İnsanlar neden bu kadar vicdansız?

Hasar hakkında detay verir misin?
Hasarı kim tamir edecek? Kimin cebinden çıkacak? Tamam az hasarda taşıyıcı sisteme bişey olmamış demektir ama patlak duvarla mı oturacaksın mesela? Ne bok yemeye %100 zam istedi şerefsiz? Şikayet etmelisin derhal. Ben anladım ki bazı kalpler kırılmalı, bazı huzursuzluklar çıkmalı, bazı kıyametler kopmalı. Kopsun kıyamet deyip elinden geleni ardına koymadan savaşacaksın. %25 zammı savunmuyorum ama böyle şerefsizlere her şey mübah!

Yarın yüz yüze konuşacaklar eşimle bir kez daha. Bakalım ne olacak. Ama durumum değişeceğini düşünmüyorum. Muhtemelen beğenmiyorsanız gidebilirsiniz dicek.
İnsanlar gerçekten kendilerine hiçbişey olmaz kafasındalar.bu hem üzücü hemde korkutucu maalesef.

Yarın yüz yüze konuşacaklar eşimle bir kez daha. Bakalım ne olacak. Ama durumum değişeceğini düşünmüyorum. Muhtemelen beğenmiyorsanız gidebilirsiniz dicek.
İnsanlar gerçekten kendilerine hiçbişey olmaz kafasındalar.bu hem üzücü hemde korkutucu maalesef.

Az hasarlı demek hasarsız yüzde yüz güvenli demek değil ki. Hem sonradan durumu değişen çok ev oldu. Gerçekten çıkarıp kiralayabilecegini mi düşünüyor?
Tamirat kim yapacak? Hiç bir işlem yapılmadan sakin oturmayın

Hasar hakkında detay verir misin?
Hasarı kim tamir edecek? Kimin cebinden çıkacak? Tamam az hasarda taşıyıcı sisteme bişey olmamış demektir ama patlak duvarla mı oturacaksın mesela? Ne bok yemeye %100 zam istedi şerefsiz? Şikayet etmelisin derhal. Ben anladım ki bazı kalpler kırılmalı, bazı huzursuzluklar çıkmalı, bazı kıyametler kopmalı. Kopsun kıyamet deyip elinden geleni ardına koymadan savaşacaksın. %25 zammı savunmuyorum ama böyle şerefsizlere her şey mübah!
Şöyle söyliyim evin içinde hasar yok. Ama genel olarak kontrol edildiğinde az hasarlı geçmişler. Ben orta kattayım. Alt katlarda çatlak var sanırım. Onun dışında evi zaten zarar görmeyen bir ev değil. Yani mutfak dolapları kırık, banyo dolabı kırık, duşa kabin kırık. Dediğim gibi bizim kendi evimiz vardı. Bazı sıkıntılardan ötürü satmak zorunda kaldık. Sattığımız gibi de çıkmamız gerekti. Ben de eşim de memur olmadığımız için çoğu ev sahibi vermek istemedi kiraya. Bizde bu evi bulduk. İçi evet yıpranmıştı ama eşimin iş yerine de yakın olduğu için tercih ettik. Gerçekten temiz bir ev olsa içim yanmayacak bu kadar. 😪😪

Az hasarlı demek hasarsız yüzde yüz güvenli demek değil ki. Hem sonradan durumu değişen çok ev oldu. Gerçekten çıkarıp kiralayabilecegini mi düşünüyor?
Tamirat kim yapacak? Hiç bir işlem yapılmadan sakin oturmayın
Evet onu düşünüyor çünkü tek bir ev bulunmuyor ki. Arkadaşımla geçen konuştum. Köylerde bile ev bulamamış. Şuan evi ağır hasarlı ve çadırda kalıyorlar. Ev yok 😪

Şöyle söyliyim evin içinde hasar yok. Ama genel olarak kontrol edildiğinde az hasarlı geçmişler. Ben orta kattayım. Alt katlarda çatlak var sanırım. Onun dışında evi zaten zarar görmeyen bir ev değil. Yani mutfak dolapları kırık, banyo dolabı kırık, duşa kabin kırık. Dediğim gibi bizim kendi evimiz vardı. Bazı sıkıntılardan ötürü satmak zorunda kaldık. Sattığımız gibi de çıkmamız gerekti. Ben de eşim de memur olmadığımız için çoğu ev sahibi vermek istemedi kiraya. Bizde bu evi bulduk. İçi evet yıpranmıştı ama eşimin iş yerine de yakın olduğu için tercih ettik. Gerçekten temiz bir ev olsa içim yanmayacak bu kadar. 😪😪
Kopar kıyameti, hem şikayet et hem de %25'ten fazla zam yapma. Şerefsize bak!

Evet onu düşünüyor çünkü tek bir ev bulunmuyor ki. Arkadaşımla geçen konuştum. Köylerde bile ev bulamamış. Şuan evi ağır hasarlı ve çadırda kalıyorlar. Ev yok 😪

Tamam da ztn 1 yıl kadar süreç böyle geçer bu beklenen birsey evde kalmak tercih edilmez ki ilçe değiştirmeniz mümkün mü hangi ildesiniz hasarsız ilçeler varmi?
Ev yoktur ama 99 u geçiren ben o bölgede evde 1 saat kalamam herhalde hele ki tadilat gormemis bir evde
1 sene sonra evi ay deprem görmüş ev diye cop olacak haberi yok ozguvene bak

Tamam da ztn 1 yıl kadar süreç böyle geçer bu beklenen birsey evde kalmak tercih edilmez ki ilçe değiştirmeniz mümkün mü hangi ildesiniz hasarsız ilçeler varmi?
Ev yoktur ama 99 u geçiren ben o bölgede evde 1 saat kalamam herhalde hele ki tadilat gormemis bir evde
1 sene sonra evi ay deprem görmüş ev diye cop olacak haberi yok ozguvene bak
Ah keşke gidebilsem ilçeye, farklı ile ama maalesef. Eşimin işi, düzeni herşeyi Burda. Ben evden çalışıyorum zaten part time olarak. Ama şuan için maalesef mümkün görünmüyor.

Merhaba kızlar çok üzgünüm gerçekten. Depremden etkilenen iller arasında oturuyorum. Yıkılan binalar oldu. Dolayısıyla kiralık ev bulamayan depremzedeler... Şuan oturduğum ev az hasarlı olarak geçiyor.
Geçen yıl mart ayında taşındım buraya. Yani bu ay sözleşmemiz bitiyor. Az önce ev sahibiyle görüştük. Kira yeni fiyatı yüzde yüz zam...
O kadar üzgünüm ki... Bir güne bir gün geciktirmek kirayı hepte erken ödedik on gün belki on beş gün önceden... Çıkayım desem bir tane ev yok. İnsanlar köylere taşınmak zorunda kaldılar ev bulamadığından ötürü.
Şimdi ben ne yapmalıyım? Şikayet etsem işe yaramayacak. İnsanlara da kötü gitmek istemiyorum. Bu artış bizi çok etkileyecek. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. İçimi dökmek istedim sizlere 😪
Kac senedir oturuyorsunuz? 5 sene dolmadiysa yüzde 25 oranında zam hakkı var.

Şimdi gelir yooo normal artık bu kiralar biz surda şu fiyata oturuyoruz diyenler kaç tane kiracı konusu okuduysam bir kesim artık normali bu diyor şimdi deprem olunca nedense bir acıma tuttu insanları onun öncesinde bas bas bağırıyordu bazıları (kiracı değilim bu arada)

O acıma da bitti artık.
Depremin ilk günlerinde, bazı kişiler ücretsiz daire verebileceğini, evinde bir süre kalabileceklerini vs yazıyorlardı. Şimdi "depremzedeyiz, ev bulamıyoruz" diyen kişilere ya yorum yapılmıyor ya da "çok yardım toplandı, daha biz napalım " gibi şeyler deniyor.
(Benim bulunduğum ilin sosyal medya hesaplarında görüyorum)

Ev kiraları depremden önce de devasa artıyordu, deprem oldu yine artıyor.
Tamam enflasyon arttı, kiralar elbet artsın ama ev sahiplerinin tek kazancı kiradan olmadı ki. Malları da ciddi oranda kazanç sağladı.
Devletin koyduğu sınırı az buluyorum ancak insanların da ciddi anlamda fırsatçılık yaptığını düşünüyorum.

Allah herkesin yardımcısı olsun.

Yüzde yirmibeşten fazlasını yasal olarak yaptıramaz. Sizi evden çıkartamaz, hiç bir yasal dayanağı yok. Kendinizi üzmeyin lütfen. 4500 artışı zaten yapacakmissiniz. Bu kadarına bütçemiz uygun deyip gönderin.
Ben yuzde 25 oldugunu gorunce yazmak istedim one ya vallahi inanin bazen halk arasi "gavur"memleketinde olduguma seviniyorum

Ben kendi evimdeyim ama komsum gecen yil tasindi bizim araciligimizla .
Ev sahibiside benim eski komsum , bu yil asiri zam var ben uygulamicam dedi . Durustler temizler duzenli oduyolr sorunsuz gidelim dedi. bunu Soyleyen evsahibi turk degil bahsettigim faizde yuzde 4

Biz neden gozu doymayan bi milletiz boyle ya
Nereye gidiyo bu, sonumuz ne olacak
Boyle gunlerde kenetlenmemiz lazim destek olmamiz lazim bu ne cirkin sey boyle

deprem maraşda oldu bizi izmirde bile etkiledi kira konusunda. sabah ev sahibimiz aradı oglumu evlendirecegin eylule kadar bosaltin daireyi dedi.
daha gecen sene tuttuk eşim ne oldugunu anlamadan tahliye taahhutnamesi imzalamis evi tutarken.
oglunun evlenmeyeceginide biliyoruz gelenlere bol bol, yuksek yuksek kiraya verecek eminim.
allah öncelikle siz depremzede arkadaşlarimizin sonrada bizlerin yardımcısı olsun.
yardım severlik vs sadece don atlet göndermekle olmuyor bu insanlara ev barkta lazım yüzde yüz kira ne demek anlamıyorum ki, gittikleri şehirde etmeyecek paralarla ev kiraya vermeye calismak falan çok vicdansizca geliyor bana.
Eğer gerçekten oğlu oturmazsa bunu ispat ederseniz cezası var diye biliyorum. Bu şekilde mesaj atmasını sağlayın elinizde kanıt olsun

asgari ücret geçen yıldan bu yana %90 civarı arttı . Vergiler %122 artı .
arkadaşım, ev hasarlı, hasarlı.
H A S A R L I.
tehlike arz ediyor!
kaldı ki az hasarlı kanısına, hızlı tarama yaparak varıldı. detaylı incelemeler henüz yapılmadı. detaylı incelemede daha büyük bir hasar olduğu ortaya çıkacak belki?
Allah'tan korkun, kuldan utanın biraz ya.
şu konuda da fırsatçı şerefsiz ev sahibini savunmazsın artık ya!
Ne bu mal mülk para sevdası, 1.5 dakika içinde taş üstünde taş kalmadı, hayat tam olarak böyle bişey.
kira kira diye bi taraflarını yırttı da ne oldu birileri, 1.5 dakikada her şeylerinden oldular.

elbette yatırım yapmak iyidir, hoştur, parayı iyi kullanmak yanlış bişey değil ama bunu yaparken çalmayacaksın, çırpmayacaksın, kul hakkına girmeyeceksin, fırsatçılık yapmayacaksın. mülk Allah'ındır, bunu unutmayacaksın.

Ya cikip prefabrik falan bulma şansiniz var mi? Devlet öyle bir yardım yapıyor mu? Bilmediğim icin soruyorum. Sokaga cadir kurmak bile, hasarli eve o kirayi ödemekten daha mantıklı geliyor, bana belki yattığın yerden konusmak kolay diyceksiniz, elbette kolay değildir yerinizde olmak ama bu ev sahiplerine uyuz oluyorum iyice. Bu saf kötülük ya baska bisey degil. Şeytan yapmaz bunların yaptigini, sorsan herkes çok üzüldü, is elini taşın altına koymaya gelince kimse yok ortada ev sahiplerinden, Azinligi tenzih ederim ama ev sahipleri bu depremden bile rant elde etmenin derdinde. Insanliginiza tüküreyim okuyosaniz beni

Back
X