- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Çalışmaya başladığım zaman sanırım bu sorunların hepsi hallolacak ..
Aslında hayır.
Okulunu bitirip, diplomanı alıp kendini garantiye aldığını ailen gördüğünde biraz daha rahat olacaklar.
Şimdi onlara bağımlısın bunu kabul et.
Okul okumadan işe girsen ne kadar yükselebileceksin?
Ailenin seninle gurur duymaya hakkı var ama sen bi'aşk diye tutturmuş gidiyosun şuan.
Büyüdüğünde hak vericeksin bence ne kadar erken bi'şeyleri kovaladığını.
Diplomamı almadan nasipse evlenmiş olacağım çünkü açıktan okuyorum belki annemin isteği üstüne meslek kurslarına gidip biyerlere girersem para kazanmaya başlayabilrim . Ya da işte evlenene kadar öylesine bi işte çalışırım evlenmesem de öyle olacak evlensem de aynı olacak birşey değişmeyecek . Sonradan sevgilim kendi işinin dışında dükkan da açmayı düşünüyo orada çalışırsın kendi işimizde diyor vs..vs..
madem sana bir numara büyük buldu nıye hiç susmadı sevgilinin yanında
ablanın sevgilinin yanındakı tavrıları hoşuma gitmedi maalesef.
anlamı nedir ki şu sözlerin ?
''bu hep senin yüzünden sen saygıssızlık yapıyorsun annemlere onlar da onun yüzünden oldu sanıyorlar herşey sana bağlı falan herkesin arasını sen bozuyosun dedi sevgilimin önünde''
ablan resmen seni suçlamış, sevgilinin yanında söylemesı şart mıydı yani
anladığım bir şey daha var; ailen üniv okumanı istiyor sen ıstemıyor musun? ablan öyle bir konuşmuş ki, o konusmadan bunu anladım ben :26:
ayrıca erkekler çok geç olgunlaşır, 23 yaşındakı bir erkeğin nesi olgun olabilir onu da anlamış değilim.
Sevgilimin aile sorunları olduğundan dolayı orta okuldan mezun olduktan sonra başka şehirlerde ailesinden ayrı dağlarda ehliyetsiz araba kullanarak çalışmş arabada soğukta yatıp para kazanmaya çalışmş ve bütün parasını o yaşından beri hep ailesine vermiş . Babası ile annesi ayrı olduğu içn ve sorunlu zamanlar geçirdiği için hep çok zorluk yaşamış Türkiyenin her yerini gezmiş her yerinde başka başka şyler satmş . Birsürü iş yapmş . Birsürü çevresi olmuş insanları iyi tanır duruma gelmiş . Kendi yaşıtları gibi hiç öyle afedersin ama karı kız peşinde koşmamış böyle şeylere vakit dahi hiç harcmamış kendi yaşıtları gibi öyle baba parası aile parası yyip gezip tozmamış tozmuyor da . çOcukluğunu bile yaşayamamış rahat rahat hep çalışmş . Bu yüzden de gerçekten çok olgun . Zatenn kardeşlerinin en büyüğü . Ailede herkes hrşeyi ona sorarak yapıyo . Ve ben anladım ki hayatta sırtını dayayacağı kimse yok . Hani danışacağı . Çünkü herkes ona sırt dayıyo herkes ondan birşeyler bekliyo . Snki sana yemin ederim babasının bile babası o gibi .
18 yaşında nasıl evlilik hayalleri kurar bi insan ben anlamıyorum, delikanlı yaşlar diye boşuna demiyolar demek ki, kişi bişey görmüyo duymuyo bulutlarda yürüyo meslek kursuna gidiyosun iş buluyosun bla bla bla...canım bak ben 5 sene üniversite okudum 25 yaşında işe girdim eşim polis olduğu için memuriyeti seçtim aldığım para 1800 tl, hayat öyle toz pembe değil her meslek kursuna giden ihya olmuyo belediye her sene türlü türlü kurs veriyo, tuhaf yaa ne diyim
Ben de hayatını birine adamanın komik bir şey olduğunu düşünüyorum.
Hayatı toz pembe görüyorsun. Dünyan sevgilin olmuş ki o da daha çocuk.
Üstelik askerde sanırım. Biraz ayakların yere bassın.
Evlilik sevdiğinle rahat rahat sevişmekten ibaret bir oyun alanı değil.
Büyük sorumluluk. Ve senin elinde hiçbir şey olmadan boyundan büyük düşünceler içine girmişsin.
Baya üzücü bir durum.
madem sana bir numara büyük buldu nıye hiç susmadı sevgilinin yanında
ablanın sevgilinin yanındakı tavrıları hoşuma gitmedi maalesef.
anlamı nedir ki şu sözlerin ?
''bu hep senin yüzünden sen saygıssızlık yapıyorsun annemlere onlar da onun yüzünden oldu sanıyorlar herşey sana bağlı falan herkesin arasını sen bozuyosun dedi sevgilimin önünde''
ablan resmen seni suçlamış, sevgilinin yanında söylemesı şart mıydı yani
anladığım bir şey daha var; ailen üniv okumanı istiyor sen ıstemıyor musun? ablan öyle bir konuşmuş ki, o konusmadan bunu anladım ben :26:
ayrıca erkekler çok geç olgunlaşır, 23 yaşındakı bir erkeğin nesi olgun olabilir onu da anlamış değilim.
Bayramdan sonra is bak, o zaman hayatini sadece sevdigine adamak iyi mi kotu mu anlarsin. Lise diplomasiyla ancak kasiyerlik ya da garsonluk bulursun. Gelecegi sana cizeyim, dandik bir is bulucan, sonra da nasilsa is buldum hem evlenir hem okurum diye sevgilinle ama ailenin rizasiyla ama degil evlenicen. O henuz 23 24 yaslarinda oldugu icin iki uc sene sonra senden sikilacak, sen de kos kos ailenin yanina geri donup onlarin basina bela olucan
Biz de 18 olduk ama...
Bilemedim ben de ya.
Benim ailem çok rahat sanırdım ben de.
Ama "18 yaşımdayken evlilik düşünüyorum" desem herhalde kıtır kıtır keserlerdi.
Sör sevgiisi küçük yaştan beri zorluk çekmiş ailesine bakmış, sanirim erken yaşta üzerine aldığı sorumluluklar olgunlastirmis onu. Yoksa 23 yaşındaki bir erkek cok da olgun olmaz haklısın.
Bugün ablam sevgilim ve ben buluştuk onlar ilk kez tanıştılar . Gayet güzeldi herşey iyiydi çok da iyi anlaştılar . Ablam da çok güler yüzlüydü . İkisi bir olup birbirine beni şikayet ettiler hatta . Sonra ablam eve geldi biz biraz daha gezdik birlikte annemin de ilk kez izniyle . Sevgilim ablamı çok sevdi . İyi biri gerçekten anlaştık falan dedi . Ben de ablamın onu beğendiğini düşündüm ama eve geldğimde kimse beni takmadı yani ablam bilgisayarın başındaydı hiç hoşgeldin falan demedi . Annem de konuşmadı hiç . Ben de ablama yorum yapsana dedim . O da bence o sana göre çok olgun sen çocuksun onun yanında dedi . O hayatını herşeye adamış ama sen hayatını ona adamışsın dedi . Bütün moralim alt üst oldu . Yani sevgilim benden 5 yaş büyük ve küçüklüğünden beri zorluklar çekip ailesine bakmaya çalışmış hayatın zorluklarını biliyo . Ben ise daha hiç çalışmadım . Bayramdan sonraya iş bakıp başlayacağım işte . Sevgilime söyledim o da ben de seni şikayet ettim ya biraz benim yüzümden oldu . Ben de senin bir sözün için neler yapıyorum ben de hayatımı sana adadım sen de öylesin biliyorum dedi. Evet sen olgun değilsin şimdi ama ileriki zamanlarda sen de değişecek ve olgunlaşacaksın dedi . Böyle işte . Ailem sevgilimi hiç bi zamn istemediler . Ablam da bu hep senin yüzünden sen saygıssızlık yapıyorsun annemlere onlar da onun yüzünden oldu sanıyorlar herşey sana bağlı falan herkesin arasını sen bozuyosun dedi sevgilimin önünde . Yani sen insanlara kendini ispatlamalısın zorluklara karşı göğüs gerebilmelisin ki güvenmeliler sana herşey sende bitiyo falan dedi .
Sizce hayatını sevdiğine adamak kötü birşey mi ? Eğer adamışsam bile işe başlayarak bu durumdan kurtulabilr miyim ? Bu durumdan kurtulmak zorunda mıyım bu kadar sevmek çokmu yanlış ?
Not : ben 18 sevgilim 23 ablam ise 26 yaşında . 2 sene 3 aya yaklaşık zamandır çıkıyoruz .. Onun ailesi biliyo ve anlattığım üzre benim ailem de .
Şimdi düşünüyorum dedim de şuan için değil herkese yanlış anlattım yine ben hep benden kaynaklanıyor bunlar şimdi de olduğu gibi . Şimdi değil ileriki zamanlar için düşünüyorum evliliği .
lise mezunusun sanırım? ailen üniversıteye gönderiyor da sen mi gitmiyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?