• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanlar niye böyle oldu

o doktor bi hastasi tarafindan azarlaniyorsa o azarlandığı senin gibi boynu büküyorsa siniri senden mi çikariyor.. onu anlamadim... nöroloji üzmanmiş.. ama nezaketi öğrenememiş bi doktor.. kusura bakma bu dünya sanirim etme bulma dünyasi.. ben doktorlari öğretmenleri nezaket egitimi almiş sanirdim...

Yeni nesil doktorların çoğu böyle artık. Nerede o eski olgun, saygıdeğer, ağır, terbiyeli, çalışkan doktorlar, nerede bu varoş, mahalle insanı ağızlı insan bozuntuları.
Doktora saygıyı sevgiyi bitirdiler azar azar. Ellerine sağlık. :(

Güleryüzlü olabilirsiniz fakat acaba uslubunuzda mı sıkıntı mevcut ?
Bu kadar güler yüz ilgi alakaya normal değil çünkü HERKESİN size ters davranması

Bu zamanda karakterinden odun vermeyen insan zor bulunur. Herkes gergin mutsuz. Siz iyi olmaya devam edin ses tonunuzu sozcuklerinizi sayginliginizi koruyun bu insanlar a yı b yapmaya bayılır .

Sizinki gene iyiymiş. Size para veriyorlar. Bize kendi borçlarını öderken bile afra tafra yapanlar oluyor. Sanki o borcu ben yapmışım gibi.
Ben öyle güler yüzlü falan davranmam. Resmi bir kurum burası. Kanun ne emrediyorsa yaparım. Zaten burada kanunsuz bir şey talep edemezler ederlerse de sonuçlarına katlanırlar.
Egoları tavan yapmış haddini bilmeyenlerin sözlerine hiç takılmayın. Yoksa dert sahibi olursunuz. Bırakın kendi kendilerine tatmin olsunlar. Küçük hesapların peşinde koşanlarlarla muhatap olmaya değmez.

Ah bizde her iş var; kredi,mevduat, sigorta, bes hepsinin sıkıntısı ayrı....Keşke memir olsaydım en azından iş güvencem olurdu burda iki dudak arasında hayatın...

hamıleydım adam yuzume kufur ettı eksık belgelerı tamamla dediğim için ,kapıdayken kaçtı gtti.karısı geldı bu sefer ben beklettım odemeyı bır ay.yıne başka biri odenecek belgesının aslı ve ımzası yoktu ısrarla odememi istedi, mudure çıkcam dedi çık dedim çıktı.geldi özür diledı.komsermiş ,dınlemeden bağırdı çağırdı, kendi menfaatini düşündüğümü bıle anlamadı nasıl devletmiş nasıl boyle işlem yapabılırmışım sıraladı bağırarak ,benle düzgün konuşun bağıramazsınız dedim ,dayanamadım kurumu ınlettım sınırımden ağladım çıktım..şıkayet edecekmiş heryere git et ıstediğin yere git mudure de çık şikayet et.mudur yrd aldı yanına konuşuyor, halandaha bana saydırıyor .toparlanıp gttım yanlarına mudur yrd nı muhatap alarak işlemi anlattım ve sesi kesildi.mudur yrd.bana karadenızlı konuşma tarzı oyle, pıskolojısı bozuk dedı .ben nerden bıleyım adamın durumunu..daha bır suru buna benzer olaylar..onceden pısırık gıbıydım,herseye ağlıyordum olan bana oluyordu.yeri gelıyor eşinin çocuğunun nazını çekmıyosun elın adamı kimmiş.gercekten dertlı olanlar ve ıhtıyaç sahıplerı boyle yapmıyor.guvendığıi yerleri olan kışiler yapıyor bunu.feriştahı gelse ırgalamaz.herkes ınsandır gozumde.inşallah olgunlaşıp şöylelerine gulup gecmeyı öğrenırız.Allah sabır versin.

Aynen ihtiyacı olanlar iş halletme peşinde ki benim amacım da zaten onların işi hallolsun. Ne dertliler var çocuğu hapse giren kaçan hastalıklar...
Bizde durum iyice siyasileşti yalan yok...

böyle de davranamıyorum ki mizacım sert değil bi kere
bazen çok gergin ve yoğun zamanlarımda istem dışı gergin tepkiler verebiliyorum gün sonunda bu tavrım aklıma gelince bin pişman oluyorum yapmasaydım etmeseydim diye
o yüzden onu da beceremem
keşke kıymetimiz bilinse
ben benim gibi çalışanlarla muhatap olmayı hep tercih ederim kendimi kıymetli hissederim çünkü :)

Aynıyız:( Ben sabahtan beri hala düşünüyorum mesela, ne hata yaptım da böyle davrandı diye ama aslında hata karşı tarafta.

Hemen arkasından bir bayan daha geldi, çok güzel anlaştık hallettik arkadaşlar şok geçirmiş bu kadın herkesle her geldiğinde kavga ediyor sen nasıl hallettin diye.

Bizim gibilerin kıymeti bilinmez, balık bilmezse Halik bilir...

o doktor bi hastasi tarafindan azarlaniyorsa o azarlandığı senin gibi boynu büküyorsa siniri senden mi çikariyor.. onu anlamadim... nöroloji üzmanmiş.. ama nezaketi öğrenememiş bi doktor.. kusura bakma bu dünya sanirim etme bulma dünyasi.. ben doktorlari öğretmenleri nezaket egitimi almiş sanirdim...

Valla şu sıralar denk mi geldi bilmem de nezaketsiz olanlar hep böyle doktor avukat hakim savcı ....

Güleryüzlü olabilirsiniz fakat acaba uslubunuzda mı sıkıntı mevcut ?
Bu kadar güler yüz ilgi alakaya normal değil çünkü HERKESİN size ters davranması

Herkes bana ters davranmıyor, ki zaten iyi davranan müşterilerimi de yazdım özellikle yaşlılar vs diye belirttim. Bu sadece bana özgü değil az önce arkadaşlarla konuştuk hepsi aynı dertten muzdarip. Genel olarak bir sıkıntı var. Herkesin mi uslubu bozuk, sanmam....Hepimiz en az 10 ar yıllık hatta 35 yıllık ablamız bile var tecrübeli insanlarız, höt söt tipler olsak zaten bizi burda çalıştırmazlar.

Aynen ihtiyacı olanlar iş halletme peşinde ki benim amacım da zaten onların işi hallolsun. Ne dertliler var çocuğu hapse giren kaçan hastalıklar...
Bizde durum iyice siyasileşti yalan yok...
kesınlıkle oyle.bırde cesaretliler.bır telefonla servısımızın yerı değişti diğer( sıyası akrabalı )memurlar üşüyor dıye.bızi soğuk yere verdıler. mudur zaten koyuuuuydu :sus:

"İnsanlarla uğraşmak en rezil şeylerden biridir "derdi bir üniversite Hocam.İnsanlarımızda gerçekten sevgi,şefkat,anlayış,empati kalmamış.Hele hele siz iyi niyetli ve güler yüzlü iseniz kolay lokmasınız onlara göre.Çalıştığım bir çok iş yerinde bunu yaşadım.Sessiz,iyi olursam ezildim.Kendimden,isteklerimden,karakterimden taviz vermeyip" işinize gelirse" deyince çok saygı gördüm.İronik ama böyle.:KK3: Seneler evvel bir gazetede okuduğum UYSALLIĞIN SINIRI adlı bir hikayeyle bu durumu daha da iyi anlamaya başladım.

Alıntılayayım:

Bir yılan, kendi mekânı bellediği geniş bir alanda her gelen geçeni korkutmakta, ısırmaktaymış. Çocuk, kadın, yaşlı dinlemez, bölgesine giren herkese saldırırmış. Kendisini öldürmek için üstüne gelenlerden de her seferinde kurtulmayı başarırmış.

Sonunda çevrede yaşayanlar, bir türlü kurtulamadıkları bu yılandan iyice bıkmış. Gidip yörenin en bilge kişisinin kapısını çalmışlar. Yılanın yaptıklarını sıralamışlar, acımasızlığından yakınmışlar. Bütün olanı biteni anlatmış ve söz vermişler ki eğer insanlara zarar vermeden o bölgede yaşamaya devam ederse, kendileri için sakıncası yoktur, yılanı öldürmeye kalkışmayacaklardır.

Yaşlı bilge, kendisine başvuranların anlattıklarını dinledikten sonra yılanın mekânı olan bölgeye gitmiş ve beklemeye başlamış. Bir süre sonra yılan çalıların arasından çıkmış, bilgenin yanına sokulmuş. Bilge önce bir süre konuşmadan durmuş, yılanın kendisine güvenmesini beklemiş. Sonunda yılanın sakinleştiğini hissedince de ona güven verecek bir üslupla konuşmaya başlamış.

Bu dünyada yaşamak için, beslenmek için bu kadar şiddet kullanmaya ihtiyacı olmadığını, insanlara herhangi bir zarar vermeden de yaşayabileceğini söylemiş. Şiddet kullanmanın kötü bir şey olduğunu, canlı öldürmenin en büyük kötülük olduğunu tekrar tekrar anlatmış.

Bilge güzel güzel anlattıkça, yılan can kulağıyla dinlemeye başlamış.

Bilgenin sözleri bitince, çok etkilenmiş olan yılan, kafasının değiştiğini söylemiş, bambaşka bir yılan olacağına söz verip tekrar çalıların arasında kaybolmuş.

Ve sözünü de tutmuş. Bölgesinde sakin sakin geziyor, gelip geçen hiç kimseye saldırmıyormuş.

Ama, bu kez yılanın sözünü tuttuğunu, iyice uysallaştığını gören insanların havası değişmeye başlamış. Kimi geçerken bir tekme savuruyor, kimi de her şeye rağmen yanına yaklaşmaktan çekinerek uzaktan taş atıyormuş. Hatta bir süre sonra çocuklar, çalıların arasında bağıra çağıra yılanı kovalamayı kendilerine oyun edinmiş...

İnsanlardan devamlı kaçmaktan bezmiş, gövdesinin her yanı yediği tekmeler ve taşlardan yara bere içinde kalmış olan yılan, kendisine yapılanlar nedeniyle gururunun kırıldığını da düşünüyormuş.

Sonunda bilge ile konuşmaya karar vermiş. Gitmiş, olanı biteni anlatmış: “Bana söylediğin her şeyi, verdiğim sözün gereğini yaptım. Suç işlemeyi, insanlara zarar vermeyi, öldürmeyi bıraktım, bambaşka bir yılan oldum. Gel gör ki artık benden korkmayan insanlar, beni sürekli dövüyor, hırpalıyor. Ne yapayım ben şimdi?”

“Bunun cevabı çok basit” demiş bilge, “Ben sana ‘insanları ısırma, öldürme, gelen geçen herkese saldırma’ dedim. Ama ‘tıslama, dişlerini gösterme’ demedim...”

Valla insanlar öğretmen hamile diye 2 günlük eğitimde öğretmen çocuklara sevgi veremiyor diye dilekçe yazıp imza atacak kadar alçalmış maalesef. Muhtemelen bankayı babanızın bankası zannedip hatta onlara inat dediklerini yapmamışsınız gibi anlayabilirler.
Ülkecek paranoyak olduk. Yazık gerçekten. Ama boş verin düşünmeyin...

Sizin için değil genel gözlemimi söylemek istiyorum.

Hak adalet konusunda çok sıkıntılı durumdayız.

Sakin, nazik, saygılı kişilerin yumuşak görünmesinden dolayı müşteri hizmeti bakımından daha az kaale alınıyor, sorulara cevaplar geçiştiriliyor, hor görülüyor.

Dikkat ediyorum.
Kim nerede daha baskın ve talepkarsa daha kolay elde ediliyor.
Bunu ileri götürenler gittikleri yerde yüksek sesle konuşup, bastırmaya çalışma hatta bazıları çirkeflik yapıp bağırıp çağırarak istediğini elde ediyor ve insanlar buna şahit oluyor.

Kurallar kişilere göre esnetiliyor. Esnetilmemeli.
İnsanlarla haksızlık adaletsizlik duygusu uyandırılmamalı.

Bir de ego sorunu var maalesef. Bazı meslek dallarında daha fazla var. Özellikle doktorlar, bankacılar ve memurlarda var.

Ne oldum delisi diyorum ben onlara.

Bu kotu surecte, bu kendini sasirmis faizlerle kredi cekmeyi goze alan var mi ya?
Onlar nasil doktormus, hesap kitap mi bilmiyolar nedir.:işsiz:
1 alip 3 odenen bir donemde buyuk sozume hasa bankalarin kapisindan girmezdim ben.

Ama sizi seven de çok insan vardır. ..
Mesela bakınız ilk banka hesabımı açarken hanımefendi o kadar tatlı, samimi ve kibardı ki aklıma geldikçe mutlu oluyorum

Okuyupda insanlik dersi alamamis insanlardan bahsediyoruz..

Diplomayla karakter sahibi olunmuyor malesef..

Benim bankacimda cok guler yuzludur hatta kredi almistim ögrenciyken suan hala görusuruz bana ablalik yapar.. hala banka hesabimda her degisikligi danisirim o yön veriri.. ben tamam derim

Saygiyla alakali
Dr neuroloji uzmani diye bankacilikta da egitim almadi ya bu insan...

Hastanede dogum bölümünde calistim
Hamile bayan bana X ilaci ver diyor veremem .. Veremem cunku dr onaylamamis anlamiyorlar... ben evde aliyordum onu diyor.. anlamiyor sadece dr un onayladigini verebilcegimizi ..

Gece nöbetinde 35 hastaya iki kisi bakiyoruz , zile basip telefonu sarja tak , 30 dk sonra tekrar ver.. canim cay istedi vs.. vs..

Acilde de calistim triaj sonrasi yesil alana kaydirilmis hastalar geliyor cok bekledik benle ilgilen modunda... ilgi isteyen solugu acilde buluyor ve gercekten basit sebeblerden dolayi ordalar ve yuzde 50 si yesil alan hasta .. sonra orda sacini oksamami bekliyor .. ben hemsireyim acilde kimsenin sacini oksayamam 13 hastaya tek basina baktigim oldu personal yok internist olarak tek birakildimgim gunler oldu
5 dr varsa hepsi bir agizdan bisey istiyor
Su hastanin bu labor degeri
3 numarali hastaya X ilaci ver .
3 nolu hastayi röntgene yolla..
Ayrica sedyeleri temizliyoruz hastayla wc ye biz gidiyoruz mecbur ..
Alkollu cikaran hastayi biz temizliyoruz
Kimse acil gelen Gercekten Acil hastalari gormuyorlar ..
Serum takiliyor kan degerlerini beklemeden gitmek istiyor ...
Sevgilisinin ilgisine muhtac acile geliyor , beklemek istemeyince gitmek istiyor ertesi gun yine bizle ..
Asagilaniyoruz , ciddiye alinmiyoruz saygisiz insan cok ... onlar geldiklerinde bizi satin aliyorlar sanki..

Yazarken yoruldum ama yinede cok seviyorum meslegimi ... bu insanlara karsida bisey gelmiyor elimden .. uzuluyorum sadece insanlik dersi almamis sadece bennn diyen insanlar adina..

İlk müdürüm böyle zamanlarda olaylara biraz yüksekten bak, karşındaki o cümleleri asla sana,senin kişiliğine kurmuyor. O anda karşısında kim olsa yine öyle konuşacak. Bu nedenle sakin üzülüp demorolize olma,umursama
Derdi.
Siz de öyle yapın. O kadın sizle değil yan masadaki arkadaşla da konuşsa yine aynı tepkiyi verecekti.
Güzel canını sıkmaya değmez..
Ben böyle kibirli ve asabi insanlarla karşılaştığimda içimden şöyle diyorum: Bu dangalak sadece bir müşteri. Benim annem (babam) ya da sevgilim -kocam da olabilirdi. Şükürler olsun ki şu işi bitirince artık onu gormeyecegim. Her gün onla muhatap olmak zorunda olan ailesine Allah sabır versin
:63::63:
Gerçekten böyle düşününce benim sinirim geçiyor :) tavsiye ederim

Back
X