İnsanlar cok çirkin

sizin gibi insanlara gervek hayatta sinir oluyorum .gercek fikrini belirtmeyip hoslanmadigi seye hayir diyemeyip sonra surat asan insanalar .
keske basta annende gelsin demeseydiniz veya kv ile kinusmadan sonra esinize açıkça bu durum yuzunden annenle gezmeye gitmek istemiyorum deseydiniz .
esiniz sacmalamis ama sizde cok mantikli davranmiyorsunuz ...
 
Kaynananın beni mi engelledin demesi çok patavatsizca. Bende olsam samimi hissedemem. Ayrıca mükemmel insan yoktur,hiçbirimiz mükemmel değiliz. Kocanız da değil. O yuzden isteklerinizi belirtin. Bu ailede yaşamış insan bazı şeyleri göremeyebilir. Siz anlatıcaksiniz.
Kırık omurga ile is yapmazdım şahsen, gerekirse kocamla kavga eder gelmelerine engel olurdum. Hi illa gelirlerse de hic bi iş yapamazdım muhtemelen o ağrı ile nasil yaptınız?sasirdim. Kendinizi bu kadar yormayin.
Gezme hususunda eşiniz asiri tepki vermiş iptal etmek isteyen kendisi, size niye patlıyor ki?
 
Isin bu noktaya varacagini bilsem kalmali geziyi gunbirlige cevirmezdim. Genelde kendi keyfimi dusunen bir insanim kimseyi gormez gozum. Ilk defa fedakarlik yaptim, otele paran gitmesin, tamam kardesin de gelsjn yazik, annen de gezsin diye herkese iyiligim tuttu Ilk defa cidden Onda da ben kotu oldum. Bundan sonra kendimden baska kimseyi dusunmem cidden

Fedakarlık yaptığınız için değil, fedakarlık yaptığınızı sanarak istediğiniz şeyi söyleyebileceğinizi zannettiğiniz için kötü olmuşsunuz.
Empati gibi bir yeteneğiniz yok galiba. "Onlar gelince zaten keyifli olmayacaktı" dediğinizde eşinizin "haklısın balım her ortamın içine ediyorlar zaten. İyi ki iptal ettik, keyfimizi kaçırırlardı" diyeceğini falan mı sanmıştınız?
 
Hanimefendi yalan mi soylucem İlcede fen lisesi yokmus, esim fen lisesi okumak icin sehir disina gitmis. Tanıştığımızda istanbulda uni okuyordu ve tatillerde bile gitmek istemezdi o cevreyi sevmedigi icin. Onlardan alakasiz kendini gelistirmis biri esim acikcasi hayranlik duyulacak derecede duzgun bir adam. Ailesiyle tanistigimda ben de cok sasirmistim dogrusu. Esim onlarin yaptiklarini tasvip etmior ama fazlasiyla da hosgorulu ve sahiplenici. Yapacak bir sey yok napim

Eşiniz iyi ki geliştirmiş kendisini. Geliştirmiş haliyle bile "eşimin omurgası kırık misafir kabul edemiyoruz" diyeceği yerde, kırık omurgayla günde 3 öğün yemek yapıp 8 posta çamaşır yıkamanızı izlemiş. Kendini geliştirmemiş olsa "leğenle dereye in orada yıka" derdi herhalde.

Bu arada siz de çok iyi geliştirmişsiniz kendinizi. Eşinize "hastayım ben kimseye hizmet edemem, gelmeyin de. Diyemiyorsan da sen tek başına hizmet edersin" demek yerine "annen işime karışmasın" demişsiniz.
Öyle bir kendini geliştirmek ki çamaşır yıkamak=kadın işi gibi bir düşünceniz var.

Eşinizin ailesi gerçekten kadını köle gibi gören insanlar olabilirler ama karı-koca olarak sizin de bir farkınız yok. Neyinizi onlardan bu kadar üstün veya farklı gördünüz anlamadım.
Eminim kayınvalideniz de kocasından 1 gram iş bölümü istemeden kocasının ailesi için günde 8 defa çamaşır yıkardı.
 
Biz cok tatillere gidiyoruz, baska yere uzak mesafeye , brikac gunlgune asla kimseyi kabul etmem. Ama bu onlarin yaşadığı yere yakin ve gunubirlik , esim boyle bisey rica etmişken hayir diyemezdim bu kadarina da. Gercekten hayir denmez bu kadarcik biseye de ama onlarla pek hos omayacagi gercegini de degistirmiyor bu malesef
Konu dışı, bu mevsimde nereye gidiliyor tatile? Tatil deyince daha sıcak havalar aklımıza geliyor sanırım.
 
Konuya yorum yapmıştım ama detayları kaçırmışım fikrim karıştı 😊 Yorumumun arkasında duramadım. Biraz daha okuyayım diyor yorumuma son veriyorum 🙄😄
 
Son düzenleme:
Çok iyiniyetlisin


Ben olsam görümceyi istemezdim mesela baş başa olacağız ne gerek var derdim

Ya da Kv yi istemezdim.

Eşiniz sizi denemiş sanki iptal edelim mi derken

Bence mesafe koyun hepsiyle aranıza belli ki iyiliğinizi anlamıyorlar.
 
Hic konu açıp yazmak istemiyodum, ifsa olurum korkusu cok var bende. Ama dayanamadim. Anlatip rahatlamak istiyorum sadece.

Zaten deniz kenari bir yere taşındığımız ve burda kiramiz vs cok yuksek oldugu icin bu sene hic tatile gidemedik. Normalde yilda birkac kez tatil yapardik. Neyse şakayla karisik esime bunu soyledim gecen gun. Yarin toplam 10 gunlugune memleketlerimize gidicez. Iki memleketin arasindaki bir yer icin plan yapmis. 1 gece 2 gun gezelim dedi. Once tamam dedim. Sonra bosver o dedigin yerde 2 gun gezecek bir sey yok,otel parasi verme yazik günübirlik gezip gecelim dedim, tamam dedi. Sonra zaten gunubirlik ya kucuk gorumcemi (13 yasinda) gotursek sorun olup olmayacagini sordu. Bas başa yapmadigimiz bir gezme benim icin gezme sayilmaz, hosuma gitmedi bu teklif ama ama hayir diyemezdim zaten yazik cocuk da gezsin, olur dedim. Ertesi gün madem kardesin geliyor, bas basa olmadiktan sonra benim icin farketmez annen de gelsin dedim. Olur guzel olur dedi esim. Kayinvakidemlerle yasadigim somut bi sorunum yok, ama kafa yapilarimiz uyusmuyor, yanlarinda olmaktan cok hoslanmiyorum, ama aramiz iyidir genel olarak. Boylece hep birlikte gunu birlik geziye karar vermis olduk, onlari gezdirecektik yani aslinda daha çok.

Neyse sonraki güne gelelim. Sabah ultrasona gittim, bebegim 3. Kes cinsiyetini gostermedi. Ardindan ikici covid asimi oldum eve geldim. Biraz halsizdim, oglen 1 olmustu daha vir sey yememistim. Kendime kahvalti hazirladim tam biseyler yicem esim mesaj atti, annem seni ariyomus telefonun calmiyomus sen ona bir dönsene, diye. Hic arayasim gelmedi, telefonla konusmayi sevmem pek, yemegimi yiyim sonra ararim ne acelesi var dedim. O sirada whatsapp tan caldirmaya basladi, mecbur aradim. Aradigim sirada telefona bisuru sms yagdi, sanirim benim sebeke baglantimda sorun varmis kv aramis aramis hic calmamis telefonum, onu aradigim anda baglanti vs yenilendi galiba sms ler falan geldi birden. Sanki cok acil bisey varmis gibi seni defalarca aradim calmadi telefonun dedi telasla. Sebeke sorunu sanirim, seni ararken farkettim ben de dedim. Ben de engelledigini dusundum, beni engelleyen baska biri daha var onu da aradim ayni mi caliyo baktim, dedi. Şok oldum. O kadar sacma bi dusunce ki, niye engelleyim yani. Neyse soğuk soguk konustu, dedigime inanmıyor gibi hi hi sebekedir falan dedi, baya yalanci muamelesi yapti kapatti. Cok sinirlendim esime anlattim. Sacmalamis, sıkma canini bosver dedi.

Aksam oldu, esim o gezmye gitmesek mi ya ne dersin dedi. Olur farketmez dedim. Hayret niye farketmez dedi. Ben de dürüst oldugum icin acikca, sen de biliyosun ki bas basa olmayinca cok da keyifli olmayacakti zaten o yüzden farketmez dedim. Yani her seye olur diyorum resmen. Ama bana bi bagirmaya basladi, ben senin annenlere aynisini yapsam hosuna gider mi falan diye. Kadin sana napiyo da ne zarari var da vs vs. Ne saçmalıyorsun gelsin diyen bendim zaten dedim, senin demene ne gerek var ben zaten cagirirdim annemi dedi. Sustum konusmadim. Asiri da hastaydim zaten aşıdan dolayi. Gece kırılmak sinirlenmek bile aklima gelemedi cok hastaydim. Simdi uyandim iyiyim, kalkip kaynanaya gitmek icin valiz hazirlamam lazim sinirimden ölücem aglayip duruyorum öfkeden. Hic canim istemiyor onlari gormek.
Evet benim konuya yaptığın yorumlarin sebebi simdi belli oldu kaynana nefretinmis olay ama ben böyle degilim işte onun annesine karşı hiç istememezlik yapmadım elimden geleni yaptım her anlamda karşılığında da bekledigim zor bir zamanda aynı muamele idi bunu anlaman oldukca zor
 
X