İnsanlar, kendi hayatlarına bakmayan insanlar

Ne kadar güzel yazmışsın...
Ne kadar arkasındasın nisanlinin
Kapı gibisin...
Hep öyle kal...

İki damla yaş aktı istemsiz gözümden
Maziye daldım...
5 yıl sonra yaz buraya lütfen
Ev alıyoruz diye...
Habersiz bırakma...

Ve gün olurda...
GönlüNe bu insanların lafı gelirse
Aç bu yazdığın satırları oku...
Bir kapı daha ol...
İki kat güçlü ol...

Ben kimseye fikir beyan etmem
Ama mesela gidip kendinden aşağıda biriyle evlenen kadınlar için de hoş şeyler düşünmem yani açıkçası

Niye böyle yapmış ki deli mi falan diye düşünürüm içimden.
Ayrıca tabi benim çevremde çok var.
Memur maaşı dediğin 3000 lira, mühendis olursan 4000. Nolacak ki memur olunca, anca muhtaç olmadan yaşarsın işte.
Çevremde karısı mühendis, öğretmen, hemşire olan onlarca kişi var.
Adamlar da özelde dünya para kazanıyor.

Eee nolmuş? Bu insanlar da deli ha

NilMeSeKer NilMeSeKer Cnmm bende senin yorumunu okuyunca gozlerim doldu :eek: Ne guzel yazmissin oyle eline saglik.. Insallah cnm Allah yardimcimiz olursa o guzel haberi yazacagim.. Cok mutlu oldum yorumuni okuyunca Allah razi olsun En Büyük KK

Arkadaslarin da dedigi gibi nice memurlar aciga alindi yada ihrac oldu. Yarinin ne getirecegi bilinmez. Benim aklimdaki soru isaretleri kendim icin de degildi sadece ileride Allah nasip ederse cocuklarim olursa onlar icindi kaygim. Allah bir kapiyi kaparsa bin kapiyi acar
Kim istemez ki rahat icinde buyudugu evden ayrilip gitmeyi.. Bende isterdim herkes gibi evlendigimde de bir elim yagda oburu de balda olmasini ama bazen para puldan once gelen seyler var.. Bali zehir eden bir evliligim olacagina zehiri bal eden bir esim olsun istedim. Gecmiste cok aci cektim seviyorum diyip cekip gidnleri gordum canim cok yandi sadece yuvam olsun istedim olmadi..
Hersey nasip isi bunu anladim nasibini yasiyorsun belkide onca zaman beklememin yasadiklarimin sebebi onu bulmamdi diye dusunuyorum insallah Rabbim utandirmaz Allah kimseyi darda koymasin

Canım hiç takma kafana. Sen akıllı bir kızsın ve inan ki çok mutlu olacaksın kimseyi ne duy nede onlara cevap vermek için kendini yor.

Bende memurum ve eşim özelde çalışıyor .Zamanında bende çok kulaklarımı tıkladım ve şükür herşey yolunda..

Taşeron bi firmada evrak girişi yapıyo meslek bile değil

Yorumuna zerre katilmiyorum kusura bakma.. Taseron firmalara girmek icin insanlar ne cabalar harciyor neden asagiliyorsun anlamadim ! Dandik is dedigin hatta meslek bile degil dedigin is koluyla tek maas ev gecindirenler var..

Merak ettim senin yada esinin mesegi nedir ?

ne maksadım olabilir ki evet hiçbir mesleğin garantisi yok

Bir an anlayamadim o yüzden sordum.
Neyse.

Kimsenin mesleğinin garantisi yok diye insanlar ilişki mi yaşamasın.
Ya millet çok akıllı ya biz safiz.

Ben evleneceğim adam ne is yapicak, ne kadar maaş alacak evi olacak mi diye düşünerek evlenmedim. Ha özelde çalışacak ya bir gün isten çıkarılırsa diye evlenseydim paranoyak olurdum.

Çünkü bu ülkede hükümet taraftarı isen arkan sağlam değilse değil. Bundan başka bir sey diyemiyorum.

Bir an anlayamadim o yüzden sordum.
Neyse.

Kimsenin mesleğinin garantisi yok diye insanlar ilişki mi yaşamasın.
Ya millet çok akıllı ya biz safiz.

Ben evleneceğim adam ne is yapicak, ne kadar maaş alacak evi olacak mi diye düşünerek evlenmedim. Ha özelde çalışacak ya bir gün isten çıkarılırsa diye evlenseydim paranoyak olurdum.

Çünkü bu ülkede hükümet taraftarı isen arkan sağlam değilse değil. Bundan başka bir sey diyemiyorum.
anlıyorum diyorum bende

NilMeSeKer NilMeSeKer Cnmm bende senin yorumunu okuyunca gozlerim doldu :eek: Ne guzel yazmissin oyle eline saglik.. Insallah cnm Allah yardimcimiz olursa o guzel haberi yazacagim.. Cok mutlu oldum yorumuni okuyunca Allah razi olsun En Büyük KK

Arkadaslarin da dedigi gibi nice memurlar aciga alindi yada ihrac oldu. Yarinin ne getirecegi bilinmez. Benim aklimdaki soru isaretleri kendim icin de degildi sadece ileride Allah nasip ederse cocuklarim olursa onlar icindi kaygim. Allah bir kapiyi kaparsa bin kapiyi acar
Kim istemez ki rahat icinde buyudugu evden ayrilip gitmeyi.. Bende isterdim herkes gibi evlendigimde de bir elim yagda oburu de balda olmasini ama bazen para puldan once gelen seyler var.. Bali zehir eden bir evliligim olacagina zehiri bal eden bir esim olsun istedim. Gecmiste cok aci cektim seviyorum diyip cekip gidnleri gordum canim cok yandi sadece yuvam olsun istedim olmadi..
Hersey nasip isi bunu anladim nasibini yasiyorsun belkide onca zaman beklememin yasadiklarimin sebebi onu bulmamdi diye dusunuyorum insallah Rabbim utandirmaz Allah kimseyi darda koymasin

@sinem_06
Yüreğin isinir bazılarına...
Ortak bir kader paydasinda bulustuk belkide...
Belki de ben yasanmislik dediğimiz şeyi yaşadım da, bugün devrediyorum sana...

Eşin sana sen eşine can ol...
Ufak tefek yokluklari dert etme yüreğine...
Yapacaksanız bile tartışmayı sonu yatakta bitsin mumkunse:)

Çocuklar... Hersey onlar için...
Bir süre sonra onlar için yasiyorsun...
Sakın ha fazla kapılıp eşini ihmal etme...
Gözünü dışarı kaptirma...
Ailenin üzerine bulut gibi ol Sinem 'im...

Çocuk berekettir unutma...
Ve rızık en Ulu olan tarafından
Sunulur bize...

Kanaatkar gönlü çok sever Yaradan...
Sabrı da... Şükrü de...
Öyle adamlar her sokak başında bulunmuyor...
Mükemmel olmak zorunda degiller unutma...
Zengin olsa memur olsa yahut arabasi evi olsa ama adam olamasa?

Bir derdin yok senin aslında...
Elinde bir hazine tutuyorsun..
Bırakırsan yüzündeki gulumsemen gidecek
Bırakırsan gönlünden mutluluğun gidecek..
Bırakırsan Sinem...
Gücün gidecek...

Dilerim çok ama çok mutlu olursun...
Çünkü bunu hakettiğin o kadar aşikar ki!

insanların ne dediğini zerre takmayan biri olarak;
biri size bir şey dediğinde acırmış gibi bir gülümsemeyle bakıp cevap dahi vermeyin. niye üzüyorsunuz ki kendinizi?
Allah mesut etsin :KK55:

insanların ne dediğini zerre takmayan biri olarak;
biri size bir şey dediğinde acırmış gibi bir gülümsemeyle bakıp cevap dahi vermeyin. niye üzüyorsunuz ki kendinizi?
Allah mesut etsin :KK55:

Millet kendi hayatına bakmaz başkasınınkini dındıklar. Kendilerinin evlenirken neleri vardı? Ondan mı konular açılıyor buralara yok kaynım düğün kredimizden borç istedi, yok görümcem evime birşey almadı, yok her borcumuzu kendimiz ödüyoruz. Kendiniz yapsaydınız herşeyinizi madem evi, arabası, parası vardı müstakbel kocanızın? Siz sevmiş, tercihinizi yapmışsınız, başkalarına ne düşer bilirsiniz. Kimseye açıklama yapmak, nişanlınızı beğendirmek zorunda değilsiniz. Kendileri monaco prensiyle mi evlenmiş? Kimseye nefes tüketmeyin. Allah yuvanızda huzur ve mutluluk nasip etsin.

Açıkçası böyle bir konu açıyorsan bu konu seninde kafana takılmış demektir. Yaşın evlilik için hiçte geç değil. Sevdiğin mutlu olabileceğin biriyle evlenmeni dilerim. Yani devlet memuru olanların bu konudaki takıntısını anlamakta güçlük çekiyorum. Devlet memurları bu ülkede ne yazıkki iki kuruş para alırlar yıllarca ne uzayıp ne kısalarak emekli olmayı beklerler. Özel sektörde işler farklıdır. Yükselebilirsin , yeni iş fırsatları ile karşılaşabilirsin , seçme şansın çoktur. İşssiz kalmaksa korkun her an herşey olabilir. Bu iki sektör içinde geçerli ama. Hastalanabilirsin işten ayrılmak zorunda kalabilirsin , müdürünle kavga edersin açığa alınabilirsin. Yani kısaca hayatta evine , arabana, işine , sağlığına güvenmeyeceksin. Sevgi ise bunların çok üstünde . Aşk varsa sevgi varsa her şeyin üstesinden gelebilirsin....

Kafalarını tutup duvara sürtüp kıvılcım cıkartıcan.
Herkes ana rahminde memur oluyor zaten.
Herkes ana rahminde ev araba alıyor zaten.
Eee kim özelde çalışıcak. Kim kira ödeyip cark dönücek :sopa:

Sabah sabah tepemden tepemden geliyor sinir.:işsiz:

Nişanlı olmasanda ayyyy evde kaldın bu yaştan sonra evlenemezsin :deli:

bu çevreler mi çok değişti 10 yılda ben mi çok yalıtılmış yaşamışım bilemedim valla

eşim de ben de özelde çalışıyorduk hala da öyle

ne evimiz ne arabamız ne tek kuruş birikmişimiz ne de ailelerimizden istediğimiz tek kuruş vardı

iğneden ipliğe ev kurduk ki maaşlarımız asgari ücretten hallice idi yani bugünki para ile 1600 1750 gibi bir şey

düğünümüzü de yaptık evimizi de kurduk bana set bile aldık evlenirken ailelerin evde nerede ise çöpü yok diyebileceğim durumda iki yorgan iki yastık vs vs

kimse de durun düşünün demedi

haaa bu arada aramızda mezhep, ırk, aile eğitimi ve yapısı farkı da müthişşş

ben ailemden başka şehre geldim

sonuç evimiz arabamız birikmiş paramız huzurlu evliliğimiz çocuğumuz vs var

kimse de sen bu şekilde yapabilir misin demedi ailemin evinde hiç yokluk görmedim ama eşimle ilk yıllarda son 5 tl mizi bölüşüp işe gittiğimiz günleri bilirim

önemli olan huzur

Yorumuna zerre katilmiyorum kusura bakma.. Taseron firmalara girmek icin insanlar ne cabalar harciyor neden asagiliyorsun anlamadim ! Dandik is dedigin hatta meslek bile degil dedigin is koluyla tek maas ev gecindirenler var..

Merak ettim senin yada esinin mesegi nedir ?

ben ev geçindirilemez demedim ki, sağlam bir iş değil dedim ve düşünülen şeyi size yorum katmadan doğrudan aktardım.olayları dramatize etmekten o kadar gözünüz kör olmuş ki okuduğunuzu bile anlayamıyosunuz.

ayrıca ben ve eşimin mesleğinin, keza etrafında sana bunu söyleyenlerin mesleklerinin senle ilgisi ne? başkalarının kötü veya iyi olması senin durumunu değiştirecek mi?benim eşim doktor olsa senin evliliğin daha kabul edilemez mi olacak?veya çok alt bi meslek kolu olsa daha kabul edilebilir mi olacak?

sen burda böyle birileri var mı diye sormuşsun ben de sana kimin ne düşündüğünü söyleyerek cevap verdim, burdan yazacağın şeylerle insanların düşüncelerini değiştiremezsin.

bu arada bişey daha merak ettim, ilkokul mezunu bi anneniz olsa, size gelip kızım bu adam senin dengin değil önlisans mezunu işi iyi değil vs dese, ona da sen kendine bak mı diyecektiniz?

herkes karşısındakinin hayatına bi yere kadar müdahale eder.kendinden düşük eğitimli ve düşük işi olan biriyle evlenirsen bunun sonucuna katlanacak olan sensin.kimseye bir şey ispat etmen gerekmiyor.iyi günler.

Son düzenleme:
Millet kafayi yemis. Bu ülkede herkes memur sanki özelde calisan milyonlarca insan nasıl yaşıyor, geçiniyor o zaman? Deli deli hareketler bunlar.

Back
X