İNSANLARA yaranmak için ukala mı olmalı

Yorumumu uzun uzadıya yazmıştım ama vurgulamam gereken şey şu: Aslında senin gerçek sorunun anladığım kadarıyla takdir edilmemen. Anlaşılan o ki takdir eksikliğin var. Muhtemelen hak ettiğin halde takdir edilmediğini düşünüyorsun. Ama bunu kendini başkalarıyla kıyaslayarak dillendirme doğrudan takdir beklediğini yakınlarına hissettir. Hem sen iyi güzel şeyler yaptıktan kendini bildikten sonra başkaları seni takdir etse ne olur etmese ne olur olduğun gibi ol. Zamanla herkes hak ettiği değeri görür. Daha önce de dediğim gibi sen başkalarının hayatına karışamazsın bu hakka sahip olduğunu aklından bile geçirmemelisin. Asıl beklentini ifade edemeyip atıp tutarsan daha çok üzülürsün. Asıl derdini ifade edemediğin için kıskançlığa düşmüş olduğundan burada da eleştirilirsin. İyice kendini yer bitirirsin. Kendine itiraf etmelisin ki yaptıklarının karşılığını alamadığını düşünüyorsun. Asıl derdin bu o bu şu değil. Bunu başkalarını eleştirerek hiç yapamazsın. O öyle ama ben böyleyim beni övün diyemezsin. Kimseyi karıştırmadan etrafına kendini ifade edebilmelisin.

Son düzenleme:
Ben senin ahlak anlayışına saygi duyuyorum ama neden kendi görüşünü eltine uygulatmaya çalışıyorsun bunu anlamadım ya da neden bu kadar taktın buna? Sen böyle düşünüyorsan kendi ahlak anlayışına göre yaşarsın,başkasının yaptıkları da onu ilgilendirir o ona göre yaşıyor.Şimdi de biri gelip kkda yorum yapmak benim ahlak anlayışıma aşırı aykirı yuh adap kalmamış artik diyebilir,yani ahlak göreceli bir şey.Anlamalısın bunu.

arkadaşım benim sözüm size değil, evladını büyüklerine laf attığı halde gülüp geçen, evin babası içeri girdiği halde ağzında sakızla manasız bi bakış atan, dede büyükanne v.s (kp-kv-) aynı odada otururken ayak ayak üstüne atacak kadar rahat hareket edebilen, ve şu ana yazmaya vaktim olmayacak kadar saygısız davranışlar sergileyen aile yapılarına benim tepkim.
bunlar tek tek bi bütünü oluşturur,

konuyu başka yere çekmeyin, ben çocuklara değil çocukları yetiştiren Avrupai zihniyetleri kınıyorum. bu benim fikrim,
sözüm meclisten dışarı

Modernlik algınız ne bilmiyorum ama bu konuyu modernlikle nasıl bahdastırdın inan aklım almadı..Sen modern değilmisin,en basıtınden bu konuyu acabilmek için kulladıgın ınternetten bile modernlık gostergesi senin için.Modernlik demek illa ki rhat yasam demek mi?
Ayrıca dediğim gibi tum bunlardan size ne ??Bu kadının kocası yok mu? o izin veriyosa kadın herseyı yapar yahu? siz neyseniz herkesten öyle olmasını nasıl isteyebilirsiniz ya bu ne bencilliktir

Şimdi sen bence önce bi derin nefes al ve eltini kiskanmayi bırak
bize burda peki buna ne diyeceksiniz
gibi örneklerle gelip komik duruma düşme daha fazla
Eger aileye aykırı birsey yaparsa nişanlısı uyarir aralarında anlasirlar sana düşmez bu işler
Kıskançlik ne kötü sey yahu

sanane!
sen o köyün kadısı mısın?

Siz eltinizin yaptiklarini yapamiyorsunuz diye basbaya kiskaniyorsunuz... Evet büyüklerin yaninda bacak bacak üstüne atmak ayiptir diye bende ögrendim ama bunu kisi kendisi düsünmesi lazim, ayrica esi onu uyarabilir, ha oda yapmadi kv kp ogullariyla konusup uyarta bilir, yani size gelene kadar kac kisi uyara bilir isterse ama demek ki sizin kadar kimse rahatsiz olmamis, belkide o huyu var ama diger konularda cok saygili ve yardim sever, bu durumdada ufak tefek seyleri gözardi etmek cok dogaldir... Nerde nasil nezaman uzanacagida sizi ilgilendirmez, bunun kocasi yokmu yahu size ne oluyor? Sizin derdiniz o bisey yapmiycak dinlenecek ama siz gelin olarak kendinizi göstermek istediginiz icin köylülere herseyi yapmak zorunda kalacaksiniz ve o hazira konacak... Dogrumu bu davranis yanlis ama size düsmez laf söylemek, cok rahatsizsaniz sizde yapmayin, gerci kisi kendi icin yapar cabalar, ama siz eltiyle bi yarisa girmis gibisiniz... Sorunsa o bisey yapmadan sizin gözünüzde el üstünde tutuluyor ama siz tüm gelinlik görevlerini yapmaniza ragmen kiymet bilinmiyor yine sizin gözünüzde... Belkide ikinizide bir tutuyorlar ama size onun bisey yapmadan ayni degeri görmesi batiyor... Yani kiskaniyorsunuz...

terbiyeyi senden öğrenecek değiiiiillll

konu sahibi kıskançlık gerçekten çok kötüdür ama en çok sana zarar verir,senin derdin saygı,gelenek falan değil eltin,bunu sen de biliyorsun.

bence ne yap et onu kıskanmaktan,üstün görmekten vaz geç.

bak konu beyin zarına kadar geldi.

buna bir parça katılıyorum
kendi psikolojim için canım, elti muhabbetini kes
eltinle muhabbeti demiyorum bak
kendi kendine bile konuşma
böyle meseleler konuştukça yer eder insanın içinde
bırak bir saygısızlığı varsa nişanlın kv falan halletsin
sen kendi evinin huzuruna bak

oooohhooooo bu konu uzaar gider.bu hamur çok su götürür siz yobazlik olarak değerlendirmeye din ahlaGğa kadar gidicek belliki ben size.onu sormadm biraz okumaya anlmaya çalışn yada boşverinn gitsin.. okeyyy

yobazlık falan hikaye.
konu tamamen kıskançlık, eltinin senden üstün vasıfları olduğunu düşündüğün için onu terbiye eksikliği ile ezmeye çalışıyorsun.
kıskançlıktan neye saracağını şaşırmışsın.

Ayy öffff, kiskancliktan çatliyorum demiyorsun da yok ukala yok saygisiz.
bir de bu vardir degil mi,
o elti gelene kadar kayinvalide kayinpeder tü kakadir, sonra elti gelir ve herkes kiymete biner.
Eltine daha cok saygi gosteriliyor diyr sen de hasetinden ölürsun buralarda.

Canim muhafazakarlari yuceltmekle alakasi yokki ben de muhafazakar değilim ama yetistigim kültür dolayisiyla bizde de buyugun yaninda bacak bacak ustune atmak saygisizliktir. Babamdan geliyor bu kultur, alismisim artık bizde saygisizlik olarak görüldüğü için ben de görünce yadirgiyorum ki babamin ailesi de muhafazakar degildir yani tamamen kultur meselesi

Beyin de olabilir mi ?

evet,aynı noktadayız sizinle tamamen kultur meselesı ama konu sahıbı buna bu sekıl de bakmıyor.

Bacak bacak ustune atmak saygisizlik degil..tercihtir..
Siz bu konuyu kimbilir kimlerle konuztunuz kayinvalidenizle arkasindan konustugunuzu soyluyorsunuz..
Yetmemis burayada acmissiniz...
icinizdeki hasetlik duygusuyla kv kesin fitnede vermissinizdir o soyle o boyle aaaa ne ayip way efendm bilmem neee .....
Sizce hanginizn yaptigi daha terbiyesizce???

çok doğru

Üsluplara dikkat edelim lütfen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…