yorumlarınız için teşekkür ederim. lütfen daha fazla bana yorum yapmayın .
Bana normal gelmedi çünkü imalı bir biçimde sorduBen kuzenin sorusunda bir art niyet göremedim, bilmiyorsa sorması normal değil mi?
biz o şekil hiç olmadık
ama ben onunla çok tatillere gittim çok vakit geçirdik
Çok art niyetli bir insan emin olun siz biz gibi düşünmüyor
Ah canım Rabbimin imtahınından sual olunmaz ama bu imtihan bir kadın için çok zor
siz paylaştığım linki okudunuz mu bilmiyorum ama evlat edinme hakkında ne düşünüyorsunuz?
Aslında anladım o zaman. Çünkü biz de kuzenimle çok yakındık. Ben başka insanlara (kendi kardeşleri de dahil) karşı çok fesatlığını gördüm ama samimi olduğumuz dönemlerde bize bir şey yoktu. Sonra aramız biraz bozulunca benim düğün günümde bile stres olmama sebep olacak kadar sinir bozucu bir karakter oldu. O yüzden dedim ya hayır dese hayra yormam. Allah'a havale ettim. Hayatımdan çıkardım. Çünkü kötü enerjisinden de nazarından da bıktım.
Evlat edinmeyi çok düşündüm hatta bununla ilgili bir konu da açmıştım ama şu an hiç bir şey çekmiyor içim. Çocuk konusunu yok saymaya çalışıyorum, Pazartesi günü yeniden doktor randevum var, yine parça alacaklar, yine tetkiklerim var kanser kontrolü, o kadar bitkinim ki artık bir çocuğa hayrım olacağına inanmıyorum maalesef.
amin canım çok teşekkür ederim duaların için.Cok iyi anliyorum seni....ama herseyden once insan hayirlisini istemesi gerekir…Rabbim bizleri hayirsiz evlatla imtihan etmesin… Rabbim tez zamanda senide bebegine kavustursun..artik cogu kimse tedavi goruyor daralma bu konuda..bu yollardan hepimiz geciyoruz…
Buarada akil veren teyzelerimiz yakinlarimiz en azindan filan bizleri dusundukleri icin cocuk konusunu aciyorlar. Ya olmazsa diye dusunuyor olabilirler…-ki basima gelmeden bende bilmiyordum hemen olmayacagini…hemen hamile kalacakmisim gibi gelirdi onceleri nedense…
Kuzenin, cani yandigi icin seninde canini yakmak istemis olabilir…kaldiki 3 ay dolmadan millete soylemenin dogru olmadigini dusunuyorum. Allah korusun birsey olacaksa zaten olurda ilk 3 ay riskli bi donem…
Sende uzulme insaAllah bir gun seninde bebegin olacak ve bu gunlerini dusunup huzunleneceksin…
Sade senin degil her isteyenin olsun insaAllah, dilegim budur.
Bana normal gelmedi çünkü imalı bir biçimde sordu
Yani ben evet desem sevinecekti ben onu tanıyorum az çok..
tarz var tarz var hanfendi. ben onun niyetini çok iyi bildiğim için eminimSürekli bunu söylüyorsunuz. Hem sorununuzu anneniz dışında kimsenin bilmediğini söylüyorsunuz O zaman kuzeniniz bunu bilmiyor ,belki öylesine sordu.. Sonuçta oda doğurmamış düşük yapmış,belki onunda bir sorunu var ,belki tutunamayacak bebekleri neden sizin canınızı yakmak istesin.Belki konu açılır diye sordu. Bence siz dramatik bir psikolojide olduğunuz için herşeyi kendi probleminize yoruyosunuz.
Bilerek yapmış bence tam bir yılan dil profili... Siz insanlığınızı yapmışsınız gerisini allaha bırakın. Biz de tedavideyiz ama soranlara istemiyoruz henüz diyoruz. Sadece kendi ailem ve eşimin ailesi biliyor. Siz de henüz erken diyip kestirip atın milletle uğraşmak zor çünkü
,5 yıllık bir beklemeden sonra ikiz bebeklerime kavuştum şu an 3 aylık kuzularım.
5 yıl süresince çok kişi canımı yakmak istedi neler dendi neler yapıldı sana ibretlik olan bir tanesini yazayım;bir oğlu olan sözde bir yakınım! tüp bebek tedavisi görürken ben ,yaşım daha 30 olduğu halde hiç çocuğun olmayabilir yıllarca tedavi görüpte olmayan çok ,heveslenme bence seninde öyle olacak gibi dedi! Ben ikinciyi düşünüyorum şıp diye oluyor öyle tedaviler uğraşmıyorum zaten bilmem ne konuştu durdu..Boğazım düğümlendi inan hiç bir şey diyemedim sadece Allah büyük tür diye geçirdim içimden...
Bu sözleri söylediğinde eylül ayıydı ekim ayında ikizlerime hamile kaldım kasım ayında bu yakınıma kanser teşhisi konuld,gördüğü tedaviden dolayı tekrar çocuk sahibi olması mümkün değil doktor isterse tedaviye başlamadan önce yumurtaları nı dondurursa 5 yıl sonra tüp bebekle tekrar çocuk sahibi olmayı deneyebilirsin demiş yaşı 39du böyle birşey yapmadı hala hastalıkla savaşıyor ...kısaca canımı yakıp büyük konuşmanın bedelini ağır ödedi ameliyat olduğunda gittim yüzüme bakamadı inan... sabret Allah büyük de geç herkes hak ettiğini alıyor inan.
5 yıllık bir beklemeden sonra ikiz bebeklerime kavuştum şu an 3 aylık kuzularım.
5 yıl süresince çok kişi canımı yakmak istedi neler dendi neler yapıldı sana ibretlik olan bir tanesini yazayım;bir oğlu olan sözde bir yakınım! tüp bebek tedavisi görürken ben ,yaşım daha 30 olduğu halde hiç çocuğun olmayabilir yıllarca tedavi görüpte olmayan çok ,heveslenme bence seninde öyle olacak gibi dedi! Ben ikinciyi düşünüyorum şıp diye oluyor öyle tedaviler uğraşmıyorum zaten bilmem ne konuştu durdu..Boğazım düğümlendi inan hiç bir şey diyemedim sadece Allah büyük tür diye geçirdim içimden...
Bu sözleri söylediğinde eylül ayıydı ekim ayında ikizlerime hamile kaldım kasım ayında bu yakınıma kanser teşhisi konuld,gördüğü tedaviden dolayı tekrar çocuk sahibi olması mümkün değil doktor isterse tedaviye başlamadan önce yumurtaları nı dondurursa 5 yıl sonra tüp bebekle tekrar çocuk sahibi olmayı deneyebilirsin demiş yaşı 39du böyle birşey yapmadı hala hastalıkla savaşıyor ...kısaca canımı yakıp büyük konuşmanın bedelini ağır ödedi ameliyat olduğunda gittim yüzüme bakamadı inan... sabret Allah büyük de geç herkes hak ettiğini alıyor inan.
yahu kadın düşük yapmış, acısı var, belki bir sonra ki hamileliğinde yine yaşar mıyım endişesi var.. üstelik sizin durumunuzdan haberi bile yokmuş, öylesine sormuş yakınmışsınız ya hani.. kim olsa sorar sen de durum ne diye.. belki hamilesiniz, belki şu an düşünmüyorsunuz.. kız bunları bile bilmeden neyin imasını yapacak allah aşkına..
öyle bile olsa evladını kaybetmiş bir kadına burada hepimize saydırıyorsunuz.. pes!
Med34 dilerim Allah sanada ikiz kuzular nasip etsin
Caninfistiği haklısın yapıp edip ah bu benim başıma nasıl geldi diyende çok bu en azından ettiğini çektiğni biliyor.. yinede üzüldüm ve dua ettim ben ona .
Allah o gaddar kötü kalpli insanların kalplerini yumuşatsın inşallah. Düşmez kalkmaz 1 ALLAH...Ekleyeyim diğer mesajları okumadım düşük yapan kişiyede geçmiş olsun onun acısı da başkadır tabi ben sadece kasıtlı olarak can yakanın canı yanıyor onu yaşadım gördüm onu anlattım
Ben kendisi de tüp bebekle anne olduğu kendisininde canı çok yandığı halde bana laf sokanları da gördüm o yüzden canı yanmış laf sokmaz ima etmez diye bir şeyde yok başlıkta dediği gibi bazı insanlar gaddar...
Ben bu konularda biraz rahat olunması taraftarıyım.O da sana kötü niyetli sormamıştır.Biz bir toplumda yaşıyoruz.Toplumda yaşarken hayatın getirdikleri,alışılmış durumlar var.Senin de bebeğin olsa,sen de uzun süre evli olan bir tanıdığına bebek sorabilirsin.Merak edesin.Bir insanın bebeğinin olmaması tabiki üzüleceği isteyeceği bir durum.Ama ne suç,ne günah ne de kahır sebebi.Evlenip yuva kuramayan kızlarımıza ne zaman evleneceksin diye sorulduğunda,Allah henüz nasip etmedi,bebek yok mu diye sorulduğunda olmuyor,nasip olmadı deyince kimse kimseyi taşlayamaz.Bebeğin olmamasını bir kusur olarak görmemeyi önce kendi öğrenmeli insan.İnsanlar sorarlar.Çeşit çeşit insan var.Kimi eğitimlidir duyarlıdır nezaketen sorar,kimi paldur küldür kimi acıtarak.Sonuçta Allah neyi nasip ederse onu yaşarız.2 gün önce kuzenimi aradım bebeğini kaybetmişti. Aramız bazı sebeplerden ötürü bozuktu..
Aradığımda bebeğini 2 ay önce kaybettiğini fakat bu konuyu bana söylemek istemediğini söyledi
Saygı duydum hatta kırılmasın diye hiç bir ayrıntı dahi sormadım
Ama o bana "senin niye çocuğun yok. yoksa olmuyor mu dedi"
ve ben cidden dumur oldum çok ağladım, alındım . Tedavi görüyorum ve bu süreçte gerçekten bende çok duygusalım.
Tabii diyeceksiniz o bunu bilmez ama hadi ki benim çocuğum olmuyor sen bu duruma sevinircesine ne demeye soruyorsun. Hele ki bu konular gerçekten çok hassas. Özellikle bir bloggerın yazılarını okuduktan sonra çok çok daha hassas olduğunu anladım.
okumak isteyenler için ;
http://alternativewardrobe.blogspot.com.tr/2014/02/confession.html#more
Hanfendi bakın kişi vardır sorar bir sorun mu var diye anlarsınız gerçek derdi sizin sorunuzu paylaşıp yol göstermektir. Kişi vardır sorar gerçek derdi oh bak benim oluyor en azından onun hiç olmuyor demektir.Ben bu konularda biraz rahat olunması taraftarıyım.O da sana kötü niyetli sormamıştır.Biz bir toplumda yaşıyoruz.Toplumda yaşarken hayatın getirdikleri,alışılmış durumlar var.Senin de bebeğin olsa,sen de uzun süre evli olan bir tanıdığına bebek sorabilirsin.Merak edesin.Bir insanın bebeğinin olmaması tabiki üzüleceği isteyeceği bir durum.Ama ne suç,ne günah ne de kahır sebebi.Evlenip yuva kuramayan kızlarımıza ne zaman evleneceksin diye sorulduğunda,Allah henüz nasip etmedi,bebek yok mu diye sorulduğunda olmuyor,nasip olmadı deyince kimse kimseyi taşlayamaz.Bebeğin olmamasını bir kusur olarak görmemeyi önce kendi öğrenmeli insan.İnsanlar sorarlar.Çeşit çeşit insan var.Kimi eğitimlidir duyarlıdır nezaketen sorar,kimi paldur küldür kimi acıtarak.Sonuçta Allah neyi nasip ederse onu yaşarız.
Şu bloggerlara gelince,bazıları kendini gerçekten,filozof, bilim adamı,yaşam koçu zannediyor.Yahu sen özel hayatını 7/24 internet sitesinden paylaş,sonra insanlar merak edip bir soru sorduğunda özelime girme de.İnternet sitesinde çeşit çeşit takipçi var.Kimi akıllı kimi deli.Blog açıyorsan bazı şeyleri gözardı etmesini,bazı şeylere de tebessüm etmesini bileceksin.
Senin örnek verdiğin bloggerin yazısında da öyle.Bebği olmadığını yazmış.Tedavinin sonuç vermediğini yazmış.Evlatlık alacağını sosyal bir internet blog sayfasında yazmış.Sonra da yakın çevresini uyarıyor,çocuğumun evlatlık olduğunu benden duysun söylemeyin..Yani bilmiyorum.İnsanlar tuhaf.
İnsanız.Bazısı ilgilendiği değer verdiği için sorar,bazısı meraktan bazısı laf olsun diye.Çok takılmamak gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?