İNSANLARA yaranmak için ukala mı olmalı

bacak bacak üstüne atıyor diye mi bu siniriniz
pessss
kadın öyle rahat ediyordur kime ne ya
ne var onda sanki abartmayın....

sorun anlatmak kafayı fena takmak mi.oluyor yani burda neler neler anlatiliyor da.bu yorumlar yapilmiyor

hay ağzına sağlık , nasıl bi nesil yetişti Allah aşkına, büyüklerin yanında bacak bacak üstüne atmak ne zaman normalleşti. yetişen nesil böyleyse ,yetiştirilecek nesilden bi cacık olmaz( normal görmeyenleri kayırıyorum)

sorun anlatmak kafayı fena takmak mi.oluyor yani burda neler neler anlatiliyor da.bu yorumlar yapilmiyor
Kişiliğinize yönelik saldırıda mı bulunuyor, mesela hakaret mi var, seviyesizce konuşma mı var, iftira mı var? Hayır sizin gibi düşünmediği için, bacak bacak üstüne atarak oturduğu için saygısız, terbiyesiz ilan edemezsiniz.
Kusura bakmayında her konu açanın sırtı sıvazlanmıyor, yanlışa yanlış diyoruz, Sizin konuyu açma sebebiniz, yok artık vay terbiyesize dememiz miydi?

Hayır, olduğun gibi ol. İstesen de başka türlü olamazsın. Herkes herkesin ne olduğunu bilir. Zamanla gerçekten sevilen her zaman iyi niyetli olan olur. Ama sen tamamen iyi niyetli anlayışlı ve uyumlu olmakta zorlanıyor olabilirsin. İyi de olsa kötü de olsa insanları olduğu gibi kabullenmelisin. İnsanları kendi hayata bakış açına göre ölçüp biçip değil oldukları gibi doğru ya da yanlış kabul etmeyi öğrenmelisin. Senin yapabileceğin tek şey örnek olabilmek. Seni anlıyorum onu saygısız buluyorsun belki eleştirilerin doğru da olabilir ama sen olduğun gibi ol eğri doğru yerini bulur. Ama onun hal ve hareketleri seni neden ilgilendiriyor? Ona karışma hakkını nasıl ve neden kendinde bulabiliyorsun? Onun sana uymayan söz ve davranışlarına karışamazsın. O onun hayatı sen kendi hayatından sorumlusun. Onu illaki uyarması gereken biri varsa o da sadece kendi eşidir. Ama eşini de yerli yersiz doldurmayın. Gözü kulağı var neyin ne olduğunu biliyordur ve kendi aralarında hallederler. Karı koca arasına şeytan bile girmezmiş. Sen seni ilgilendiren konuların dışında ona müdahale etme hakkını kendinde görmemelisin. Kimsenin huzurunu mutluluğunu bozmaya hakkın yok. Uyarmak istiyorsa bırak kayınvaliden kayınbaban uyarsın. Aynısının sana yapılmasını da istemezsin. Sevilmeyecek sayılmayacak kimseye değer önem vermeyen biriyse zamana bırak herkes hak ettiğini yaşar. Sen belli ki iyi niyetli birisin, nefsine uyma, kalbini temiz tut. Maalese böyle olunca sadece onu kıskandığın düşünülür. Onu sevmediğinden ufak tefek şeyleri gözüne batmasın.

millete yaranmak için terbiyesiz mi olmak lazım bilemiyorum,sizin terbiye anlayışınız iki bacağın konumuyla ilgili,ancak bence önce kıskanç olmamak lazım sırf elti diye karşmızdakinin her hareketini yanlış anlamamak lazım.

şu bacaklara,kollara fazla anlam yüklemeyin ya hu

konu sadece bacak bacak üstüne atmak ya da kaynana gelin meselesi değil
ama afedersiniz deveye diken insana .... makbul demişler
27 yılda öğrendiğim en büyük gerçek bu
ne kadar bencil ve kaba olursanız size o kadar saygı duyuyorlar

bizim kültürümüzde büyüklerin hele ki ana-baba- kv-kp yanında ayak ayak üstüne atmak ukalalığın çok üstü terbiyesizlik, saygısızlık olarak bilinir. ha ama yok Türk gelenekleri dışında sözüm ona Avrupai takılan taklitçi ailelerin genelinde gayet normal karşılanan bi davranış biçimi, oldu olacak anne -babaya da isimleriyle hitap edelimde tam olsun
! konu sahibi arkadaş, yazdığınız şahsın davranışları elbette kendini bağlar ama elbette söylediğiniz gibi büyüklerin önünde saygılı olunmalı bacak bacak üstüne atılmaz, kin tutmayın ,o hanımefendinin okumuş olması yanlış hareket yapmayacağı anlamına gelmiyor, saygı toplumun temelidir, böyle hareketlerin bu temeli sarsmasına izin vermeyin...

bende şu msjı hayretle okudum,sırf biri k.pederinin yanında iki bacağını birbirinin üstüne attı ve yaklaşk bi 10 kadında bunu normal gördü diye mi neslimiz tü kaka oldu şimdi?

aslında o bacaklar öyle konum almasa mükemmel,harika,her anlamda dört dörtlük,geçmişine geleneklerine saygılı bir nesil yetişiyor yani.

o zaman k.validem 2 günlüğüne geliyor yandım amanın,k.pederim evimde sigara içimiş öldürsem mi onu vb..diye konu açanları topa tutalım malum ilk önce büyüklere saygı gelir.

küçük şeyleri bu kadar büyüte büyüte bu nesilden bi cacık olmaz haklısınız

anladığım kadarıyla onun okumuş çalışıyor ve sizden kültür farkı olmasından dolayı kendinizi eksikli hissedip kaynananızla onu çekiltiriyorsunuz.aynı şeyi kaynananız onunla size yapsa hoşuna gider mi? bazı insanlar alışkanlık olarak bacak bacak üstüne atarak rahat oturu ne var bunda sanki yanınızda yayılıpta yatıyor sanacak görende.onu yargılamak yerine onunla arkadaşlık kurarak bilgilerinden faydalanabilir yada sizde onun seviyesinde kendinizi geliştirmeye çabalıyabilirsiniz.zaten kendinizi geliştirmek için çabalasanız onun oturmasına takmazsınız.kendinizin bacak bacak üstüne atmaması ondan üstün yapamıyor ne yazıkki sizi.

Bacak bacak ustune atmayla ukalalik arasinda nasil bağlantı kurdunuz?
hadi saygisiz , terbiyesiz deseniz sizin gozunuzle bakip ( Allah muhafaza ) belki anlayabilirim de ukalalik ne alaka onu çözemedim.
Sozlukten anlamina bir bakmak gerek sanki.

evet bemde.bunu anladm

Şu konuyu okuyunca aklıma çocukluğum geldi, babamın babası içeri girdiğinde ayağı kalkın derlerdi bize, uzanmayın anne baba onların yanında seni sevmez, hoş onlarda sevmez, Allahım nasıl nefret ederek büyüdüm dedemden. Annemin babasıda tam tersi tepesinde dolaşırdık, kucağında büyüdüm, uzandım da, sevgili muhabbetide yaptım, inanılmaz derece seviyordum, aşıktım hatta
Saygı dayatmayla gösterilecek bir şey değil. İki dedem kuzenlerdi, farkları babamın babasının sevgisiz büyümüş olması bence. Karşındaki hakederse gösterirsin saygıyı,bu da bacak bacak üstüne atmayla ölçülemez.

konu bacak bacak üstüne atmak değil, bu ve buna benzer bi çok nahoş hareketin normalleştirilmesi. herkesin yetiştirilme tarzı farklıdır ama benim gördüğüm ,gezdiğim, gözlemlediğim her ortamda büyüklerin yanında bacak bacak üstüne alılmaması gerektiği kuralı değişmez , değişmemeli.

konuyu belirli bir yere kadar okudum ve sinirden daha fazla devam edemedim..allah askına bu ülkede kaç sehir?kaç köy?kaç kasaba?Kaç millet?kaç ırk var ?herkesten nasıl aynı kültüre sahıp olmayı bekleyebiliyosunuz.Misal Anadoluda yasayan birinin yaptıgı tarhana corbasıyla,Ege'den birinin yaptıgı tarhana corbası bile farklı? Her ailenin kültürü,yasayıs tarzı farklı.Size ne elalemin bacak bacak ustune atısından;yada babasının yanında yan gelip yatışından?
Türk kültürüymüş oymu buymuş da,ya bende Türk'üm bende babamın yanında uzanıp tv izliyorum.Babamı bırak halamlarda,teyzemler de...Bize göre bizim ailemiz de böyle bişey yok ama benim arkadaşlarım var onların bazılarında bu kültürler var duyuyorum ama yadırgamıyorum..
Sizler neden yadırgıyosunuz ?? Neden muhafazakar olan herkes saygılıymıs gıbı gosterilip,bizler saygısız durumuna dusuruluyoruz yıllardır ??

Konu sahibine gelince de,eltinizin attıgı bacaktan size ne? Kayınpederiniz rahatsız olursa oğluna söyler oda eşini uyarır.
Onlar rahatsız olmuyosa,siz oluyosanız girmeyin o ortama,bu kadar basit ..

peki siz modern hanm lar buna ne diyceksiniz bakalım eltimle kaynm bizdeyken bir.muhabbet oldu
piknik konusu köy pikniği var bizde ve bizimkilerde gitmek istiyor tabi yaz için ben pek sevmek.köy pikniklerini bütün köy dipdibe ailecek gitmeyi severim eltimde dediki ben gelin falan anlamam gider yatarım hamakta bende yatamazssn her yer bizim köylü adamlar falan filan yatarım dedi peki senin biliceyin.ozaman ne diyim dedim ha yanlarnda yatmİssn ha gözleri önünde ne fark var

ı

ben de ne babamın ne k.pederimin yanında bu traz davranmam ama aksini görüncede sanki dünyanın sonu gelmiş nasıl bacak bacak üstüme atılır neslimiz yandı bitti kül oldu diye de bakmam olaya.hatta siz öyle abartmışsınız ki tersini düşünen kadınların yetiştireceği çocuklara kadar laf atmışsnız bu çok daha ayıp bence.

bence de konu bacak olayı değil konu sahibi eltisini o kadar kıskanmış ki kadıncağız bağdaş kurup otursa ona bile kılıf uyduracak gibi.

konu sahibi peki sana ne tüm bunlardan sane ne eltinden? çocuğun mu kardeşin mi?

cacık falan derken? ne den sizden farklı dusuncesi olanların düşüncelerine ve yetiştirdiği düşüncelere karsı bu kalıbı kullanıyorsunuz?* bazılarına göre de sizin bakıs açınız gerici ve yobaz bir zihniyet olabilir ve BİR CACIK olmaz bu zihniyetten diye düşünülebilir.Bence yorum yazarken arada ki kelimeleri düzgün seçelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…