Dün gece verdim. Dün gecden beri hiç tıkanmadı saat 7:30 da uyudu,sıcak banyo yaptırdım. O da iyi gelmiş olmalı daha bu saate kadar burun akıntısı olmadı tıkanma da olmadı. Sadece çksürük var birazAtesi varsa cok halsizse ilac verilmeli bebeklere.
ilac icmeden duzelsin bagisikligi guclensin diye bisey malesef soz konusu degil.
Ilactan kastim anyibiyotik degil, agri kesici vs.
Bu kadar zorlanan aglayan bebege en azindan calpol verilir ki tahat uyusun.
Bende cold mix var üzerine damlatılıyor. Ama peteğin üzerinde sulu bir kap astım içine de damlatılabilir mantıklı :) teşekkürler.Ben o durumlarda yakasına biraz okaliptüs yağı damlatiyordum fayda ediyordu ya da petek üstüne kap koyup kabın içine damlatiyordum ferahlatiyor
Bende cold mix var üzerine damlatılıyor. Ama peteğin üzerinde sulu bir kap astım içine de damlatılabilir mantıklı :) teşekkürler.
Yalnız bu tamamen tıkalı burunda kulaklara zarar verebiliyor, kullanım kılavuzunda da yazıyor zaten. Ben okumadan yapmıştım, tek taraf tamamen kapalıydı, su geçemeyince kulağıma baskı yaptı. Sonuç:3 gün tıkalı kulaklar. Hafif açık ama mukus dolu olursa sıvı geçişi rahat olup zarar vermiyor.Peki ne kadar sure Acik kaliyo? Birde once cesaret edip kendime yapmaliyimki cocuga oyle deneyim
Benim kiz cok kulak iltihabi oldugu icin.. acaba dedim bu sekilde acilsa nasil olur. Malum tikandigi icin zaten iltihap oluyo. Spreyliyorum bakalim nereye kadar goturecek bizi.. gene antibiyotik aliyoruz: (Yalnız bu tamamen tıkalı burunda kulaklara zarar verebiliyor, kullanım kılavuzunda da yazıyor zaten. Ben okumadan yapmıştım, tek taraf tamamen kapalıydı, su geçemeyince kulağıma baskı yaptı. Sonuç:3 gün tıkalı kulaklar. Hafif açık ama mukus dolu olursa sıvı geçişi rahat olup zarar vermiyor.
Eczaneden mı alıyorsunuz onu?Bizler içinde iyi oluyor okaliptüs yağı :)
Burun aspiratorü pek kullanmıyorum ama şimdi akıntısı olduğundan çekiyorum. Ama bugün daha iyi,dün baya sıcak bir banyo yaptırdım bütün gece rahat uyudu. Şimdi azaldı burun akıntısı pek yok ama balgamı var. O da zamanla geçer :)Burun aspiratorlerine inanılmaz karşıyım. Yapıyorsunuz , kısa bir süre sonra tekrar doluyor . Gerek yok.
Sıcak duş aldırın burnu akıyor zaten. Dikkat edin bu tur aparatlar kullandıkça mukusu dahası çok arttırıyor.
Çocukta bir süre sonra rahatsız oluyor. Ekleniyor burnunu.
Elinizi ıslatın , burnunu nazikçe ovup akitabilirsiniz.
Büyükler gogse gazete koyuyorlar. Zeytinyağı sürüyorlar. Hepsini denedim gerçekten çok ise yarıyor. Z.yağı sürüp sıcak havlu koyuyordum bende.
..
Hasta olupta evime gelen, hasta olupta beni davet eden herkese çok kızıyorum bende.
Tamam bağışıklık kazansın çocuk. Mikroplu ortamlardan uzak tutmak iyi değil. Okul çağında perişan oluyor çocuklar ama böyle göz göre göre de olmasın değil mi ?
8 aylık olmuş artık, öksürük için keçi boynuzu pekmezi verebilirsiniz. Organik bildiğiniz marka yoksa mesaj atabilirim özelden.Dün gece verdim. Dün gecden beri hiç tıkanmadı saat 7:30 da uyudu,sıcak banyo yaptırdım. O da iyi gelmiş olmalı daha bu saate kadar burun akıntısı olmadı tıkanma da olmadı. Sadece çksürük var biraz
Eczaneden mı alıyorsunuz onu?
Damla değil,burun spreyli benim söylediğim.Ondamlayı bilmiyorum ama naneli bir damla var cold mix diye,üzerine damlatınca burnu açık tutuyor ama öncesinde tabi temizlemek lazım.
Çok şükür düzeldi gibi :)
benim gittigim doktorlar otri bebeyi bile zorunda kalmadikca onermiyor. daha cok tikanikliga hatta kanamalara yol acabilirmis. tabii her dr farkli. gecmis olsun bidaha da gelmesin.Nasıl hiçbir doktor önermiyor? Biçok doktor öneriyor :) ben doktor tavsiyesiyle o şekilde temizliyorum. Basıncı birşey yapmıyor. Doğduğundan beri bebeğimin burnu o şekilde temizleniyor.
O kadar ilaç dediğiniz neler? Ben hiç ilaç kullanmadım bi çay kaşığı ağrı kesici verdim.
Odaya tuzlu su,soğan ve havlu bulundurdum onlar da iyi geldi sanrım. Çok şükğr toparlandı şuan iyi görünüyor gece de çok rahat uyudu.
Bir de oğlumun doktoru ,bu gibi durumlarda ara ara buzdolabı kapağını açıp oradan hava almasını sağla demişti oda çok fayda etti yeni aklıma geldi :)
Aa bunu ilk kez duyuyorum , neden acaba ?
Aa çok ilginç :) denerim bidaha olursa. Şimdi de kulağını çekiştiriyor sanrım kulağı ağrıyor. Yarın doktora götürücemBir de oğlumun doktoru ,bu gibi durumlarda ara ara buzdolabı kapağını açıp oradan hava almasını sağla demişti oda çok fayda etti yeni aklıma geldi :)
Hava makinaniz varsa icine tek tup ventolin koyun . Odasina hava verin. Nefesi hemen acilirdüşüncesiz insanlardan o kadar gına geldi ki.
Geçen gün arkadaşım aradı,yanına çağırdı. Uzun zamandır görmemiştim tamam gelirm dedim ve kızımla birlikte gittik. Kendisinin de 3 yaşında bir kızı var. Oraya gittiğimde biraz oturduktan sonra kızının nefes alamayıp baya kötü bir şekilde öksürdüğünü fark ettim. İlaç filan içirdi.
Ben o sırada hasta olduğunu söyleseydin keşke gelmezdim,kızıma bulaşır dedim.
Normalde gripten korkmam ama bu durumlarda benim kızım öksürüyorsa yada burnu bile akıyorsa çocuğu ile gelmek isteyeni uyarıyorum,gelmek istiyorsa bile bile gelsin diye. Sonuçta benim kızım daha 8 aylık bir bebek. Sonuç olarak kızıma geçti ve dün gece berbat bir gece geçirdik. Resmen ayakta gezdirdim uyusun diye. Sabaha kadar ağladı burnu tıkanıyor nefes alamıyor. Serum kullandım sık sık,odaya soğan koydum. Doktora götürmedim çünkü ilaç verilmiyor bundan 2 hafta önce grip atlattı emzirerek geçer dedi doktor.
Onun dışında evde doğal ne varsa yapmaya çalışıyorum ama burnunu açabilmek için yapabileceğim başka neler var bilgisi olan yazarsa çok memnun olurum.
Ventolin mi? Şaka mı bu onun içinde kortizon var çok ağır bir ilaç ve sanki çok basit bir şey gibi önermeyin bunu. Ventolin kullanımı en basit yan etkisi aşırı kilo. Kortizon dan dolayı.Hava makinaniz varsa icine tek tup ventolin koyun . Odasina hava verin. Nefesi hemen acilir
Iki oglum var . Bir sise antibiyotik almadan büyüdüler. Doktorlari prof tu. Sadece ventolin havasi aldilar. Fiziklerinin maasallahı var.Ventolin mi? Şaka mı bu onun içinde kortizon var çok ağır bir ilaç ve sanki çok basit bir şey gibi önermeyin bunu. Ventolin kullanımı en basit yan etkisi aşırı kilo. Kortizon dan dolayı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?