İnsanlar ne cabuk unutuyor..

O işler şöyle oluyor ya geçmişten biri oluyor zaten unutamadığı. Başkalarıyla gönül eğlendirmeye devam ediyor. Ya da hayatında biri varken aklı başkalarına kayıyor. Ayrılıncada hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor. Yani her iki ihtimalde de sevmiyor zaten. Tecrübeyle sabittir:KK51:

Aslinda insanligin en buyuk problemi unutmaktir siz unutmak istemediginiz icin unutmuyorsunuz birini unutmanin en kolay yolu nefret etmektir guzel seylerini hak etmedi gibi konumlandirip keske hic tanimasaymisima kadsr vardirin... ben bu konuda cok basariliyimdir yeter ki isteyeyim :)))
Nefret etmem icin o kadar cok sebep var ki.

O işler şöyle oluyor ya geçmişten biri oluyor zaten unutamadığı. Başkalarıyla gönül eğlendirmeye devam ediyor. Ya da hayatında biri varken aklı başkalarına kayıyor. Ayrılıncada hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor. Yani her iki ihtimalde de sevmiyor zaten. Tecrübeyle sabittir:KK51:
Iste bu da karaktersizlik oluyor ama dimi . Allah bundan sonra iyi insanlarla karsilastirsin

Aa bi de bu adamın bir ben değilmisim ki sonradan og
Vardir tabi allahimin bir bildigi.. sadece allah onu bana bir kere muhtac etsin inan cok istiyorum bunu. Belki ilerde pisman olacam bun dedigim icin ama. Icim baska turlu sogumuyor
Bunu bende diyordum ama evlendi ıyiki bana muhtaç olmadı asla evli biriyle ilgim olmadı olmaz ama egoma yenik düşebilirdim.
Siz sadece unutup mutlu olun.Kimse yok sayılmaya tahammül edemez:KK66:

Ben kolay unutabilen biriyim. İlk ayrıldığımda aşırı derecede büyük acı çekiyorum. Yani bir hafta ciddi anlamda mahfoluyorum. Ama diğer kızlar gibi çok ağlamam mesela ara ara agliyorum hiç duygusal biri de değilim. Sadece çok durgun oluyorum neden neden diye kafayı yiyorum. Bir hafta geçtikten sonra biraz sakinleşip kabullenmeye başlıyorum ama aşk acım geçmiyor. bir ay sonra tamamen içimde hiç birşey kalmıyor.
Ben cevabı vereyim sana nasıl oluyor biliyor musun? Bir insanı unutmam için o kişiden hiçbir şekilde umudum kalmaması, beni gerçekten sevmediğini görmem ve gerçek yüzünü görüp nefret etmem gerekiyor. Ve bunları gördüğüm zaman mantığım otomatikman devreye giriyor .
Ama bunu bilmeme rağmen son ilişkim bana çok dokundu. Çünkü bugüne kadar en güvendiğim insandı. Asla benden ayrılmaz gözüyle bakıyordum. Tam bir ay önce ayrıldık hemen hemen. Ayrıldıktan sonra kendi kendime dedim ki bir ay sonra aklımda hiç birşey kalmayacak. Su an hep kalcakmis gibi geliyor ama bir ay sonra öyle gelmiyicek. Bu yüzden birde kendime geri sayim sayacı yaptım bir aylik. Dedim ki bir ay sonra yine mutlu olucam. ve o pişman olacak.
Bekledim bekledim sakinlestim. Sayaca da hep baktım 25 kaldı 15 kaldı derken bazen bakmamaya başladım. Ve gerçekten arada aklıma gelse de genel olarak mutluydum. Hatta dediğim gibi 10 gün kala pişman da oldu. Ortak arkadaşımiza nolur bizi barıştır vs dedi. Ama umrumda olmadı ve isime yaradı içim soğudu sevindim pişman olmasına . Biliyorum ki eskisi gibi olmayacak o yüzden takmıyorum artık. Sana 10 tane örnek verebilirim eski ilişkilerimden, özelden de yazabilirim. Ama en önemli şey mantığını devreye sokmak. Başka biriyle olduğunu gördüğünde seni sevmediğini de görmen gerekiyor. O geri dönse de onunla olmiycagini bilmen gerekiyor. Ki bu böyledir olmaz biten biriyle. Bunlar ne kadar zor olsa da mantiginla düşündüğünde zamanla mantığın öne geçiyor

Sadece ve sadece zamanla... Eğer unutmak istediğiniz kişiyi çok seviyorsanız tam unutmuyorsunuz sadece yokluğuna alışıyorsunuz ... O kadar da çok.sevmiyorsanız zamanla tamamen unutursunuz .. Kısaca unutmanın bi ilacı yada yöntemi yok

Sen sevgine sadik kalmissin. Inşallah sende bir an önce unutursun. Sosyal olmaya calis kendini eve kapatma. Bende yasadim yalniz kaldikca aklindan cikaramazsin. Unutmak kolay degil elbette yaşanmisliklar var bunlari unutmak icin hafiza kaybi yasamasi lazim insanin.

Sabret geciyor ve sonunda bunun icin mi üzüldüm diyorsun. Dilerimki Sevgini hak edecek insani bulursun ...

Mutlu onu da mutlu ediyor sevmesr niye evlensin. Ama insanin vicdani hic mi sizlamaz. O mutlu ben de olmaliyim diyorum. Nasil yapacam bunu bilmiyorum ne yapmam lazim

sevmeden evlenen o kadar çok kişi var ki..
evlilik sevgi gerekçesi değildir. başka bir sürü faktör giriyor araya.
öyle düşünme yani.

Sen sevgine sadik kalmissin. Inşallah sende bir an önce unutursun. Sosyal olmaya calis kendini eve kapatma. Bende yasadim yalniz kaldikca aklindan cikaramazsin. Unutmak kolay degil elbette yaşanmisliklar var bunlari unutmak icin hafiza kaybi yasamasi lazim insanin.

Sabret geciyor ve sonunda bunun icin mi üzüldüm diyorsun. Dilerimki Sevgini hak edecek insani bulursun ...
Kpss ye hazirlaniyorum butun gun evde ders calisiyorum. Dusundukce dusunuyorum iste.

Aynen oyle oldu. Evlendi bile. Ama ben unutamiyorum. O mutlu. Ama ben olamiyorum neden. Nasil unutluyor allah icin bana da soyleyin
Unutmuyacaksın..unutulmuyor cünkü....kabullenceksin ki sende önüne bakıcaksin ve görüceksin ilerde insalah amaaann iyiki o olmamiş simdi daha mutluyum diyeceksin

Eski sevgilimizi neden mi unutamiyoruz? Unutmak istemiyoruz da ondan. Zaman falan hikaye. Istek ve kararlik yoksa, zamanin da hicbir etkisi yok.

Unutmayi basarmanin anahtari, o guzelim mantigimiz. Kalbi devre disi birakip mantigi devreye sokun da neler oldugunu gorun. Iliskinin neden bittigi uzerine yogunlasin. Tum cirkinlikleri su ustune cikartin ve mantiginizin tepkisine bakin. Bu tepkileri iyi degerlendirdiginizde de unutabilmenin ne demek oldugunu goreceksiniz.

Ayrica, eski sevgiliyle zaman kaybedip gelecek olanin zamanindan calmak niye? :dondurma:

Son düzenleme:
Herkesin yaşadığı duygunun yoğunluğu, sevginin büyüklüğü ve derinliği ve yasadigi iliski ayni degil.. Kimisi gecmise cok bagli, kimisi sadece anı yasiyor.. O nedenle bunun bi formülü yok..

Back
X