Hmm bunu bilmiyordum hiç kullanmadım zaten şimdiye kadar. Çok iyi değil diyorlar kimisi de yazıyor.Kabızlık için de fitil var,ateş düşürücü fitilde var ikisi farklı.
Yani duruma göre değişir. Anne sütü olan bebeklerde 10 güne kadar normal deniyor kaka yapmaması. Ama kabızlığın sonu da lavmana kadar gider,lavman yapilacak raddeye gelmeden kullanilabilir diye düşünüyorum.Hmm bunu bilmiyordum hiç kullanmadım zaten şimdiye kadar. Çok iyi değil diyorlar kimisi de yazıyor.
Ben sprey olarak kullaniyorum. Bu yonteme alismam aylarimi alabilirYa en sağlıklısı serum fizyolojik. Ben doğduğundan beri kullanıyorum öksürüğünü bile kesiyor.
Öyle bir sıkıntınız varsa sorun yaşayabilirsiniz. Burun spreylerinin içinde de tuzlu suyla benzer bir solüsyon bulunuyor. şırınga veya burun spreyi şişesiyle kullanıp dışarı doğru nefes verirseniz o şekilde de burnunuzu açabilirsiniz ihtiyacınız olduğunda.Panik ysparim diye dysunuyorum
Sürekli burnunu temizlemeye çalışın geçmiş olsunEvet koydum peteğin üzerine,birde geniş bir kapta tuz ve su koydum o da iyi geliyormuş diye okudum. Ama baya kötü pek bişey fatda etmesi
Geçen gün aynısı bizimde basımiza geldi. Ailecek hastalarmis. Cocuk atesler icinde yaniyordu. Esim ve ben hastayiz simdi. Esim de sordu gitmeden. Hastalar mi sor diye. Sordum bir sey demedi. Gidince ogrendik. Insallah cabucak iyilesir yavru kuş.düşüncesiz insanlardan o kadar gına geldi ki.
Geçen gün arkadaşım aradı,yanına çağırdı. Uzun zamandır görmemiştim tamam gelirm dedim ve kızımla birlikte gittik. Kendisinin de 3 yaşında bir kızı var. Oraya gittiğimde biraz oturduktan sonra kızının nefes alamayıp baya kötü bir şekilde öksürdüğünü fark ettim. İlaç filan içirdi.
Ben o sırada hasta olduğunu söyleseydin keşke gelmezdim,kızıma bulaşır dedim.
Normalde gripten korkmam ama bu durumlarda benim kızım öksürüyorsa yada burnu bile akıyorsa çocuğu ile gelmek isteyeni uyarıyorum,gelmek istiyorsa bile bile gelsin diye. Sonuçta benim kızım daha 8 aylık bir bebek. Sonuç olarak kızıma geçti ve dün gece berbat bir gece geçirdik. Resmen ayakta gezdirdim uyusun diye. Sabaha kadar ağladı burnu tıkanıyor nefes alamıyor. Serum kullandım sık sık,odaya soğan koydum. Doktora götürmedim çünkü ilaç verilmiyor bundan 2 hafta önce grip atlattı emzirerek geçer dedi doktor.
Onun dışında evde doğal ne varsa yapmaya çalışıyorum ama burnunu açabilmek için yapabileceğim başka neler var bilgisi olan yazarsa çok memnun olurum.
Merhaba. Genzi yakmadigindan emin misiniz acaba? Ben bebeğimin burnunu bu şekilde açmak istedim ama genzi yanar diye önce kendimde denedim. Küçük bir siringayi burnuma bir taraftan hızla sıktım. Diğer taraftan su cikip cikmadigini o an anlayamadim acıdan ama burun kokumden saç bitimine kadar sanki bir şiş soktular bana. Hatirlamiyorum böyle acı. Lavaboya eğilip yaptim, pozisyonla ilgili bir durum mu acaba? Siz nasıl denemistiniz?Burnum tıkanır tıkanmaz yapıcam. Bununla sıkılanSu genzi yakmıyor arkadaşlar inanılmaz rahatlatoyor
Evet, siz genzinize göndermisiniz büyük ihtimal, ben bebği acile görürdüğümde ordaki hemşireaçtı bu şekil ve çokkkk rahatladı bebek. Ağlamasıda geniz yanmasına değilde burnuna yabnacı cism sokulmasıyla ilgili oldupu aşikardıMerhaba. Genzi yakmadigindan emin misiniz acaba? Ben bebeğimin burnunu bu şekilde açmak istedim ama genzi yanar diye önce kendimde denedim. Küçük bir siringayi burnuma bir taraftan hızla sıktım. Diğer taraftan su cikip cikmadigini o an anlayamadim acıdan ama burun kokumden saç bitimine kadar sanki bir şiş soktular bana. Hatirlamiyorum böyle acı. Lavaboya eğilip yaptim, pozisyonla ilgili bir durum mu acaba? Siz nasıl denemistiniz?
O kadar kötü değil ya,o yapamadığında ben masajla bi şekilde yaptırdım.Yani duruma göre değişir. Anne sütü olan bebeklerde 10 güne kadar normal deniyor kaka yapmaması. Ama kabızlığın sonu da lavmana kadar gider,lavman yapilacak raddeye gelmeden kullanilabilir diye düşünüyorum.
Evet bu akşam sıcacık bir banyo yaptırdım arkasından ağrı kesici verdim. Cold mix serum fizyolojik filan kullandım inşallah daha rahat uyur.Bir de ağrı kesici şurup ver mutlaka. Doktor bana "ateşi olmasa da ağrısı olur ver rahat uyusun" derdi..
Ya düşüncesizlik tamamen. Kızı berbat bir haldeyken bana da verdiği cevap o kadar kötü değil diye çağırdım dedi. Ki ben asla bir araya getirmemeye çalışıyorum çocuklarla eğer hastaysa. Her neyse olan oldu artık. Yarın eğer bu gece de uyuyamazsa götürücem mutlaka.Ben de nefret ederim böyle insanlardan. Bekle işte günler çuvala mı girdi?
Oğlum hastayken gitmem bir yere mesela..
Yattığı odaya kaynar suyun içine bir çay kaşığı vicks koy onun buharı rahatlatır.
Ben bağışıklık için suda çözünür propolis damla kullanıyorum. Ama seninki daha 8 aylık. Doktora sorman lazım. Gerçekten çok iyi bir şey..
Serum fizyolojik yapıyormuşsun zaten. Başka yöntem de kalmadı pek. Çok tıkanırsa doktora götür. Belki buhar vermek gerekir..
Bütün gripler evdeki yöntemlerle geçmiyor..
Ay Allahım o daha betermiş hem soruyosunuz.Geçen gün aynısı bizimde basımiza geldi. Ailecek hastalarmis. Cocuk atesler icinde yaniyordu. Esim ve ben hastayiz simdi. Esim de sordu gitmeden. Hastalar mi sor diye. Sordum bir sey demedi. Gidince ogrendik. Insallah cabucak iyilesir yavru kuş.
Çok teşekkür ederim,inşallah daha iyi olurSürekli burnunu temizlemeye çalışın geçmiş olsun
Tabi ki :)Buarada bu burun temizligini yaparsaniz uyuyacaksaniz 2 sonra uyuyabilirmisiniz
3 günden fazla üst üste burun damlası spreyi kullanılmaz bağımlılık değil geniz eti yapar.Benim kiz 1 yasinda ve simdiye kadar 4 defa iltihap gecirdi. Dusun neler cekiyorum.
Burnuna tuzlu su spreyi kullan. Onlarda iki cesit oluyo.. deniz tuzu olanlari fazla kullanabiliyosun.. ama bi diger cesit var onu sadece 7 gun kullanabiliyosun( bagimlilik yapiyor)
Burnuna sprey baska birsey kullanmiyorum ben.
Haricinde ates ve agri kesici olarak fitil kullanabilirsin, ozellikle yatmadan kullanki cocukta sende rahat et
Iki cesiti var bunun.. otrivin tarzi evet 7 gun en fazla.. tuzlu su sinirsiz3 günden fazla üst üste burun damlası spreyi kullanılmaz bağımlılık değil geniz eti yapar.
Ya düşüncesizlik tamamen. Kızı berbat bir haldeyken bana da verdiği cevap o kadar kötü değil diye çağırdım dedi. Ki ben asla bir araya getirmemeye çalışıyorum çocuklarla eğer hastaysa. Her neyse olan oldu artık. Yarın eğer bu gece de uyuyamazsa götürücem mutlaka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?