İnsanın hayatını sevdiğine adaması çok mu kötü birşey ?

Çalışmaya başladığım zaman sanırım bu sorunların hepsi hallolacak ..

Aslında hayır.
Okulunu bitirip, diplomanı alıp kendini garantiye aldığını ailen gördüğünde biraz daha rahat olacaklar.
Şimdi onlara bağımlısın bunu kabul et.
Okul okumadan işe girsen ne kadar yükselebileceksin?
Ailenin seninle gurur duymaya hakkı var ama sen bi'aşk diye tutturmuş gidiyosun şuan.
Büyüdüğünde hak vericeksin bence ne kadar erken bi'şeyleri kovaladığını.

madem sana bir numara büyük buldu nıye hiç susmadı sevgilinin yanında
ablanın sevgilinin yanındakı tavrıları hoşuma gitmedi maalesef.
anlamı nedir ki şu sözlerin ?
''bu hep senin yüzünden sen saygıssızlık yapıyorsun annemlere onlar da onun yüzünden oldu sanıyorlar herşey sana bağlı falan herkesin arasını sen bozuyosun dedi sevgilimin önünde''
ablan resmen seni suçlamış, sevgilinin yanında söylemesı şart mıydı yani
anladığım bir şey daha var; ailen üniv okumanı istiyor sen ıstemıyor musun? ablan öyle bir konuşmuş ki, o konusmadan bunu anladım ben :26:
ayrıca erkekler çok geç olgunlaşır, 23 yaşındakı bir erkeğin nesi olgun olabilir onu da anlamış değilim.

Diplomamı almadan nasipse evlenmiş olacağım çünkü açıktan okuyorum belki annemin isteği üstüne meslek kurslarına gidip biyerlere girersem para kazanmaya başlayabilrim . Ya da işte evlenene kadar öylesine bi işte çalışırım evlenmesem de öyle olacak evlensem de aynı olacak birşey değişmeyecek . Sonradan sevgilim kendi işinin dışında dükkan da açmayı düşünüyo orada çalışırsın kendi işimizde diyor vs..vs..

İnsanın hayatını sevdiğine adaması kötü değil bence komik bir şey.
Bu cümleyi kurman bile yeteri kadar olgunlaşmadığını gösterir ki gördüm bir de 18 yaşındaymışsın.
O kadar da küçük değilmişsin.
Nasıl bu kadar çocukça düşündüğünü anlayamadım.
Flört etmek,gezmek,eğlenmek,sevmek,sevilmek,sevişmek için en güzel yaşın kabul de tam da en verimli zamanlarındasın. Erkeğe hayat adamak gibi düşünceler gibi nereden girdi kafana bilemiyorum ama zorlama bu kadar derim.
Sen kendini geliştirmeye,yetiştirmeye bak.
İyi bir okuldan mezun olmak,kendi ayaklarının üzerinde durmak gibi planların içinde olmalısın aslında.
Ailen seni biraz daha mı disipline almalı ya da biraz sert mi çıkmalı bilemedim.(çocuk ve ergen eğitiminden anlamam) Ama mutlaka aklında önceliğin kendi eğitimin ve geleceğin olmalı.

Diplomanı almadan evlenmek mi?
Şaka mı?
Hiç mi kendine,geleceğine saygın yok?
Hiç mi burada dert konusu okumuyorsun?
Adam seni ortada bıraktığında ailenin eline bakmak hoşuna mı gidecek?

Ben de hayatını birine adamanın komik bir şey olduğunu düşünüyorum.
Hayatı toz pembe görüyorsun. Dünyan sevgilin olmuş ki o da daha çocuk.
Üstelik askerde sanırım. Biraz ayakların yere bassın.
Evlilik sevdiğinle rahat rahat sevişmekten ibaret bir oyun alanı değil.
Büyük sorumluluk. Ve senin elinde hiçbir şey olmadan boyundan büyük düşünceler içine girmişsin.
Baya üzücü bir durum.

18 yaşında nasıl evlilik hayalleri kurar bi insan ben anlamıyorum, delikanlı yaşlar diye boşuna demiyolar demek ki, kişi bişey görmüyo duymuyo bulutlarda yürüyo meslek kursuna gidiyosun iş buluyosun bla bla bla...canım bak ben 5 sene üniversite okudum 25 yaşında işe girdim eşim polis olduğu için memuriyeti seçtim aldığım para 1800 tl, hayat öyle toz pembe değil her meslek kursuna giden ihya olmuyo belediye her sene türlü türlü kurs veriyo, tuhaf yaa ne diyim

Sevgilimin aile sorunları olduğundan dolayı orta okuldan mezun olduktan sonra başka şehirlerde ailesinden ayrı dağlarda ehliyetsiz araba kullanarak çalışmş arabada soğukta yatıp para kazanmaya çalışmş ve bütün parasını o yaşından beri hep ailesine vermiş . Babası ile annesi ayrı olduğu içn ve sorunlu zamanlar geçirdiği için hep çok zorluk yaşamış Türkiyenin her yerini gezmiş her yerinde başka başka şyler satmş . Birsürü iş yapmş . Birsürü çevresi olmuş insanları iyi tanır duruma gelmiş . Kendi yaşıtları gibi hiç öyle afedersin ama karı kız peşinde koşmamış böyle şeylere vakit dahi hiç harcmamış kendi yaşıtları gibi öyle baba parası aile parası yyip gezip tozmamış tozmuyor da . çOcukluğunu bile yaşayamamış rahat rahat hep çalışmş . Bu yüzden de gerçekten çok olgun . Zatenn kardeşlerinin en büyüğü . Ailede herkes hrşeyi ona sorarak yapıyo . Ve ben anladım ki hayatta sırtını dayayacağı kimse yok . Hani danışacağı . Çünkü herkes ona sırt dayıyo herkes ondan birşeyler bekliyo . Snki sana yemin ederim babasının bile babası o gibi .

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada en büyük hatayı erkek arkadaşınız yapmış. sizi şikayet etmek yerine şakaylada olsa, el üstünde tutup size çok fazla değer verdiğini gösterip, ablanızın yorumlarına karşılıkta sizi savunsaydı eğer bunların hiç biri olmazdı ama olmuş artık. geçicide olsa iş bulun, ayaklarınızın üstünde durun, ailenize ilişkinizle ilgili çok yorum yapmayın. zamanın ne göstereceği bilinmez. bir yere satış danışmanı olarak bile başlasanız, mağaza müdürü bile olabilirsiniz. alacagınız o maaşla tek başına ev bile geçindirirsiniz :) hobi olarakta meslek yada dil kurslarınada gidersiniz.

lise mezunusun sanırım? ailen üniversıteye gönderiyor da sen mi gitmiyorsun?

Biz de 18 olduk ama...
Bilemedim ben de ya.
Benim ailem çok rahat sanırdım ben de.
Ama "18 yaşımdayken evlilik düşünüyorum" desem herhalde kıtır kıtır keserlerdi.

Son yorumumu okursanız çocuk olmadığını anlarsınız . Ki zaten siz tanımadan çocuk dememlisiniz . Ablam da dahil herkes olgun olduğğunu söylüyor . Ayrıca askerliğini yaptı .

Sör sevgiisi küçük yaştan beri zorluk çekmiş ailesine bakmış, sanirim erken yaşta üzerine aldığı sorumluluklar olgunlastirmis onu. Yoksa 23 yaşındaki bir erkek cok da olgun olmaz haklısın.

Böyle hüküm vermek doğru mu? hüküm bize ait değildir bunu unutmamak lazım ,ayrıca lise mezunlarını aşşağlamanında bir anlamı yok nice üniversite mezunu iş yok diyor değil mi, ekmeğini alnın akıyla helal yoldan kazansın önemli olan bu dandik falan hoş değil, evlat ne zamandan beri ailesine bela olarak algılanıyor? hangi anne evladına bela gözüyle bakıyor?geleceği çizeyim falan!!! yanlış bir yolda olduğunu düşünüyorsanızda kelimelere özen göstermek gerekir bence sonuçta size kahve içmeye gelen biriyle baş başa oturmuyorsunuz? belki de şuan eşinden ayrılıp ailesinin yanına dönmeyi düşünen bir genç bayanı bunalıma sürüklediniz bunun farkındamısınız?kasiyerlik diyip küçük gördüğünüz meslekten mağaza müdürlüğüne garsonluk diye basitleştirdiğiniz meslekten işletme müdürlüğüne çıkan insanlar da vardır, bunu da unutmayın,konuya dönersek kendini çok kaptırma kardeşim,ablana da düşman olma sakın sadice zamana bırak

Biz de 18 olduk ama...
Bilemedim ben de ya.
Benim ailem çok rahat sanırdım ben de.
Ama "18 yaşımdayken evlilik düşünüyorum" desem herhalde kıtır kıtır keserlerdi.

Şimdi düşünüyorum dedim de şuan için değil herkese yanlış anlattım yine ben hep benden kaynaklanıyor bunlar şimdi de olduğu gibi . Şimdi değil ileriki zamanlar için düşünüyorum evliliği .

Sör sevgiisi küçük yaştan beri zorluk çekmiş ailesine bakmış, sanirim erken yaşta üzerine aldığı sorumluluklar olgunlastirmis onu. Yoksa 23 yaşındaki bir erkek cok da olgun olmaz haklısın.

onun olgunluğu hayata olur bence.
aşk ile hayat farklılar bana göre.

aşkta ne kadar olgun, bu da çok önemli?
hemen ablasıyla biraraya gelınce esprısıne dahi olsa çekiştirmeye başlamışlar kızı ama
ablası da sevgilide yanlış bence

aradakı yorumları okumadım ama eskı konuların ı falan bılıyorum senın nezaman ayakların yere basıcak?nezaman kendı gelecegını ıs hayatını dusunuceksın?hanı ıkı yıllık bolumu bırakıp acıktan duzgun bı bolum okuycaktın?neden kendını gelecegını sevgılını dusundugun kadar dusunmuyosun?kusura bakma cocugum olsaydın dayaga karsıyım ama senı bıraz pataklardım cunku aklın fıkrın sevgılınde ama hayat sevgılıden ıbaret degıl

İlerideki zamanlar için neden şimdi kafanı yoruyorsun peki?

bazı kısımları görmedim başlığına şöyle cevap vereyım ben.

üniv düşünmüyorsan, karıyer umurumda hiç değilse eğer; hayır, bir insana kendını adamak kötü değil.
ama, insanoğluyuz ve çiğ süt emmişiz
ileride başımıza ne gelır bılemeyız, en önemlisi kadınız
elımızde altın bir bileziğimiz olması gereklı.

ama konu sahıbı sen, lider ruhlu değilsen, evlenıp çoluk çocuktan başka hayallerın yoksa, okul mokul umurunun umurunda değilse
hayatını istediğin insana adayabılırsın.

gelecek ne getirir bılemeyız, başımızı taşlara vurmak istemıyorsak, geçip giden zamanı geri getıremeyecegımızı biliyorsak
okumak şart.
oku, istersen evlenınce çalışma
ama elınde bir bileziğin olsun

lise mezunusun sanırım? ailen üniversıteye gönderiyor da sen mi gitmiyorsun?

Evet lise mezunuyum üni de kazandm gittim ama snra braktım çünkü bölümümü duyan herkes aa ne güzel demek yerine olsun ya o da bişeydir diyordu annem hiç kazandığım da sevinmemişti ablam faceye yazdığımda sil şu bölümü kendini rezil etme diyordu . Oraya gttiğimde pişman oldum ortama alışamadım istediğim gibi gitmedi hiçbişiy ve ben de bıraktım . Bunun sevgilimle hiç bi alakası yok hatta o da herkes gibi bırakma diye bana günlerce dil döktü ama ben kararımı vermiştim ve bıraktım . Süt ürünleri bölümüydü ege ünisi . Şimdi açıktan bankacılık ve sigortaclık bölümüne kayıt oldum onu okuyorum . Kitaplarımı falan da aldım çalışıyorum evde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…