O zamanın şartlarıyla bu zamanın şartlarını karşılaştırmayı da gerektiriyor aslında. Mesela şu an çözemediğimi hissediyorsam vakit kaybetmeden düşündüğüm teşhise uygun hocaya yönlendiriyorum böyle bir imkanım var. Ama o zamanlar böyle birşey yok. Ne kadar ölüm görürse o kadar şey öğrenmiştir diye düşünülmesi normal. Çünkü fakülteler yok.Munchausen by proxy sendromu kolay tespit edilemiyor ve sürekli doktor değiştirdikleri, ilaçları da iyi bildikleri (Yan etkilerini kullandıkları) ve manipülatif yönleri iyi olduğu vb. için, doktorların aklı ve ilgisine oynamaya odak, bu sendromu tespitte daha zor kılıyor. Vekalet halinde daha da zor oluyor tespiti ondan direkt vekaleten örneğini verdim.
Peki bu zorluk art arda aynı annenin 4 bebeğinin ölümünü izleyip "Yeni bir şey buluyorum, ünüme ün katıyorum" diyen bir doktorun ağacındaki ölü bebek sayısını tecrübe olarak gösterir mi? Yoksa unvan altında bir körlük olarak da yorumlanabilir mi?
Bir hemşire ortaya çıkarıyordu sanırım takibiyle. Doktor ise hala tutturduğunu savunuyordu. (Merak edenler direkt sendromu aratarak olayları inceleyebilir, anlattığım olayı da bulursunuz hemen)
Çok uç bir örnek verdim farkındayım ama bence bu kadar düz bir mantıkta olmuyor.
Hele ki bizim ülkenin imkansızlıkları da devreye girince, daha bir karman çorman.
Hocanızın verdiği tavsiye de sizi yıldırmamak ve ümitten koparmamak ve "Başarısızlığa" odaklı kalmamanız adına verilmiş bir tavsiye. Ben bir hoca olsaydım, aynı şekilde tavsiye verirdim öğrencilerime bunu da ilave edeyim, çünkü bunu duymaları gerek.
Konudan daha bağımsız yazdım bu arada, sözün çağrıştırdığı bir aksi örneği paylaşmak istedim.
Yapılanların cezasız kalmasından çekiyoruz ne çekiyorsakKeşke seçim hakkı olsa ama sizin dediğiniz ancak poliklinikler için geçerli olabilir, acil servislerde mümkün değil, detaya girmeyeceğim olay adli vaka, annemi hastaneye kaldırmıştık, kırmızı alan dedikleri bölümdeydik, acil servisi bastılar, 20-30 kişilik bir grup tarafından resmen acil servis basıldı, annem kırmızı alanda, biz yanına giremiyoruz, hastane güvenliği yeterli gelmeyince polis, o da yetmeyince takviye çevik kuvvet geldi silahlar patladı ve biz hasta yakınları güvenlik için çıkarıldığımız katta tam 5 saat mahsur kaldık, hastalarımıza ne oldu, silahlar patlarken birine bir şey oldu mu bilemeden öylece habersiz ve çaresiz 5 saat geçti.
Orada hastalar ölebilirdi, hasta yakınları ölebilirdi, doktorlar, hemşireler, hastane personeli ölebilirdi, ki büyük bir hastane olduğundan yüzlerce insan vardı, bebekler yaşlılar korkudan akılları gitti hepsinin, çok kötü sonuçlanabilirdi, o şiddet yanlısı şehir eşkiyaları hangi bir canın hesabını verebilecekti acaba?
+100000Doktorlar tanrı değildir. Ki hastamız olunca koşa koşa camiye gitmiyoruz değil mi? Doktorlar işlerini sizin beklediğiniz kadar iyi yapamıyorsa, sistemde ne sıkıntı var sorgulayıp, bu sorunun giderilmesi için yöneticilere baskı yapmaya, kamuoyu oluşturmaya ne dersiniz?
Doktor azsa doktor istiyoruz, hastane azsa hastane istiyoruz deyin. Doktorlar niteliksizse, okullara fon ayrılmasını istiyoruz deyin mesela. Herkes şikayetçi ama hiçbir tepki yok. Sihirli bir değnek değsin, hem hastaların, hem doktorların sorunları kendiliğinden çözülüversin. Tamam.
Bunu sağlık müdürlüğüne şikayet edebilirsiniz veya halk sağlığı müdürlüğüne.ha bir de geçen gün asm gittim altı üstü 2 dk sürecek bir kan verme durumum vardı 08:00 den 08:35 e kadar bekledim yani mesai saati geçeli 35 dk oldu hemşire ve doktorlarımız zahmet edip o saatte işlerinin başına geçtiler.
şimdi orada tartışma çıkartsam ben haksız olurum öyle mi?
istisnasız her gün aynı saatte geliyorlarmış
Bunu sağlık müdürlüğüne şikayet edebilirsiniz veya halk sağlığı müdürlüğüne.
Devlet hastanesinde ki bütün doktorlarböyle ne yazıkki.Yurt dışında yaşadığım için hep sizi tutuyordum lakin geldim ve bizzat hastalara nasil davrandığınızi, bagirdiginizi, azarladiginizi , dalga geçtiğinizi gördüm. Siddeti hakli gösterir mi bilemem ama etkiye tepki iki tarafin da dikkat etmesi gereken bir durum.
Her yanlış yapan adamı dövüyorsunuz herhalde. Ben bu yorumunuzdan bunu anladım.Geçtiğimiz günlerde 85 yaşındaki babanneme fırça çekmeye çalışan bir doktorun(!) ağzını burnunu kırmamak için kendimi zor tuttum. İnsanların canı burnunda, ağrı çekiyorlar. Anlayışlı olması gerekirken burnu beş karış havada ilgisiz, sevgisiz insanların bu mesleği yapmaması gerektiğini düşünüyorum. İnsanların 5 yaşındaki oğluna yanlış teşhis koyup, ölümüne sebep veren doktor içinde mi şiddete karşı olalım? Kimse kusura bakmasın.
Doktor dövmenin 2 yıla kadar hapsi vardır
Doktor kendini güvende hissetmezse bakmama yetkisi vardır
Zaten doktorlar artık bu tür nedenlerden dolayı hasta görmeyecekleri bölümler seçmeye başladılar daha çok radyo, patoloji tarzı bölümlere yöneliniyor. Geçen yıllarda tus’ta İlk 3 te olan girilmesi çok çok yüksek sınav başarısı gerektiren kadın doğum bölümü bile artık yerlere düştü artık kimse seçmek istemediği için alıcısı olmuyor çok yakın bir gelecekte hiçbir cerrahi bölümden adam akıllı alım olmayacak ve basit bir apandist ameliyatını bile yapacak doktor bulanmayacak belki de ne yazık ki....
valla onu daha çok doktorlar bilmiyor istemememe rağmen her derde serum takıyorlar iki saat onun bitmesini bekliyorum.acile gidin bakın herkes serumlu.canı sıkılan sanki acile damardan serum almaya gidiyormuş gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?