İnsanlar neden bu kadar kötü?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
Bugün misafirliğe gittiğim bir yerde resmen yerin dibine girdim kendimi o kadar kötü hissettim ki eve geldiğimden beri ağlıyordum şimdi birileriyle konuşmaya ihtiyacım olunca sizlerle paylaşmak istedim. Bir iki senedir diyet yapan biriyim toplamda 35 kilo gibi bir kilo vermiştim. Son zamanlarda biraz salınca kendimi bunun 15ini geri almıştım ama tekrar döndüm diyetime aynen devam ediyorum. Bugün evine gittiğim kişininde bir arkadaşı geldi beni de tanıyor ama samimi değiliz. Beni görünce ay ne kadar kilo almışsın sen öyle dedi insanların içinde bir anda. Normal şartlar altında hiçbir şeyi kafaya takmayan biriyim. Ama kilo o kadar hassas bir nokta ki benim için. Belki anlamak zor olabilir kilo vermekle uğraşmayan insanlar için ama oldukça zor bir süreç ve psikolojik olarak çok yoruyor insanı. Hep motive olmak zorundasın. Çevremde de böyle insan hiç yoktur alışık değilim. Böyle bir anda insanlar içinde söyleyince o kadar kötü oldum ki size anlatamam hala gözlerim doluyor. Normalde başka bir konu olsa pat pat cevap verirdim ama resmen bana kal geldi o durumda ve ağlamak istedim çok zor tuttum kendimi. Bir daha da muhattap olmadım ve erken kalkıp evime geldim zaten. Neden insanlar bu kadar düşüncesiz ve kötü anlayamıyorum. Hiç mi kırarım üzerim diye düşünmüyorlar. Ben ne olduğumu zaten biliyorum ve kendimi seviyorum ama neden böyle yapıyor bu insanlar üzmekten zevk mi alıyorlar bilmiyorum. O kadar üzgün ve kırgınım ki içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. En çok da bu kadar kolay düştüğüm için kendime kızıyorum ama gerçekten çok yoruldum. Birine anlatmaya konuşmaya o kadar ihtiyacım var ki...

Şuan kilonuz ne kadar?
Bence boşuna alinqanlik yapmissiniz, bana da ara-sira kilo aldin denir, umursamam bile.

Anlat canim biz dinleriz okuruz.

Onlara verecegin en iyi cevap kilo vermek olacaktir.Zaten vermissin devam et...Kendin icin.

Bu kadar kolay ağlamak çok canımı sıkıyor. Hala kendimi tutamayıp ağlıyorum. Neden bu kadar kırılganım bilmiyorum.
Vereceğim zaten vermeye devam edeceğim. Ama dediğiniz gibi kendim için.
Teşekkür ederim.

Patavatsiz, hadsiz insanlar iste.
genel olarak kadinlara kilo yorumu yapiilmasi cok itici. Insanlar sanki kendileri aynada ne oldugunu gormuyor, baska birinin gelip sana sismanlamissin demesine kimsenin ihtiyaci yok ki.
Agzi olan konusuyor iste. Bosver gec gitsin.

Patavatsız insanlar her zaman olacak etrafta, zamanla onları duymamayı öğreneceksiniz.

Kiloyu da dert etmeyin. 35 kg veren neleri başaramaz ki? İnsana en çok mutluluk yakışır, herkese inat mutlu olmaya bakın

Evet olacaklar bende bu kadar kırılgan olduğum için ağlıyorum sanırım.
Başaracağımı biliyorum, kilo almak vermek mesele değil bunlar gerçekten kolay bizim elimizde ama insanları kırmak bu kadar kolay olmamalı.
Bende üzmemeye çalışacağım bundan sonra kendimi.
Çok teşekkür ederim gerçekten.

Patavatsız insan çok. Her gün hepimiz bir yerlerden yakalıyor bu insanlar. Bazen biz de farkında olmadan yapıyoruz.

Orada; "evet canım ya, bu aralar aldım biraz malesef. Diyete tekrardan başladım ama." deyip, başka bir konu açtığınızı hayal edin. Kulağa o kadar da kötü gelmiyor değil mi?

Diyet zorlu süreç katılıyorum en sevdiğim arkadaşlarımdan biri geçen yıl 30 kilo verdi müthiş bir azim ve disiplin gerektiren olaymış takdir edildi mi kimisi tarafından evet kimisi de göbeğin sarkmış sporda yapsaydın dedi. İnsanların bazısı maalesef böyle hep söylenecek hassas bir noktanızı buluyorlar ama bu sözler size motive olsun kamçılasın. 35 ı veren 15 ide verir

Aynen benimde kızdığım nokta o aslında ben ne olduğumu biliyorum görüyorum zaten çabalıyorum bunun için ama kimse kimesenin hayatında ne oluyor bilemez dışarıdan yorum yapmak çok kolay. Kadınlar olarak neden birbirimize destek vermek yerine böyle rencide ediyoruz yeriyoruz bilmiyorum. Allah böyle insanları uzak tutsun bizden.
Boşvereceğim yarın daha güçlü devam edeceğim.
Çok teşekkür ederim.

Bende olabildiğince bozuntuya vermemeye çalıştım zaten aldım evet ama tekrar devam ediyorum vereceğim dedim. Ama işte insan bir kere yerle bir oldu mu kolay kolay kendine gelemiyor. Kolay kolay düşmem takmam bir şeyleri ama bu hassas noktam elimde değil.

"he aldım aldığım gibide vermesini bilirim " desydiniz ... ağzımızdan çıkmadan kelimeleri biraz tartsak ne güzel olacak ama nerdee

35 ! Tebrik ediyorum seni, ben kaç yıldır 8 veremedim , hala yemeye devam ediyorum.

Bana kilo almışsın diyenlere direk evet yaa biliyorum ama napıyım yemek yemek kadar güzel bir şey varmı? Diyorum, eve gelip önce kendi kendimi yiyorum sonrada sinirden be bulursam:))

Soyyle diyeyim, toplumun kadinlara bu konuda baski uygulamasi zaten rezilce ama bu toplum baskisini koyan tarafin yine kadinlar olmasi daha da kotu.

Bir erkege ooo abi sen de kilo mu aldin ne dese, 2 taraf da sakalasir guler gelenir, cunku erkekler ustunde dis gorunus icin baski yok. Ayni sekilde sokakta, misafirlikte gordugu kadin arkadasina sen de kilo almissin diyen erkek goremezsiniz. Kadinlar kadinlara baski ve psikolojik siddet uyguluyor ve bu cok utanc verici bir durum.

Nesli tükenmez bu edepsizlerin patavatsizların hal bilmeyen kötü kalpli insanların. Bende aksine zayıfım kilo al ye biraz gibi saçma sapan sözlere maruz kalıyorum. O yüzden takmayın hiç

Evet kimseyi mutlu edemiyorsun maalesef hep bir şeyler buluyorlar kötüleyecek.
Hem üzüldüm hem ağladım ama bir yandan da çok öfkeliyim zaten sabah kalkıp yüzmeye gideceğim çok hırslandım ciddi anlamda.
Teşekkür ederim.

Üzülme hiç canım onun patavatsızligi. Önemli olan sağlık. Ben de aksine zayıflıktan çok çektim senelerce kilo almaya çalışıp alamamak da berbat bir şey. Beni görüp ayy ne kadar zayıfsın dediklerinde öyle oluyordum. Hiç kimseye görüntüsüyle ilgili olumsuz yorum yapmam. Orta yaşlı insanlarin yaşını öğrenince yaşlı bile gösterseler cok daha küçük göründüklerini söylerim, özellikle kadınlar hemen tebessüm eder. Karşındakini motive edici, pozitif enerji veren şeyler söylemek varken neden o insanın enerjisini bozup üzerler ki, insan nasıl bu kadar düşüncesiz olur aklım almıyo. 35 kilo çok ciddi bir rakam tebrik ediyorum seni. Böyle insanlar seni sakın yıldırmasin aksine hırs yap eğer kilo vermek istiyorsan. Sen nasıl mutluysan öyle ol ve tabi sağlığını düşün öncelikle, insanlar konuşur, hepsine kulak asarsak ömür yetmez . ❤

Böyle insanlar herkesin çevresinde var..yani ne gerek var dimi samimi olmadığım bir insana kalkıp kg almışsın demem...samimi olduğun insana da dememek lazım aslında..insanlar kg alır verir çok normal yani büyütmeye ne gerek var bu konuyu
Laf olsun diye konuşuyorlar işte

Eee akılsız çünkü... Kendi bilemiyor tabii kilo mu aldı kilo mu verdi herkesi de öyle sanıyorum. Onun için borç bilmiş kendine biri kilo alır veya verirse söyleyeyim diye... Karşisindaki bilmiyor çünkü bir aydınlanma yaşasin diye. Kendi öyle yaşıyor ya ondan. Böyle birinin dediğini takma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…