Yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum. Şu güya ders verir mesajında bile insanları kategoriliyorsun. Kimse senin kategorilerine dahil olmak zorunda değil.
Bir insan güzel olmayabilir ama kendini güzel hissedebilir, bu güzel bişeydir özgüvendir. Kemerli burnunu çok karakteristik bulabilir mesela.
Estetik ameliyat düşünen burrnundan gözünün yapısından mutlu olmayan bir insanın diğer birinin kemerli burnunu eleştirmesini anlayamam. Bak seni güzel bulanlar varmış, buna rağmen sen kendini güzel bulmuyorsun. Bu iyi bişey değil, bu özgüven eksikliği. Görünüşünle barışmalısın. O zaman inan insanlarla diyalog kurmak daha kolay olacak senin için. Bu kadar ezilmene gerek yok hepimiz insanız.
Kimse kitap okumak zorunda değil. Sen okumuşsun, aferin sana ne güzel ama okumuyor diye eleştiremezsin. Eline kitap almamış ama senden benden daha kültürlü insanlar tanıyorum.
Son olarak o bir densizlik yapmış, sen burda bin beterini yapıyorsun. Şurdaki üyelere etmediğin hakaret kalmadı. Saçmalamanın dibine vurdun. Sakinleşip okuyunca umarım yazdıklarından utanırsın. Eğer gerçekten utanmazsan sende de bir ahlak yozluğu başgöstermiş demektir.
Bu arada bana sarma. Senin arkadaşınla ortak bir yanım, kendimi özdeşleştirdiğim yok. Evli barklı, uzun ince fıstık gibi hatunum. Burnum da kemerli değil, gözlerimde de sıkıntı yok. Hele dudaklarımdan çok memnunum dolguya ihtiyacım yok. Ha bu arada elmacıklarım da çıkık. Yani ortak özellik bulamazsın şu şartlarda.