İnsanlar, kendi hayatlarına bakmayan insanlar

Sevgine sarıl,kimseyi umursama,sen ortada ciddi bir sorun görmedikçe kimin ne dediği önemli değil. Sonuçta evlenip aynı çatı altına girecek olan sensin.

Kimseyi dinleme.
Herşey para değil.
Ben daha önce otelleri olan biriyle flört ettim sırf maddi durumu iyi diye herkes beni ona itmişti sonra nemi oldu cocuga 1,5 ay zor dayandım.
Şimdi ki erkek arkadaşımın durumu iyi değil ama beni nasıl sevdiğini gözlerinde görüyorum ben mutlu olayım diye herşeyi yapar agzımdan çıkan iki kelimeye bakar. Beni korur kollar hem babam olur hem arkadaşım hem sevgilm.
Şimdi ben de bilirm gidip zengin birini bulmayı evi olsun arabası olsun. Ama ilerde beni bu ev ve araba mutlu edebilicek mi ne zamana kadar kendmi kocamın paralarıyla avutup mutlu edebilirim zengin diye evlendğim adamın psikopat biri çıkmıcagı ne malum ?
Para her zaman kazanlr allah yürü ya kulum demeye görsün ama iyi huy kararkter adamlık insanlık vicdan bunlar parayla alınabilicek şeyler degil.

rizki veren Allah ..
bu insanlara noluyor ya..
biz simdi goruyoz devlet memuru olupta isten atilanlari..
kimin nolacagini yalnizca Allh bilir..
bence esine guveniyorsan evlen..
bunlar boş iş.ev araba neki ya huzir olmadiktan sonra ne ise yariyor..
burdaki bosananlarin evleri arabalari yok muydu???
noldu ev araba onlari kurtardi mi ??
boş is bunlar Allah saglik mutluluk versinn...

ağzına sağlık hatta pardon ellerine saglık cok güzl yazmışsın

burcubahar0635 burcubahar0635 Ben sizin uslubunuz icin yazdim.. Dandik meslek ne demek hatta meslek bile degil diyorsunuz.. Bunu daha guzel bi dille yazsaydiniz o yorumu yazmazdim. Dusuk maasli yazin, isten cikarsa zor is bulabilecegi bir is yazin vs ama kirmadan yazin. Burda ve icimizde onlarca taseronda calisan emekci var

Eşimle ben ikimiz de özeldeyiz ve evimiz falan da yok. Babam memurdu yani benim doğumumdan beri bildiğim ilk meslek memurluk. Gene de insanlarda ki memur olsun, memuriyet iyidir kafasını anlayamayacağım. Evi yoksa olmaz olayına hiç girmiyorum.

Allahım bu insanların boş boğazlıgı beni de katil edecekk.. Zamanında evlenirken benim içinde kv ye "oglun okumuş niye cahil kız aldın memur olunca memur bulurdu " demişler. Cahil kızzz !!! Ulan daha 20 yaşında okuyan bir kızdim ben. Gayette başarilıydım. Sonra aşık oldum oglunuza okul bitmeden evlendim diye cahil mi oldum.. Hem cahil olsam sizene. Hic okumamış ev kızı olsam sizene uleyyn seviyoruz birbirimizii... kendi derdim geldi aklıma bir paylaşayim dedim...
Insanlar böyle bilmeden yorum yapmaya bayılır.. Kendilerince insanları denkleştirmeye olmamış anlaşamazsıniz demeye bayılır... :mapus:

Yooo gayette anlaşıyoruz. Sizene.
Ben lise mezunuyum. Univ okumaya calisiyorum. Kocam 2 univ bitirmis yuksek lisans yapmis devlet memuru. Simdi biz ölelim mi?
Gidip kendimi şurdaki dereye atıyim. Kafamı sobaya falan sokuyum ya :kızgın:

Hic bir sorun yaşamazsiniz. Ayrica o yarı özel sirkettende eşinizi cok buyuk bi hata yapmadikca atmazlar. En fazla maasini asgari yaparlar. :kahve:
Simdi buda biraz dogmamış cocuga don biçmek oluyorr :KK53:

bence bu sorunları sen kendin takıyorsun ki dert ediniyorsun dert edinmezsen aklına bile gelmez bu kadar saçma fikirlerden yüreğimi soğutmaya çalışıyorlar diyorsun yüreğinin bunlardan soğuma ihtimali var demek ki Allah tamamına erdirsin de bence bu kadar boş lafa dert etme

burcubahar0635 burcubahar0635 Ben sizin uslubunuz icin yazdim.. Dandik meslek ne demek hatta meslek bile degil diyorsunuz.. Bunu daha guzel bi dille yazsaydiniz o yorumu yazmazdim. Dusuk maasli yazin, isten cikarsa zor is bulabilecegi bir is yazin vs ama kirmadan yazin. Burda ve icimizde onlarca taseronda calisan emekci var

canım dilerim mutlu olursun.ben seni cok iyi anlıyorum ama dediğim gibi herkes karşısıındakinin hayatına bi noktaya kadar müdahale eder.ben tercümanım 2 ünv bitirdim eşim de lise mezunu.ben evlenirken bana da çok söylendi bunlar.ben de dinlemedim senin gibi.şunu unutma bazı insanlar sırf eleştirir moral bozmak için söyler ama bazı insanlar da seni gerçekten düşündüğü için söyler bu tür şeyleri.

zamanla bana söylenen şeylerde insanların doğruluk payı olduğunu maalesef yaşayarak çok iyi gördüm.herkes aynı şeyi söylüyorsa onda bir doğruluk payı vardır bunu unutma.madalyonun her zaman iki yüzü vardır.evet sevgi saygı hayat arkadaşlığı çok önemli ama bi de ömür boyu geçim derdi var bunu göz ardı etme.kolay gelsin, mutluluklar...

biz evlendiğimizde ben burslu master yapıyordum, eşimin işi yoktu askerliğini de yapmamıştı :)) sonuç master bitti, önce ben yerleştim, sonra o bi işe girdi derken, şimdi aynı kurumda yan yana çalışıyoruz :)) yarına çıkacağımızın garantisi yokken mutluluğunuzu tepmeyin, her söze de aldırış etmeyin..

Tam da bu işte. Aynısı benim başımda da var. Biz daha nişanlılık evresine gelemedik ve ne mutlu sana ki ailen de karşı çıkmamış. Benim ki çok daha beter.
Gerçekten ağzı olan konuşuyor. Hele şu uzaktan yakından alakası bile olmayan insanların, hayatımıza karışma hakkını nerden bulduklarını çok merak ediyorum.

Bence kimseye takılma, kimsenin kafanı kurcalamasına da izin verme. Hemen hemen aynı şeyleri yaşayan biri olarak diyorum sen mutluluğuna bak kimsenin de ağzına laf verme. Sonuçta parasızlığıda, zenginliği de yaşıyacak olan sensin onlar değil. Ki zaten önemli olan huzur gerisi illa ki gelir. Bırak konuşsunlar.

Merhaba canım

Eğer nişanlınla iyi anlaşacağına inanıyorsan, ve başka doneleri sana yeterli geliyorsa, insanların söylediğine hiç kulak asma..

Ben çoğu devlet memurunun kafa yapılarını hiç anlamıyorum, kendilerini devlette çalışıyorlar diye kaf dağında sanıyorlar ( tabiki bazıları diyorum, istisnalar ayrı ), sanki çok yüksek ücret alırlarmış gibi, tabi iş garantileri var sanıyorlar ama malesef öyle değil, bakın kimin aklına gelirdi 15 temmuz süreci sonrası başlarına ne geleceği, çok insan tanıyorum zengin, fakat mallarına el koyuldu, memurluktan atıldı..

Yani diyeceğim o ki sen nişanlın adam gibi adammı ona bak, sorumluluğunu bilen biri ise eğer iş garantisi olmasa bile mutlaka bulur bir iş çalışır, mesele sorumluluğunu bilmesi.. istediği kadar devlette çalışsın sorumsuzun tekiyse ne faydası var..

bende eşimde özelde çalışıyoruz, ailelerimizin durumları yoktu, hiç bir şekilde maddi destek almadığımız gibi onlara destek olmaya çalışıyoruz, çok şükür allah yardım etti istanbul gibi biir ilde evimizi de aldık arabamızıda , ha ev kredisi ödüyoruz tabiki, ama allah yardım ediyor..

sana mutluluklar diliyorum, herşey gönlünce olsun..

Kızlar burdan yazmayalı uzun zaman olmuş. Zaman neleri aldı götürdü bu zamanda neleri getirdi.. Bazen düşünüyorum keşke 2012 yılında yazdığım konu başlıkları kadar hayatım pembe olsaydı.:KK42: Aman zaman acımasız, zamana karşı çaresiziz.. Bugünümüze de çok şükür yaşlandım galiba ondan bu dramatikliğim her neyse :KK14:
Ben bir kurumda memurum yıllardır hep bir yuvam olsun, çocuklarım olsun diye uğraştım durdum. Olmadık insanlardan sevgi bekledim, bulamadığım sevgiyi içime atıp dünyaya kapandım, ayaklarımın üstünde dik durmaya çalışsamda yoruldum. Yaşım 31 oldu. Bütün çevrem evli, mutlu çocuklu. Arkadaşlarımla akşam dışarı çıkıyorum eşleriyle geliyorlar ben yapayalnızım, derdim olduğunda buda geçecek diyerek sıkıca sarılan biri yoktu hayatımda. Evet tek başıma da herşeyin üstesinden gelebilirdim ama bir başkası daha olursa daha güzel gelirdim :KK22:
Neyse uzun yıllar hayatıma kimseyi almadım ve almayacağım derken biri çıktı karşıma. Beni koruyan, kollayan, sahip çikan ve en onemlisi de benimle ciddi düsünen.. Bir iki görüselim derken birbirimizi sevmeye başladık. Nisanlandık.. Ailem düzgün terbiyeli biri diye hiç karsı cıkmadı. Kızım seviyor bu adam da kızıma sahip çıkar diye sorun çıkarmadılar. O ön lisans mezunu özel bir şirkete bağlı kamu kurumunda personel.. Benim aradığım hep sevgiydi para da pul da yere batsın dedim hep.. Beni yarı yolda bırakmayacak, basimi omzuna koyduğumda herseyi unutturacak biri olsun istedim. Allah gönlümün muradını verdi çok şükür ama insanlar o kadar kötü ve acımasız ki ! Sanki onlar evleneceklermiş gibi önce memleketine takıldılar.
Nereli ? Aa oralı mı ? Ordan düzgün biri çıkmaz (!)
Mesleği ne ? Aa sen devlet memurusun o özelde çalışıyor ya ileride isten çıkarsa ? Hem sen lisans o ön lisans mezunu.. Bunlar ileride sorun olur..
Bana hep bu iki seyle geldiler.. Kendi kocalarına bakmadan, benim nisanlımı elestirmeye kalktılar. Hepsinin ağzını kapatacak şekilde savundum bana hayırlı olsun Allah mutlu etsin demek yerine " niye memur bulmadın " diyenler bile oldu. Nisanĺımın ailesi kültürlü bir aile. Babası memur, ablası ve abisi ögretmen, kız kardesi de üniv mezunu ama şu an çalısmıyor atama bekliyor.
Ben sadece sevilmek istedim. Sevmek değil sevilmek :KK1: Tam insanlar sustu basımı agrıtmıyorlar derken bugün olan bir olay çok canımi yaktı. 45 yaşında bekar aynı departmanda çalıstıgım bir kadınla akşam hayattan vs konuşurken bana " nişanlının evi var mı " dedi. Bende yok, hangi yeni evlenenin evi var ki dedim. Oda zaten ozelde çalısıyor yarın bir gun isten çıkarırlarsa ne yapacaksın evi ve arabası olmalı dedi. Bende sinirlendim o zaman sen evi ve arabası olan bir adam bul dedim. 45 yasina gelip evlenemeyebilirsin belki bende evlenemeyecegim hersey nasip , kısmet ama bu başkasıni yargilama elestirme hakkinı sana vermiyor :duduk: Benim yüregımle gittigim adama karsi herkes el birligiyle yüregimi sogutmaya calısıyorlar.. Bıktım artık çok bilmiş insanlarsan.. En Büyük KK Kendi kocalarına yada kendilerine bakmayıp herseyde kendilerini soz sahibi hissediyorlar:eek: Benim aklımın ucunda bile yoktu " o ozelde calısıyor zorluk yaşarmıyım ? Evi yok olması gerekiyor muydu ? Memleketi orasıymıs sorun olur mu " diye bir kaygım yoktu ama bosbogaz insanlar, insanlarımız benim yüregimi acittilar.. Artik hayirli olsun diyenlerden korkar oldum. Acaba arkasindan ne is yapiyor yada nerelindiye soracaklar diye kimse hayirli olsun demesin istiyorum :KK14:

Ben yadırgamıyorum insan olsun, ailesine bana sahip ciksin yeter diyorum. Ne elbiseler gordum icinde insan yoktu ne insanlar gordum ustunde elbise yoktu diye bir soz vardi. Insan olmak parayla alinan birsey degil. Ben cok zengin evi olan biriyle evlendigimde ve o evde tartısıp bosanmak istedigimde o evin tapusu yuvanı kurtarmıyacak ama insaar bunu anlamıyor. Surekli insanları bu yuzden kiriyorum. Beni savunma durumuna sokuyorlar.. Benim size sormak istedigim
Kendi memur olup kocası ozel sirkette calisan var mi aranizda kizlar ?
Birde bu durum cok buyuk bir sorun mu ?
Ağzıı olan konuşuyor ablacım şöyle bir dönüp ben nasılım diye bakmazlar sütten çıkma ak kaşık çünkü onlar kulak asma sen nişanlına güveniyomusun yeter ben evlendim ne üniv mezunu nede memur normal bir işte çalışıyr bende farklı değilim evi yok arabası yok ama kocaman yüreği var o bana bütün güzelliklerş yaşatıyor rıskı veren Allah alan Allah o ev araba kalmaz birlikten kuvvet doğar asma kulak millete ne insanlar gördüm evi arabası parası var mutluluğu yok ama ne insanlar var kirada oturuyor şükür ediyor... Sevgi saygı sadakat karın doyuruyor Allah var gam yok ablacım

canım benim para pul biryere kadar önemli olan sevgi ve sadakat gerisi teferruat gerceten

Siz ben kafama takmiyorum desenizde takiyorsunuz bas baya sacma sapan kisilerin sozlerine he yav he diyip gecin bu dunya da yarin obur gun kimin ne olacagi belli deil su egitim kiyaslamasi da bana o kadar abes geliyor ki onemli olan insanin kendini gelistirmesi ve dusunceleri

Kendinize durust oldunuz mu? Sizin icinize sinmeyen birseyler mi var? Varsa nedir? Bu sorularin cevabini kendinize duruste verdiginizde, ne hissediyorsunuz?
30 yasini asmissinz, bu yasta, gonlune gore birini nihayet buldugunu ve sevdigini soyleyen biri icin ya asil sizin icinize sinmeyen bir durum var yada yasiniza gore olmasi gerekenden cok daha disa bagimlisiniz, kolay manipule edilebilen birisiniz:KK43:
Dilerim, yazdiklarimin hicbiri degildi ve 3. bir durum vardir. Hele ki son yazdigim olasilik...o_O

Mutluysaniz mutlusunuzdur. Bunu, kimsenin davranis ve sozlerine bagimli hale getirmeyin lutfen. Insanlar konusur, bunu degistiremezsiniz, bakin ben bile burada car car konusuyorum iste! :ıslık:

Kulaginizi tikayip, umursamamak sizin elinizde! Mutlulugumuzunda mutsuzlugunuzunda baslica faktoru bizleriz- kendimiziz.

Uzgunum ama durum sadece yazdiklarinizdan ibaretse, ortada uzulecek ve durumu dramatize edecek bir sey yok.
Nisanlinizla bir omur boyu mutluluklar dilerim :KK50:

ben memurum eşim özelde. hatta su an işsiz.
14 yıllık evliyiz .

sen kimseye bakma.
senin içine sinmeyen bi şey varsa sor nişanlına.
gerisini boşver.
sorma bile ne düşünüyorsunuz . fikirlerini söylemek zorundalar mı y ani.

A Alexis22 Icime sinmeyen bisey yoktu insanlar icime icime islemeye calisti. Dusunsene hevesle geliyorsun ise yuzugu goruyorlar oo hayirli olsun diyorlar sende mutlu bi sekilde cevap verirken ne is yapiyor ? Diye o soruyu sikistiriyorlar. Ozelde calisiyor diyorsun. Ozelde ne is yapiyor Mimar da ozel Muhendiste diyorlar. Once icinden guzel bi kufur edip cevap veriyorsun.
Digeri geliyor hevesli bi sekilde konusurken ozel olsun ne olacak herkes memur mu diyor sonra evi arabasi var mi bari diyor. Sende hayir deyince direk surat dusuyor. Gelde senin modun dusmesin.
Ben insanlarin dediklerini asla takmam ben begendikten sonra onlar onemli degil sonucta ben evlenecegim ama bu olanlar insanin modunu en basiti suratini dusuruyor.
Kendi de memnun degil ozelde calismaktsn. Yuz defa soyledim ona da kpss ye gir gozunu seveyim bi odaci bile olsan yukselirsin hic olmazsa isten cikacakmiyim derdi olmaz icin rahat olur dedim. Benim parada pulda gozum yok yeterki huzurlu olayim. Mimarlar muhendisler doktorlar bilmem neler baskasinin olsun ben huzurlu olayim yeter ama iste insanlar bi huzursuzluk yaratiyor

Miseyi Miseyi Kiyaslamayi ben yapmiyorum insanlar yapiyor ve onlarin soylediklerini size aktariyorum
Lise mezunu da olabilir diplomayla degil insanla evlenecegim ben bi baksa kiz olsa emin ol bi cok eksi yon yazardi. Ben onun kalbini gormesem bu yola girmezdim.
Yarin ne olacagimiz belli degil ben de alt tarafi kuru bi memurum ne unlu bi univ mezun oldum nede ek diplomalarim var. Acikogretimden mezunum insanlar orgun egitimle univ mezun olurken benim diplomam zaten cokta onemli degil. Yav he he deyip geciyorum cogunu yoksa insanlarin ego ve sacmaliklariyla bas edemezdim

eşimle aramda eğitim farkı var ve bunu hiç ama hiçbi zaman hissetmiyorum. Ne hastalıklı düşünceler bunlar yahu. Yok nişanlının evi var mı, yok işten atılırsa, Yok lisans ön lisans arka lisans bilmem ne. Cahillik diye bunların yaptığına derim ben

Back
X