- 7 Ağustos 2011
- 14.263
- 14.668
- 498
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
o zaman önce okulunu bitir
sevgilin seni beklesin
aynı zamanda 23 yaşındaki erkek olgun falan degildir
askere gitsin gelsin
adam akıllı iş güç bulsun
ondan sonrada bakarsınız geleceginize
hiçbişey için acele etme
el oglu için aileni sakın üzme
şimdi üzersen ilerde çok pişman olursun
sakın onu bulunmaz hint kumaşı gibi görme
bu yazdıklarımıda yabana atma canım
Önceki yorumları okusaydınız keşke . Bunu not olarak yazacam artık konunun üstüne olgunluk konusunu . Zaten askerliğini bitirdi . Ve 14 yaşından beri ailesine anne babası ayrı olduğu için o çalışıpp bakıyo . Çok fazla zorluk yaşamış küçüklüğünden beri ve gayet olgun bunu ablam da söyledi .Şuan da da küçüklüğünden beri olduğu gibi çalışıyo işi gücü var .
olgun olabilir ama
evlenecek ikizin sorumlulugunu alacak kadar olgunmu asıl mesele bu
iki gün sonra ben şimdiye kadar aileme baktım yoruldum demesin
o olgun peki sen degilsin
evliligin yükünü bu yaşında taşıyabilirmisin hayır
onun için herkes gibi bende acele etme diyoruz
kızlar benim anlamadığım bu evlilik merakı 18 yasındaki ayaz kardeşimde değil sadece. yeni bir meslek edinmiş daha aldığı ılk aylığın keyfını çıkarmadan bulduğu işte bi kaç ay belki bir sene çıktığı çocukla evlılık düşünen cok. artık yenı nesil kızlarda bulduğu erkeğe yapışma, her seyıne he deme gibi bi sorun war sanki erkek yok olanlarda kaçıyo ben anlam veremiyorum.
13 yaşından beri annesi ve 2 kardeşinin sorumluluğunu üstüne alıp tek başına eve ekmek getirip bütün faturaları ödeyip kirayı ödeyip alışveriş yapan birisi ki son zamanlarda 1 kardeşininde yardımıyla birlikte oluyo bunlar .. Evlenmeyi düşünüyosa yoruldum demeyeceğinede emindir . Ben sadece sözlerinize cvp verdim lütfen yanlş anlamayın . Peki acele etmeyeceğim .
sanırım tek erkek
siz evlendiniz diyelim
annesi ve kardeşlerine kim bakacak
yanlış anlayacak bişey yok güzelim
yaşın küçük oldugu için yol göstermeye çalışıyoruz sana
hayır 3 kardeşler toplamo en büyüğü kendinden 2 küçüğü var bi de öyle . Annesine işte onun bi küçüğü bakacak şimdi o da çalışıyo zaten . Bi de erkek arkadaşım dükkan açmayı düşünüyo ailesiyle ortak çalışabileceğimiz . Ordan kazanılan para da ortak olacakmış . Ben ona hep diyorum ilk önce kendi aileni doyur ( karını ilerde çocuğunu .. ) ondan sonra kimi dıyurursan doyur ..
hayır 3 kardeşler toplamo en büyüğü kendinden 2 küçüğü var bi de öyle . Annesine işte onun bi küçüğü bakacak şimdi o da çalışıyo zaten . Bi de erkek arkadaşım dükkan açmayı düşünüyo ailesiyle ortak çalışabileceğimiz . Ordan kazanılan para da ortak olacakmış . Ben ona hep diyorum ilk önce kendi aileni doyur ( karını ilerde çocuğunu .. ) ondan sonra kimi dıyurursan doyur ..
bu ortaklık şimdi hoşuna gidebilir ama
evlenince hoşuna gitmez benden söylemesi
sen boş kalınca eşi ve ailesinin bölümüne gir
ordan okuyabildigin kadar konu oku
Pardon da siz galiba kendinizden biliyorsunuz bu erkeklere yapışma işini ...
Böyle bi genellemeler herkes herşeye he diyo demeler neyse ..
Bugün ablam sevgilim ve ben buluştuk onlar ilk kez tanıştılar . Gayet güzeldi herşey iyiydi çok da iyi anlaştılar . Ablam da çok güler yüzlüydü . İkisi bir olup birbirine beni şikayet ettiler hatta . Sonra ablam eve geldi biz biraz daha gezdik birlikte annemin de ilk kez izniyle . Sevgilim ablamı çok sevdi . İyi biri gerçekten anlaştık falan dedi . Ben de ablamın onu beğendiğini düşündüm ama eve geldğimde kimse beni takmadı yani ablam bilgisayarın başındaydı hiç hoşgeldin falan demedi . Annem de konuşmadı hiç . Ben de ablama yorum yapsana dedim . O da bence o sana göre çok olgun sen çocuksun onun yanında dedi . O hayatını herşeye adamış ama sen hayatını ona adamışsın dedi . Bütün moralim alt üst oldu . Yani sevgilim benden 5 yaş büyük ve küçüklüğünden beri zorluklar çekip ailesine bakmaya çalışmış hayatın zorluklarını biliyo . Ben ise daha hiç çalışmadım . Bayramdan sonraya iş bakıp başlayacağım işte . Sevgilime söyledim o da ben de seni şikayet ettim ya biraz benim yüzümden oldu . Ben de senin bir sözün için neler yapıyorum ben de hayatımı sana adadım sen de öylesin biliyorum dedi. Evet sen olgun değilsin şimdi ama ileriki zamanlarda sen de değişecek ve olgunlaşacaksın dedi . Böyle işte . Ailem sevgilimi hiç bi zamn istemediler . Ablam da bu hep senin yüzünden sen saygıssızlık yapıyorsun annemlere onlar da onun yüzünden oldu sanıyorlar herşey sana bağlı falan herkesin arasını sen bozuyosun dedi sevgilimin önünde . Yani sen insanlara kendini ispatlamalısın zorluklara karşı göğüs gerebilmelisin ki güvenmeliler sana herşey sende bitiyo falan dedi .
Sizce hayatını sevdiğine adamak kötü birşey mi ? Eğer adamışsam bile işe başlayarak bu durumdan kurtulabilr miyim ? Bu durumdan kurtulmak zorunda mıyım bu kadar sevmek çokmu yanlış ?
Not : ben 18 sevgilim 23 ablam ise 26 yaşında . 2 sene 3 aya yaklaşık zamandır çıkıyoruz .. Onun ailesi biliyo ve anlattığım üzre benim ailem de .
başlığa cevap vermek gerekirse evet kötü bir şey, hayatını adadığın o şey her ne ise onu kaybedersen hayata nasıl tutunacaksın bunu sor kendine ve kendin cevapla hayatını birine adamak iyi mi kötü mü?
genel olarak da konuya bir sorum olacak 18 yaşındasın ve sevgilini ailenle tanıştırıyorsun, niyetin nedir evlenmek mi? 18 yaş evlenmek için ne kadar doğru bir yaş sence?
ben ayrıca belki ablan biraz seni kıskanmış olabilir diye düşündüm yazdıklarından aslında. yalnız şu da var ailene ters davranman falan bunlar tamamen ergenlikten. reşit olsan da; duygularınla davranışlarınla henüz tam anlamıyla bir yetişkin değilsin bu nedenle hayatınla ilgili bu denli önemli bir kararı vermek için acele etme derim ben bir büyüğün olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?