insanlar mı tuhaf ben mi tuhafım anlayamıyorum

Görümceniz baskın bir karakterse ve onlarla yaşıyorsa,kiskançsa hediye yüzünden bir ömür onun sözlerini çekmek istemediği için Öyle birşey söylemiş olabilir bence
Bazı aileler yanlarında kim yaşıyorsa o çocuğun gönlünü yapmaya daha çok dikkat ediyorlar ama yanlış mı?tabi ki yanlış...

Beğenmemişler değiştirmeklede uğraşmak istemediler herhalde kızına vericek oda beğenmezse ne yapıcak acaba kızınla mı gidicek değiştirmeye yoksa atar mı, satar mı tahmin edemiyorum bir daha hediye falan almayın keşke kuru bir sözle kutlasaydınız doğum gününü hediyeye önem vermiyorlar demek ki.

Ya bir şey diyeceğim, insanlar yaşlı olunca ne oluyor? Nezaket, hediyeleşme adabı, ince düşünce, terbiye, adab-ı muaşeret kuralları bundan 100 hatta 500 yıl önce şehirde de köy yerinde de vardı. Yaşlı diye herkes bunamıyor ya, niye yaşlı olmak bazı terbiyesizliklerin bahanesi olsun?

yahu zaten aksine, onca görmüş geçirmişlikle daha olgun olunması gerekmez mi yaşlandıkça ? bizim ailede yaşlılar, siz gençsiniz daha toy olduğunuz şeyler var, bize olgunluk ve sakinlik düşer diyorlar. bence de öyle olması lazım.

yahu zaten aksine, onca görmüş geçirmişlikle daha olgun olunması gerekmez mi yaşlandıkça ? bizim ailede yaşlılar, siz gençsiniz daha toy olduğunuz şeyler var, bize olgunluk ve sakinlik düşer diyorlar. bence de öyle olması lazım.
Valla 20 yıl önce 85 yaşında vefat etmiş babamın babannesini ve kendi babannemi anlatacaktım ama konu epey uzayacak, bir seferlik destan yazmayayım diye kestiydim. :confused: Onlar da yaşlıydı, okuma yazmaları bile yoktu, çocuk yaşta evlendirilmişler, bir piremses de asla değillerdi ama küçücük bir hediye karşısında bile nasıl utangaç bir mutluluk gösterirlerdi, biliyorum. Hiç yaşlı insan görmedik sanki.

İnsanlar tuhaf
Hediyeye verilen tepki tuhaf
Böyle böyle ince dusunen naif insanları bitirecekler iste.
Etraf tahammulsuz kaba ınsanlarla dolacak git gide.
Sonra da herkes suttekı ak kasıkmıs gıbı 'bu da cok degıstı' diyecekler.
Cunku naif ınsanlar delı ve dupdururken degısıyorlar. Kadır kıymet bilmezler sucsuz.

Bı de isterseler yuz yasında olsunlar, kabalık kabalıktır. Hosgorulmemelı. Yaslılıga sıgınıp tepeye cıkıyorlar.

Valla 20 yıl önce 85 yaşında vefat etmiş babamın babannesini ve kendi babannemi anlatacaktım ama konu epey uzayacak, bir seferlik destan yazmayayım diye kestiydim. :confused: Onlar da yaşlıydı, okuma yazmaları bile yoktu, çocuk yaşta evlendirilmişler, bir piremses de asla değillerdi ama küçücük bir hediye karşısında bile nasıl utangaç bir mutluluk gösterirlerdi, biliyorum. Hiç yaşlı insan görmedik sanki.

yaniiii onların örnek olması lazım zaten :)

Sanki sevinmekten çok mahçup oluyor gibi...Hiç duymadım eskiden böyle değişik bir hediyeleşme adabı olduğunu.
Aslında mahçupta oluyor alışmamış neticede ama yüzünün halini görseniz halden hale giriyor. Kızları olarak biz biliyoruz ki kızdığımız bir durum. Kardeşimin eşi garipsemiş ilk zamanlar hemen dile getirmişti. Bizde kız kardeşimle beraber açıklamış. Ona özel olmadığını annemin yapısının böyle olduğunu açıkladık ama buna rağmen dikkat et bak üzülüyor diyor zorla teşekkür ettiriyoruz.
Belki bizim yaşadığımız yerlerde böyleydi. Egeliyim ben. Birisi hediye getirdiğinde eve kapıdan girince kanepe yanına yada ayakkabılığa bırakırdı. Merak ederdik götürecek mi bizim diye giderken onu almazsa bizimdir alırsa kendi torbasıymış derdik. Bazen dayanamaz bunu unuttunuz derdik o sizin der mahçup şekilde giderdi misafirler. Yanında açıp yüz ifadesinin okunmasından hoşlanmazdı bizimkiler. Annem hala bırakır gider eline vermez hediyesini gittiği kişinin.

Ben hediyemi vereyim de gerisi nedense umurumda olmaz
Tabi muameleye göre hediye alirim, kendi bütcemi de zorlamam
Ki ben hediye almiyorum kiz kv ve kp e
Gecen görümcemin dogumgününe cicek götürdük mesela bitti gitti

Aslında mahçupta oluyor alışmamış neticede ama yüzünün halini görseniz halden hale giriyor. Kızları olarak biz biliyoruz ki kızdığımız bir durum. Kardeşimin eşi garipsemiş ilk zamanlar hemen dile getirmişti. Bizde kız kardeşimle beraber açıklamış. Ona özel olmadığını annemin yapısının böyle olduğunu açıkladık ama buna rağmen dikkat et bak üzülüyor diyor zorla teşekkür ettiriyoruz.
Belki bizim yaşadığımız yerlerde böyleydi. Egeliyim ben. Birisi hediye getirdiğinde eve kapıdan girince kanepe yanına yada ayakkabılığa bırakırdı. Merak ederdik götürecek mi bizim diye giderken onu almazsa bizimdir alırsa kendi torbasıymış derdik. Bazen dayanamaz bunu unuttunuz derdik o sizin der mahçup şekilde giderdi misafirler. Yanında açıp yüz ifadesinin okunmasından hoşlanmazdı bizimkiler. Annem hala bırakır gider eline vermez hediyesini gittiği kişinin.
Hoş incellikler. :) Çok mütavazilermiş, güzel insanlar, ama konunu sahibinin Kv değişik. :rolleyes:

3 gündür kıyafetler odanın ortasında nasıl duruyor neden duruyor o ev hiç toplanmıyor mu ki oradan kaldırmamışlar ayrıca neden kirlilerini siz toplayıp makineye atıyorsunuz onların eli tutmuyor mu? Herhalde görümcenizin fikrini de alacaklar nasıl diye beğenirse giyecekler yok olmamış derlerse değiştirecekler eşiniz düşünmüş almış çok bozuldıysanız almazsınız bir daha yani annemde bazen bana sorar yani nasıl olmuş ya diye pek içine sinmezse ben kötü duruyor dersem değiştirir belki tarzlarına uygun değildir değiştirirler olabilir yani çok takılmayın
odanin ortasinda degil odada valizleri var onun uzerine koydular orda duruyor
ben aldigim gun begenmediyseniz gidip degiselim dedim yani ben baska rengini istiyorum dese alinacak bi insan degilim

Ya eski insanlar biraz farkli olabiliyor. Annemin babasi sadece büyük oğlunu okutmuş, annem derecelik öğrenciymis ama kiz kismi okur mu mantigindan almiş okuldan 16 sinda evlendirmiş. Simdi annem kizmiyor, o zaman öyleydi. Bazen tek cocuğa bağli olmayi seviyor yaşlilar. Mesela annemi avm ye götürürüm yenek yiyelim sinema yapalim filan derim zar zor ikna olur. Ayda yilda bir gitsek bile evde yesek cok para baban gelir hadi gidek der durur. Degiştiremem onun yapisi öyle. Size değer veriyorsa dedikodu yapmiyorsa hediye filan çok takilmayin derim. Anneme en pahali mantoyu alsam giymez ama istediği yerdeki ucuz ayakkabiya mutlu olur.

Insanlar tuhaf gerçketen ama birde görgüyle alakali şeyler bunlar. Mesela biz esimin ailesine giderken annesine,babasına, ve kardeşlerine hepsine ayri ayri hediye aldik paketli vs. Gidince verdik ay hicbiri açıp bakmadı ben şok oldum insan nezaketen açar bakar teşekkürler eder. Aldilar biraz oralarda durdu sonra odalarina götürdüler. Ya gencecik çocuklar bile aynıydı. Görgü yoksa böyle oluyor bence, beğen beğenme ac bak teşekkür et.

ben tepkilerinde kötü birsey görmedim.
daha cok sanki siz ne gerek var gibisinden esinizin ailesine hediye almasindan hoslanmamis gibisiniz geldi bana ..

aldigi hediyeler nekadar dir ki cocugunuzun riskina dokunsun? ki o insanlar esinizi dogurmasaydi onunla evlenemez ve suan ki cocugunuz olmayacakti.

esiniz ve ailesi kraliyet ailelerinden degil ve tipik normal insanlar ise ayyy tsk ederim cinimm gibisinden bir tepki gelmese de olur. hem daha samimi. etrafda birbirine yapmacil bir sekilde samimi davranan insanlar dolmus zaten.
yapmacik bir tsk almaktansa böyle yapmalari daha iyi.

ki ogullari almis.. yabanci almamis. napsaydilar yani?
belki hediye beklentileri bile olmamistir ailesinin.

Ben olsam hic uzerime alinmam. Ogullari almis o kizarsin kulaklarina kadar ayol siz dert etmeyin ;)

Back
X