kendini üzüntüler içine atma.

Back
X