İnsanın En Değerlisi Eşi

Canankoer

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2019
83
24
3
27
Sevgili Hanımlar,
Geçen gün bir konu açtım eşim için ne yapabilirim diye sordum ama eşime deli, şiddet meyillisi, bana da hakkını savunmayan kadın muamelesi yapıldı.
Olay asla böyle değil ben malesef çok inatçı dediğim dedik biriyim eşime de çok baskı yaptım, baskı baskı artık adam sıkıldı, bunaldı.
Köyde büyümesine çok çok cimri biri olmasına rağmen ne istersem aldı kendi telefonu bile benimkinden alt model bana hep en iyisini aldı çok değişti ailesine karşı sesini çıkaramayan adam artık onlara kendini ezdirmiyor kısacası çooook ödün verdi.
Ama benim ipleri bırakmaktan korkmam adamı bunalttı o kadar şey yaptım huzur istiyorum diyor bense ya şöyle olursa ya böyle olursa diye diye her gün başka olay çıkarıyorum ve eşim sinirli biri oldu bu yüzden.
Kendimi de onu da nasıl mutlu edebilirim zor da olsa eşim ne dersem yapan biri eninde sonunda 2 3 güne bakar kim ne derse desin dediğime döner ama benim korkum ben onu 1 gün bile bıraksam kendi haline tekrar eskiye döner diye korkuyorum takıntılıyım.
Eşime nasıl davranabilirim biraz huzurlu hissetsin yaptıklarının karşılığını görsün...
İnanın maaşından 1 kuruş kalmıyor benim maaşı da kenara koyuyoruz ev almak için elindeki son kuruşu da bana veriyor eşim çok çok iyi birisi ama yaşadıkları ve benim takıntılı olmam adamı sinirli biri yaptı. Ne yapabilirim lütfen yardımcı olun.

Diğer konunuzu bilmiyorum.
Ama herkes sonuçta buraya yazılanlara göre yorum yapıyor . Şimdi mesela şu yazdıklarınıza bakarak eşinizin melek, sizin de acilen tedaviye ihtiyacı olan biri olduğunu düşünüyorum

Ipin ucunu bırakarak hem siz hem de eşiniz huzuru bulursunuz. Hayat boyu o ipleri kontrol edemezsiniz. Ya da çok yıpranır yorulur eşinizi kendinizden soğutursunuz. Iciniz ne derse desin eşinizi biraz kendi haline bırakın. O adam şimdi olduğundan çok daha büyük bir bağlılıkla yanınızda kalır zaten. Bugüne kadar yaşadıklarından olumlu şeyler çıkarmış ki yanlışlarını düzeltmiş. Siz değil, o kendini düzeltmiş. Sizin güvenmediğiniz, iplerini bırakmadığınız adam bunu yapmış. Peki ya kendini çok akıllı sanan, çok iyi kontrol ettiğini , iyi çekip çevirdiğini sanan siz? Siz kendinizi olumlu, veya eşinizin istediği yönde degistirebildiniz mi? Eşinizin mesajlarını doğru yorumlayıp ona gore davranışlarinizi sekillendirebildiniz mi?

Konuyu tam kavrayamadım açıkçası ama her şey gönlünüzce olsun

Buraya konu açmanın risklerinden biri bu. Şimdi bence siz eşinizi hem çok seviyorsunuz hem de bir parça da kızgınsınız. Bu çok normal bir durum. Eşiniz ile ilgili burada söylenen kötü sözlerin etkisi ile kendinizi kötü hissettiniz, çünkü sizin de bir parça kızgınlığınız var ya. Şimdi bu sözler ile eşinize haksızlık yapıldığını düşünüyor bu haksızlığın suçunu üstleniyor ve bu sefer kızgınlığınızı bastırıp "eşim çok çok iyidir " diye eşinizi göklere çıkartıyorsunuz "ben baskı baskı baskı yaptım ondan böyle" diye kendinizi yerden yere vuruyorsunuz. Hiç kimse mükemmel değildir, ne siz ne de eşiniz. Burada konu açtıysanız bundan yıkıcı olarak değil yapıcı olarak faydalanabilmek için, kendi ve eşinizin olası hatalarını saptayıp yapıcı yönde gelişmek için, söylenen sözleri sağlam bir filtreden geçirmek gerekiyor okurken çünkü herkes lambır lumbur bir şeyler yazabiliyor veya çok yapıcı ve ayna tutacak yorumlar da olabiliyor.. .

Siz ne anlatıyorsanız insanlar ona göre yorum yapıyor. Diğer konunuzu hatırlamıyorum ama bu konunuzda ben kocanıza acıdım mesela. Her şeyi abartarak mı anlatıyorsunuz acaba?

Ayrıca insanın en değerlisi eşi değildir ya. Bir insanı bu kadar hayatınızın merkezine koyarsanız mutsuz olmanız kaçınılmaz.

ADI üstünde eş. Bilmiyorum sonuçta ömrün sonuna kadar o yanınızda oluyor.

kk daki kadinlar cok zeki duygularima tercuman oldu bir otur sajince dusun ben ne yapiyorum de ve burdaki yorumlari oku lutfennnnb

Uclarda gezinmeyecek, ortayı bulacaksınız.
Severken de, söverken de ortada durmak lazım.

İnsanın en değerlisi eş olsaydı, eş dediklerimiz bize hayatın türlü tokatlarını savurmazdı.

Zaman zaman herkes yiyor o tokadı.
Çok yıkıcı olmasını istemiyorsanız insanoğlundan her şey beklenir diyerek yaşayın.

Eskı konunu bılmıyorum ınsanlar burda anlatılana gore yapıyor. Esın ıyı bı ınsansa sende hatanın farkındaysan cokta bunaltma adamı ne yapacak sen bunaltmayınca sana cımrılık yapıp paradını verme ımı kesecek bı ınsan yoneltılmezkı karakterı neyse o sekılde davranır. Hanı esıne bıseyler alması maasını evıne harcamaması fılan (bunları yazdıgın ıcın bunları soyluyorum) sen baskı yaptıgın ıcın degıldır dıye dusunuyorum adam bunun normal oldugunu ve boyle yapması gerektıgı ıcın yapıyordur degılmı baskıyla olacak ıs degıl. Kendınıde adamıda sal bıraz bu sekıkde kendınden sogutursun

Tatlı dil, güler yüz. Ben bir insanın baska bir şeyden huzur bulacağını düşünmüyorum. Kapıyı açarken hep gulumserim. Hoşgeldin deyip sarılıp öperim. Nasılsın, günün nasıl geçti, yorgun musun diye sorarım. Kapıdan girer girmez derdimi anlatmam, vakit geçmesini beklerim. Yani severim kısacası eşimi ve bunu gösteririm. Bir insan başka ne ister ki? O da bana sarılır, öper, sakalasiriz. Çok şükür yani halimize. Elbette tatsizliklar oluyor ama bunlar varsa genel bir huzur hep hakim oluyor evde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…