İnsanın hayatını sevdiğine adaması çok mu kötü birşey ?

Ben erkek arkadaşıma hayatımı adadım demedim bunu ablam bence öyle dedi o da ablama beni şikayet ettiğinden dolayı sevgilim . Çünkü ablam başladı şikayete ilk o da o ediyo diye bilerek söyledi bi kaç bişey . Ayrıchem okuyup hem de çalışacağım ne varmış bu zihniyette ? Herkesin hiç güzel dediği bölümü bırakıp gelmek mi saçmalık olan ? Umursamıyorsun dediğin bu mudur yani şimdi ? Annem bölüm güzel değil ama en azından üni diploman olur diyordu ee açıktan okuyunca diplomam yine olacak ve üstünde açıktan mezunda yazmayacak yine annemin istediği olmuş oluyo .

18 aşk yaşı değil, eğitim yaşı. Emin ol birkaç sene sonra düşüncelerin tamamen değişecektir.

Hayatını da kimseye adama, önce kendin sonra da ailen için yaşa. Sevgilinle ilgili gelecekte her şey değişebilir. O zaman pişmanlıkların boyunu aşar, geçmişi de geri getiremezsin.

Son düzenleme:
Seni çocuğum yerine koyup öyle cevap yazacağım.
Kızım olsaydın, önce daha 15,5 yaşında okul okuman gereken yaşta bu ne "sevgili"si derdim, 18 yaşındasın ve yaklaşık 2,5 yıllık ilişkin var. Hayatı sevdiğine adamak ne demek yahu. Yaşın kaç, başın kaç. Önce okulunu oku, mesleğini eline al, ailene hayırlı bir evlat ol. Ondan sonra sevdiğine neyini adarsan ada.
Ele karışınca, kimsenin ailen olmadığını anlarsın.
Hayatını yanlış seçimlerle ziyan etme, sabret.
18 yaşında yaptığın seçimlerle, 10 yıl sonra yaptığın seçimler çok farklı olacak.

Sevgilinin senden 5 yaş büyük olduğunu söylemişsin,önce onu düzelt 8 yaş var..sevgilin 26 sen 18...öncelikle sevgilin senden büyük ve bakış açılarınız farklı..konularından da anladığım kadarıyla ablan doğru söylüyo biri daha çok seviyorsa o kişi sensin..tabiki de o da seviyordur seni ama seni gibi gözü kör değil..inşallah değmicek biri değildir,bu kadar gözünü karartma bu adam için..

Biz de 18 olduk ama...
Bilemedim ben de ya.
Benim ailem çok rahat sanırdım ben de.
Ama "18 yaşımdayken evlilik düşünüyorum" desem herhalde kıtır kıtır keserlerdi.

benim ailem evlenmem için iş güç sahibi olmamı şart koştu eşimle 17 yaşında tanıştık tabi ki tatlı hayaller kuruluyo evleniriz çocuklarımız olur vs diye ama o zaman bile bilirdik yani daha önümüzde yıllar olduğunu, şimdi evlendik ama iş güç okullar askerlik tüm engeller kalktıktan sonra 26 yaşında evlendik

ablası 26 yaşında , sevgilisi 23......

Yoo açık diye yazıyo diploma üstünde
Ve çoğu bölümde malesef açık ve örgün diye ayrımcılık oluyo işe girerken.

kızlar benim anlamadığım bu evlilik merakı 18 yasındaki ayaz kardeşimde değil sadece. yeni bir meslek edinmiş daha aldığı ılk aylığın keyfını çıkarmadan bulduğu işte bi kaç ay belki bir sene çıktığı çocukla evlılık düşünen cok. artık yenı nesil kızlarda bulduğu erkeğe yapışma, her seyıne he deme gibi bi sorun war sanki erkek yok olanlarda kaçıyo ben anlam veremiyorum.

Yok neden kötü olsun... Hele böyle bir durumda...

Ada hayatını ve bdv'ye bol bol konu aç.Şimdi ve önümüzdeki yıllarda da...

Bence de komik... Daha yaşın 18, hayat görmemişsin, birşey başarmanışsın, hayatta hiçbirşey değilsin. Böyle birine kolay gelir tabii hayatını elaleme adamak, hatta onlar için ölürsünüz de. Hem yaş hem fitratın gereği uçmuşsun biraz. Bir dur, oku, hayatta bir yere gel, bir değerin ağırlığın olsun, o zaman görürüm hayatını adayacak adam arayacakmısın. O adam olgunsa senin bu muhabbetinden senden soğur zaten. Ben soğurdum. Sevgilisine bağımlı yaşayan tipik aklı bir karış havada ergen izlenimi veriyorsun. Kim ne yapsın böyle birini, aklını başına al bence

başlığı okuyunca "insanın hayatını birisine adaması kötü değil bence yanlış" yazacaktım...yorumları okuyunca vazgeçtim (ama çaktırmadan söyledim :)

bence çok gereksiz yorumlar yapılmış ... bu yaşta evlilik düşünmek bence de doğru değil..ama ben ablanın tutumuna takıldım ve pek hoşlanmadım, sizin ilişkinizi bilemiyorum tabi ama hatalı da olsa insan kardeşine daha yakın daha sevecen davranır, sadece eleştirmek yerine yol gösterir..sevgilin ablanın yapması gerekeni yapmış bence onu dinle ama olgunlaşmak için kendine süre tanı, bu süre içinde de kendini geliştir, oku, izle, haberdar ol....

bilmem bunu söylemem doğru mu ama ben sevgilinin seni ablandan daha çok sevdiğini düşündüm ( ama sen yine de tüm hayatını ona adama, kendini geliştirip onunla aynı hayatı paylaş)

dilerim mutlu olursun...

Ayaz hep konu açıyosun da
Yorumları önemsemiyosun ki

Adam senin kilolarını sorun ediyo, sen yarabbi şükür çekiyosun
Dünyadaki tek erkek o değil ve seni dış görünüşünden dolayı seven biri ile değil kalbinle seven birini bulduğunda bi gelecek düşün
Daha yaşın 18, sen ne olursa olsun erim paşam modundasın
Evde kalmış gibi davranma lütfen, biraz mantıklı düşün

Üniversite 1 den beri iliskim var uni 3 tym 22 yasndym okulum bitecek son senemi nisanli gecireyim istiyorum erkek arkdsmda 2 seneoldu mezun olalı ailem ona cok guveniyor Allah bilir tabi ama beni bırakmayacağini bilirler ama yine de annem kesinlikle ufacik bir soz olsun yuzuk takalim kabul etmez aylardir ettiremedim . Once okul bitsin sonra ne halt yersen ye der . Haksiz mi yoo hakli . En azindan benim guvencem olmai ben sonsiz guveniyorum bana bakan asla calistirmayacak birisi . Ama yarına kimin garantisi var . İlla ayrilik degil bi ölüm bile olabilir allah gostermesin . Guvencen ne olacsk o zaman surunmek mi istiyorsun . Anne baba tabiki yuk olarak gormez evladini bosan gel yine sahip cikarlar . En basitinden annemle babami ornek vereyim sana birbirlerini o kadar seviyorlar ki babam emnyt muduru san şöhret para hersey var adamda ama noluyo birden ruhsal hastaliga yakalaniyor ben 7 yasimdn beri ayririyim babamdan . Cok iyi şartlarda yetistim neddn cunku annem kültürlü okumus bilmis insan . Yoksa ortalarda surunurdum.

Diyorsun bolum kotuydu biraktim bilmem ne yasin daha kucuk otur adam gibi bi sene daha hazirlan bende bu salakligim yuzumden ilk sene kazanamadim sonra kafama dank etti oturdum calistim essek gibi simdi ankarada edebiyat okuyorum . Yapamaycgn basaramaycgn cok zor bi durum yok ama sana bu laflari bosa ediyoruz adim gibi eminim sen bildigini yapacaksin yine laf olsun diye akil soruyorsun 4 5 yil sonra gel buraya duurmundan evliliginden tekrar bahset bize bakalim pismanmisin degilmisin.

Ayrica cok olgun olsaydi sevgilin benim basim yandi sen bari kendini kurtar okulunu bitir derdi.

Ne kadar agir yorumlar yapmislar ya yok senden sıkılır bi kac sene sonra bırakır falan sıkılsaydı bu zamana kadar sıkılırdı 2 senedir beraberlermis sevgi oyle kolay tukenecek birsey degil bazıları icin tabii. Canım senin sorununa gelince ablan resmen u donusu yapmis. 5 yas ne ki benimde sevgilimle aramda 6 yas var. Onun olgun olması daha iyi sahsen ben yasıtlarımla pek anlasamam. Herkesin ne dedigini bosver. Seviyorsun mutlusun kimin ne dedigini birak sen mutluluguna bak. Hayatını sevgiline adamamalisin. Ilk once kendini kurtarmaya bak okulunu bitir onceligin bu olsun. Sevmek yanlis olur mu? Sevmek o kadar guzel birsey ki gecende gunduzunde o oluyor yalniz onun icin aci cekip yalniz onunla mutlu oluyorsun. Bu hayatini adamak degil. Onun icin ailemden vazgectim deseydin evet hayatini adamis olurdun. Sevgilin ve ailen arasinda denklem kur. Sanirim seni kiskaniyorlar sevgilinden. Herkese gereken ilgiyi goster. Ne zorlukla karsilastiniz ki gogus germelisin falan diyor ablan? Daha onunuzde uzun bi sure var gerekirse zorluklarin ustesinden sevgilinle beraber gelirsiniz. Ailen cok ustune geliyor.

ne kolay adıyorsunuz kendinizi arkadaşlar, adaklık kurban gibi
konu sahibi, sana şu kadarını söyleyeyim; 16 yaşımdayken aldığım her karardan, attığım her adımdan 26 yaşına geldiğimde deli gibi pişman oldum.. 16 yaşında çıkmaya başlamak nedir yahu? allahım neyse ki çok geri kafalıyım hala ve herşeye rağmen...

Yorumun için teşekkür ederim evet herkes böyle bi sert yorum yapma çabasında gibi sanki . Katılıyorum söylediklerinize . Ben üniye gidip bıraktım bölümüm ve çevreyi beğenmeyip pişman oldm diye ondan dedi ablam göğüs germelisin diye . Şİmdi açıktan okuyorum ve iş bulup çalışacağım da . Bence de sıkılan insan 2 senede sıkılıedı . Çünkü inan buraya yazmadm ama bizim sevgilimle başımıza o kadar çok şey geldiki ailem istemedi 10 gün ayırdılar bizi beni başka şehire götürdüler ona ulaşamadım . Günlerce yemedim içmedim krize girdim ambulans çağırdılar vs..vs..
Sonra çıkmaya başladıktan snra askere gtti hiç yüzünü bile görmeden günlerce onu bekledim içimdeki o büyük özlemle ..
Şimdide başka başka sıkıntılar var . Önceden 3-4 ay gizli telefon kullanmak zorunda kaldm yalnızca lavaboda mesaj atabiliyodum ona ve sabahın 7sinde ben okula o işe gidecek olmasına rağmen sırf sesimizi duyabilmek için gece 3e alarm kurup uyanıyoduk .. Sadece öyle duyabiliyorduk ssesimizi . Bazen ben uyuyakalıyordum mesajlaşırken o çok üzülüyordu konuşamıyoruz diye ama yine de beni düşünüp kızmıyordu . O kdr günlerce görüşemesek de konuşamasak da çok üzülse de peki uyu diyordu . Benim için 3-4 tane telefon buldu getirdi heryere sordu kendi cebinden verdi her seferinde . Bizim kapının önüne gelip beni görebilmek için saatlerce kapının önünde beklemiş . Bi keresinde benim onu görmem için biz annemlerle arabadaykenn karşı yönden gelmişti ben onu gördüm o beni görmedi sanmıştm düşün eve geri dönmeye çalşıyorum o beni görmedi kesin bize gidiyo diye . O meğer beni görmüş ben de onu göreyim diye geçmiş karşı yönden . Kahrolmştm beni görmedi diye . İntihar edecek duruma gelmiştim acıdan . O da çalışıyormş o günlerde şehir dışına çıkmş bi gün orda kalmş kar dizlerine kadarmş o gün Ankara da yere çöküp ağlamış bağıra bağıra . Kaydetmiş sesini üzüntülü bir şekilde .. Vazgeçecek uğraşmayacak insan sıkılacakk insan bunlardan çoktan sıkılırdı .

Son düzenleyen: Moderatör:

okumuyormusun
okumuyorsan neden okumuyorsun
ilerde pişman olursun

Okuyorum bankacılık ve sigortacılık ..

o zaman önce okulunu bitir
sevgilin seni beklesin
aynı zamanda 23 yaşındaki erkek olgun falan degildir
askere gitsin gelsin
adam akıllı iş güç bulsun
ondan sonrada bakarsınız geleceginize
hiçbişey için acele etme
el oglu için aileni sakın üzme
şimdi üzersen ilerde çok pişman olursun
sakın onu bulunmaz hint kumaşı gibi görme
bu yazdıklarımıda yabana atma canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…