İnsanlar neden böyle?

Ben o durumlarda yakasına biraz okaliptüs yağı damlatiyordum fayda ediyordu ya da petek üstüne kap koyup kabın içine damlatiyordum ferahlatiyor

Buhar makinem yok ama nemlendirmek için bir makinem var onu açtım. Bende sıktıktan 5 dk sonra otei bebeyle öekiyorum. Ama artık burnuna dokundurtmak istemiyo çok ağlıyo.
Burun aspiratörü bende bi ara kullandım ama çocuk doktoru önermedi. Oradaki mukozayı da çekip tahriş edebilirsiniz fark etmeden, burun için şişlik olabilir sadece serum fizyolojik damlatın dedi. Aspiratör önerilmiyor fazla.

Atesi varsa cok halsizse ilac verilmeli bebeklere.
ilac icmeden duzelsin bagisikligi guclensin diye bisey malesef soz konusu degil.
Ilactan kastim anyibiyotik degil, agri kesici vs.
Bu kadar zorlanan aglayan bebege en azindan calpol verilir ki tahat uyusun.

allahim okuyunca kulaklarima kadar kizardim bazi yorumlari. lutfen ama lutfen bebeginize otri bebe haricinde birsey kullanmayin. onu da cok sik kullanmayin. bebeginizin burin etini sisirebilirsiniz. birin damarlarini catlatabilirsiniz. digeri ise burna siringayla serum fizyolojik hicbir dr tavsiye etmiyor. okadar basinci buyuk insan kaldiramaz 8 aylik bebek nasil kaldirsin cok daha ciddi sorunlarla karsilasabilirsiniz. ates okursa lutfen dr agoturun. enfeksiyon olabilir.
gereksiz yere fitil ates dusurucu kullanmayin. bizler nasil bagisiklik kazaniyirsak bebekler de bi sure sonra bu tarz ilaclara bagisiklik kazanir ve daha ilerde atesini dusurmekte zorlanirsiniz.
kaya tuzu limon su uclemesini odanizin bir kenarina koyin. sogan ve kaba silu ve havlu da ise yarayacaktir. buhar makinesi edinin ama lutfen her kullanimdan sonra beyaz sirke ile temizleyin. bebeginizin basini yuksek yerde yatacak sekilde ayarlayin .

Burnuna spreyli sıkarken ağzını kapatın bir elinizle,ağzından nefes alamayıp burnundaki spreyli içine çekebilsin diye. Bu şekilde mi yapıyorsunuz bilmiyorum ama doğrusu buymuş. Ben sıkıyordum kızımın burnundan geri akıyordu,doktorumuzdan öyle gördüm ve uyguladım. Çok işe yaradı.
Odasına suyun içine burun açıcı bir damla oluyor,ondan damlatıp koyun. Bir de battaniyesinin üzerine damlatıyorduk biz.
Ihlamur içirirmisiniz bilmiyorum ama benim kızım ıhlamur da içerdi o aylarda,o da iyi gelirdi.
Bir de burnun kuru kalması iyi değilmiş, hasta olmadığı zamanlarda da ben kızımın burnunu günde bikaç defa yıkardım.

Bunun videosunu gordum ama asla deneyemedim cesaretim yok.. korkunc geliyo
Onun aleti var.
Benim bebeklerime bırakın fizyo sıkmayı, peteçeyle bile sildirmediklerinden doktor önerisiyle aldık.
Muhteşem bir şey, her anne edinmeli.
Aseton gibi bir şişe, ucu gayey yuvarlak ve burun içine girmiyor gerek yok, tek sıkmada şişenin yarısı yıkıyor burnu.
160 ml şişe ile bir kere burun temizleseniz bu çocuk nasıl nefes alıyormuş dersiniz.
8 9 parça peçete anca temizliyor akanı.
Şırında ile yapıyorduk ama burun içine zarar verince buna geçtik.

merhaba jameya,
öncelikle geçmiş olsun
kızlar tavsiyede bulunmuş zaten ama ben başka bir şey söyleyeceğim
hazır deniz suyu çözeltileri çok sağlıklı olmadığından biz de serum kullandık
ancak serumları da çok ve sık kullanmanın zararlarını duydum, yanlış hatırlamıyorsam polip yapabilirmiş. ama net hatırlamıyorum
benim dikkatimi çeken şeyse, serum burnu açmasına rağmen sanki çocukların boğazında balgam yapıyor gibi geldi

Evet koydum peteğin üzerine,birde geniş bir kapta tuz ve su koydum o da iyi geliyormuş diye okudum. Ama baya kötü pek bişey fatda etmesi
Viral enfeksiyon ise ağrı kesici/ateş düşürücü verilir böylece bebek hastalığı daha rahat atlattır.Burun için 5 gün kullanılan pediatrik spreylerden almalısınız fakat eczacıya veya dr önce bir danışın.Tuzlu su serumlarıda iyi geliyor fakat onlar daha çok bakım amaçlı hastalanma durumunda pek faydası olmaz.Ben alerjili ve sinuzitli biri olarak hastalık nülsettipğinde önce 5 gün burun spreyi(bağımlılık yapan) ile burnu iyice açıyorum sonrasında tuzlu suyla devameuorum.Bol bol emzirmelisiniz birde.1-2 güne kötüleşme olursa dr gidip muayene ettirirsiniz.

Tüküremedikleri için öyle,bebekler balgamı kusarak ve dışkıyla atıyor.

Bunun videosunu gordum ama asla deneyemedim cesaretim yok.. korkunc geliyo
Korkulacak bir şey yok fakat yaptırmaz.Ben büyük kızıma çok uğraşmıştım sonuç sıfır.Sinirlenip çocuğu da yıpratmaya değmez.Sterimar deniz suyu spreyi sıkın bol bol burundanfışkırana kadar aynı işi görür.Benim alerjik rinitim var ve kışın burnum hep kapalı ve sinuzitliyim ordan biliyorum.Tuzlu suyu avucunuza döküp burnunuza çekip ağızdan tükürünce de oluyor ,en kolay yöntem bu aslında.

çocuğun durumu düzelmezse mecburen doktora gidip antibiyotik almanız gerekecek
çocuklarda doktora gitmeyi geciktirmemek gerek, küçük oldukları için zatürreye çevirme riski oluyor

Odayı nemlendirmek ise yarıyor.
Okyanus suyu da .
Inan aynısı benim başına geldi.
Babamın eşinden olan ufak kardeşim hastaymış. Üvey anne olarak tanımlanan kadın gittiğimizde oğlumu teyzesin8n kucağına vermek istedi.
Bende hastaysa bulasiciysa vermym dedim diyekardesimi kaptığı gibi evine indi tamam tamam diyip.
Bunda alınacak ne varsa.

Çok geçmiş olsun size de.. serum kullandık sprey,cold mix ve bol bol emzirdim. Çok şükğr dün sıcak bir banyo yaptırdım ağrı kesici verdim sabaha kadar rahat uyudu. Şimdi görüntüde hiçbirşeyi kalmamış gibi

İnsanlar bi tuhaf :) alınıcak mutlaka birşey bulurlar ama onlar minicik korumak isteriz tabi ki. Bana göre hasta biri varsa kesinlikle bebekleri o ortama sokmamak gerekiyor.

çocuğun durumu düzelmezse mecburen doktora gidip antibiyotik almanız gerekecek
çocuklarda doktora gitmeyi geciktirmemek gerek, küçük oldukları için zatürreye çevirme riski oluyor
Tabi ki zaten dün kötü olsaydı yine sabah götürücektim. Ama çok şükür düzeldi gibi. Bütün gece rahat uyudu sıcak bir banyo yaptırdım ağrı kesici verdim sabaha kadar uyudu sadece emmeye uyandı. O şekilde zaten bekletmem. 2 gün eğer öyle ağır geçirseydi götürücektim.

Merhaba çok teşekkür ederim. Serum evet aynı zamanda balgam çözücü,genelde öksüzüklerde de günde 3 kez yapılması gerekiyor. Balgamı bebekler kusarak atıyor. Başka türlü atamazlar. Serumun 2 saatte kullanılmasında sakınca yoktur.

Ondamlayı bilmiyorum ama naneli bir damla var cold mix diye,üzerine damlatınca burnu açık tutuyor ama öncesinde tabi temizlemek lazım.
Çok şükür düzeldi gibi :)

Nasıl hiçbir doktor önermiyor? Biçok doktor öneriyor :) ben doktor tavsiyesiyle o şekilde temizliyorum. Basıncı birşey yapmıyor. Doğduğundan beri bebeğimin burnu o şekilde temizleniyor.
O kadar ilaç dediğiniz neler? Ben hiç ilaç kullanmadım bi çay kaşığı ağrı kesici verdim.
Odaya tuzlu su,soğan ve havlu bulundurdum onlar da iyi geldi sanrım. Çok şükğr toparlandı şuan iyi görünüyor gece de çok rahat uyudu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…