- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
Burun aspiratörü bende bi ara kullandım ama çocuk doktoru önermedi. Oradaki mukozayı da çekip tahriş edebilirsiniz fark etmeden, burun için şişlik olabilir sadece serum fizyolojik damlatın dedi. Aspiratör önerilmiyor fazla.Buhar makinem yok ama nemlendirmek için bir makinem var onu açtım. Bende sıktıktan 5 dk sonra otei bebeyle öekiyorum. Ama artık burnuna dokundurtmak istemiyo çok ağlıyo.
Doktoruma danışsam anında peditus ver 1 hafta der o yüzden artık bişey danışmıyorum. Yeni bir doktor bulmam gerekiyor ama bir türlü iyi bir soktor bulamadım.
Son hasta olduğunda ilaçsız geçirdik. Şimdi diğerinden daha ağır geçiriyoe ama. Ağrı kesici verebilirim akşam.
Onun aleti var.Bunun videosunu gordum ama asla deneyemedim cesaretim yok.. korkunc geliyo
merhaba jameya,Bende bundan 2 ay önce keşfettim serum poşetleri :) diğerine dünya para verdim şimdiye kadar. Bu şekilde hem daha tasarrüflü oluyor hemde daha uzun gidiyor. Zaten sık sık kullanıyoruz. Teşekkür ederim yine de düşünüp bilgilendirdiğiniz için
Viral enfeksiyon ise ağrı kesici/ateş düşürücü verilir böylece bebek hastalığı daha rahat atlattır.Burun için 5 gün kullanılan pediatrik spreylerden almalısınız fakat eczacıya veya dr önce bir danışın.Tuzlu su serumlarıda iyi geliyor fakat onlar daha çok bakım amaçlı hastalanma durumunda pek faydası olmaz.Ben alerjili ve sinuzitli biri olarak hastalık nülsettipğinde önce 5 gün burun spreyi(bağımlılık yapan) ile burnu iyice açıyorum sonrasında tuzlu suyla devameuorum.Bol bol emzirmelisiniz birde.1-2 güne kötüleşme olursa dr gidip muayene ettirirsiniz.Evet koydum peteğin üzerine,birde geniş bir kapta tuz ve su koydum o da iyi geliyormuş diye okudum. Ama baya kötü pek bişey fatda etmesi
Tüküremedikleri için öyle,bebekler balgamı kusarak ve dışkıyla atıyor.merhaba jameya,
öncelikle geçmiş olsun
kızlar tavsiyede bulunmuş zaten ama ben başka bir şey söyleyeceğim
hazır deniz suyu çözeltileri çok sağlıklı olmadığından biz de serum kullandık
ancak serumları da çok ve sık kullanmanın zararlarını duydum, yanlış hatırlamıyorsam polip yapabilirmiş. ama net hatırlamıyorum
benim dikkatimi çeken şeyse, serum burnu açmasına rağmen sanki çocukların boğazında balgam yapıyor gibi geldi
serumu kullanınca sanki o balgam artıyorTüküremedikleri için öyle,bebekler balgamı kusarak ve dışkıyla atıyor.
Korkulacak bir şey yok fakat yaptırmaz.Ben büyük kızıma çok uğraşmıştım sonuç sıfır.Sinirlenip çocuğu da yıpratmaya değmez.Sterimar deniz suyu spreyi sıkın bol bol burundanfışkırana kadar aynı işi görür.Benim alerjik rinitim var ve kışın burnum hep kapalı ve sinuzitliyim ordan biliyorum.Tuzlu suyu avucunuza döküp burnunuza çekip ağızdan tükürünce de oluyor ,en kolay yöntem bu aslında.Bunun videosunu gordum ama asla deneyemedim cesaretim yok.. korkunc geliyo
Viral enfeksiyon ise ağrı kesici/ateş düşürücü verilir böylece bebek hastalığı daha rahat atlattır.Burun için 5 gün kullanılan pediatrik spreylerden almalısınız fakat eczacıya veya dr önce bir danışın.Tuzlu su serumlarıda iyi geliyor fakat onlar daha çok bakım amaçlı hastalanma durumunda pek faydası olmaz.Ben alerjili ve sinuzitli biri olarak hastalık nülsettipğinde önce 5 gün burun spreyi(bağımlılık yapan) ile burnu iyice açıyorum sonrasında tuzlu suyla devameuorum.Bol bol emzirmelisiniz birde.1-2 güne kötüleşme olursa dr gidip muayene ettirirsiniz.
İnsanlar bi tuhaf :) alınıcak mutlaka birşey bulurlar ama onlar minicik korumak isteriz tabi ki. Bana göre hasta biri varsa kesinlikle bebekleri o ortama sokmamak gerekiyor.Odayı nemlendirmek ise yarıyor.
Okyanus suyu da .
Inan aynısı benim başına geldi.
Babamın eşinden olan ufak kardeşim hastaymış. Üvey anne olarak tanımlanan kadın gittiğimizde oğlumu teyzesin8n kucağına vermek istedi.
Bende hastaysa bulasiciysa vermym dedim diyekardesimi kaptığı gibi evine indi tamam tamam diyip.
Bunda alınacak ne varsa.
Tabi ki zaten dün kötü olsaydı yine sabah götürücektim. Ama çok şükür düzeldi gibi. Bütün gece rahat uyudu sıcak bir banyo yaptırdım ağrı kesici verdim sabaha kadar uyudu sadece emmeye uyandı. O şekilde zaten bekletmem. 2 gün eğer öyle ağır geçirseydi götürücektim.çocuğun durumu düzelmezse mecburen doktora gidip antibiyotik almanız gerekecek
çocuklarda doktora gitmeyi geciktirmemek gerek, küçük oldukları için zatürreye çevirme riski oluyor
Onu yazıcaktım bnde dün kusarak attı balgamını :)Tüküremedikleri için öyle,bebekler balgamı kusarak ve dışkıyla atıyor.
Merhaba çok teşekkür ederim. Serum evet aynı zamanda balgam çözücü,genelde öksüzüklerde de günde 3 kez yapılması gerekiyor. Balgamı bebekler kusarak atıyor. Başka türlü atamazlar. Serumun 2 saatte kullanılmasında sakınca yoktur.merhaba jameya,
öncelikle geçmiş olsun
kızlar tavsiyede bulunmuş zaten ama ben başka bir şey söyleyeceğim
hazır deniz suyu çözeltileri çok sağlıklı olmadığından biz de serum kullandık
ancak serumları da çok ve sık kullanmanın zararlarını duydum, yanlış hatırlamıyorsam polip yapabilirmiş. ama net hatırlamıyorum
benim dikkatimi çeken şeyse, serum burnu açmasına rağmen sanki çocukların boğazında balgam yapıyor gibi geldi
Ondamlayı bilmiyorum ama naneli bir damla var cold mix diye,üzerine damlatınca burnu açık tutuyor ama öncesinde tabi temizlemek lazım.Burnuna spreyli sıkarken ağzını kapatın bir elinizle,ağzından nefes alamayıp burnundaki spreyli içine çekebilsin diye. Bu şekilde mi yapıyorsunuz bilmiyorum ama doğrusu buymuş. Ben sıkıyordum kızımın burnundan geri akıyordu,doktorumuzdan öyle gördüm ve uyguladım. Çok işe yaradı.
Odasına suyun içine burun açıcı bir damla oluyor,ondan damlatıp koyun. Bir de battaniyesinin üzerine damlatıyorduk biz.
Ihlamur içirirmisiniz bilmiyorum ama benim kızım ıhlamur da içerdi o aylarda,o da iyi gelirdi.
Bir de burnun kuru kalması iyi değilmiş, hasta olmadığı zamanlarda da ben kızımın burnunu günde bikaç defa yıkardım.
allahim okuyunca kulaklarima kadar kizardim bazi yorumlari. lutfen ama lutfen bebeginize otri bebe haricinde birsey kullanmayin. onu da cok sik kullanmayin. bebeginizin burin etini sisirebilirsiniz. birin damarlarini catlatabilirsiniz. digeri ise burna siringayla serum fizyolojik hicbir dr tavsiye etmiyor. okadar basinci buyuk insan kaldiramaz 8 aylik bebek nasil kaldirsin cok daha ciddi sorunlarla karsilasabilirsiniz. ates okursa lutfen dr agoturun. enfeksiyon olabilir.
gereksiz yere fitil ates dusurucu kullanmayin. bizler nasil bagisiklik kazaniyirsak bebekler de bi sure sonra bu tarz ilaclara bagisiklik kazanir ve daha ilerde atesini dusurmekte zorlanirsiniz.
kaya tuzu limon su uclemesini odanizin bir kenarina koyin. sogan ve kaba silu ve havlu da ise yarayacaktir. buhar makinesi edinin ama lutfen her kullanimdan sonra beyaz sirke ile temizleyin. bebeginizin basini yuksek yerde yatacak sekilde ayarlayin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?