İnsanın hayatını sevdiğine adaması çok mu kötü birşey ?

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Bugün ablam sevgilim ve ben buluştuk onlar ilk kez tanıştılar . Gayet güzeldi herşey iyiydi çok da iyi anlaştılar . Ablam da çok güler yüzlüydü . İkisi bir olup birbirine beni şikayet ettiler hatta . Sonra ablam eve geldi biz biraz daha gezdik birlikte annemin de ilk kez izniyle . Sevgilim ablamı çok sevdi . İyi biri gerçekten anlaştık falan dedi . Ben de ablamın onu beğendiğini düşündüm ama eve geldğimde kimse beni takmadı yani ablam bilgisayarın başındaydı hiç hoşgeldin falan demedi . Annem de konuşmadı hiç . Ben de ablama yorum yapsana dedim . O da bence o sana göre çok olgun sen çocuksun onun yanında dedi . O hayatını herşeye adamış ama sen hayatını ona adamışsın dedi . Bütün moralim alt üst oldu . Yani sevgilim benden 5 yaş büyük ve küçüklüğünden beri zorluklar çekip ailesine bakmaya çalışmış hayatın zorluklarını biliyo . Ben ise daha hiç çalışmadım . Bayramdan sonraya iş bakıp başlayacağım işte . Sevgilime söyledim o da ben de seni şikayet ettim ya biraz benim yüzümden oldu . Ben de senin bir sözün için neler yapıyorum ben de hayatımı sana adadım sen de öylesin biliyorum dedi. Evet sen olgun değilsin şimdi ama ileriki zamanlarda sen de değişecek ve olgunlaşacaksın dedi . Böyle işte . Ailem sevgilimi hiç bi zamn istemediler . Ablam da bu hep senin yüzünden sen saygıssızlık yapıyorsun annemlere onlar da onun yüzünden oldu sanıyorlar herşey sana bağlı falan herkesin arasını sen bozuyosun dedi sevgilimin önünde . Yani sen insanlara kendini ispatlamalısın zorluklara karşı göğüs gerebilmelisin ki güvenmeliler sana herşey sende bitiyo falan dedi .
Sizce hayatını sevdiğine adamak kötü birşey mi ? Eğer adamışsam bile işe başlayarak bu durumdan kurtulabilr miyim ? Bu durumdan kurtulmak zorunda mıyım bu kadar sevmek çokmu yanlış ?
Not : ben 18 sevgilim 23 ablam ise 26 yaşında . 2 sene 3 aya yaklaşık zamandır çıkıyoruz .. Onun ailesi biliyo ve anlattığım üzre benim ailem de .

her şeyi bir şeye dayarsan o bir şey yıkıldığında her şey yıkılır,başlığına istinaden yapıyorum bu yorumu

Bayramdan sonra is bak, o zaman hayatini sadece sevdigine adamak iyi mi kotu mu anlarsin. Lise diplomasiyla ancak kasiyerlik ya da garsonluk bulursun. Gelecegi sana cizeyim, dandik bir is bulucan, sonra da nasilsa is buldum hem evlenir hem okurum diye sevgilinle ama ailenin rizasiyla ama degil evlenicen. O henuz 23 24 yaslarinda oldugu icin iki uc sene sonra senden sikilacak, sen de kos kos ailenin yanina geri donup onlarin basina bela olucan

elbette çok sevmek yanlış değil canım. ama sen tek başına bir birey olamadan "biz" olamazsınız. şu an sen her kararında sevgilini de düşünüyorsun ama bu yanlış özellikle bu yaşta. "bu benim kararım, bu benim hayatım, bu benim idealim" demen gerekir. sonra "biz" olursunuz. ailenin istememe sebebini bilmiyorum ama aile istemeyince gerçekten bir yerden patlak veriyor, huzur kalmıyor. orta yolu bulman gerek. ailenin onu kabullenmesi ve sevmesi gerçekten çok önemli. şu an olgunluk kazanmadığın doğru ama kendini bu konuda dizginleyebilirsin, çocukça davranışlardan kaçınabilecek bir yaşa gelmişsin sonuçta. hayatını adama, kalbini ver ama kendi hayatını,sadece sana ait olan hayatı kendin çiz sonrasında ortak bir noktada zaten birleşirseniz gerçek sevgi varsa. bence senin şu an tek sorunun ailenin istememesi ve çocukça davranışların. ikisi de senin elinde olan şeyler.

Ne kadar ağır yazmışsınız ya ailesinin başına bela olacakmış falan.
Ablası mısınız acaba siz

Birincisi dandik bi iş bualacağımı ben zaten biliyorum lise diplomasıyla aynen anca dandik bi iş bulunur . Ben öylesine 1 seneliğine ya da 2 geçiçici süreliğine para biriktirmek zaman geçirmek kimseye yük olmamak kendi harçlığımı çıkartmak ve kendi ihtiyaçlarımı karşılamak amacıyla çalışacağım . Hem okuyorum . Çalışacağım da şimdi .

Kötü bir şey.

Sevmek farklı, kendini adamak farklı.

Insan sevgiyi de nefreti de abartmamalı ve kendini fani olan hiçbir şeye adamamalı.

Geri dönüp ailenin başına bela olucan derken? Boşanmak ailenin başına bela olmak mı sizce?

Bu arada başlığa yorum yapıyorum evet insanın hayatını bir kişiye adaması kötü birşey. Yarın o adam seni terkederse yıkılırsın tutunacak birşeyin kalmaz.

Ne kadar ağır yazmışsınız ya ailesinin başına bela olacakmış falan.
Ablası mısınız acaba siz

Gercekleri yazdim canm, ben istiyorum olacak demekle olmuyor bazi seyler. Etraflica dusunmek lazim. Simdi cinsellik yasamak istiyorsun evlenicem diyorsun, e bunun sonrasi da var. Daha sen kendini gecindiremiyorsun kalkmissin evlenicem, hadi evlendin, adam seni aldattiginda bosanmak istediginde ne olacak? Kos kos ailenin yanina doneceksin, elinde ekmegin olmadigi icin onlar sana bakmak zorunda kalcaklar. Zorundalar mi? Illa seni dogurdular diye yasam boyu anne babamiza yuk olma hakkimiz var mi? Eger yoksa o zaman biraz gelecegi dusunerek hareket etmek lazim.

Burada kizlari hemen evlensin diye zorlayan bir aile yok, aksine bu duruma karsi cikan bir aile var. Simdi bu ailenin sucu ne? Kizlarini evlenmeye onlar zorlamiyor ama evlilikte kizlari bir zorluk yasayinca tum yuk onlarin sirtina binecek. Ablalik ne alaka anlamadim ama abla degilim. Herseyin yolu yordami var zamani var sirasi var. Once elin ekmek tutsun, kendine bakabilecek duruma gel, sonra istedigin gibi yasa, secimlerinin bedelini sadece kendin ode ama.

Aile sana yapma etme diyorsa, daha kendine bakamadan kostur kostur evlendiysen ve evliligin elinde patladiysa evet ailenin basina bela olmaktir. Eger bir tercih yapiyorsak secimlerimizin bedelini kendimiz odemeliyiz, ailemize odetmemeliyiz.

Çok sevmek değil de dediğin gibi tüm hayatı bi'insana adamak kötü.
Sonuçta hoşçakal dediğiniz an biter biz dediğiniz olay.
Yaşın daha 18, kendini adayacağın şey dimdik durabilmen için eğitimin olmalı.
Bak yukarda arkadaş toplumdaki önyargı gereği/ diplomalı işsizleri baz alarak "dandik iş bulursun" demiş.
Sen neden başarılı, imrenilecek işi olan rahat bi'geleceğe sahip olmayasın ki.
Daha yolun çok başındayken kıtkanaat yaşarız yeter ki o olsun modundasın.
Yaşın küçük olup, sürekli tek derdin sevgilinmiş gibi dillendirdiğin için ailenin tepkisi bu şekildedir emin ol.
Bi'de kendini geliştir her yönden hele ki karşındaki senden üstün konumdaysa yoksa malesef davul bile dengi dengine deyip sıkılmalar, yetmemeler başlıyo. Ablan bile o olgun sen şöylesin demiş yani seni hala aklı bi'karış havada görüyolar hoş sen de bunu değiştirmek için çabalamıyosun sanki.

Konu sahibinin ablası karşıymış ya o yüzden dedim onu.
Dediklerinin çoğuna katılıyorum ama anne baba çocuğu bela olarak görmez evladının yiyeceği bir lokma onlara batmaz, batmamalı. Hem boşansa da hep bekar olup ailesinin yanında da kalacak değil.
İnsan en iyi kişiyle de evlense en iyi işi de olsa boşanabilir bir gün garantisi yok ki bu işin.

Konunun çok dışına çıktık ama başlığa ve eski konularına göre yorum yaparsam sen bu kişiden vazgeçmezsin hakkında hayırlısı olsun
Ama bu hayatta maalesef kimseye kendini bu kadar adamaya değmez, hiçbir şey yoksa ölüm var yıkımın büyük olur.

O zaman burdan bi anlam çıkartmak gerekirse ben şuanda okuyorum . Ayaklarımın üstünde durabileceğimi kendime ve aileme ispatlamak ve harçlığımı kendim çıkartmaya başladığım zaman bütün sorun hallolmuş olacak ..? OLgunlaşmak haricinde o zaten zamanla olacak .. Kendi paramı kendim kazanmaya başlayıp ayaklarımın üzeerinde durduğum zaman o zaman seçim yapmaya hakkım var demektir ve sonucu kötü de olsa kimseye yük olmamış olacağım o zaman . Doğru mudur ?

Ablam karşı değil sadece işte konuda yazdıklarımı söyledi . Öyle işte . Konunun dışına çıksanızda ben kendime ders çıkartmış oluyorum benim için de faydalı oluyor . Tşekkür ediyorum çok .

Basligina cevap veriyorum
Hayatimi adamaya degecek bir erkege denk gelmedim

Hayatimi olsa olsa cocuklarima adarim o kadar o yuzden evet abes bisey

Çalışmaya başladığım zaman sanırım bu sorunların hepsi hallolacak ..

Evet hayatını bir kişiye adamak kötü birsey, sevmek kötü demiyorum, tüm ömrünü birine bağlamak cok kötü bi durum.yarın öbürgün hala yanında olacak mi , bunun garantisini kim verebilir.Güzel bir iş bulup kendi ayaklarının üstünde durman lazim. Onu cok sev buna birşey demem ama o olmazsa yaşayamam moduna asla girmemen lazım.Hatta bazen çok sevdiğini bile gostermemen lazım.kendi ayaklarinin üstüne sağlam bas , kimseye muhtaç olmadan yaşamaya bak , ömrünü başkasına degil kendine ver.Hic kimseden birşey beklemeyenler dünyadaki en mutlu insanlardir. Sen ömrünü ona verdikçe ondan beklentilerin olur ,beklentilerini karsilayamazsa hayal kırıklığı sonucunda sen mutsuz olursun.....sözün özü sevgilim birtanem herseyim desen de sonuçta el eldir.cok sevebilirsin ama ömrünü bi başkasına adama ,kendi hayatını kendin kur ki ,sapasağlam bir hayat yaşa.inan bana bu şekilde daha mutlu olursun, en azından kalıcı bir mutluluğun olur.Acaba bir toz bulutu gelip mutluluğumu yıkacak mi diye düşünmez, korkmazsin.Çünkü kendi hayatını kendi mutluluğunu zaten kendin kurmuş olursun. Bir başkası değil...

Kiz nisanlandi da, evlendi de, 23 yasindaki kocasi ondan skildi, onu aldatti ve bosandilar da kiz evine geri dondu... Gelecekten bu kadar eminken yasamanin ne guzelligi var? Daha mutlu bir insan olmaniz icin daha iyimser olmanizi oneriyorum. Kocalari 20 lerinin basinda evlenmis olan butun kadinlarin icini karartiyorsunuz :))

Neyse konu sahibi. Evet, bir insana hayatini adamak cok kotu ve cok yanlis.

Tabi ki. Kendi hayatini garantiye aldiginda secim yapma hakkin neden olmasin? Ha ama para kazanmak dediysem kendine bakabilecegin sekilde, yani ileride bosanirsan ev tutacaksin colugunu cocugunu sen cekip cevireceksin. O kadar paradan bahsediyorum. Yoksa markette verilen 100 TL lik haftalikla ayaklarinin uzerinde duramazsin.

Anladım . Çok yardımcı oldunuz gerçekten. Teşekkürler .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…