insanlar neden bu kadar gaddar?

ah ya bunları anlamak mümküm değil kendileri mutsuzken karşısındakinin mutluluğuna katlanamıyorlar
biz insan olarak merhaba diyoruz onlar başlıyorlar iğneleri yerleştirmeye
eşim senede bikaç kere yurt dışında oluyor aynı böyle gerizekalının biride bana mutlaka yapıyordurda hastalık falan getirmese bari dedi
iki aydır işsizim bu durumdan mutlu olanları görüyorum
en iyisi böylelerini ciddiye almadan yapmak istedikleri şeyde başarıya ulaştırmamak

Can yakmak için sorulmuş sorular işte...
İnsanların düşüncelerinin dönüp dolaşıp kendini bulduğuna inanırım...
Densizliktir bence, benim kuzen 10 yıldır bebek için uğraşıyor ve öyle saklamıyor da bir şeyi süreci falan hep biliyoruz...
Geçen oturmaya gittim bana bebek düşünüp düşünmediğimizi sordu inan ne cevap versem de kırılmasa diye ecel terleri döktüm...Bu durumlar hassas sonuçta hani ne desem ona dokunabilir diye...Tek dediğim bakalım daha yeni evliyiz...
İnsanlarda hassasiyet yok bence, e bodoslama dalanlara da dalmak farz. Böyle soru sorabilene sanane de denilebilir bence...

Anlayamıyorum, gerçekten anlayamıyorum...

Senin canın zaten yanmış, nasıl bir duygu olduğunu tatmışsın, karşında seni düşünmüş bir insan var hem de incelikle düşünmüş, canın yanmasın diye dahasını soramamış bir insan. Ne diye sen de onun canını yakmak istersin ki. Kazancın ne? Acın mı hafifledi böyle yapınca..

Bu ara kimse iyi niyet hak etmiyor düşüncesindeyim ne yazık kii..Böyle örnekler de gördükçe düşüncem desteklenir oldu.

Allaha havale etmekten başka yapacak bişey yok. Canınızı sıkmayın lütfen.. Rabbim tez zamanda nasip etsin size de bir evlat..İçtenlikle söylüyorum bunu inanın..

nekadar kindarmış..
sanki karşındaki düşman..
Sen sana yakışanı yapmışın canım..
O da kendine...
evet beni öyle görüyormuş meğer
ne denilir ki canım ALLAH ıslah etsin beni kötü düşüncenin şuana kadar kimseye iyilik getirdiğini görmedim..

evet onu keşke diyip bende onu kırabilecek bir kalp olsaydı ama ne yazık ki ben asla böyle biri olamam.
eşime de anlatamıyorum neden ağladığımı oda çok üzülüyor dün yemek için yer ayırtmış sadece moralim düzlesin diye..

çok teşekkür ederim
evet ben çok ince düşünürüm çok hassasım.
ama maalesef karşılığı böyle oluyor
duanızı esirgemeyin lütfen...

benim kızım tüp bebek bir konuşmada ( tartışmada) KV "biz sana ne dedik kısır mı dedik şu gelinine kısır karı demişti" dedi.neyse kuzeninle aran bozuk ise pek takma.dostça yaklaşmasını bekleme ayrıca insan acısıyla ne yaptgını bilemiyor olabilir ama senin ağlaması anlayamadım, la havle demek yerine ağlamayı anlamıyorum.böyle konuşanlara hep hayırlısı için dua ediyorum demelisin

Evet haklısınız ama maalesef bu kişi sizin kuzeniniz olunca çok yaralanıyor insan
Hele ki böyle bir konuda...

kocam kısırlaştırdı beni diye kahkahayı bassaydınız keşke
kendi gelip bakıcak sanki cocuga

o an aklıma hiç bir şey gelmedi ki telefonu kapatıp yarım saat dona kaldım sonrasında çok ağladım..

ne zamandan beri acıyı acıyla kapatmak normal oldu
ağlamamın sebebi kendimi kötü hissetmem
ben böyle bir şey yaşıyorum ve zaten yeterince duygusalım
o zaman bende onu arayıp neyse başka çocuk yaparsınız boşver deseydim..
nolur böyle şeyleri normal görmeyin..

Yazıyı okudum ve çok etkilendim ama beni en çok etkileyen hatta dumura uğradığım sözleri sokağa bırakılmış bebeklerle ilgili olanlar. Hiç bu açıdan bakmamıştım. Keşke kimse anasız babasız, isteyenler de evlatsız kalmasa

aynen öyle
ben o yazıyı göz yaşları içinde kaç kez okudum bilmiyorum..

Siz tamamen haklı da olabilirsiniz ama şöyle de olabilir.

Misal kuzeniniz buraya konu açsa. Kuzenim aradı aramız biraz limoniydi. Ben ona bebeği kaybettiğimi söyledim ama hemen ona söylemek istemediğimi de belirttim. Hiç oralı olmadı, üstelemedi, sanki bir yabancı gibiydi. Ben de evlat acısını bildiğimden belki ortak payda da dertleşiriz ve belki o bana anlatamıyordur diye onun bebek durumunu sordum. Soğuk cevap verdi.

Yani aslında kadın milleti o kadar hassasız ki o sizin bebekle ilgili üstelememenizi yanlış anlamış olabilir, siz onun bebek durumunu sorgulayışını yanlış anlamış olabilirsiniz. Ya da kuzeninizi en çok siz tanıyorsunuz gerçekten fesat biridir ve kötülüğüne demiştir. Ben gene de bebeğini 2 ay önce kaybetmiş birinin o kadar vicdansız olamayacağını düşünmek istiyorum.

Bu arada yazı çok güzeldi.

Yazacaklarımı lütfen yanlış anlamayın. Nasıl bir insan olduğunuzu bilmiyorum. Ama bir arkadaşım aklıma geldi, konunuzu okuyunca.

Bahsekonu arkadaşım sahip olduğu her iyi şeyi insanların gözüne sokar, onların da açıklarını ve eksikliklerini arardı sürekli. Örnek vermek gerekirse önce kendi tektaşının özelliklerini anlatıp sonra evlilik düşünen arkadaşlarımıza teklif alıp almadıklarını sorarak zor durumda bırakmak gibi. Takdir edersiniz ki bir yerden sonra can sıkıcı olabiliyor.

Düşünüyorum da çocuk düşürmek gibi üzücü bir olay yaşasam bu arkadaşım paylaşacağım son kişi olur.

Hayatındaki yanlışları ve eksiklikleri yüzüne vurmuyoruz ama bir gün birini o kıvama getirecek diye korkmuyor da değilim.

Siz de farketmeden böyle bir his yaratmış olabilir misiniz?

Bunun dışında siz insanlık görevinizi yapmışsınız gerisi onun ayıbı, üzülmeyin.

Inşallah istediğiniz zamanda sağlıklı bir çocuk sahibi olursunuz...

Benim de içim gitti ama siz nasıl olmuşsunuzdur tahmin edemiyorum Allah size dayanma gücü, kolaylıklar versin.

amin sizden istediğim tek bir şey var DUA kardeşim..

Hani bir laf vardır ya kadın hisseder diye ben hissetim onun niyetini
ve biz kuzenimle çok samimiydik yani yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi
o çok farklı düşünür her konuda farklıdan kastım kötü niyet ve cin fikirlilik..
o yüzden emin olun öyle düşünmemiştir

Peki diyelim siz haklısınız.
Dediğiniz gibi biriyim farz edelim ki
peki çocuğunuz olsa ve can ciğer olsanız siz söylemezmisiniz kuzeninize.
bana çocuğu olacağını bile söylemedi med in olmuyor galiba diye..

Bir de o bloggerın yazısını okuyunca en azından tedavi görebilecek seviyede sorununuz olduğu için biraz olsun sevinmediniz mi?

Peki diyelim siz haklısınız.
Dediğiniz gibi biriyim farz edelim ki
peki çocuğunuz olsa ve can ciğer olsanız siz söylemezmisiniz kuzeninize.
bana çocuğu olacağını bile söylemedi med in olmuyor galiba diye..

işte bu pozitif değil mi? Sizin olmuyorsa diye söylememesi.

Bir de o bloggerın yazısını okuyunca en azından tedavi görebilecek seviyede sorununuz olduğu için biraz olsun sevinmediniz mi?
hayır hiç sevinemedim.Daha çok ona üzüldüm
Anne olmayacağı ve sadece umudunun belirsiz bir şeye bağlı olduğu için..
Kendi sorunum aklıma bile gelmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…