Insanlara açıklama yapar mısınız ?

Bizimki de erkek.
Ama ben sevmiyorum bu tarz sorular sorulmasını.

Ama özel hayat.
Ben anlatmayı sevmiyorum.

Ama Özel hayat denen bşy var.
Kardeşim ünv ye gidiyor devlette mi özele mi , eviniz kira mı , çocuk düşünüyor musunuz vs vs daraldım ya kime ne

Ben de soruyorum. Cocuk dusunup dusunmemek sizin ozel hayatiniz evet. Karariniza müdahale etmek kimseye dusmez. Ama kullanacaginiz izinler raporlar dogrudan is yerine etki. Ozel hayatim diyip rapor mu almayacaksiniz? Kullanmayacak misiniz 16 haftalik zorunlu raporu? Ekibimdeki biri cocuk dusunuyorsa bunu bilip yerine alternatif personel yetistirmek durumundayim.

Herkesin kardes ve cocuk durumlarina kadar bilirim. Baska ne gelirleri var bilirim ki yazin sezonluk eleman teklifini ona gore onlarin cevresine yapayim veya yapmayayim.

Calisanin verim ve motivasyonunu etkileyen ozel hayatindaki durumlari bilip torpulemek durumundayim.

Soruyu tuhaf bulduğunu belirtir bir hareket yap adeta şok olmuş gibi. Ve bunlar özel konular de.

Ben hosuma gitmeyen bi soru sorulunca duruyorum hemen yanit vermiorum. Bazen boylelikle soru havada kalio ortamdaki baska biri farkli bisey anlatio koni kapaniyo. Hemen cevap verme derim...

Amma kasmışsınız. Bir arkadaşınız istemediğiniz bir konu açtığında ona ne diyorsanız aynını deyin. Senleri siz yaparak. Bu sertlik değil, kibarca sınırlarım var, saygı gösterindir. Müdürse müdür, her merak ettiğini yanıtlamak zorunda değilsiniz. Bu kadar yumuşak olmayın...

Demek ki sert bir duruşunuz var.
Ben yapamıyorum işte.
Duruşumu da değiştiremem bu yastan sonra.
Ne yapabilirim ?
Mesafeli bir tipim :)
Geçen taksici diyor ki ,hanımefendi sorsam mi sormasam mi çekindim ,çok değişik bir duruşunuz var :) nereye gidiyoruz ? Nasıl yani dedim . Sert desem değil ama sert gibi de.ne diyeceğimi de tam olarak bilmiyorum ,üstelik tepkinizden de çekiniyorum falan gibi bir sürü şey zirvaladi. Belli konuşkan biri hatta geveze :) abartmayın ,gören de tetikçi falan sanacak ,şuraya gidiyoruz dedim .adamdan daha çıt yok :)aynadan arada kontrol ediyor ,ben bakınca bakışlarını kaçırıyor falan :)

Sonradan mesafeli olunabilir .bu tamamen seninle alakalı .tavrını net bir şekilde ortaya koyar ve taviz vermezsen anlasilirsin bence .

hosuna gitmeyen bisey soruldugunda
neden sordunuz ki de..
hic muhabbet olsun derse daha ilgi cekici seylerden bahsedelim benim hayatim o kadar eglenceli degil de. ne mesela derse ornegin siz de..
yani sen soru sormaya basla..
o an cevap vermen gerekse kisaca cevap ver hemen ardindan karsindakinin hayatina dair sor. ikinci evlilik ki soruyo sizin ilk evlilik mi de. sizin anne babaniz bir mi de.. evet derse ne biliyim siz boyle merak edince sizde de var ondan soruyosunuz sandim de.

Bende tam tersi sorulmadan herseyi paylasıyorum sonrası hep pişmanlık püfff

Benim eski müdürüm böyleydi aşırı meraklıydı, ben ona özel hayatımı konuşmayı sevmiyorum başkalarınınkini de merak etmiyorum demiştim gülümseyerek o günden sonra soramadı:)

Şimdi müdür olduğu için direk konuşmak istemiyorum denmez. Ama mesela soru sorunca "bu konu özel hayatla ilgili, konuşmayı da pek sevmem ama cevap vereyim evet ilk evliliğim." Gibi bir şeyler söyleyip hem cevap verdiğiniz için müdürü bozmamış olursunuz hem de özel hayat sorularını sevmediğinizi belirtirsiniz. Adam gereksiz meraklı çünkü.

Ben ozelim bende kalsin diyorum. Herkese her sey anlatilmaz. Mesafe koyun o kisilerle araniza ya da konuyu degistirin ve isten sohbet edin. Bunlar ileride dedikodu malzemesi olabiliyor maalesef. Milletce bayiliyoruz..

bunlar doğrudan özel durum oluyor. çalışan açıklamak zorunda mı kardes durumunu ya da ekstra gelırını.
hamılelık ya da çocuk düşünmekte çok özel bır konu. hem düşününce de hemen olan birşey de değil malum.

öyle bir durumda zaten personel söyler. rapor vs alması işle ilgili teknık bır konu.

bılmıyorum bana çok sevımsız gelıyor bu tur meraklar ve konular.

durusumu değiştiremıyorum

sanırım cıdıı bır durusunuz var bu yastan sonra bu yumusak yuzumu nasıl değiştiririm bılemıyorum. benımkı bıraz da özguvensızlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…