İnsanlar neden sürekli bir çekememezlik içinde?

hayatta hiç birinin beni kıskandığını düşünmedim. üzüldüm şuan bende bir farkındalık yarattı bu konu :)

Bu konuyu ve bilimum kıskanılma konularını okuyunca düşündüğüm şey. 👆 Beni hiç kıskanan yok. Varsa da hiç çaktırmıyor, anlaşılmıyor. Bilemiyorum. Milletin neyini, niye kıskansınlar, onu da anlamıyorum. "Koltuğumu kıskandı, balkondaki sandalyemi kıskandı, kıyafetimi kıskandı."
Nedir bunlar ya... :)

Çocuğun olursa görürsün meselesi belki kıskançlık olarak algılanabilir de bizim cam balkonumuz yok oyüzden plastik koyucaz demesinde yada benim evimde oda yok demesinde sizi eleştiren bir durum yok ki mesela onu neden kıskançlık olarak aldınız

İşte bu beni kıskanıyorlar zannı yüzünden kimseye herhangi bir olumsuz yorum yapamıyorsun. Özellikle yakın çevren değilse. Çünkü hemen çekemiyorlar beni kıskanıyorlar diyerek Serdar Ortaç'a bağlıyorlar konuyu.

Dediklerinde çokta mühim, kıskançlık kokan hareketler yok, bazen yorum yapmak zorunda olduğun için bile bu tarz muhabbetlere görebiliyor insan.

Bu konuyu ve bilimum kıskanılma konularını okuyunca düşündüğüm şey. 👆 Beni hiç kıskanan yok. Varsa da hiç çaktırmıyor, anlaşılmıyor. Bilemiyorum. Milletin neyini, niye kıskansınlar, onu da anlamıyorum. "Koltuğumu kıskandı, balkondaki sandalyemi kıskandı, kıyafetimi kıskandı."

valla beni de kimse kıskanmıyor herhalde yaa :D

Merhaba sevgili KK üyeleri uzun zamandır ücretsiz izindeydim. Bayram dönüşü tekrar çalışmaya başladım. Bulunduğumuz ile tayin olalı 1.5 sene falan oldu ve çalıştığım birimdeki en genç insan benim. Benden sonraki genç memur ile aramızda 10 yaş falan fark var ve 8 bayan aynı birimde bir arada çalışıyoruz.... Biz yeni evliyiz ve henüz çocuğumuz yok. İş yerindeki insanlar sürekli bir şekilde '' Biz de ilk evlendiğimiz zaman böyleydik. Sonra çocuk oldu. Seni de göreceğiz '' şeklinde tavırlar takınıyorlar... Oysaki benim bu yönde bir şikayetim veya övünme durumum yok. Allah inşaallah hayırlı zamanda bana da nasip eder...
Ama bu bayanlar sürekli olarak fiziğime giyimime kocamla olan ilişkime '' Çocuk olunca değişirsin '' diyorlar... Yahu tamam bunun ben de bilincindeyim de bu kadar da söylenmez ki... Size bir örnek vereceğim mesela... Evimizdeki odalardan birini şark köşesi gibi yaptık böyle otantik falan . İşte bunlar misafirliğe oturmaya geldiler . O odayı da gördüler. Daha ben ağzımı açmadım diyorlar ki '' İstesek biz de odalardan birini böyle yaptırırız ama müsait odamız yok ''. Ondan sonra mutfak balkonu cam balkon bizim. Oraya ahşap masa sandalye aldık. Onu gördüler. Yine ben daha bir şey demeden . ''Ayyy biz balkonumuz cam balkon olmadığından ahşap almayacağız. Plastik alacağız." dedi içlerinden biri... Sürekli bu moddalar. Özellikle bir tanesi her şeyimizi kıyaslıyor... Ezik mi duruyorum acaba. Sanki bize yakıştıramıyorlar hiçbir şeyleri.
Ben olsam süpürgeyi Dyson alırdım. Ben olsaydım tencereyi Tefal alırdım bilmem ne bilmem ne 🤣🤣🤣
Sizi rahatsız ettiyse ileri seviyede yapılmış bir konuşma var demek ki verdiğiniz bir örnekten yargılamak çok yanlış bence. İyi niyetli de olabilir art niyetli de olabilirler bunu anlayamazsınız tabii belli bir süre. biz de arkadaş grubumuzda çocuğu olmayanlara bu şekilde takıldığımız oluyor ama rahatsız olsalar belli ederlerdi ve söylemezdik tamamen samimiyet sınırınızla alakalı bence. Yani rahatsız olduğunuz şeyleri çekinmeden söyleyin ya da görüşmenizi azaltın bence.

kıskanılan şeyimin koltuk olması da ayrı üzücü olurdu :)

Size bu kadar negatif enerji geliyorsa insanlardan mesafeli durmakta fayda var. İnsanların evlat sahibi olmayı bu kadar negatif göstermelerine de karşıyım. Evet bir sürü değişiklik getirir evlat sahibi olmak,ama onlarsız bir hayat hayal bile etmek istemiyorum. Herkesin sevki de farklıdır, ama "gelin evi" programında gibi herşeye yorum yapma gereği duyan bazi insanlar var. Bir eve bir göz kör, dilsiz ve bir kulak sağır girilip çıkılır bana göre.

Ya ben sizi çok iyi anlıyorum. Hep bir felaket tellalığı. Ay halın beyaz mıı, çocuk doğsun görürüz. Ay şu biblolar mııı, çocuk doğsun görürüz. Ay kocan öyle mi yapıyoor, bir sene sonra görürüz. Eeeehhhh diye çemkirmek istiyorum bazen. Tamam biz de biliyoruz seneler geçtikçe hayatın toz pembeleşmeyeceğini ama bu kadar da karamsar tablolar çizilmez ki. Ben bekarlara duuur evlen görürüz falan demiyorum hiç, hep teşvik edici konuşuyorum. İleride de öyle olacağım inşallah.

Edit: Yorumlara biraz baktım da hep kıskanılmaya değinilmiş. Ben hiç kıskanılma olarak bakmamıştım, genel olarak biz hayatın sillesini yedik, sen de yiyeceksin nıahahahahah durumu var.

Ben bir çekememezlik göremedim. Laf olsun diye söylenmiş şeyler daha çok. Şu herkesler beni çekemiyor tavrı da ilginç gerçekten. Yeni moda galiba, ay sosyal medyaya foto atıyorum kocamla hemen aram bozuluyor, nazar değdiriyorlar diyenler var. E böyle düşüncedeysen koyma o zaman. Kime neyi ispatlıyorsun?

Not: Nazara inanmıyorum.

Back
X