- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.497
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
O zaman da sert olmaz mı ?Kısaca bu konuya girmek istemiyorum diyebilirsin. Mudurun dahi olsa hosuna gitmeyen bi soruya cevap vermek zorunda değilsin
Bizimki de erkek.Bu soruları muhabbet etmek için ya da meraktan herkes soruyor. Kızacak bir şey yok. Bizim müdür yardımcısı, kıyafetimizden akşam ne pişireceğimize, kocamızdan görümceye kadar her şeyi soruyor. Üstelik erkek
Ama özel hayat.Merhaba , ahlaksız bir konu yoksa müdürün seni tanımaya çalışıyor gibi geldi ortada kötü bir durum yok yani.
Ben kurumsal bir şirketteyim buna rağmen özellike İK resmen danışan gibi herkesin hayatını bilmek istiyor.
Ama özel hayat.
Ben anlatmayı sevmiyorum.
Evet sorulmasını istemiyorum.Ben konunun diğer tarafından bakıyorum.
Ortada absürt bir soru yok.
Bunların konuşulmamasını istiyorsanız dile getirebilirsiniz, yok illa cevap ver denileceğini sanmıyorum.
Ama Özel hayat denen bşy var.
Kardeşim ünv ye gidiyor devlette mi özele mi , eviniz kira mı , çocuk düşünüyor musunuz vs vs daraldım ya kime ne
Ses tonun ve ifadenle soyleyisini yumuşatabilirsin ama mesaj dogrudan yerine ulasacaktirO zaman da sert olmaz mı ?
Mesafeli bir tipim :)Demek ki sert bir duruşunuz var.
Ben yapamıyorum işte.
Duruşumu da değiştiremem bu yastan sonra.
Ne yapabilirim ?
Bende tam tersi sorulmadan herseyi paylasıyorum sonrası hep pişmanlık püfffMerhaba herkese ,
Insanlarla arama sınır çizemiyorum. Özellikle iş hayatında. Sessiz sakin bir Yapıya sahibim sert biri Değilim. Mesela müdür geçende ( babam öldü annem tek bunu biliyorlar ) annem bir daha evlendi mi diye sordu , baska bir zaman eşim için ikinci Evliliği mi ilk evlilikten çocuğu var mı diye sormuştu , eviniz kendinizin mi vs vs gibi bu sorulara karsı nasıl tepki vermeliyim ? Sohbet esnasında soruluyor bunlar durup dururken değil.
Merhaba herkese ,
Insanlarla arama sınır çizemiyorum. Özellikle iş hayatında. Sessiz sakin bir Yapıya sahibim sert biri Değilim. Mesela müdür geçende ( babam öldü annem tek bunu biliyorlar ) annem bir daha evlendi mi diye sordu , baska bir zaman eşim için ikinci Evliliği mi ilk evlilikten çocuğu var mı diye sormuştu , eviniz kendinizin mi vs vs gibi bu sorulara karsı nasıl tepki vermeliyim ? Sohbet esnasında soruluyor bunlar durup dururken değil.
Merhaba herkese ,
Ben de soruyorum. Cocuk dusunup dusunmemek sizin ozel hayatiniz evet. Karariniza müdahale etmek kimseye dusmez. Ama kullanacaginiz izinler raporlar dogrudan is yerine etki. Ozel hayatim diyip rapor mu almayacaksiniz? Kullanmayacak misiniz 16 haftalik zorunlu raporu? Ekibimdeki biri cocuk dusunuyorsa bunu bilip yerine alternatif personel yetistirmek durumundayim.
Herkesin kardes ve cocuk durumlarina kadar bilirim. Baska ne gelirleri var bilirim ki yazin sezonluk eleman teklifini ona gore onlarin cevresine yapayim veya yapmayayim.
Calisanin verim ve motivasyonunu etkileyen ozel hayatindaki durumlari bilip torpulemek durumundayim.
durusumu değiştiremıyorumAmma kasmışsınız. Bir arkadaşınız istemediğiniz bir konu açtığında ona ne diyorsanız aynını deyin. Senleri siz yaparak. Bu sertlik değil, kibarca sınırlarım var, saygı gösterindir. Müdürse müdür, her merak ettiğini yanıtlamak zorunda değilsiniz. Bu kadar yumuşak olmayın...
sanırım cıdıı bır durusunuz var bu yastan sonra bu yumusak yuzumu nasıl değiştiririm bılemıyorum. benımkı bıraz da özguvensızlıkMesafeli bir tipim :)
Geçen taksici diyor ki ,hanımefendi sorsam mi sormasam mi çekindim ,çok değişik bir duruşunuz var :) nereye gidiyoruz ? Nasıl yani dedim . Sert desem değil ama sert gibi de.ne diyeceğimi de tam olarak bilmiyorum ,üstelik tepkinizden de çekiniyorum falan gibi bir sürü şey zirvaladi. Belli konuşkan biri hatta geveze :) abartmayın ,gören de tetikçi falan sanacak ,şuraya gidiyoruz dedim .adamdan daha çıt yok :)aynadan arada kontrol ediyor ,ben bakınca bakışlarını kaçırıyor falan :)
Sonradan mesafeli olunabilir .bu tamamen seninle alakalı .tavrını net bir şekilde ortaya koyar ve taviz vermezsen anlasilirsin bence .
mesajı almıs yanı :)Benim eski müdürüm böyleydi aşırı meraklıydı, ben ona özel hayatımı konuşmayı sevmiyorum başkalarınınkini de merak etmiyorum demiştim gülümseyerek o günden sonra soramadı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?